Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 45 540
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Много благодаря на всички за отзивите за количка. Снощи чак сънувах бебешки колички 😄 От краткото ми разследване мисля,че ще се спра на марката Mutsy.

Рядко съм споделяла тук за мен,но редовно чета всичко. Тези дни усещам,че хормоните ми бушуват яко и ме избива на рев и лошо настроение. Не смея да се оплаквам тъй като за пръв път стигам до тези седмици (28г.с) ноо пусти му хормони няма как да се контролирам. Да си се оплача тук вие най-добре ще ме разберете. Слава Богу всичко е наред и се моля и до последно да е така,но си ми натежава вече и психически и малко физически. Желая успех на всички. 🤗

# 646
И аз да се отчета - бебчето е 1242 грама в 27+6гс. Върви си малко напред, както е още от началото. Обърнато си е с главата надолу, но е с двойно увита пъпна връв. Знам, че е често срещано, но пак се притесних.
Освен това му беше леко завишен пулса, тъй като бях пила сутрешното си кафе скоро и АГ ми препоръча да намаля кофеина или да спра изцяло. А аз пия само едно кафе на ден и то от по-слабите. Ноо явно ще се спира изцяло.
И тези неща веднага ме удариха, заедно с хормоните и ми е едно тъжно такова и смотано.
Иначе всичко друго е наред.

Относно количките аз съм споделяла вече, че ние взехме Пег Перего Бук Модулар 3 в 1 + столче i-size и isofix база, както и чанта в комплекта и всичко това беше около 1700лв. Но беше на промоция, която мисля че продължава все още с почти същия процент намаление.

# 647
  • Bарна, морето, сините вълни
Уф, като ви чета, ми става гадно. Явно доста сте се сблъскали с този вирус, който наистина е ужасен. С детето не можем да овладеем диарията, а с повръщането се редуваме. Един ден то, един ден аз. И понеже съм карък, защо да не се порежа дълбоко, ходих да ми шият ръката точно на китката. Много кръв тече и както съм отпаднала, още по-зле ми стана. И за капак, като хукнах при доктор, кучето изяло цяла чиния с домашно пилешко филе, сърцето ме заболя. Мъжът ми е почти всеки ден по цял ден на работа и наистина вече не се справям, чувства се ужасно изтощена, а понеже сме болни, не смея и при нашите да отида на село.

Иначе вчера бях на преглед 31+4г.с Бебчо е 1900гр. Каза ми, че вървял със седмица напред. Главично предлежание с еднократно увита пъпна връв около врата. Надявам се да се отмотае този игривко.

# 648
Момичета не, че искам да прозвучи като заяждане, но групата е създадена с цел да си говорим да бременността, покупки, тревоги и т.н, а от доста страници чета само за вирусите, болестите и проблемите с първите деца на повечето от вас, също така за битови неща, които нямат общо.Мисля, че има други групи в които да си обменяте опит на тези теми и да си говорите за вече родените деца …… мен лично като бременна ме интересуват други неща с цел придобиване на знания като бъдеща майка.

# 649
Ами точно майките с по едно дете вече раждали може да дадат съвет и да споделят мнение затова,какво му е на детето с какво го лекуват утре недай боже ако се разболее моето научих няколко мн важни неща от тук.Съгласна съм че е за бременността,но в край на сметка когато някой иска да повдигне някаква тема било контракции запек болежки се намира кой да отговори.Просто вече няма какво толкова освен  покупки и споделяне на опит в началото беше повече за бременноатта кой повръща кой недай боже прокървял сегааа по към финала е малко еднообразие.Но ако нещо те интересува някоя тема ще се радваме да я повдигнеш ☺☺☺

# 650
Подобни коментари ме натоварват повече отколкото две страници по теми, които не ме засягат. Аз лично не коментирам сина ми в теми, които не засягат конкретна бебешка тема, но не ми и пречи по никакъв начин, че някоя мама е споделила за своите деца.
Все пак тук не е някакъв научен форум, за да сме длъжни да се придържаме в точно определени граници. Тук сме се събрали куп жени коя със своите хормони, коя със своите проблеми, коя със своя капацитет….и това, към което смятам, че трябва да се придържаме е добрият тон.
С това си мнение вие показвате, че ви е все тая за проблемите на останалите, ако те не засягат проблем, който имате вие. И може би е нормално, така сме устроени, на незаинтересованост към непознат….но някак ми се губи човешкото, когато майка споделя за болести и вируси да и кажеш директно - споделяй си проблемите на друго място.

# 651
На мен ми е интересно как се справят бременните с едно и повече деца, пред какво минават и т.н. На мен ми е втора бременност и мога да кажа, че няма как едното да не влияе на другото. Разбирам бъдещите майки първескини(всички сме били такива), но монетата има две страни. 😉

# 652
И на мен ми е втора бременност, аз освен че съм нервна сутрин, изтощена през деня от тичане по малката, друго  няма. Пия СУ витамините и дотам. Напоследък както се изморявам през деня, рака вечер очите ми не се затварят. Безсъние ме гони ви казвам ужасно.  Не знам защо и какво да правя.

# 653
  • Казанлък(Бургас)
Първо да кажа, че на 100% подкрепям мнението на skorpionche . Вече няколко дами (и то периодично) правят забележки, за това какво да се пише или не в темата. Разберете, че това което ни се случва (битовите неща) са част от бременността ни. Провокират болежките и тревогите през бременността - подути крака, високо кръвно, ГД... И точно тук им е мястото.
Скъпа Boryana9622 , днес твоето дете е още в корема ти, но само след 2-3 месеца то ще попадне в този свят, ще се сблъска с вируси и ще почне да повръща. И повярвай ми тогава ще си благодарна, че ти се е "наложило" да изчетеш последните страници, защото ще си една идея по - готова за това.

# 654
Момичета, от тия горещини ми е тегаво и се замислям от началото на септември да чистя през нощта, хем да боря безсънието, хем жегата, имам два етажа за това, само като си помисля ми става зле... вие как се справяте 😢

# 655
Коментари като тоззи винаги звучат по - един и същи начин "не искам да прозвучи , като заяждане , но ... " мили момичета с тези хормони точно така си звучи . Лично аз мисля също като дамите , който са писали преди мен - нашата бременност е тясно свързана с по - малките ни дечица и е напълно нормално да го споделяме .
Въпросът с съня и мен ме мъчи безсънние и вече не знам какво да правя през ноща спя 2-3часа и през деня лягам с малкия и двама спим.

# 656
  • Казанлък(Бургас)
Момичета, от тия горещини ми е тегаво и се замислям от началото на септември да чистя през нощта, хем да боря безсънието, хем жегата, имам два етажа за това, само като си помисля ми става зле... вие как се справяте 😢

Бавно и полека. И аз имам 2 етажа (новия дом) и един апартамент, който трябва да изчистя, че си намерихме наематели. В началото като почнах много се изнервях от баявното темпо. Но след като единия ден така се преуморих, че получих контракции, и 2 дена не можах да стана от леглото,взех че накрая свикнах с мисълта, че бременна в 8-ми месец ще е така. Затова карай го полека, почни от по-рано, намери си помощник и си повтаряй, че: "Не е на всяка цена! Не е нужно всичко да лъщи и да си е по места." Наясто съм, че когато сме бременни точно тогава най ни се иска "гнездото" да е подредено и чисто, нооо... 😆
А за нощното чистене - практикувах го през миналата бременност. Тогава си бях точно като първескиня - момчетата големи (сами се гледат), аз по цял ден се шляя (бях в болничен от 3 месец) и не се уморявах особено, което водеше до дълги безсънни нощи - чистех, гледах филми и плетях. Сега това преместване в нова къща и непрестанните бели на малката тригодишна фурия, водят до това, че легна ли заспивам. Будя се или не, за да отида до тоалетна или защото съм се схванала, но до 1-2 минути отново съм в страната на сънищата. 😁

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 07:23 от yanac

# 657
Здравейте мами,
Имам питане, на 08.08 ми изтича 180 дневния полагаем болничен, от 19.08 излизам 45 дневния който ми се полага преди термина 02.10.
10 дни съм взела по-рано тези 180 дни.
От клиниката ми обясниха, че не могат да го удължат и да си пусна отпуск.
Другото което ме притеснява е, че при прекъсване на болничния дори за 1 ден ще ми намали майчинството и ще ми зачетат доходите за тези 180 дни (дано правилно го обясних, така ми бе поднесено). Другата опция е да ме пратя на ТЕЛК комисия и там да ми издадът продължение, но ми трябват документи с диагноза, а аз нямам такива.
Моля за съвети.

# 658
  • София/Севлиево
Здравейте мами,
Имам питане, на 08.08 ми изтича 180 дневния полагаем болничен, от 19.08 излизам 45 дневния който ми се полага преди термина 02.10.
10 дни съм взела по-рано тези 180 дни.
От клиниката ми обясниха, че не могат да го удължат и да си пусна отпуск.
Другото което ме притеснява е, че при прекъсване на болничния дори за 1 ден ще ми намали майчинството и ще ми зачетат доходите за тези 180 дни (дано правилно го обясних, така ми бе поднесено). Другата опция е да ме пратя на ТЕЛК комисия и там да ми издадът продължение, но ми трябват документи с диагноза, а аз нямам такива.
Моля за съвети.
Може да питаш в темата "Майчинството счетоводно" ако тук не получиш отговор.
Аз пък друго се чудя-45-дневният болничен по термин или по датата на секциото се смята,че при мен ще се получи около 3 седмици разлика...

# 659
45 дневния се смята само по датата на термин на последния цикъл(без дата на секцио,без изместване по ехограф и т.н)
После се коригира,като се издаде болничен от болницата за раждане

Общи условия

Активация на акаунт