Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 45 506
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Не изкарахме късмет с по-прохладно лято😄 При нас пък на морето има такава влага каквато до сега не помня да е имало.. Дано поне и есента и зимата да са топли, че да правим разходки с бебетата:)

# 676
Момичета, не знам как запазвате такова спокойствие. Аз имам вече почти всичко и пак съм напрегната. Останаха за купуване някои дребни неща, да изпера и изгладя дрешките, но това ще е като се преместим след около месец. Притеснява ме това, че още не ни е готова банята, а за мен това е изключително важно. Ще ходим да живеем в къщата на моя мъж и останаха довършителни неща. Хем ми се иска вече да съм там и да започна да си подреждам багажи и други неща, хем не искам докато не стане готова банята. То има, но е на долния етаж при свекърите и просто не мога да си представя, как ще катеря по 5-6 пъти на нощ стълби с големия корем. То ми е тежко тук в апартамента, камо ли там.
Като си представя и че багаж трябва да събирам и просто ми се плаче. Общо взето вместо да си почивам последните седмици, аз ще се местя в ново жилище и ще нареждам багаж. Мъжът ми е на работа по цял ден и всичко трябва да направя сама. Той само ще мъкне тежкото.

# 677
Никакво спокойствие не запазвам аз, кълбо от нерви съм 😄 и на мен ми е притеснено ,че точно като вляза в 9 месец трябва да се пренасяме, а с прогнозите, че ще родя по-рано ми е още по-притеснено😄 Поне имам някоя друга дрешка и количка.

# 678
Спокойствието и при мене го няма.Правим и ние ремонт, който ми е постоянно в главата дали ще стане навреме, ММ е супер айляк, според него всичко ще е 6 и всичко ще стане, но докато не го видя с очите си, няма как да си отдъхна.
Аз бях на консултация, малкият мъж продължава да върви с 2 седмици и половина напред и новото 20 е, че се е обърнал седалищно, сега и това ще мисля..
Мисля, че го бяхте коментирали, но до коя седмица могат пак да се обърнат?

# 679
Аз все още не съм се стягала за бебето . Не съм купувала нищо освен 5-6 шапчици ,гнездо и едни стикери и лепенки и съвсем неща които даже не са от първа необходимост. Ще имам доста работа, извадих дрехите от баткото които са много 5 чекмеджета на икеа комода и смятам септември да се захващам с гладенето . Количка имам на сайбекс балиос лукс , само трябва да купя нов кош за новолодено , и това не знам кога ще е сигурно другия месец . Имам да си подновявам частите на медела с нови , защото онези са на 4 години и не е редно да се цедя . Леглото ще го сглобим отктомври при всички приложения . Абе имаме много неща за вършене . Междудругото още не сме избрали име , изобщо нямам идея как ще се казва .
И имам въпрос към мамите на които бебетата им са седалищно , моят бебко си е седалищно и не иска да си премести , подпира ме под ребрата много . Моля ви кажете как се обърнаха вашите ??????  В 29 седмица съм

# 680
Моето беше седалищно, днес започвам 31ва гс и ми казаха, че е главично. До вчера буквално се въртешв постоянно, усещах си го като се обръща. Много се надявам вече да спре да се върти, но още не мога да се отпусна. Иначе правих последния месец разни упражнения аз уж за обръщане, но не знам колко са помогнали, защото бях много нередовна. Те са няколко на брой, може да ги видите в Интернет.

# 681
  • София/Севлиево
Аз съм сравнително спокойна.Ремонта върви далече от мен,почти всичко за бебето е готово.Само малко ми е мъчно и не искам да напускаме София,но това е най-правилното решение...

# 682
Моето при последния преглед преди месец също беше седалищно, вчера док каза че се е обърнала главично, но аз лично нищо не съм правила като упражнения или други неща. Четах и мисля и някаде в темата беше коментирам един медельон, който действа за обръщане.
Иначе бебка е добре отговаря си на седмицата, станала е 1,240 кг., няма увита пъпна връв около вратлето.
Вчера понакупих някаква козметика за нея от аптеката. Чакам и тези дни  да ми се обадят за гардероба, който поръчах и да започвам с подреждането, още не съм поръчала кошарата, но сме я избрали  иначе. Днес гледах, че другарта седмица ще има спален комплект в Лидл (олекотена завивка и малка възглавничка) и мисля да купя един комплект.
А аз от днес съм вече в бонничен и се присъединявам към момичетата, на които им е скучно, а съм още първи ден, но мисля тези дни да поработя още малко от вкъщи каквото мога да довърша в работата и така.
Някоя може ли да сподели списък за болницата, когато отиваш да раждаш, ако вече са ви давали нещо или да знете, че навсякъде различна информация

# 683
Имам доста накупени неща, най-много се радвам на коплектчето за изписване, много сладко е. Иначе работя от сутрин до късна вечер, малко ми се насъбра от скоро много работа и нямам време да мисля и тревожа, и по-добре. Чакам с нетърпение следващия преглед да си каже док тежката дума относно раждането. Какво такова, важното е да се роди живичко и здравичко ❤

# 684
Tulipa_, това е списък от болницата, в която ще раждам аз:

# 685
  • омъжена
Съншайн, аз предния път последния месец имах доста такива болки, когато бебето се наместваше.
. А добре може. Права си,то си мърда и сигурно натиска тук там.

# 686
И моето бебе беше само седалищно, но сега имам чувството, че е напречно. Виждам го просто като легна по гръб как стои някак си като банан под пъпа ми и ме рита само в ляво от пъпа. По сайтовете пишат, че ако се обърне е по-голям шансът до към 31 седмица. Аз влизам в нея в неделя..
Миналия месец докторът каза, че ако не се завърти до следващата консултация ще определяме дата за секцио,но ако всичко е наред и като отида за операцията в болницата се е обърнало, ще ме върнат и ще си го чакаме нормално, никой няма да ме насили.
Ще видим другия петък като ида.
За болницата е доста различно. В тази, която ще съм аз, искат само козметични принадлежности и документите. В държавна болница искат абсолютно всичко. Дори и едно момиче спомена за кухненска хартия.. нямам идея за какво.

# 687
  • София
То план трудно може да има човек. Grinning
Аз предния път едно си представях- пък тотално друго се случи.

Сега ще заложа на възможно най-добрият екип и се надявам на VBAC, но каквото-такова.
С дулата (Олга Дукат) се запознах преди 2мес, а онзи ден бях при нея и д-р Паликов- тя работи само с него.
Много приятно впечатление ми остави човекът- супер лежерен, с чувство за хумор. Все неща, които могат да са в плюс в една по-напрегната обстановка, каквото е раждането. Grinning

Ето откъс от нейната книга, свързан с планирането на раждането. Споменава се всичко, което бихте могли да си искате. (Отдолу ще спомена на какво държа аз при перфектно развитие).

Ако всичко друго е наред, то държа на:
- Таткото да присъства поне до някакъв напредък. За съжаление, май няма да са позволени придружители.
- Мобилност
- Обезболяване- ако е възможно
- Свободен прием на течности и леки храни
- Напъване в желана от мен поза
- Отложено клампиране на пъпната връв
- Веднага да ми дадат бебето за "кожа в кожа" и първо засукване
- Самостоятелна стая

По повод подготовката- писах и онзи ден- до никъде не сме. Head Band Но първо искам хубаво да разчистя апартамента от излишни вещи, но става много бавно. От уикенд на уикенд като нашите взимат каката.
После ще си повикам едно почистване.
Чак тогава ще пера дрешки. Поне успях да извадя нейните бебешки и мисля, че за старт като дрехи имам всичко необходимо. Ще взема само комплект за изписване и 1-2 нови неща.. Да не е без хич милото бебенце. Grinning

Стана доста дълго, та... Спирам. Grinning

# 688
Здравейте и от мен 😊 Не знам защо спряха да ми излизат известия, та си почетох малко да наваксам.
За темите, които се о съждат и на мен никога не ми е пречило кой каквото иска да си пита, нали затова е темата. На който не му допада винаги може да спре да следи.
За болките в таза, нормално е. Аз също вече ги имам. И с предишните ги имах, тазът се разширява и подготвя за раждане, а бебето тежи върху му и така, оттам болки. Ще мине, още малко 🤗
За спокойствието 😂, е почти го няма. Всички ще забележите разлика по мой опит. Дали ще сте нетипично спокойни или супер раздразнителни, нормално е. Хормоните последния триместър са най-зле. Ние например снощи бяхме на рожден ден. Бяхме с приятели, които винаги са ми били забавни и никога не ми се става, да ама не. Е сега не ми се стоеше, схванах се, дразнех се и какво ли не. Просто усещам, че не съм добра компания. Въпреки привидно то ми спокойствие, усещам че ще избухна всеки момент. Чувствам се като барбарон, едра и тежка, а не съм чак толкова зле с килограмите. Просто всички бяха хубави с рокли и красиви, а аз като идиот с тениска рокля 😂 Днес по въпроса бях в депресия и изядох половин шоколад, което никога не съм си позволявала. Сега се чувствам още по-зле 😂
Гледайте позитивно на нещата, скоро ще имаме други дертове и страхове ❤️
За раждането, аз съм секцио вече казах. Ще запишем дата за първа седмица на октомври. Изобщо нямам нищо готово, но не ми пука 😂😂😂 Ще наглася всичко за две седмици септември. Сега си почивам 😊

# 689
  • омъжена
Аз да питам вие ще слагате ли на бебетата си червени гривнички против уроки аз вече си харесах много сладурски. И за мен си купих също

Общи условия

Активация на акаунт