Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 066
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
И аэ бях така със съня по някое време, може би беше около 13-17 седмица. Нощем или не можех да эаспя дълго, или се събуждах в 2-4 и ако не бях на работа, после эаспивах към 9 до 11 директно или следобед. В момента съм абсолютната противоположност-от към 19 гс мога да спя много и все не ми стига съня. Според мен е от хормоните. При мен сънят се оправи като получих някакъв по-эдравословен апетит,не энам дали е свърэано. Преди това все още ми се гадеше и ядях предимно плодове и хляб и ми беше писнало от храната. Може да съм била хронично гладна. :Д

# 616
Момичета с какво се мажете.С мн суха кожа съм по- принцип от години се къпя с душ олио.До скоро не ме сърбеше корема, а и беше топло.Започна да ме сърби и е време да започна да се мажа в 14 Г.с.С предишната ми бременност съм се мазала с maternea крем,но сега ми се иска с някакво олио.Четох че био Ойл не е препоръчително,гледам продуктите на палмърс за бременни.Ще се радвам на отзиви

# 617
Раждах секцио и не ползвах колан за стягане. Първите няколко месеца коремът ми се беше доста голям, но се прибра напълно преди да забременея пак.

# 618
Нещо подобно беше и при мен, около 13 до към 16гс често будене, неспокоен сън, но се будех в 7 като по часовник. Сега като заспя най-много веднъж ставам до WC (вече 18гс) и ако ме оставят мога да си спинка до към 10. Но и храненето беше ужас в най-големите жеги хем от топлото не ти се яде, хем точно тия седмици с гаденето, сега вече си ям нормално по няколко пъти на ден Simple Smile почнах най-после и да качвам, че до началото на август вървях само надолу.

# 619
И аз се будя поне по 2-3 пъти на нощ. Ходя и често до тоалетна. Забелязала съм, че единия път задължително е към 4 или 5 сутринта. През деня също ми се придремва, но не заспивам.

# 620
  • sofia
Аз пък горещо препоръчвам носенето на колан, след секцио си купих от санитарна аптека, може би след като ми свалиха конците го сложих и имах страхотни резултати за дни, не ми е бил раздут корема с месеци.

# 621
Въпрос към вече раждалите мами - ползвахте ли колан за прибиране на корема след раждане и какъв? Ако може малко инфо по колко време го носихте и т.н.
 А има ли значение дали е секцио или естествено раждане, в смисъл дали колана помага повече при едната ситуация или другата, понеже при мен още не е ясно как ще са нещата?
След естествено раждане аз носих колан тип "бикини", който се пристяга отстрани - започнах да го нося 2-3 сесмици след раждането. АГ ми каза, че не е хубаво да се носи постоянно, защото така мускулите губят тонус, а само по няколко часа на ден - аз го слагах когато излизахме на разходка. Също не е хубаво колана да е прекалено стегнат - да стяга комфортно.
Не знам дали би бил по-ефективен след естествено раждане или след секцио. Но след секцио според мен задължително трябва консултация с АГ преди да започне да се ползва такъв колан.
Скрит текст:

# 622
Не съм носила колан и освен леко отекло по шевовете не съм имала. Корема ми си е точно както си е бил и преди да забременея Wink. Фръц Joy

# 623
Aз съм толкова поспалива, надявам се през втория теиместър да дойда на себе си 😀
Колани не съм ползвала, не мисля че има смисъл-може би на 3тия месец след раждането коремът ми беше идеално плосък.
Т.е. ако е бил стегнат, то ще се възстанови от само себе си. Ако ли не-няма как един колан да го стегне.

# 624
Въпрос към вече раждалите мами - ползвахте ли колан за прибиране на корема след раждане и какъв? Ако може малко инфо по колко време го носихте и т.н.
 А има ли значение дали е секцио или естествено раждане, в смисъл дали колана помага повече при едната ситуация или другата, понеже при мен още не е ясно как ще са нещата?

Аз бях естествено раждане. Носих го по няколко часа дневно от 3тия ден като се прибрахме. Беше ми излязла реклама във фейсбук за продукта, не си спомням името в момента. Горе долу 2 седмици съм го носила, тук таме не всеки ден. После вече самия колан започна да става  голям и нямаше как да го нося повече, което беше странно защото размера беше да талията ми преди да забременея.  Явно съм дръпнала надолу в см без да разбера. Не знам полза имаше ли или не.

# 625
Аз не съм носила колан, но коремът ми се прибра почти напълно за седмица. Е, беше си още мек нали, но на външен вид беше все едно не съм раждала. Предполагам, че е било въпрос на късмет просто.

# 626
Здравейте момичета! Някой имал ли е гъбички в начална бременност и опасно ли е да се лекуват с глобули в 7г.с.?

# 627
Лекуващия те лекар какво казва?

# 628
Много жени са имали гъбички в различни седмици от бременността. За бебето е много по-опасна нелекувана инфекция, отколкото лечението. Има препарати, които са подходящи за бременни. Не се самолекувайте и не неглижирайте такива състояния, опасно е да не му се обърне внимание на това. Ако става въпрос за кандидоза можете да промените и начина си на хранене така, че да подпомогнете процеса. Без рафинирани въглехидрати и захари, погрижете се и за чревната флора. Лекарят би трябвало да е обяснил вече. Успех и бързо да отминава тази грижа! Heart

# 629
Здравейте, на някой излизал ли му е херпес на устата по време на бременност? И друг път ми се е случвало и не съм третирала с нищо, но си мисля, че сега (края на 8ми месец) е добре да се лекува... Дали е опасно на бебка? Ако някой е лекувал - с какъв препарат?

Общи условия

Активация на акаунт