Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 116
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Съставът му не е хубав, има и толуен. Но всеки си преценява какво да ползва.

Аз съм доволна от крема на Матернеа и олиото на Babylove - крема мажа сутрин, олиото вечер. Предразположена съм и не очаквам чудеса, но усещам по-голям комфорт след намазване.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 13:00 от Елмайра

# 76
  • София/Севлиево
За стрии се мажа с едно кремче от ДМ от серията им за бременни.Нямам нови,само старите от преди.

# 77
Здравейте мами Бих искала да попитам дали е възможно тест за бременност да покаже положителен 10 дни преди датата на цикъла

# 78
Здравей, първо мажех с Биоойл, но ми е много мазно после и лепнещо. Взех крема на Мустела и се изприщих още след първото нанасяне Confused
Сега се мажа с Phytolastil на Лиерак, 400 мл с помпа, доволна съм, гел е и попива веднага и въобще не лепне.
Принципно не е задължително да е 1ва урина, а само препоръчително. За мен също е ++ тест. Моят изглеждаше подобно и за няколко дни потъмня.

Искам да попитам, в коя седмица започнахте грижа против стрии?

# 79
  • София
Към 3 месец почнах да мажа. Първо Мустела, после Матернеа. Повече за сърбежа. Последните 2 седмици от бременността избиха стрии. Продължих и след това малко. Сега почти 10м след раждане почнаха да избледняват, не ме бъркат особено честно казано.

Био ойл съм ползвала за друго (не за стрии от бременност) и хич не съм доволна. Нищо не заличи дори и малко. И е прекалено мазно за мен, а лятото дори не бих помислила да ползвам олио при наличие на кремове.

# 80
Няма как категорично да откриете негативни отзиви за продукта при положение, че, дори някоя жена да има проблем, няма как да се свърже точно с този продукт и употребата му. Достатъчен е фактът, че всеки уважаващ себе си специалист ще Ви каже, че витамин А палмитат не трябва да се приема от бременни, защото тук малко количество, там малко количество и - ето ти белята. Дори един риск да е пренебрежимо малък, ако се окажете точно в пострадалата група 0.0001% например нищо няма да значи за Вас. От тази гледна точка го споменавам. Достатъчно рискови фактори има около нас, които не могат да бъдат избегнати. Всичко друго, което може да бъде спестено е прекрасен плюс.

Аз използвах маслото Защита от стрии на Руми Илиева и, въпреки че имам стрии по бедрата от тийнейджърските години, след бременността нямам нито една по корема. Седмица след раждането ми излязоха по две малки стрии на бедрата от вътрешната страна. Там не се мажех всеки ден по време на бременността, а след нея - изобщо. На всички места, които съм мазала няма нищичко, така че според мен не е само до ген, а и до подхранване на самата кожа.
Много е важно да се мажете и след самото раждане, когато кожата се прибира, защото не са малко жените, които се “нацепват” точно тогава, защото, улисани в грижите за бебето, забравят да се мажат. Аз си бях навила всекидневна аларма, защото първите няколко седмици ми се сливат като един миг и всичко забравях. Joy

Това е съставът на маслото:
Предполагам, че може, ако разбираш от масла, да си смесваш сам подходящи такива и ще излезе на по-добра цена, но аз съм много боса в тази сфера и затова заложих на готов продукт.

# 81
Здравейте, в този ред на мисли какви кремове за лице можем да ползваме, аз ползвам дневно ББ крем на гарниер, а вечер лек  анти ейдж крем?

# 82
Здравейте, в този ред на мисли какви кремове за лице можем да ползваме, аз ползвам дневно ББ крем на гарниер, а вечер лек  анти ейдж крем?
Потърсете, има доста статии, за това какво да се избягва като съставки по време на бременност и си проверявайте състава. Аз използвах ежедневен крем, пак с различни масла и без петролни деривати. Аз за корема специално търсех нещо максимално изчистено, защото все пак се мазах месеци наред всеки ден, а в девети месец - сутрин и вечер дори.
Във фейсбук има една група Инфармацки, която ми беше много полезна. И аз се бях насочила към Био-ойл в началото преди да се поинтересувам какво е ок и какво не е. Разчитах на това, че щом се подчертава, че е за бременни, би трябвало да е изчистено, ама нъцки… Точно преди да го поръчам, в същата тази група, имаше пост за това и тогава започнах да се интересувам чак…

# 83
Благодаря, ще се радвам за препоръки и за марки. Като цяло стрии имам по гърба и малко по дупето от тийнейджърка, когато за едно лято пораснах много на ръст. В зряла възраст не бих казала, че съм предразположена, но съм бременна с близнаци и разтягането на кожата очаквам да е сериозно.

Препоръчвам продуктите на Палмърс 😊

# 84
  • София/Севлиево
За лицето ползвам био розова вода.Но не съм фен на кремовете,пък като бременна съвсем.Иначе преди бременността също ползвах ББ крема на Гарниер.

# 85
Аз само ретинола съм спряла, преди бях як потребител Simple Smile
Извън това нормална рутина, серум Диор или витамин Ц на Медик8, после СЕО на Съндей Райли, вечер отново Съндей Райли.

# 86
Елица, Hands Clap Много малко хора се сещат изобщо за тези неща. Браво и за желанието да обясняваш!

Аз ползвах олиото на Икаров. Тъй като избягвам и глицерин, търся възможно най- изчистени продукти.

С Нивеа си мажа кожените обувки и други кожени изделия. Много добре им се отразява.

# 87
Според мен ( не си натрапвам мнението на никой), не бива да се вглъбяваме чак толкова много и да търсим във всеки един крем, всяка една съставка и т.н. Че то ще луднем иначе...
Аз не съм си сменила козметиката, боядисвам се, ходя на маникюр, подстригвам се.. По едно време бях започнала стремглаво да чета като инспектор всеки един етикет и наистина бях станала зверски досадна чак на себе си. Толкова неща са опасни - въздухът, който дишаме ( големите градове), препаратите, които използваме...абе, много неща са. Няма нужда от допълнителен стрес!

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 14:56 от Luellis

# 88
  • София
Аз в рутината си не съм променяла никакви продукти. Главно ползвам с изчистен състав неща. И не само по време на бременността, но и като цяло.
Препаратите, които ползвам обаче мнооого промених. Започнах да взимам натурални, без силна миризма, с възможно най-изчистен състав. Иначе чистене само с маска, защото изпаренията могат да са много опасни, особено от препаратите за тоалетна и белината (ако се ползва). А като пролази детето съвсем гледах колкото се може най-чист състав и подходящо за бебета и животни. Ближат се ръце, крака, килими, плочки и не бих рискувала с някой силен препарат.

То въпросът не е до вманиачаване и стресиране, а все пак и мислене за собственото здраве и на бъдещото дете. Като си намерите нещата, които ползвате веднъж и няма какво повече да се стресирате чак толкова. Аз лично жертвам моя комфорт за сметка на малкото човече щом става на въпрос за здраве (в случая).

# 89
За тези, които са ходили на запис на тонове...

Последният път това бебе не знам, какво правеше и как мърдаше, но на няколко пъти машината не му отчиташе пулса и съответно в записът имаше дупки ( не знам, как да де изразя). Лекарката не каза нищо притеснително, но на мен ми е интересно , дали и на вас ви се е случвало..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт