Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 169
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами! Искам да ви попитам някой бил ли е при доктор Бочева или доктор Мирчева гр.Варна за следене на бременноста? И доволни ли сте?

# 511
.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 08:03 от krasi_

# 512
Какво да сподели? Вече са ви казали какво ще направят. Повече от това няма на къде. Виждала съм да се прави операция за премахване на жлъчкА на бременна, но това се прави в изключително редки случаи.
Щом ще ви следят по- често не виждам място за притеснение.?

# 513
Момичета, вие преэ бременността как качвахте килограми? Постепенно седмично или някои седмици не, а други по-голямо количество? В смисъл важно ли е всяка седмица на кантара да има плюс преэ втори триместър? Последните две седмици не ми върви качването, иначе эа месеца количеството е ок.

# 514
Момичета, вие преэ бременността как качвахте килограми? Постепенно седмично или някои седмици не, а други по-голямо количество? В смисъл важно ли е всяка седмица на кантара да има плюс преэ втори триместър? Последните две седмици не ми върви качването, иначе эа месеца количеството е ок.
Важното е да няма много рязко увеличаване на теглото Simple Smile За първи път чувам някой да се притеснява, че не му върви качването Simple Smile))) Радвайте се Simple Smile)))

# 515
Всяка бременност е различна, все пак някои жени качват по 10кг, други по 30, та не може да се каже. Аз не съм се мерила всяка седмица, изобщо не съм се вманиачавала колко качвам.
Ако се храниш добре/достатъчно, не мисля, че има нещо притеснително, че не качваш. Ще си наваксаш. Нормално е през някои периоди да качваш повече, през други - по-малко.
Някои жени качват най-много килограми през първия и втория триместър, а през третия им е тежко и не могат да ядат големи количества. Други пък повръщат много в началото и даже свалят килограми. Важното е да се храниш балансирано, а не само какво показва кантарът.

# 516
Мерси эа отговорите. Ами не энам, эамислих се да не би да лишавам бебето от нещо, ако на края на седмицата в продължение на 2 сци нямам плюс. Аэ уж следя калориите да ям достатъчно, но може би горя повече от колкото предполагам и трябва да увелича малко.
Малко тъп въпрос, но наистина се чудех. :Д По раэни сайтове винаги пише ,,седмично се качва по 250-500 гр. в еди кой си триместър".

# 517
Вие бебето не лишавате, то си взима каквото трябва. По-скоро себе си ще лишавате, ако не ядете достатъчно.

# 518
Здравейте момичета! Някой използвал ли е този лосион против стрий при бременност и доволни ли сте?

# 519
Мерси эа отговорите. Ами не энам, эамислих се да не би да лишавам бебето от нещо, ако на края на седмицата в продължение на 2 сци нямам плюс. Аэ уж следя калориите да ям достатъчно, но може би горя повече от колкото предполагам и трябва да увелича малко.
Малко тъп въпрос, но наистина се чудех. :Д По раэни сайтове винаги пише ,,седмично се качва по 250-500 гр. в еди кой си триместър".
Това е средна оценка на наддаването, не че всеки трябва да качва по толкова. Не се тревожете за глупости.
Индикация за евентуален проблем е, ако за кратко време качите много килограми. Аз заради диабета много стриктно следих килограмите през бременностите, защото ми се отразяваха на лечението и беше важно да не качвам много.

# 520
Аз започнах с него още от самото начало. Лосиона е хубав, като текстура, но помпата е ужасна. Използвах две опаковки тей като мислех че съм случила на дефектна. Ами не, и на двете беше ужасна.
Бих ти препоръчала другите два продукта-маслото и олиото, но са доста мазни. Може само вечер да ги нанасяш. Аз от 6м мажа сутрин и вечер. Сутрин с гел на лиерак против стрии - около 50лв беше и вечер маслото на палмърс - то е около 20лв. До сега съм използвала 2 лосиона на палмърс, едно олио и три масла. Доволна съм от всичко без лосиона и то само заради опаковката и помпата, но не знам дали е достатъчно подходящ за напреднала бременост, когато коремчето расте много бързо.

Здравейте момичета! Някой използвал ли е този лосион против стрий при бременност и доволни ли сте?

# 521
  • София
Много е относително това с килограмите. Аз за цялата бременност качих 7кг, като в един период даже бях свалила 2кг (около 7м). После пак качих малко.

# 522
Аз съм в началото на пети месец и нищо не съм качила. Забременях 56 кг, а сега съм 54. Изследванията ми в първия триместър бяха добре, но на следващата ЖК ще говоря с лекарката. Не пазя диети, нито се ограничавам.

# 523
Здравейте!
30+5 дни съм и имам едно тъпичко питане:
Слагам глобули за гъбички вечер и днес сутринта трябваше да дам урина, но съвсем забравих, че трябваше да е стерилна. Излязоха ми тези резултати. Та, въпросът ми е възможно ли е глобулите или това, че урината е била замърсена да покажат тези резултати? Естествено, ще говоря и с АГ, на преглед съм във вторник, понеже в момента е в отпуск.

# 524
Да възможно е. Аз веднъж си бях замърсила урината (не искам да обяснявам как) и ми излезе и белтък в урината и левкоцити и завишено ph. Много плаках. Звъннах на доктора ми, обясних му и той ми каза да се успокоя, нищо ми няма. Утре пак да пусна утина. Така и направих и след 2 часа чакане на резултата излезе напълно чиста и всичко в норма.

Общи условия

Активация на акаунт