Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 45 486
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
  • au bout du monde
На 12 ти август съм на преглед с акушерка и нямам търпение. Дано ми назначи поне един скан, за да видят как е бебето. Последно беше главично и още мисля, че си е така. Много силно рита, по-силно от баткото.

Относно планът, хубаво е да имате някаква представа и е добре да се обсъди дали изобщо е приложимо, това което искате. В някои болници мисля, че няма такива неща.

Гривни не слагам на бебето, защото китката е много малка може да се впие или да се отвърже и да я налапа.

# 691
Ние си носим гривнички цялата къща. Аз като ги купя и им ги слагам, си ги наричам да ги пазят. Така съм си наумила, така правя, а и да красиви. Слагам от начало още, купувам от магазин, в който си ги правят по поръчка и ширината се регулира. Възлите са мнооого здрави и не съм имала проблем.

# 692
  • София
Момичета, пак съм аз със скъсената шийка.

Мислех да дочакам края на другата седмица преди да ида пак на АГ да погледне дали лежането, утрогестана и магнезия са дали ефект, обаче май ще е по-рано. Нещо много контракции усещам напоследък - то не е като стана до тоалетната, да се завъртя в леглото, да ида до кухнята. И се втвърдява не само долната част на корема, ами и горната, точно под стомаха. Не винаги е болезнено, но ме притеснява.
Забелязах обаче, като страничен ефект от утрогестана, че отделям по-малко коластра. Четох в книгата на Хедра, че прогестерона пречи на пролактина да се развихри и да произвежда толкова много коластра и кърма.

От тази седмица вече съм в отпуска, а към края на месеца вече и в болничен - 45 дневния.

Почти нищо нямаме приготвено за бебето, освен кошара (без матрак обаче), количка, ваничка и кантарче. Сега и без това лежа, доста се ровя в нета за дрешки за бебка, обаче някак си ми се струват безумни цените на някои неща, особено като знам колко бързо ще се израстат.

За раждането нямам още никакъв план. Знам само че искам да раждам естествено, стига да може. Това значи че в края на месеца трябва да ида на очен, да види налягането, но с тия контракции и шийка не смея да си правя никакви планове за нищо. Даже някак си ми се струва, че заради тях ще взема да родя през септември още.

Бебето доста шава и понякога ме боли и от ударите, които прави. Чудя се дори дали и това не се отразява на контракциите.

И последно, свекървата ни беше на гости миналата седмица и успя да ме ядоса много, защото си позволи да изхвърля неща без наше знание и позволение, та сега я сънувам отвреме навреме как се карам с нея за всичко... Мъжът ми ми сервира, че за Коледа щяла да ни дойде на гости (тя е сама и няма с кой иначе да празнува), а аз реших, че ще се напрягам по повода чак след раждането, защото имам достатъчно проблеми на главата си.

Оплаках се.

# 693
  • САЩ

Имам отделен въпрос..от време на време получавам сърцебиене, което не е придружено от високо кръвно, а по-скоро от ниско.За 4-5мин ми отминава но ми е странно, дали и при нькоя друга се получава
При мен се получаваше така почти всеки ден около обяд, даже и виене на свят имах. Оказах се с нисък хемеглобин и откакто започнах да пия желязо не съм имала такива симптоми. Провери си желязото, хапвай повече месо!

# 694

Мислех да дочакам края на другата седмица преди да ида пак на АГ да погледне дали лежането, утрогестана и магнезия са дали ефект, обаче май ще е по-рано. Нещо много контракции усещам напоследък - то не е като стана до тоалетната, да се завъртя в леглото, да ида до кухнята. И се втвърдява не само долната част на корема, ами и горната, точно под стомаха. Не винаги е болезнено, но ме притеснява.
Забелязах обаче, като страничен ефект от утрогестана, че отделям по-малко коластра. Четох в книгата на Хедра, че прогестерона пречи на пролактина да се развихри и да произвежда толкова много коластра и кърма.

От тази седмица вече съм в отпуска, а към края на месеца вече и в болничен - 45 дневния.

Почти нищо нямаме приготвено за бебето, освен кошара (без матрак обаче), количка, ваничка и кантарче. Сега и без това лежа, доста се ровя в нета за дрешки за бебка, обаче някак си ми се струват безумни цените на някои неща, особено като знам колко бързо ще се израстат.

За раждането нямам още никакъв план. Знам само че искам да раждам естествено, стига да може. Това значи че в края на месеца трябва да ида на очен, да види налягането, но с тия контракции и шийка не смея да си правя никакви планове за нищо. Даже някак си ми се струва, че заради тях ще взема да родя през септември още.

Бебето доста шава и понякога ме боли и от ударите, които прави. Чудя се дори дали и това не се отразява на контракциите.

И последно, свекървата ни беше на гости миналата седмица и успя да ме ядоса много, защото си позволи да изхвърля неща без наше знание и позволение, та сега я сънувам отвреме навреме как се карам с нея за всичко... Мъжът ми ми сервира, че за Коледа щяла да ни дойде на гости (тя е сама и няма с кой иначе да празнува), а аз реших, че ще се напрягам по повода чак след раждането, защото имам достатъчно проблеми на главата си.

Оплаках се.

До Коледа има много време, ти до тогава ще си с бебче, и едва ли би отделила толкова нерви .

Относно Утрогестана, малко се съмнявам че изтичането на коластра е от него, в тезш седмици е нормално да се отделя коластра, пък и той сега ти е необходим за да се овладее ситуацията.

Относно контракциите, те също са нормални, но ако са по-постоянни, по-дълги и болезнени, това вече е друго.
 В каква доза ти е магнезия, можеш да пиеш и но шпа.
Ти от притеснение също си предизвикваш контракции, трябва да си спокойна и да не го мислиш, а за да го избегнеш това посети си лекаря да види как е състоянието на шийката.
Стискам палци всичко да е окк

# 695

Оплаках се.
За твое спокойствие и моята свекърва е такава пипа неща , който не са нейна работа , даже като родих Благо и преди да ни изпишат ми беше пренаредила цялата кухня, гардероб и спалня и като се прибрах нищо не знаех кое къде е ... а лошото е , че живееят под нас и всики ден е с нерви . Относно цените аз взимам от Пепко и Лидл дрехи за Благо смисъл ежедневни , доста са хубави и са на изгодни цени и с бебка мисля от там да пазарувам .

# 696
Здравейте, дами! Няко от вас да е ходила на кардиолог по време на бременноста? Имам някакви болки в сърцето( знам, че по принцип не боли сърцето, но усещам някакво пробождания) ?

# 697
Здравейте, дами! Няко от вас да е ходила на кардиолог по време на бременноста? Имам някакви болки в сърцето( знам, че по принцип не боли сърцето, но усещам някакво пробождания) ?
Аз бях вчера, заради кръвното, което вдигнах в неделя.

# 698
Всичко наред ли е ? Simple Smile при кого бяхте на преглед ?

# 699
Всичко наред ли е ? Simple Smile при кого бяхте на преглед ?

Каза че всичко е нормално , но трябва да следя всеки ден кръвното. Освен пулса, който  ми е малко ускорен , но ми каза че е нормално , заради бременността . Аз съм от Пловдив и бях при  др Груев . Каза че няма нужда да пия допегит както ми беше казал АГ. След 3 седмици съм на профилактичен преглед, ако всичко е наред.

# 700
Здравейте, мами!
Съветвам дамите, на които не им допадат темите на разговор, просто да не ни следят, а не да правят плоски забележки.
На мене като бъдещ родител всичко ми е интересно, макар да се включвам рядко.

Искам сега да задам една тема на разговор, ако ви е интересно.
Имате ли някакъв план за раждането, подготвяте ли се по някакъв начин, как се чувствате като цяло с приближаващото събитие, то не е много близо, но все пак..

Аз вече спрях да правя планове. Миналия път  много се вълнувах, ходих на обиколка с болницата да гледам стаите с вана. Бях написала че искам само газ и въздух, никакви упойки и Т.н . Е, нищо от това не стана. Оказах се в родилното, започнах с газ и въздух, но без разкритие и в болки минах на епидурална. И с ваната  се  разминах, понеже бебка се беше изакала вътре.

И този път се вълнувам, но след всичко това бих прескочила мъките и бих минала на упойката направо.

Дано да не съм стреснала някой. Всеки организъм е различен и с различен праг на болка.

# 701
Здравейте, момичета.
Отдавна не съм писала, но си ви следя редовно.
Днес вече влизам в 29та седмица и имам записан час за фотосесия, която чакам от цял месец. Много се вълнувам. 😍
На 09.08 съм на преглед. И понеже бях в болница, става месец и половина, откакто не съм я виждала, просто изгарям от търпение. И понеже исках да си направя и трета фетална, АГ каза, че ще си я направим тогава, нямало никакъв проблем. Така че ще се нагледам на бебка 1 час. ❤
Видях, че по-рано коментирахте болничен и моля за помощ. Няма да ви обвързвам с дати, но няколко въпроса.
- 45 дневния болничен влиза ли в 180те дни болничен?
- Болничен от личен лекар, който не е заради бременност (бях бременна, но не се водих затова болничен) влиза ли в 180те дни? След едномесечен болничен от ЛЛ (с прекъсване) веднага продължих от ЛКК.
Много благодаря!

# 702
  • София
- 45 дневния болничен влиза ли в 180те дни болничен?
- Болничен от личен лекар, който не е заради бременност (бях бременна, но не се водих затова болничен) влиза ли в 180те дни? След едномесечен болничен от ЛЛ (с прекъсване) веднага продължих от ЛКК.

45 дневния болничен не влиза в 180-те дни.
Ако си имала прекъсване и на 180-те дни, също тогава не са 180, а се брояха по друг начин, като бяха повече дни (с прекъсване) за по-голям период от време. Но не помня колко и как, така че се надявам други момичета да могат да ти помогнат.

Съншайн, благодаря за отговора. За утрогестана всъщност казвам че е помогнал за увеличаване на количеството прогестерон в организма ми, което е затруднило това прекомерно отделяне на коластра при мен, което започна от пети месец. Сега съм в началото на осми и  подплънките за кърмачки са ми нон-стоп в спалната тениска и сутиена....
Контракциите ми не са постоянни и продължителни, притеснявам се че са болезнени в около половината от времето. Магнезий пия 3х2, но един път да забравя да пия и да остана на 2х2 за деня и после имам крампи, така че явно имам голям недостиг.

# 703
  • омъжена
Dimi,9 аз бях на кардиолог в началото 4-5мес.Аг ме прати каза ми да пия допегит при нужда направи ЕКГ и това беше. А за тези болки аз получавам като ми падне кръвното. Вчера цял ден съм с ниско супер значи от жегите го вдигам.Гтивничките да здрави много наистина Bubamara има даже с такъв конец и възел златно краче д дата на раждане правят.Една приятелка е купила и го слага на бебето,не я е изяла или нещо друго. Обаче били 180лв.

# 704
Аз днес ще ходя до златарски магазини. Обещала съм на бъдещата кака да и взема като на сестра й. В един магазин гледах синьо мънисто с две златни топченца около него за 35 лв. Там ще ида пъро. И за себе си харесах 😊 Ако купя нещо ще снимам. Ние имаме паричка от свеки с име, дата и тн. И сега ще й кажа, че пак това искам за подарък като се роди. Много е хубава и е плътно злато. Сега ще поръчвам и на баткото, за да си имат всички деца, така и така имам старо злато, което искам да махна. После ще се отчета 😂
А майка ми и беше направила едно червено конче със сребърна монета,него бях закачила с безопасна игла на място, където бебето не стига.

Общи условия

Активация на акаунт