Тест за овулация - въпроси / тема 13 /

• 45 969
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, здравейте,

тествах през декември с 2 различни марки, нямах положителен резултат и си казах, че може да е "такъв месец", но този месец отново не само че нямам положителен, а и сякаш втората линия става от бледа по-бледа, не знам как е възможно. Започвам да губя доверие в тези лентички. В момента съм на 11ти ден и продължавам да тествам, започнах от 6ти ден, тествам по 2 пъти дневно, спазвам правилата. Има ли други дами, които са със само отрицателни тестове?

# 556
Възможно е да нямате овулация. Най-добре идете на фоликуметрия. Това е най-достоверния начин за доказване.

Момичета, здравейте,

тествах през декември с 2 различни марки, нямах положителен резултат и си казах, че може да е "такъв месец", но този месец отново не само че нямам положителен, а и сякаш втората линия става от бледа по-бледа, не знам как е възможно. Започвам да губя доверие в тези лентички. В момента съм на 11ти ден и продължавам да тествам, започнах от 6ти ден, тествам по 2 пъти дневно, спазвам правилата. Има ли други дами, които са със само отрицателни тестове?

# 557
Възможно е да нямате овулация. Най-добре идете на фоликуметрия. Това е най-достоверния начин за доказване.

Момичета, здравейте,

Бях на гинеколог, потвърди, че съм имала овулация в началото на Януари, а и обикновено МЦ ми е абсолютно редовен, през декември и януари съм била на преглед, от гинекологична гледна точка, нямам никакви проблеми. Възможно ли е да имам редовен цикъл без овулация?

# 558
Възможно е. Почти винаги при висок пролактин липсва О. Правили ли сте някакви изследвания? Или да смените марката на тестовете? Обикновен АГ преглед няма как достоверно да потвърди, че всичко е ОК ако не са правени никакви изследвания.
Аз с абсолютно по часовник цикъл и уж всичко наред (преглед при АГ) се оказах с висок пролактин и инсулинова резистентност. Плюс дефицит на витамин Д.

Момичета, здравейте,

Бях на гинеколог, потвърди, че съм имала овулация в началото на Януари, а и обикновено МЦ ми е абсолютно редовен, през декември и януари съм била на преглед, от гинекологична гледна точка, нямам никакви проблеми. Възможно ли е да имам редовен цикъл без овулация?

# 559
Бих Ви посъветвала да си пуснете кръвно изследване на прогестерона на 21 ден от цикъла. Той ще даде представа до някъде за О дали е имало този месец или не Проследяване с фоликумерия най достоверния вариант.  
Пак аз, днес 9ти ден, а чертата става още по-бледа. Много съм изненадана - ако овулацията настъпва до 48 часа след положителен тест, означава ли, че може да съм изпуснала да я хвана с положителен тест за овулация. Аз съм с къс цикъл, предишната бременност беше настъпила при ранна овулация (до 10  ден от цикъла според док) или може да няма овулация този месец?  

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 19:11 от Golden_caramel

# 560
И аз бих дала този съвет, но при условие, че е засечена О, за да може да отброи 7 дни. А жената реално не знае дали и кога е била О.
Бих Ви посъветвала да си пуснете кръвно изследване на прогестерона на 21 ден от цикъла. Той ще даде представа до някъде за О дали е имало този месец или не или проследяване с фоликумерия най достоверния вариант.  
Пак аз, днес 9ти ден, а чертата става още по-бледа. Много съм изненадана - ако овулацията настъпва до 48 часа след положителен тест, означава ли, че може да съм изпуснала да я хвана с положителен тест за овулация. Аз съм с къс цикъл, предишната бременност беше настъпила при ранна овулация (до 10  ден от цикъла според док) или може да няма овулация този месец?  

# 561
Ще продължа с тестовете и следващите 2-3 дни, а във вторник съм на преглед при Станулов, нямаше по-ранни часове. Но в зависимост от прегледа и неговото мнение, може да направим и други прегледи/ изследвания. Това, което ме изненада е, че този месец тестовете започнаха с висок (според приложението) LH, а следващите 2 дни намаляваше. Ако следващите дни чертичката не потъмнява, определено или няма да имам овулация или е била много ранна, както при неуспешната ми бременност.. ще пиша допълнително, защото може и друга дама да се сблъска с подобен случай.

# 562
Здравейте ! Правим опити за бебче .
И този месец реших да пробвам с тестове. Цикъла ми е 28-29 дни.
От ден 10 правя твстове и излизат бледи втори черти.
Днес ми е 15 ден от цикъла , и излезе по-ярка черта . Дали е възможно да е положителен?

# 563
Да, действайте днес и утре!Успех!🍀🍀🍀

# 564
Yvka, golden, благодаря, момичета!

Това, което не разбирам, е че всички хормони, освен TSH, са в норма, гинеколожката потвърди, че съм имала овулация, цикълът ми е по часовник без никакви отклонения, смених 3 марки различни лентички и не съм видяла нито една с положителен резултат, та мисля изобщо повече да не си блъскам главата и този месец последно да довърша тестването и после да го давам по-спокойно и когато му дойде времето.

Благодаря за насоките към фоликуметрия, нямах информация за тази процедура и ще обсъдя с лекаря следващия път.

# 565
Привет,аз също съм с къс цикъл 23 дена.Мислех,че овулацията ми е по-рано и бях започнала да се тревожа.Даде ми положителен тест на 13-14 ден.Не ги спирай,скоро трябва да видиш наситена чертичка 😍

Пак аз, днес 9ти ден, а чертата става още по-бледа. Много съм изненадана - ако овулацията настъпва до 48 часа след положителен тест, означава ли, че може да съм изпуснала да я хвана с положителен тест за овулация. Аз съм с къс цикъл, предишната бременност беше настъпила при ранна овулация (до 10  ден от цикъла според док) или може да няма овулация този месец? 

# 566
Благодаря ви, момичета. Много е полезно това обменяне на информация.
Относно TSH - това, което ми каза Начев е, че ако хормонът не е до 2 е възможно нарушаване на овулацията. Същото прочетох и в книгата Всичко започва от яйцето. Съветът е при опити за забременяване хормонът да се държи в граници около 1. Ако нямате положителен тест за О, освен фоликулометрия, вижте си и ТСХ.

# 567
И аз знам от моя ендокринолог, че е важно ТСХ да е под 2, даже м/у 0 и 1 най-добре. Преди 2 год. ме оперираха от карцином на щитовидната и  остава 1/4 от нея. От тогава ТСХ ми играе страшно много . И доктор ми е на мнение , че това е и причината да се бави моето второ чудо .Изследвах го преди 2 седмици и беше около 2,5. Увеличиха ми дозата на хормона и сега вече се надявам на чудото.
Когато все още не бях оперирана, първото ми детенце стана от първия опит, ТСХ тогава ми беше 1,1.
 И със СПКЯ съм , но в момента съм в най- доброто си състояние, всички изследвания са перфектни.

# 568
Аз лично когато забременях със сигурност TSH не ми е било около 1. Пет месеца преди да забременея съм го тествала профилактично и е било 2,5. Тоест надали е било по-ниско от това. Началото на втори триместър ми беше 2,7. /Предполагам в промеждутъка е бил около тези стойности/
И аз ходех постоянно да тествам какво ли не и реално проблем нямаше, но и бременност нямаше.
Не се вманиачавайте толкова в изследвания и резултати. Относно овулацията аз преди да посетя гинеколог, за да определи точно кога е, много се лутах с лентичките. Когато ме насочи лекаря се справих и с лентичките. Често просто не ги ползваме правилно.
Много е важно човек да е спокоен, а тялото си знае работата.
Пожелавам на всички, които искат да видят две чертички не само от теста за овулация, но на теста за бременност. Бъдете спокойни и нещата ще се случат.

П.С. - Ако човек има сериозен проблем, изобщо не казвам да стои и да чака и да се надява на чудо със спокойствие. Просто често проблем няма.

# 569
Здравейте, момичета! Пожелавам на всички тази година да се случи тяхното чудо и да завършат годината с пухкаво, здраво бебче.
Търся съвет, като ще откда на лекар, но това ще стане края на Февруари. Просто много се чака.
Нямам дечица, имам една извънматочна преди година точно. След това правих изследвания, откри се леко завишено TSH и инсулинова резистентност. Пия си добавки, хапчета, всичко. Свалих си килограми, спазвам режим, цикъла ми се нормализира от 38-40 дни стана на 31-33.
Аз винаги съм си усещала овулацията, че даже и от коя страна, винаги съм имала ЦС по учебник, зацапване розово и леко червено няколко пъти, Но вече два месеца един след друг 1-2 дни след положителен тест за овулация за 2 часа имам малко кръв. Буквално само за толкова, с леко придърпване долу и после край. Случвало ли се е на някой и какво се е оказало?
Целта ми е да знам какви хормонални допълнителни да си пусна, ако може са е от това или да следим за нещо в матката.
Ужасно много стрес имах миналата година след извънматочната, приятеля ми беше с Ковид в болница, няколко месеца след това баща му почина, правим жилища, но бях ок с менструацията.
Сега това направо ме изплаши, защото никога не се е случвало в два поредни месеца, а примерно веднъж на 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт