Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 45 538
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами,
Имам питане, на 08.08 ми изтича 180 дневния полагаем болничен, от 19.08 излизам 45 дневния който ми се полага преди термина 02.10.
10 дни съм взела по-рано тези 180 дни.
От клиниката ми обясниха, че не могат да го удължат и да си пусна отпуск.
Другото което ме притеснява е, че при прекъсване на болничния дори за 1 ден ще ми намали майчинството и ще ми зачетат доходите за тези 180 дни (дано правилно го обясних, така ми бе поднесено). Другата опция е да ме пратя на ТЕЛК комисия и там да ми издадът продължение, но ми трябват документи с диагноза, а аз нямам такива.
Моля за съвети.
Може да питаш в темата "Майчинството счетоводно" ако тук не получиш отговор.
Аз пък друго се чудя-45-дневният болничен по термин или по датата на секциото се смята,че при мен ще се получи около 3 седмици разлика...

Четох някъде в такъв случай с отпуск, че си удължават.... можете и в счетоводния сайт одит инфо да попитате

# 661
  • Bарна, морето, сините вълни
Как пък с предната бременност един път някой не направи забележка, че в темата се обсъждат и други проблеми, битовизми и въобще всичко, което ни интересува? С голяма част от момичетата останахме близки, правят се срещи, дори разменяме подаръци.
Всеки е свободен да пише, каквото му е на сърце. Логично е, когато някоя от нас е болна, да се тревожи и за бебето. И какъв точно е проблемът да споделим?
Аз не съм имала проблемни бременности и не мога да давам съвети, когато някое от момичетата има някакъв проблем, защото нямам опит. Но в никакъв случай не ми пречи да споделяме радостите и тревогите си.
И защо да не споделим някакъв опит с по-големите дечица? На мен ми е било толкова интересно и полезно да чета майките с по-големи деца през какво преминават. Както и сега ми е интересно да чета за по-големите каки и батковци.
И да, част от бременността и тревогите на майката е дали по-голямото дете ще ревнува, как ще приеме бебето, как ще им се напасне ежедневието и т.н.
Аз ще продължа да пиша, каквото ми е на сърце, както правя 4 години във форума, пък който иска да ме чете, който иска да се цупи. Това е ФОРУМ, за тези, които не са разбрали.

# 662
Напълно подкрепям, битовизмите и по-големите ни деца са част от бременността ни. Не виждам какъв е проблема да се коментира. И на мен не ми е интересно, когато темата се насочи към определени лекари, които не познавам, дори не са в моя град и едва ли ще посетя, но не ми пречи по никакъв начин, просто не чета постовете и подминавам.

Иначе да направя бърз отчет, бях на преглед за болничен, според лекарката ще родя по-рано, бебето още си върви 2 седмици напред. От една страна не ми се иска да става прекалено голямо, от друга не искам да раждам по-рано, защото ММ няма да си е тука, а аз съм сама с баткото. За разлика от последните 2 прегледа сега беше с главичката надолу и много много се надявам вече да си остане така😊 Утре съм на последната ФМ да видим и там какво ще кажат.

# 663
  • омъжена
Момичета аз пък от вчера усещам някаква болка отдолу все едно костите ми се отварят тампон даже като съм слагала не се усеща така и също долу ниско болки отпред под корема И отделно ако не изпия магнезия силни контракций получавам. Малката настина и само ходя напред назад за лекарства да не съм получила разкритие.Дали до 12.08  съм при др.Аг. мога да си ходя така ако имам разкритие или скъсяване.. Раждала съм но от контракций не съм усетила такива болки.

# 664
Съншайн, аз предния път последния месец имах доста такива болки, когато бебето се наместваше.

# 665
Болнични се коригира от педиатъра на детето. Той ги изравнява до 135 дена. И се смята до термин. Така се изчислява и първата година. Взимате 90% от заплатата до датата на термина. А 380лв се взимат до втория рожден ден на детето.

# 666
Здравейте, мами!
Съветвам дамите, на които не им допадат темите на разговор, просто да не ни следят, а не да правят плоски забележки.
На мене като бъдещ родител всичко ми е интересно, макар да се включвам рядко.

Искам сега да задам една тема на разговор, ако ви е интересно.
Имате ли някакъв план за раждането, подготвяте ли се по някакъв начин, как се чувствате като цяло с приближаващото събитие, то не е много близо, но все пак..

# 667
Здравейте, мами!
Съветвам дамите, на които не им допадат темите на разговор, просто да не ни следят, а не да правят плоски забележки.
На мене като бъдещ родител всичко ми е интересно, макар да се включвам рядко.

Искам сега да задам една тема на разговор, ако ви е интересно.
Имате ли някакъв план за раждането, подготвяте ли се по някакъв начин, как се чувствате като цяло с приближаващото събитие, то не е много близо, но все пак..

За раждането гледах видео от 9месеца, с една акушерка, която много добре ми повлия.
Скоро съм на преглед и ще видим къде какво и как ще се случи.
Много държа на естественото раждане, дай Боже всичко да е наред.
Мисля си само хубави неща, впредвид трудностите който преживях, даже се очудвам че съм позитшвно нястроена.
Мисля че ще е най-прекрасното и най-добро раждане.
Нека и на всички ви премине така🙏

Имам отделен въпрос..от време на време получавам сърцебиене, което не е придружено от високо кръвно, а по-скоро от ниско.За 4-5мин ми отминава но ми е странно, дали и при нькоя друга се получава

# 668
Съншайн202,сърцебиене и аз имам при ниско кръвно пулса се опитва да компенсиря кръвното и затова става така,но ако ще си спокойня посети кардиолог,ня мен пулса ми скача до 125 предвид че преди да забременеянбеше 98 рядко пада под това... и съм била на 2 консултации и всичко си е наред такъв си ми е

# 669
Палдора, нямам аз никакъв план 😄 Само се надявам ММ да е тук, да сме оправили апартамента и най-вече да родя пак нормално. Предния път също нямах план, дори и в дните, в които преносвах. Когато дойде момента до последно все едно не осъзнавах какво стана, после всичко ми мина като на лента, супер бързо и лесно,така,че се моля и надявам пак на същото.

# 670
Аз гледах една лекция за дишането, много мотивиращо ми подейства, но общо взето всичко ми е абсолютна каша, знам само, че искам нормално раждане и епидурална.  😃
Опитвам се да мисля позитивно, но и факта че още въобще не сме подготвени за бебето ме притеснява, имам да купувам доста неща.

Учестено сърцебиене и аз имам доста често, кръвното си ми е нормално.

# 671
  • Bарна, морето, сините вълни
С първата бременност четях тази книга: https://www.ozone.bg/product/dokato-az-i-ti-sme-edno-ot-zachatie … JmlhoCS5wQAvD_BwE
Много ми помогна да се настроя и мисля позитивно.
Не съм имала план, сега също нямам, само се надявам всичко да се развие по най-добрия начин и пожелавам това на всички. ♥️

# 672
Аз гледах една лекция за дишането, много мотивиращо ми подейства, но общо взето всичко ми е абсолютна каша, знам само, че искам нормално раждане и епидурална.  😃
Опитвам се да мисля позитивно, но и факта че още въобще не сме подготвени за бебето ме притеснява, имам да купувам доста неща.

Учестено сърцебиене и аз имам доста често, кръвното си ми е нормално.

Ние още не сме взели нищо, набелязала съм повечето неща, като рода живот и здраве, ММ отива и ги купува.
Поне в днешно време има всякакви удобства, пералня, сушилня с гладене, квото липсва доставка до адрес.
Само се моля всимки да све здрави, всичко ще се накупи, че с новата вълна дето идва, не знам какво ще стане пак.

Иначе да, дишането и напъването е най-важно при раждането, и слушането на” давай булче напъвай”🤣🤣и после дишай и сега давай пак напъвай хахах🤣
Чувала съм че това е най-най вяжното при естественото раждане, да слушаш и да не крещиш, ако се напъва грешно и не когато трябва, в доста случай се стига до разкъсване, за съжаление

# 673
  • София/Севлиево
Планът е,че нямам план Simple Smile Само предполагаема дата за секцио.А младежът си стои напречно и хич не мисли да си сменя позата.Док каза,че си знаел ,че ще го вадят оперативно Simple Smile Малко ме е страх(и преди съм го споделяла),ама гледам да не го мисля.А и все някак трябва да излезе това човече от мен...

# 674
И аз план нямам, освен това и абсолютно нищо закупено нямам 🤷🏼‍♀️ Имам си само дата за секциото вече и безброй притеснения около него, когато започна да го мисля, защото наистина не ми се искаше да ме разрязват, но каквото трябва-това ще е.
Всъщност през повечето време съм доста спокойна. Не съм решила кога ще започваме с пазаруването, предполагам, че спонтанно ще стане, но не бързам да трупам все още неща из вкъщи. Пък и в краен случай мъжът ми ще има достатъчно време да пазарува и стяга каквото трябва, докато съм в болницата за раждането 🤭
Яд ме е на времето, поне в Пловдив е на границата на невъзможното да се разходи нормално човек, а бях свикнала да правя дълги разходки. Сега единствено ме спасяват тренировките или йогата вкъщи, но чакам с нетърпение да завъртя няколко хубави тигела под открито небе без да искам да се самоубия от жега 😁

Общи условия

Активация на акаунт