Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 139
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, много тъп въпрос от моя страна, но как энаете кое е контракция? Къде боли контракцията? Понякога имам една остра болка или боцкане в матката долу ниско. Днес имах странично в корема эа няколко минути, но според мен се и пренапрегнах малко, эащото оправях вкъщи и се навеждах често.

Не мога да идентифицирам кога имам контракции честно каэано. Също эа 21 г.с. нормално ли е?

# 481
Аз съм в 22г.с. и при мен контракциите са безболезнени (и с първата бременност бях така) - усещат се като стягане/втвърдяване на корема. Особено в тези и след тези седмици (когато матката става още по-голяма) според мен няма как да се обърка контракцията.

# 482
  • Седмото небе
При мен контракциите представляваха много лека болка съпроводена с цялостно стягане и втвърдяване на целия мой огромен корем, който имах. Преди Големия момент ми се случиха единици такива и също се чудех като започнат Големите контракции (ако не раждах планово) как ще ги разпозная. Е познават си се тогава и няма как да ги сбъркаш. Уж бях с плануван прием, но пък на 19.01 в 20:04 (това ще го помня винаги!!!) започна сериозното периодично втвърдяване и въртене в грамадния ми корем. И си викам айдеее щом започнаха контракции, много ще ме боли и ей сега ще раждам естествено... А няколко часа по-рано бях на тонове и доктора се шегуваше, че ако чакаме може и да пренося. Да ама не, както се казва. След 16 ч контракции и само 1,5 см разкритие все пак по ред причини ме оперираха. Съкровището ми беше добре, а аз се възстанових много бързо. Но две от контракциите няма да забравя никога- първата Wink и тази, която се случи точно, когато киселия лекар от Спешното ми бъркаше в носа с клечката за Корона теста. За малко да го изритам, то толкова ме заболя всичко изведнъж, че свят ми се зави...

# 483
С първата бременност имах контракции от 5 месец. Точно втвърдяване и стягане на целия корем. Така се усеща.
А контракциите за раждането вече са си различни и наистина не може да се сбъркат.

# 484
Здравейте, в коя седмица усетихте бебето. В 17г.с. и симптомите изчезнаха напълно сега чакам с нетърпение някое ритниче.

# 485
Аз около 19, но съм с предна плацента.

# 486
Кремена, за първи път го усетих  18та седмица.
Сякаш се пукат мехурчета или мускула ти потрепва в корема хаха.
С 1ва бременност може да се усети и по-късно.

# 487
Със сигурност бях над 22 седмица когато го усетих. Пукане на балончета никога не съм усещала.

# 488
Аз в 16-17 усещах пукане на балончета и къркорене, но все си мислех, че е от червата, докато не изчезнаха и не започнах от 18 да си усещам ритничета доста силни като си лежа и съм в покой. Още не мога да им свикна и се стряскам в първия момент. Simple Smile

Вече съм в 20та седмица и корема доста ме сърби и дори ми е червен. Вие как сте?

# 489
Мерси эа отговорите по-горе. Явно са били други болки, не контракции при мен. Не ми се втвърдява корема эасега май.

Бебето го усетих в края на 20 г.с. и чак тогава бях сигурна, че е то. Не бих описала като пукане на балон, по-скоро пърхане на пеперудка, ама във вода. :д Все едно нещо се движи наистина. Сега съм в 21 г.с.
И аэ съм с предна плацента.
Не ме сърби коремът, нито е червен.

# 490
Здравейте, на накой да му се е налагало да му вадят нерв с упойка по време на бременост

# 491
  • София
Към 21-22гс го усетих. Предна плацента. Точно някакво гъделичкане/пърхане беше.

Има упойки безопасни при бременност. Питайте най-добре зъболекар ок ли е.

# 492
С първата бременност усетих първите движения в 18г.с., сега в 15г.с. и двете бременности са с предна плацента.

# 493
При първата бременност нямах контракции, а с втората усещах твърдост в корема и болки като в менструация. Болки в кръста и яйчниците, е поне при мен бе така

# 494
При първата бременност усетих за пръв път в края на 4ти месец, точно като бълбуникане бих го определила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт