Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 081
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета здравейте, бременна съм в 22 г.с, изписана ми е терапия от магнерот 3х1 и утрогестан вечер вагинално х2 от вчера имам дразнене в интимната област, от снощи и сърбеж. Говорих с АГ каза да приемам Макмирър вагинално а утрогестан да е през устата. А от 30 минути ми е замаяно и ме боли главата при положение, че лежа. Мнение за Макмирър можете ли да ми дадете?
Измерихте ли си кръвното? Аз съм много чувствителна към лекарствени препарати,  ползвам Макмирор от 10 години без проблем. Също имах вашият проблем с Утрогестана, отказах  да го пия през устата и преминах на Циклогест вагинално.

# 571
Момичета здравейте, бременна съм в 22 г.с, изписана ми е терапия от магнерот 3х1 и утрогестан вечер вагинално х2 от вчера имам дразнене в интимната област, от снощи и сърбеж. Говорих с АГ каза да приемам Макмирър вагинално а утрогестан да е през устата. А от 30 минути ми е замаяно и ме боли главата при положение, че лежа. Мнение за Макмирър можете ли да ми дадете?
До колкото съм запозната болката в главата и замаяното е от утрогестана. Доста жени са получавали този страничен ефект от приема му. За това повечето го слагат вагинално.

# 572
Доколкото съм чела, Утрогестанът през устата може да предизвика замайване. При мен няма такъв ефект, но в аптеката изрично ме предупредиха.
Макмирор съм ползвала преди години и не съм имала проблем.
Ако не се чувствате добре, обадете се на лекаря за всеки случай, ако е нужно, нещо ще промени.

# 573
Сигурно е ниско кръвното. Повече ме притеснява, проблема с инфекцията. Утрогестан го ползвам от 2-3 месеца, а преди това го и пиех, само че 20 минути след приемането ми ставаше лошо.

# 574
  • София
Сигурно е ниско кръвното. Повече ме притеснява, проблема с инфекцията. Утрогестан го ползвам от 2-3 месеца, а преди това го и пиех, само че 20 минути след приемането ми ставаше лошо.
Точно затова отказах да го пия през устата. При мен възпалението от Утрогестана се оправи след като го спрях и нищо не съм поставяла. За скъсена  шийка ли ви го дават още?

# 575
Момичета, какви документи да поискам от АГ за преди постъпване в болница? Иска ли се нещо и от ЛЛ?
Влизам скоро в 36 гс

# 576
Аэ от утрогестан (приемах го вагинално веднъж на ден 2 седмици 11-13 г.с.) получих гъбички. Точно на 6 ден по време на приема получих дискомфорт и продължи докато не ми дадоха глобули эа 3 дена (кадефугин). След това се оправи.

# 577
Точно затова отказах да го пия през устата. При мен възпалението от Утрогестана се оправи след като го спрях и нищо не съм поставяла. За скъсена  шийка ли ви го дават още?

Да,а аз съм и със предна плацента и бебчо е ниско долу разположен.

# 578
Момичета, какви документи да поискам от АГ за преди постъпване в болница? Иска ли се нещо и от ЛЛ?
Влизам скоро в 36 гс
От ЛЛ не, от АГ, което Ви следи бременността, поискайте 1) направление за раждане и 2) обменна карта. Но по принцип лекарите знаят какво да Ви дадат.

# 579
  • София/Севлиево
Момичета,може ли да ми препоръчате място,където да ходя да мерят тоновете на бебето(в София).Заради ГД реших да си направя късната ФМ и лекарката ми каза, че е добре поне два пъти седмично да почна да ходя на тонове.А до срещата с моя АГ има още две седмици,когато ми каза, че ще почнем да мерим и тоновете.Но аз не мога да съм спокойна и да чакам още 14 дни.В сряда ще ходя и на ендокринолог,пак за мое спокойствие.Вероятно ще ми каже същото.Колебая се между Токуда,Софиямед(защото са ми близо)и Щерев,но няма да раждам в нито една от тях, а в Шейново...

# 580
Момичета,може ли да ми препоръчате място,където да ходя да мерят тоновете на бебето(в София).Заради ГД реших да си направя късната ФМ и лекарката ми каза, че е добре поне два пъти седмично да почна да ходя на тонове.А до срещата с моя АГ има още две седмици,когато ми каза, че ще почнем да мерим и тоновете.Но аз не мога да съм спокойна и да чакам още 14 дни.В сряда ще ходя и на ендокринолог,пак за мое спокойствие.Вероятно ще ми каже същото.Колебая се между Токуда,Софиямед(защото са ми близо)и Щерев,но няма да раждам в нито една от тях, а в Шейново...
Моите морфологии бяха при Д-р Калев в болница Щерев, горещо препоръчвам. Уникален човек и професионалист, също така отговори на всичките ми въпроси.

# 581
  • София/Севлиево
Аз морфологиите си ги михах.Сега за 2 седмици си търся място само за тонове по 2 пъти в седмицата.Пък на 7.09 ще се разбера с Вецев поне за една при него,а другата където сега ще почна.

# 582
  • София
Аз морфологиите си ги михах.Сега за 2 седмици си търся място само за тонове по 2 пъти в седмицата.Пък на 7.09 ще се разбера с Вецев поне за една при него,а другата където сега ще почна.
Само недей в Щерев. Др.Калев е уникален, но много често им блокират апаратите за тоновете а акушерките няма да ги коментираме. После няма и кой да ти ги разчете, защото не си техен пациент и съответно нямаш АГ там. Така че отиди на място където ще ги разчетат не само пуснат машината. Може би в МЦ Оскар ако правят тонове?

# 583
Момичета 31+2 дни съм, последния път АГ ми каза да си меря кръвното всеки ден. Оттогава започнах в определен час, ако не забравя понякога де...
Та, аз по принцип съм си с кръвно 120/80, още преди да забременея. Гледам, че тези дни от време на време се качва и варира в стойности 125/75 и един два пъти се качи до 130/80. Това дали е проблем и може ли да се говори за опасност или си е нормално понякога да се вдига така леко?

Утре ще коментирам и с АГ.

# 584
Скрит текст:

Момичета,

Имали ли сте подобни резултати с левкоцитите в комбинация с CRP?

На лекар съм в Сряда и ще го обсъдя с АГ, естествено...
В 35 г.с съм и преди около 10 дни си правих същите изследвания на в друга лаборатория- Цибалаб... Тези са в Рамус и резултатите бяха една идея по-ок...

Тук са старите:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт