Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 45 915
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И моите 2 с`тинки по темата, на мен ми прехвърлиха имота още преди да има първа копка.
А дали компанията се уважава не знам, но пък цената беше много приемлива.

# 556
  • Варна
При нас също прехвърлянето беше на акт.14.До момента имахме дадени към 60 % от цялата сума.

# 557
Благодаря ! Ще следя с интерес как ще постъпят. Според мен строителите нямат интерес да си "държат" обектите до издаване на Акт 16 и затова ако е на разсрочено плащане най - малкия остатък плащане от купувача е именно след получаване на Акт 16. А и  според ЗМДТ вече се дължи данък след акт 14, така, че съвсем нерационално ми се струва да задържат прехвърлянията.

# 558
# 559
И моите 2 с`тинки по темата, на мен ми прехвърлиха имота още преди да има първа копка.
А дали компанията се уважава не знам, но пък цената беше много приемлива.
Какво общо има цената с прехвърлянето??? Цената е записана в предварителният договор и не подлежи на промяна. Естествени ако купуваш на зелено цената ще е евтина без значение кога прехвърляш. Преди акт 14 се прехвърля право на строеж, и това не е по никакъв начин в твоя полза. Вие се съгласявате да направите услуга на строителя, това си е ваше решение.

# 560
Mдаа, Пчелина ..не знам дали съм писала в темата, но имаме познати с имот там, които вече не могат да стигнат с колата до блока, а пеша като прескачат свлачището по мостчета ..
Това е еманация на общинската лакомия и безхаберие!

# 561
  • Варна
И аз четох за Пчелина, реално това свачище засяга ли нови кооперации или са някакви вили по-нагоре?

# 562
  • Варна
Ще засегне всички, когато тръгне.

# 563
Не е край вилички и двор чета 🙄🙄, вече нови кооперации остават без достъп с кола. Всъщност за това нещо се алармираше още преди 4-5 г, но що да се вземат мерки, като може да се настроят още блокчета..

# 564
  • Най-красивата страна
Че там има свлачища -не едно,а две се знаеше още преди 20 години.

# 565
А някой знае ли точно в коя част на Пчелина се е активирало това свлачище?

# 566
  • Варна
Безнадежден, виждам, че се хващаш за нещо, хората ти опровергаха смешния отговор, че видиш ли "На акт 16 разбира се" и ти се хващаш за цената. Ами цената беше с 6-7к евро по-ниска от блокчетата в района, които също бяха на етап дупка. И това за жилища с по-лоши размери, разположение и изложение. И беше такава, защото точно строителя/инвеститора си спестявал някакво ДДС.
Ползите за купувач и продавач са описани в договора, от там нататък всеки може да си разпъва колкото си иска локуми.
Весел ден.

# 567
Здравейте, интересува ме колко евро/кв.м вървят апартаментите за продажба в к-с Вива и района около него. Имам колега купил навремето там, който ми предлага 3стаен апарт.под наем, тъй-като имам намерение да се изместя към Варна, учил съм там 5 години и града ми харесва. За момента се чудя дали да купя или под наем. На шега го попитах колко го продава и ми каза че минимум струва 132000 с обзавеждането, но като за мен щял да го даде за 128000евро Апартамента е без паркомясто, но аз не се нуждая тъй-като нямам нужда от кола. Мога да си позволя тази цена,но ми е чудно не са ли високи цените във Варна. Като местоположение ме устройва има детски градини и училища наблизо, до морската градина е и до Техническия университет . А и ако реша мога да го отдам под наем. Попринцип все още не ми се налага да купувам собствено жилище, но се замислям, а и чувам че жилищата се вдигнали. Какво бихте ме посъветвали добре ли е като строителство.Тъй-като ще се прибера в България след месец, месец и половина ми изпрати линк към снимките на имота Stoyan sam izprashtam ti link na obiavata. https://www.imoti.net/bg/obiava/dava-pod-naem/varna/varna-levski … tristaen/3250238/    По принцип аз търся под наем обзаведен с една спалня апартамент, но и този ми харесва,заради местоположението. Колко вървят наемите на подобно обзаведено жилище само че с 1 спалня в или около тази сграда. Ще бъда благодарен ако някой ме посъветва. Благодаря.

# 568
Още ще поскъпват имотите!

# 569
Още ще поскъпват имотите!

Това е едно добре аргументирано мнение, кратко и ясно.
За апартамента във Вива, ако това е 90 квадрата чиста площ сякаш цената е горе долу справедлива. Ако е 70 квадрата с 30% общи части ми се струва скъпо. Строителя май не е лош ама мястото не е кой знае какво. Аз нито бих купил там за тази цена нито бих живял под наем.

Общи условия

Активация на акаунт