Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 118
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Аз като бях на тонове ми бяха забранили и милиметър да мръдна защото се размествало всичко и се губели тоновете. И телефон не ми даваха да държа, нито да е край мен. И това пречело. Само дето на лекарката телефона в ръката и на няма и метър от мен не пречеше. Луда работа...

# 91
За тези, които са ходили на запис на тонове...

Последният път това бебе не знам, какво правеше и как мърдаше, но на няколко пъти машината не му отчиташе пулса и съответно в записът имаше дупки ( не знам, как да де изразя). Лекарката не каза нищо притеснително, но на мен ми е интересно , дали и на вас ви се е случвало..Simple Smile
В коя седмица са правили записът?

# 92
Здравейте момичета Simple Smile Исках да попитам дали ви се е случвало да сте изнервени и депресирани по време на бремеността? Аз съм бременна в първи триместър за първи път и са ме обзели едни депресивни мисли и съм доста изнервена без видима причина от най-малкото, както се казва. Предполагам, че е нормално и се дължи на хормоните, но мислех, че ще е на по-късен етап Sad Бремеността е желана и дълго чакана и вместо да съм на 7то небе от щастие, са ми потънали гемиите.

И аз се чувствам по същият начин, но се старая да се виждам с позитивни хора и да мисля за хубави неща, знам че това е период и ще мине! Heart

# 93
Аз се чувствам депресирана само от загубата на бременността си. Не мога да си представя да се депресирам по време на успешна бременност, но явно има и такива случаи. Пожелавам ви да преодолеете това състояние. Просто го погледнете от тази страна: имате всичко, за което много жени мечтаят и биха дали живота си да са на ваше място. Успех!

# 94
Момичета, бременна съм в 27+5 и от няколко дена ми се случва нещо странно, но не съм сигурна какво е. За секунда точно получавам като стягане на корема отстрани в ляво на нивото на пъпа, без никаква болка. Дори не знам как да го опиша, защото го усещам така, сякаш с нещо тъпо като с пръчка ме пробожда отвътре в една точка. Извинявам се за глупавото обяснение, но само така мога да го опиша. Преди се случваше само по време на секс и ако получа оргазъм, но от няколко дни става и когато стана по-рязко, променя си позата. Възможно ли е това да са т.нар. Бракстън Хикс контракции? Но контракцията не е ли стягане на целия корем, а не концентрирано в точка?

# 95
Най-вероятно са контракции според мен.

# 96
Благодаря за отговора! И аз така предположих. Ще кажа и на моя АГ, но  предполагам, че е нормално на този етап да получавам такива.

# 97
За тези, които са ходили на запис на тонове...

Последният път това бебе не знам, какво правеше и как мърдаше, но на няколко пъти машината не му отчиташе пулса и съответно в записът имаше дупки ( не знам, как да де изразя). Лекарката не каза нищо притеснително, но на мен ми е интересно , дали и на вас ви се е случвало..Simple Smile
В коя седмица са правили записът?

В 30 седмица ( вчера 😁)

Ох... И пак имам терзания..
Дано никой не е обърнал внимание на някой от предишните ми постове, че сигурно се повтарям , АМА ...

Изписаха ми клиндамицин да пия за уреаплазма ..
Начи, аз знам, че без антибиотик няма да стане, ама оф.. не е ли много опасно за бебето Sad

Една лаборатория ми го изкара резистентен към бактерията, а друга лаборатория даже не ми го и показа в антибиотрамата.
Моята лекарка ми каза, че само това може да ми изпише, но моето пусто сърце не трае..
Днес си го купих и аптекарят така ме изгледа, като казах, че е за мен... Тъъкмо се бях успокоила и айде наново съмнения, да не стане някой сакатлък...

# 98
Нали знаете, че нелекувана инфекция е много по-опасна от антибиотик?

# 99
Нали знаете, че нелекувана инфекция е много по-опасна от антибиотик?

Аз с това се самоуспокоявам непрестанно... Мъжът ми ще ме изстреля вече от вкъщи...

# 100
Момичета, как ви диагностицираха с уреаплаэма? Имахте оплаквания или при контролен преглед като тестват урината? Эвучи широкораэпространено.

# 101

В 30 седмица ( вчера 😁)

Ох... И пак имам терзания..
Дано никой не е обърнал внимание на някой от предишните ми постове, че сигурно се повтарям , АМА ...

Изписаха ми клиндамицин да пия за уреаплазма ..
Начи, аз знам, че без антибиотик няма да стане, ама оф.. не е ли много опасно за бебето Sad

Една лаборатория ми го изкара резистентен към бактерията, а друга лаборатория даже не ми го и показа в антибиотрамата.
Моята лекарка ми каза, че само това може да ми изпише, но моето пусто сърце не трае..
Днес си го купих и аптекарят така ме изгледа, като казах, че е за мен... Тъъкмо се бях успокоила и айде наново съмнения, да не стане някой сакатлък...
В 30 седмица щом е правен записът е нормално да се губи от време на време - бебето е малко и доста мърда.
За антибиотика - доверете се на лекаря си. Чувала съм, че уреаплазма много трудно се лекува. Нелекувана инфекция е много по-опасна наистина.

# 102
Момичета, как ви диагностицираха с уреаплаэма? Имахте оплаквания или при контролен преглед като тестват урината? Эвучи широкораэпространено.
Въобще не е задължително да има някакви оплаквания. За да е достоверно изследването се прави PCR анализ на цервикален секрет . Обикновена  микробиология не е сигурно, че ще хване налична инфекция.

# 103
На мен ми откриха уреплазма и я лекувах с антибиотик Клацид СР , разбира се, пробиотик също трябва да се пие, понеже е доста силен антибиотика. Ще пускам изследвания на 3 или 4 август отново за уреплазма. Понеже трябвало да се мине поне месец от приема на антибиотик, за да покаже верен резултат. Изследването го пусках в лаборатория геника чрез цервикален секрет.  забравих да добавя мъжа ми също трябваше да пие този антибиотик и да не се прави полов акт , докато не мине лечението.

# 104
Благодаря на всички за отговорите ❤️❤️❤️

Наистина може да няма никакви симптоми и има доста лекари, които не назначават изследвания. Тук във форума съм чела, че много жени си ги пускат на своя глава..
Става и от цервикален секрет ( най-добре) в Геника и от стерилна урина ( първа порция) в другите лаборатории.

Аз преди да забременея, не знаех за съществуването на тази бактерия и като видях положителен резултат ( назначени изследвания от уролог, заради оплаквания от цистит) и си казах : "е , някаква си бактерийка, ще я убием..." И след това ми беше разяснено, какво аджеба е тази смотана уреаплазма..

Никой, никога до сега не се беше сещал да ме прати на такива изследвания, а имам симптоми на цистит почти през целият си съзнателен живот...

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 11:47 от Luellis

Общи условия

Активация на акаунт