Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

 • 34 642
 • 762
 •   1
Отговори

Анкета

Какъв имот търсите с каква цел и къде?

Опции:

* Може да изберете максимум 3 опции.

# 750
 • Мнения: 3 377
Не мисля да превръща темата за ОУ във Варна. Страшимиров и Гео Милев са двете училища там, Чинтулов е толкова топ, че е най-нежеланото в района, за Бозвели направо ще се въздържа от коментар изобщо.

# 751
 • Варна
 • Мнения: 4 036
Didi, ти колко деца имаш, че така категорично се изказваш за основните училища?
...
Ъ, николко, все още, но и аз съм била ученичка и съм сменила три училища преди гимназията (заради развода на нашите се местихме няколко пъти) и после в гимназията (МГ - една от елитните) срещнах ученици от всякакви квартали, учили в местните оу-та, със знания и дисциплина не по-лоши от моите, които получих в училища в широк център.

И да, няма смисъл да изместваме темата в посока обсъщане на училищата. Аз просто пипитах Penkoman за чий му е притрябвал университет в кварталите. Да се напълни с вчерашни шофьорчета, с дюнерджийници и барове ли? Добре са си разположени университетите в центъра. Те милите деца много от тях и без това едвам се оправят с пътя от общежитието до съответния факултет.

# 752
 • Мнения: 437
Парцел плюс труд са много по-голям процент от стойността на един строеж. Даже и някои материали да скочат в краткосрочен план процента върху цялата стойност е доста по- малък. Например на една сграда във Виница й търсят от 520 евро на квадрат. Тази цена включва поне 30% печалба, 30% парцел, труд, админ такси и тн.

# 753
 • Мнения: 345
Не мисля да превръща темата за ОУ във Варна. Страшимиров и Гео Милев са двете училища там, Чинтулов е толкова топ, че е най-нежеланото в района, за Бозвели направо ще се въздържа от коментар изобщо.
Чинтулов нежелано😊. Цяло Трошево учи там и не само. Това е най-голямото основно училище във Варна дали щото е нежелано?

# 754
 • Мнения: 3 377
Диди, това че в МГ са се събрали белите лястовици на различни училища не означава, че те са били много добри .. ще го разбереш някой ден..A и не ти ли направи впечатление, че от някои училища са по 5-6 деца в клас, а от други по 5-6 за цял випуск?
Nohope, не знам, но приятелите ни си записват децата само в Гео Милев, а и статистиките не са безучастни
https://ruo-varna.bg/images/files/2020/1_%D0%A3%D1%81%D0%BF%D0%B … %D0%95%D0%9B.xlsx
https://ruo-varna.bg/images/files/2020/2_%D0%A3%D1%81%D0%BF%D0%B … %D0%B0%D1%82.xlsx
ПП..с това приключвам темата за училищата

# 755
 • Варна
 • Мнения: 4 036
Не ми е направило впечатление това, може би защото няма значение.  Едно дете ако е способно и му се отделя малко внимание за уроците и вкъщи, няма никакво значение какво ОУ ще завърши. Даже тия от по-обикновените лесно изкарват пълен 6 и влизат лесно в най-хубавите гимназии и паралелки. После в университета пък на абсолютно никого не му пука къде си учил преди това. Всички са с горе долу еднакъв старт - и аз - завършила МГ с отличие, и 70% от колегите ми, дошли от някакви селца градчета с 5000 души население. Сериозните завършихме и се реализирахме, продължаваме да се развиваме, хайманите си останаха хаймани.

# 756
 • Мнения: 345
Записването в ОУ става по точкова система с най-голям приоритет адрес на пребиваване. Много трудно дете от друг квартал може да се запише в Чинтулов на първи кръг. Понеже е голямо училище евентуално при 2ро или 3то класиране може да има бройки. Така е и за другите училища.

# 757
 • Варна
 • Мнения: 4 036
Хм. Мен са ме местили в 5 и 7 клас. Даже в 5ти клас беше 2 седмици след началото на учебната година. Не са ми гледали адреса. Просто имаше свободни места. Сега може и да е променен редът.

# 758
 • Мнения: 345
Хм. Мен са ме местили в 5 и 7 клас. Даже в 5ти клас беше 2 седмици след началото на учебната година. Не са ми гледали адреса. Просто имаше свободни места. Сега може и да е променен редът.
Говоря за 1ви клас. За 5ти все още незнам децата ми са по-малки. След 7ми вече не е основно.

# 759
 • Варна
 • Мнения: 4 036
Знам. Grinning Говоря за местене в седми клас, не в осми.

# 760
 • Варна
 • Мнения: 1 380
Айде спрете със спама за тези училища, че сме на 51 стр. и ще ни ударят ключа админите 🤪🤪🤪Ако може някой да пусне нова тема Simple Smile

# 761
 • Мнения: 12 182
Трошево не е толкова голямо а Добри Чинтулов е най-голямото училище във Варна и е на топ ниво.

Това не е вярно. То е училището с най-много ученици в паралелки от 1-ви 7 клас ( май бяха около 1000), но това не означава най-голямото училище в смисъла на написаното. Например хуманитарната гимназия по спомен имаше около 1300 ученика. Не разбирам пример за какво е ОУ Добри Чинтулов. Който има възможност от Трошево ходи в Гео Милев, но не всеки успява да се класира по точковата система като не е от Младост. Имам познати които живеят от долната страна на  автогарата, а децата им учат в Добри Чинтулов за да не учат в техния си квартал. Ето така се става най голямото основно училище. Пък и да не забравяме, че те си разполагат изцяло със сградата, нямат гимназиален курс и могат да приемат и 300 първокласника ако имат достатъчно помещения и персонал. И това за топ нивото на Чинтулов не знам как да го коментирам. Нормално квартално училище. Други са топ училищата.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 07:38 от _re_ge

# 762
 • Варна
 • Мнения: 4 036
Заповядайте във фаталната  нова  13-та тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1376282.new#new

За пръв път пускам тема, дано е както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт