Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 45 586
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Аз сигурно съм единствения недоволен карък от коластрата и водораслите. Rolling Eyes Толкова неща съм издавала откакто тръгна на ясла и как едно не й повлия. А преди това почти не беше боледувала.
Сега от април сме в някакъв кошмар, обиколихме най-различни специалисти и никой не предложи подходящо лечение, защото продължаваме да се въртим в този омагьосан кръг, не ми се мисли какво ме чака, когато отново я пусна на градина. Head Band Вирусът, който обсъждате в момента е много коварен, тъй като температурата след няколко дни спада, уж изглежда, че има някакво подобрение, а се оказва, че преминава в бронхит. Така че посещавайте по-често при нужда личния на децата, за да ги преслуша. Flowers Bouquet
Толкова ми е топло, че имам чувството, че ще полудея. Не мога да спя, тъй като не мога да пускам климатика вечер заради детето. Тук термометрите минават 40° и честно казано, ако не беше такава лудница по морето, щях да организирам още една почивка, макар и по-кратка.

# 601
Моя син много боледуване също.. Като започна от 2 годишен до 4 нон стоп. Всеки месец. Лошото беше, че винаги правехме всичко възможно и накрая пак стигаше до антибиотик. При него проблема тръгвашв главно от сливиците, накрая не знам дали просто го израсна или един лекар УНГ помогна с едни прах чета, но е факт, че вече боледува много рядко. Ще видим с бебето как ще е, най-големия ми страх е и двете деца да са болни по едно и също време, особено като са малки като знам колко е кофти...
Гледам обсъждате протеини и добавки и тн.. Аз от няколко месеца не пия дори витамините за бременни, надявам се скоро като пусна изследвания да са добре.
Онзи ден бях в новия апартамент и като видях колко е мръсно се отчаях, май няма да успея да оправя всичко сама и да се нанесем преди раждането там 😔

# 602
Да, вирусът и при нас се разви така. Уж мина, а сега баткото е с ужасна кашлица, а малката уж спря да вдига и все едно изведнъж пак започна. Горе долу ги овладях. Днес ще им взема комбинирани витамини, за да ги подсиля малко, въпреки че давам много плодове, само домашна храна и много чай с мед и лимон, смятам, че ги изтощи и ще ги подсиля малко с черен бъз.
После от септември започваме с коластара и водорасли. Аз съм доволна и определено като не я пият е по-зле.
За протеина, аз пък съм обратното. От този млечни протеин се подух, беше ми ужасен на вкус, трудно го разтварях. Аз определено предпочитам Прегнако. Явно всеки с вкуса си.
monika, има фирми които чистят след ремонт, за 50/60 лв. ще ти оправят всичко. Аз така направих с прозорците тази година. Викнах една фирма, за 40лв. ми измиха и прозорците и почистиха щорите. Не намерих сили просто. Иначе и ние скоро се оренасяхме и още не бях бременна и ми беше зор, сега не знам.

# 603
Аз сигурно съм единствения недоволен карък от коластрата и водораслите. Rolling Eyes Толкова неща съм издавала откакто тръгна на ясла и как едно не й повлия. А преди това почти не беше боледувала.
Сега от април сме в някакъв кошмар, обиколихме най-различни специалисти и никой не предложи подходящо лечение, защото продължаваме да се въртим в този омагьосан кръг, не ми се мисли какво ме чака, когато отново я пусна на градина. Head Band Вирусът, който обсъждате в момента е много коварен, тъй като температурата след няколко дни спада, уж изглежда, че има някакво подобрение, а се оказва, че преминава в бронхит. Така че посещавайте по-често при нужда личния на децата, за да ги преслуша. Flowers Bouquet
Толкова ми е топло, че имам чувството, че ще полудея. Не мога да спя, тъй като не мога да пускам климатика вечер заради детето. Тук термометрите минават 40° и честно казано, ако не беше такава лудница по морето, щях да организирам още една почивка, макар и по-кратка.

При нас след 4 гнойни ангини за 2 месеца  и 4 антибиотика,пуснаха изследвания за имунитета.Оказа се,че имаме имунен дефицит,пихме един сироп 6 месеца,който го поръчах от Белгия или Гърция,ако искаш ми пиши на лс,може да се пие сиропчето от двца без доказан такъв дефицит.

Хариомче,твоето бебе върви голямо,да не  предобриш нещата с протеина...Протеина уж го дават за наддаване на бебето

# 604
Протеина се изписва само при необходимост, без лекарско предписание и на своя глава по-добре да не се взема…

# 605
  • София/Севлиево
Всички болни бързо и безпроблемно да се оправят.
Вчера и аз бях на преглед-бебо е 1250 гр и все повече прилича на истинско човече или поне този път застана много добре пред ехото и успях да му видя ясно най-накрая личицето.С покупките почти приключих(остана ми един спален чувал дето май вече само в пакостника го има наличен, та ще трябва да го поръчам)и бебешката козметика.Евентуално още едно одеалце и се чудя сега ли да вземам стерилизатор или да изчакам до края.За помпа за кърма до последно ще чакам, защото хич не съм убедена, че ще ми трябва...В Пепко и КиК имаше хубави бебешки неща.От едното място си взех бамбукови пелени и лигавничета с велкро лепенки,от другото-още една хавлийка и бебешки зимни чорапогащи.
Моят белтък също е 65,но ми се струва добре.Този протеин за бременни няколко пъти го показах на ММ,но той никак не го хареса.Каза ми,че неговият е с по-добро съдържание и аз понякога пия от него.

# 606
Само аз ли не пия такива неща, не пия витамини,  не пия протеини.  Аз предпочитам да си ги набавям чрез храна, освен ако наистина бебето изостава и се налага, иначе съм против изкуствено добавяне на витамини,  за мен си е химия. Вече съм в 31 г.с и хормоните яко бушуват, горещината ме изнервя, не мога да спя,  ставам по 100 пъти до тоалетна.
Снощи сестра ми едвам ме изкара до парка,  в 20 ч беше 33 градуса,  вървя и се потя, отделно,  че като вървя, бебето явно притиска пик.мехур и на 10мин търся тоалетна.  Течението си продължава,  понякога по-обилно,  понякога не. Не съм била на преглед от 12.07 и Вече чакам с нетърпение 20.08, че чак тогава съм на ЖК, тогава излизам и в 45 дневния болничен

# 607
Ох и аз нищо не пиех второто тримесечие ,само магнезий , в началото пиех прегнакеър ,но сега са ги спрели ,още кашлям ,и моля за съвет ,чудя се инхалатор ли да купя ,и евентуално нещо ,ако знаете за кашлица вследствие на задна хрема ,много се притеснявам ,всяка сутрин започва с давене от секрета и повръщане ,детето също кашля ,личната всеки ден ме проверява по телефона , но уви ... в неделя свърши и втория антибиотик. Благодаря предварително.

# 608
Бубамара, не знам в кой град си, но при нас за 30-40 лв дори няма да влязат😄 отделно, че сега в разгара на сезона всички са много ангажирани, нали сме на морето и ден година храни.. Ще гледам да не го мисля и каквото такова, въпреки, че ми е трудно да не го мисля.. 😄
За покупките имам да купя гнездо, някаква пелена за изписването, че всички са ми дебели, а началото на октомври си е топло, още няколко гащеризончета цели. Отделно искам да си подготвя вече нещата за болницата, поне за това да съм спокойна, че е готово😄

# 609
Баткото много ми боледуваше от както стана на 1 и нещо до 3 не се спря. Като много често правеше отит с 41 г темп. И всяко лято в България хващаше ентеровируси . Последния път толкова не можеше да се храни и повръщаше , че го захраних с купешки пюрета като добавях сол в тях и така отново го захраних . Иначе всичко повръщаше , солетите дори и сухарите.
Иначе смятам че много допринася навличането на новородено с дрехи и тн. Помня февруари го обличах с какво ли не у дома и навън , той се изнежва и след това най лекия полъх го разболяваше.
Сега съм решила да калявам бебето , у дола да стои по боди и панталонки с боси крака и без шапки и такива работи . Като проходи вместо да му слагам пантофи и чорапи ще го пускам бос ... живи и здрави Blush

# 610
Момичетата как се справят с киселините? Аз каквото и да хапна после е някакъв ужас❤️❤️❤️

# 611
За настинката може да пиете биозин мама по 2 пъти и вит. Ц. Аз така успях да излекувам гадната кашлица и течащия нос. Добре, че поне гърло не ме боля. Заради тези вируси спрях детето от градина. То получи температурен гърч и ни се наложи да полежим в болница. Ще го пусна пак най-рано на 15.09. Трети триместър е лошо за плода майката да е болна. Та се пазя колкото мога.
Мен от вчера ме боли срамната кост. Много е гадно. И при миналата бременност ми се случваше. Надявам се с лежане да помине малко. Не че ще мога тази седмица да лежа много, че съм на работа. На хубавото е че ми е последна седмица, после отпуск до 45 дневния болничен. През който няма да се  почива много, но бавно и полека ще оправям за бебето.

# 612
  • до най-прекрасния мъж
Ох и аз нищо не пиех второто тримесечие ,само магнезий , в началото пиех прегнакеър ,но сега са ги спрели ,още кашлям ,и моля за съвет ,чудя се инхалатор ли да купя ,и евентуално нещо ,ако знаете за кашлица вследствие на задна хрема ,много се притеснявам ,всяка сутрин започва с давене от секрета и повръщане ,детето също кашля ,личната всеки ден ме проверява по телефона , но уви ... в неделя свърши и втория антибиотик. Благодаря предварително.
Аз съм с хроничен ситузит и често правя задна хрема. Много е неприятно и заради кашлицата, която се получава вследствие на задната хрема. Миналата есен взех инхалатор и се родих. Още като усетя, правя няколко вечери подред инхалации с физиологичен разтвор. Подходящи са и при бременни.

# 613
Момичетата как се справят с киселините? Аз каквото и да хапна после е някакъв ужас❤️❤️❤️
Аз съм по същият начин , пих Гавискон но нямаше ефект и сега едвам издържам с тези киселини .
Аз искам да попитам за коланите за след раждане , дали стават за след секцио и дали имат ефект ? Благо като го родих не ползвах , но сега ми влезна мухата в главата за този колан .

# 614
За киселините препоръчвам Необианацид. И преди да забременея само то ми помагаше, сега също.
Бързо оздравяване на всички! Около мен на много познати дечицата са болни, ужасно е с тези вируси. Аз почнах да се притеснявам и от новата вълна на короната, очертава се точно когато ще раждаме,дано успеем да опазим бебоците.

Общи условия

Активация на акаунт