Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 45 448
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте мамчета,много отдавна не съм писала,но ви следя непрекъснато.
С покупките съм готова единствено ми остана да изпера и да подредя всичко.
Началото на юли бях в болница за задържане,защото имах стягания в корема,всичко е ок пия си магнезии 3×2 и но-шпа 3×2.Вчера бях на ЖК ,моя мъж върви доста голям с 3 седмици напред ,аз сега съм в 30г.с,а той отговаря на 33г.с 1800кг е ......правиха ми всякакви изследвания ,да видят за диабет и т.н ,но протто си е голямо бебе.На 12.08 съм на 3-та фетална и ще видим какво ще кажат,термина ми е на 19.10,но мойта докторка каза да си избера дата за секцио от 01 до 05 октомври,защото е доста голям.Иначе непрекъснато имам болки в кръста и гърба,а той е много активен и понякога ме боли дори когато ме рита.Успех на всички малко ни остана 😋😋😋

# 706
Момичета, колко ви е CУЕ през този пероиод от бременността? Днес пусках изследвания и моето е 83 при норма до 37, но пък ЦРП е ок. Знам, че се завишава утайката при бременност, но чак така...😏

# 707
И аз трябва да избера дата между 1-ви и 5-ти октомври 😊 Дали има и други мамчета, които ще раждат в Селена тогава? Може да се засечем с някоя мама от групата, ще е чудесно.
Представих си колко ще е вълнуващо, когато първата от нас сподели, че вече е родила ❤️

# 708
  • София/Севлиево
Гривничките с червен конец много ги харесвам,но църквата ги отрича.Ще взема по едно кръстче и синджирче за двете деца и ще ги оставя на попа да ги освети.Аз нося такава гривничка,но не на ръката, а в портмонето, а също и 4-листна детелинка.А на мен си синджирче с кръстче,което беше на детето,но му се скъса синджира,сложих го на моя и реших да не му го връщам,за да не му предавам от енергията си.А вчера баба ми се накара защо още ходя с този синджир, че щяло да се оплете бебето(миналият път пак го носех,даже в родилното влязох с икона на Богородица и през почти цялото време си я държех в ръката)...
Днес е хладно и трябва да изляза да свърша малко работа,но след разходка с кучето нямям почти никакви сили...

# 709
Bavy Monkey,преди 2 седнюмици црп беше 3.19 а суе 41,сега суе е 38 норма до 37 а црп е 5.19 норма до 5,но според док е нормално завишение

# 710
Елислава , моля те сподели по точно какво има в предвид баба ти ? Ако носим колие или синджир бебето ще се оплете ли ? Ако не да свалям моето герданче , аз си нося едно обикновено със сърчице ,златно ..

# 711
Момичета, носете си синджирчета и герданчета колкото желаете. Ако на някоя бебето се оплете, то със сигурност не е заради това, че майка ми си носи любимо бижу. И за червеното конче ако ви се иска - носете. Вярата в Бог няма нищо общо с религията и специално църквата. Това е чисто и просто начин за световно управление на населението, бизнес и нищо повече. Когато вярваш в Бог със сърцето си, той чува, вижда и дава.

# 712
  • София/Севлиево
Елислава , моля те сподели по точно какво има в предвид баба ти ? Ако носим колие или синджир бебето ще се оплете ли ? Ако не да свалям моето герданче , аз си нося едно обикновено със сърчице ,златно ..
Точно това...За мен е суеверие,преди доста време говорихме за тях в темата...

# 713
water, подкрепям мнението ти. Аз като не носех колиета с миналата бременност пак се беше усукала в пъпната си връв 😊 Без да искам да обиждам никой, нито да натрапвам мнение, но това са деветини, които са остарели. За кръстче, аз не обичам да нося кръст, а гривната с червен конец някак ми действа на психиката, че все едно нещо ме пази, което не ми пречи да съм християнка и да вярвам в Бог.
Винаги съм се чудела, ако ги отрича религията, тогава защо в много църкви се продават такива гривни и като ги оставиш на поп да ги освети и не ги връща 🙄 Поне мое мнение е, че всеки търси опование в нещо, нещо духовно ли, някаква сила ли, всеки си намира начин да успокои душата си 😊 Аз вече не робувам на тези неща, ходя си на маникюр, фризьор, козметик, нося си каквото ми е кеф и правя също каквото ми се иска, достатъчно страхове имаме докато сме бременни, че да се натоварваме и с още.
Аз искам да попитам момичетата, които са раждали планирано секцио как избрахте дата? Много се чудя, до сега не ми се е налагало да избирам и все си мисля, че така все едно аз определям нещо в живота на детето, а не си е негов късмет 😂 Може би е глупаво от моя страна, та ще се радвам някоя да сподели опит 😊

# 714
  • омъжена
МММ снимай после. Ние от кръщенето имаме за малката златни паричка от свекървата тя е по златото и малката на нея се ментална. Аз обичам сребро и халките даже сватбените са ми сребърни. Мъжа ми има алергии към разни метали и пчели и др стомани дано бебето няма,защото госпожицата май има алергия като баща си. Веднъж я ухапа пчела 🐝 и се поду. А сега много интерестно ми излезе алергия от Penicilinium в Шейново като бях а мъжа ми е алергичен към това лекарство. Сигурно бебето е взело това незнам дали може да покаже де...

# 715
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз нося на врата си синджир с кръст от бяло злато. Детето също има златни кръстче и иконка от кръщенето си, но стоят прибрани, защото си представям какво би се случило с тях, ако ѝ ги сложим. 😁

Съншайн, детето може и да не е алергично към ужилване от насекомо. Локалното подуване е нормално, важно е да няма задух, подуване на езика и т.н. ММ има алергия към пчели и оси, но той получава задух, надува се целият и трябва да му се бие урбазон. Наскоро оса ужили малката, но само мястото получи лек оток.

# 716
Баткото ми беше с термин 14.02, Аг каза ела на 1.02 да определим датата,  отидох на 1.02, вика хайде на 4.02 , аз обаче не исках 4ти  че брат ми беше на 4ти, а и сънувах , че раждам на 5ти. И така секциото беше на 5.02. При малкия термина ми беше 15.06, отидох на 1.06 и АГ вика утре ела, че има много родилки,  няма да има стаи, а и бебето ти е голямо няма  какво да чакаме, на 2.06 се роди малкия. Затова малко ми е странно как определят дата за секцио в 28-30 г.с.
Вчера една моя колежка ми даде бебешки дрешки 0-3 от нейното бебе, което е на 6м. Сигурно имам над 50 бодита, панталони, ританки.  Половината даже няма да мога да ги облечем. Един ден преди да роди й казали,  че бебето е 3.400кг, а то се ражда 2.900 кг, затова много много не вярвайте на тези измервания и това, че бебето върви 2-3 седмици напред, важното е другите неща да са  в норма. На 99% бебетата ни вървят напред, изобщо не ги мисля тези грамове,  да ми се роди живо и здраво , това ми е важно. Моето бебе продължава да си хълца редовно, особено след като съм яла😄

# 717
Моето дете няма такива конци и тн . Като бебе майка ми му беше завързала и тук сестрата която го следеше след раждането ,ни попита какво е това и беше в шок .
После тръгна на ясла и учителката и тя ни пита какво е това,  и с каква цел стои на ръката му ,за това ги махнах ,писна ми да ме питат за какво е.
Аз имам гривничка с кръстче от църквата и така , но мен никой не ме пита Satisfied

# 718
Ох да ви кажа на мен преди 5год на този ден ми беше термина, съответно днес ми е едно много сантиментално😄 преносих с 2 дни обаче, сега ми е интересно как ще се развият нещата с второто раждане:)
За гривнички и кончета иначе аз съм против. Просто не мисля, че децата трябва да носят. Като се роди малкия майка ми му беше вързала конец на ръката, който постоянно падаше, накрая го махнах, беше ми обидена😄 бяха му подарили за раждането златна гривна с името, после на кръщенето кръстче, но всичко съм прибрала. Един ден като порасне ще му ги дам, да си ги прави каквото иска.
Наближава ми часа за ФМ, нямам търпение вече да ида:)

# 719
Преди 2 месеца приятелка роди. До края качи общо 10 кг, нямаше почти никакъв корем и се молеше бебето да изчака колкото се може повече, за да наддаде още малко. 2 дена преди раждането на ехограф го мерят 3,100 - 3,200. И двамата д-ри, при които ходи, са на мнение, че бебчето няма да е много голямо, акушерките и те. Ами роди нормално 4,100. 😃 Първо раждане,  без проблем. Е, с малко разкъсване, понеже бебчето беше решило да излиза с едната ръчичка напред. Казали са и, че ако са знаели колко е голямо бебето, никога нямаше да я оставят да роди нормално.
Не знам как са го мерили с такава голяма разлика. И то доктори с хубава и модерна апаратура.
Та за това аз хич не се впечатлявам от това, дето ми казват на прегледите. Важното за мен е да е в норма, пък колко точно ще се роди и кога, само то си знае.

Общи условия

Активация на акаунт