Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 47 029
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
По принцип след 28/30 гс се ходи на запис на тонове всяка седмица или както са ви казали, по преценка на лекаря. Не го пренебрегвайте и ходете, защото така док спаси живота на дъщеря ми. Накратко, както съм казвала с баткото на 24 години нямах проблем. Родих го нормално и бременността си беше ок. С малката на 29 години пак беше в рамките на нормалното, стигнахме до въпросните записи на тонове и си го спомням като ден днешен. Отидохме в сряда с мъжа ми към 18,30. На док не и харесаха, прати ни до барчето да ям шоколад и пак да ида. Пак легнах и тя нищо не каза, прати ме с думите да ида пак в петък. Докато се приберем ми се обади и каза да ида в петък рано сутринта. Аз с майчинското чувство веднага разбрах, че нещо не е ок. Отидох в петък гладна и жадна, защото очаквах да се случи нещо. Още легнах и при първата бележка, която излезе тя каза, че минаваме към спешно секцио. Дъщеря ми се задушаваше в пъпната си връв. Та ако не беше моята док, която да настоява да ходя всяка седмица на тонове и не си гледаше работата, можеше да има и не много щастлив край втората ми бременност. За щастие всичко завърши добре и резултатът е вече на почти 7г. Мисълта ми е, че на мен тези записи на тонове ми се струваха не до там важни, но всъщност са ужасно важни и животоспасяващи. Та ходете си, момичета. Аз днес съм на док в 12,30, ще водя и каката да види бебето. Дано всичко е ок, че утре тръгваме за море 😊

# 241
Добро утроо! Как сте, момичета?

Първо имам питане: Имаме кошара за спалнята, но тези дни се замислих, че когато сме в хола, идея си нямам къде да го сложа бебето да лежи. Малко ме е страх на дивана. Може би се филмирам излишно като бъдещ родител за пръв път, но ще се радвам на предложение за разни идеи в какво мога да оставям бебето да лежи докато сме в хола. Важно ми е да е малко и компактно.

Вчера бяхме на отворени врати в Хирургиите. Честно казано останах доста доволна. Естествено, не е хотел самата болница, но е държавна. Персонала по коридорите ми се стори дружелюбен. Личеше си, че са натоварени, но май започвам да клоня натам. ВИП стаята за раждане изглеждаше доста добре, както и ВИП стаята за лежане. Ако искате повече информация за цени, багаж и т.н., може да ми пишете на лично, за да не спамим на другите майки от различни градове.
Иначе, нямам търпение вече за прегледа във вторник. Бебокът е супер активен, чак на моменти ми размества книгата ако чета и без да искам е попаднала върху корема ми (с характер от корема).

И последно. Да се похваля. Реших да рискувам и да пробвам да поръчам нещо от алиекспрес за бебето. Останах доста доволна. Единствено размера не съм нацелила, но материята е доста добра. Качвам снимка, за да го видите и вие. Вкъщи си падаме малко тип "нърдове" по всякакви филми, книги, игри и т.н. Та като върли  фенове на "Междузвездни войни" поръчахме това:

# 242
Здравейте мами,

Пускам нещо важно, внимавайте много какво ядете.

Хубав ден.

# 243
Хахах, The dark side много ме изкефи 😂 За хола, аз или си местех кошарата, защото е на колела или я слагах в люлка. Имам една на Fisher price, ползвах я за каката и беше много удобна (слагам снимка). После като започна да сяда и натежа в стола за хранене.
Ох, с тази салмонела се притесних. Как да знаем кое е заразено и кое не 🙄 То стига тези пъпеши да са стояли до нещо друго в склада и заразяват всичко. Пък няма как да спрем да купуваме всичко. По-скоро ще бърша опаковките преди да ги сложа в хладилника 🙄

# 244
Моя АГ ме вика на 20.08, когато ще ми издаде и 45дневния болничен.  За слушане на тонове още нищо не ми е казал, тогава ще съм някъде 33г.с.

# 245
Добро утро девойки
Аз вчера бях в болницата ,че отново бях с контракции и напъни този път ,болки и тн... оказва се пак бактерия и възпаление на пикочните пътища , та отново съм на антибиотик . Sad
Точно преди месец пак пих .... казаха ми че ако не го пия и ако не се лекува може да родя преждевременно . Ужас , много ми е мъчно за бебко ,че го тровя така  , ни знам от какво ми се получава . Течение нямам , мия се по 2 пъти на ден , пия много вода и пак

# 246
Добро утро девойки
Аз вчера бях в болницата ,че отново бях с контракции и напъни този път ,болки и тн... оказва се пак бактерия и възпаление на пикочните пътища , та отново съм на антибиотик . Sad
Точно преди месец пак пих .... казаха ми че ако не го пия и ако не се лекува може да родя преждевременно . Ужас , много ми е мъчно за бебко ,че го тровя така  , ни знам от какво ми се получава . Течение нямам , мия се по 2 пъти на ден , пия много вода и пак

Защо си мислите че бактериите и каквито и да е инфекции се причиняват от недобра хигиена!?
Дори в повечето случая вагиналната виклофлора се изнежва от често миене..
При бременност склонността към развитие на инфекции и бактерии се увеличава два пъти.
Може би тази бактерия е останала недоизлекувана, за това е добре при лечение на такива да се прави контрола на секрет.
Щом си в болница ок, там с системите по-бързо ще облекчат контракциите.
С нищо няма да навредиш на бебето при приема на Аб, те за това са няколко на брой който се дават при бременност, така че споко.
Попитай ги и да вагинални глобулки, ди е възможно да ти изпишат, и какво мислят за това да ги слагаш заедно с поробиотични глобули Гинофилус, който пък си нъзстановявант нормялната микрофлора.
Споко, ще се възстановиш бързо.Не се притеснявай.

# 247
Съншайн , аз отидох само на преглед.  Изписаха ми антибиотика , не съм в болницата .
Казах им да ми вземат секрет , не искаха защото казаха че надали е от това .  Като попитах защо получавам , казаха че просто някой бременни го получават. (Само отучнявам че не живея в България)
Дано успея да го пия този антибиотик , защото ми е много лошо от него .
А относно хигиената , не знам вече. Аз течения нямам, боднисто ми е което си у съвсем нормално без миризми и тн и не е много .
Мъчно ми е за бебето ,защото все пак си е лекарство и като се сетя че с първата бременност съм изпила 2 парацетомола и 5 но шпа.  Сега с тази го натъпках с лекарства и ми е мъчно .Frowning1

# 248
Момичета, да ви се похваля с добрите новини от прегледа 😊 Всичко с бебето е наред, вече е 1020гр. - 27гс и 5 дни. Продължаваме да сме си седалищно и ще планува секцио за началото на октомври другия път, ако не се е обърнала, но аз като че ли свикнах с тази мисъл и се чувствам спокойна. За мамите, които се интересуваха от Селена-Пловдив, питах днес на регистратурата-секцио 1800лв. В тази цена влиза всичко с изследвания и тест за Ковид и всички консумативи, храна-всичко. Само ако се налага кръвопреливане се до плаща, но дано на никой не се налага 🍀 Аз също съм ок, шийката е супер и продължавам само с Магнерот 3х2.

# 249
  • София/Севлиево
Аз днес ходих да сключа договор за съхранение на стволови клетки...Доста се чудих,но ми направиха много добра оферта и реших да се възползвам.Купих и малко бебешки неща от борсата на Вис Виталис и съм почти готова с покупките.

# 250
Да, и аз имам проблеми с течението, може би от 3ти-4ти месец, придружено и с ужасен сърбеж. Взеха ми секрет, който излезе абсолютно чист от гъбички и бактерии. Според моя приятелка акушерка сърбежът се дължи на PH на секрета, който доста добре ме омазва въпреки старанието ми да поддържам високо ниво на хигиена. Справям се като си направя външна промивка със смрадлика. И така още 3 месеца...

# 251
  • омъжена
Добро утроо! Как сте, момичета?

Първо имам питане: Имаме кошара за спалнята, но тези дни се замислих, че ....

Има едни гнезда за бебе. Те са хубави или портбебе но твърдо не от тези за изписване дето са,а катоошница само дето е от плат с твърда подложка имах такова и бях супер доволна като бе излизам с количката с него и бебето си спи много е добро .иначе гнездото нищо не мога да кажа за него май е хубаво,но ми изглежда като креватче за кученце. Даже има таки големи за кученца освен да взема 😋

# 252
snej, и аз съм така. Чист секрет, за щастие без бактерии и гъби, но имам течение. Според док е от самата бременност и ми препоръча интимен гел за измиване Матернеа или Себамед. Матернеата е доста по-достъпна като цена, беше нещо от сорта на 200 мл.-6 лв. Себамед е по-скъпичък около и над 20 лв. за 400мл. Аз първо пробвах едното и после другото, но като че ли това на Maternea ми допадна повече. Ако искаш пробвай, течението и дразненето намаля. Също и започнах всичко да пера с препарат за бебешки дрехи, особено бельото.

# 253
Момичета, да ви се оплача. Чакам си паричките този месец от болничния от 4 юни, а се оказа , че моя работодател чак днес го е представил . Просто нямам думи.Сега трябва да чакам още до 10 работни дни.

# 254
Момичета, някоя от вас има ли проблем със зрението? Аз съм с късогледство от малка, не ми е голям диоптъра, рядко си нося и очилата, мисля да отида на очен лекар, при евентуално нормално раждане дали ще е проблем? Вие ходили ли сте на очен лекар, във връзка с бременността и кога?

Аз ходих с първата бременност, преди 2г. Имам астигматизъм и ми казаха, че не влияе за нормално раждане. Така и родих. Мисля, че се взима под внимание налягането.

Общи условия

Активация на акаунт