🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 25 🧟

• 35 466
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте. Изгледах на ”един дъх” 10те сезона на The Walking dead...Не знам защо чак сега го открих,ама е голям кеф да не чакаш излизането на новия епизод,още повече новия сезон Simple Smile...В бързината обаче,явно нещо съм пропуснала,защото нямам идея коя е Лия и кога са били заедно с Дарил...Бих била благодарна,ако някой ми подскаже в кой сезон да търся...Благодаря предварително!

# 151
  • София
chares,
има 6 допълнителни, бонус епизода към сезон 10. Има ги качени и преведени в HBO GO и по торентите ни.
Интересуват те епизоди 17, 18, 19, 20, 21 и 22 от сезон 10, като епизода в който Деръл и Лия се срещат е епизод 18.

https://www.imdb.com/title/tt1520211/episodes?season=10

Изгледах и аз, епизод 1 на сезон 2 на ''World Beyond''

По-добро начало, отколкото на сезон 1, но и нищо по-специално.

Скрит текст:
СРМ не си поплюват...
Избиха 100 000 човека в Омаха + 10 000 в Колония Кампус, а колко ли още са изтребили?
ЗАЩО??? Това явно ще е голямата тайна, която ще се разкрие този сезон + надявам се нещичко за Рик.
Добре загатнаха за невиждано голямото стадо, ама така и не видяхме в пълния му блясък. Бюджет...

Подразних се много на Айрис и по-точно на нелепата и схватка с войника от СРМ. Да, бе ранен, но пак ми стои меко казано нелепо как едно момиченце дето само преди по-малко от година повръщаше при вида на зомбита успя да го надвие...

Хоуп най-накрая се събра с баща си, сцената бе трогателна, но кога и дали изобщо ще се събере семейство Бенет?

Тази Индира и като цяло 'Периметърът' не ми вдъхват особено голямо доверие, но разбира се още е рано.
Хоуп се съгласи да работи за СРМ, но се подразбра от разговора и с Хоуп, че е поза, хваща се за спасителния пояс, но иначе ги презира. И двете се държат една друга с 'компромати' и може би ще действат като отбор, въпреки че в конкретния епизод, Дженифър показа лоялност към майка си и СРМ.

Добре се получи с халюцинациите на Хоуп след като си удари главата. Бях сигурен, че това не е реално и така и се оказа. А Айрис освен, че хапва войници за норматив, стана и ясновидец, разчитащ сънища... тц тц
-
7.0

промо за епизод 2

# 152
Това със сънищата беше тъпо.
chares, освен допълнителните епизоди има и 11 сезон.

# 153
  • София
Diavolo,много благодаря...Предполагам сега и други неща,които ми се струваха леко нелогични,ще си намерят обяснението Simple Smile
Елора,благодаря...11ти сезон го гледам....,така разбрах,че нещо съм изпуснала и ви потърсих Wink за помощ.

# 154
  • София
The Walking Dead
11.8
''For Blood'' - край на част 1

https://www.imdb.com/title/tt12772890/

Скрит текст:
Еее, аман от този тип завършек. Класически клифхенгър, типичен за това шоу и за края на дадена част. Реално епизодът е двоен, разделен на две части и кулминацията ще видим в епизод 9, през февруари' 2022.
Не видяхме нищо за Олдън (забравен вече 5 епизода, дано нямаме втори Хийт), нито за Арката.
Само две линии. Жътварите срещу шептящите 2.0 (но основно Деръл и Лия) + буря драмата в Александрия.
Нашите в Александрия бяха ударени от някакъв ураган 5-та степен, който явно е разрушил част от стената и зомбитата са проникнали навътре в 'градчето.' Най-накрая да видим Розита в акция, знаем каква бойна фурия е. А малката Джудит как само попиваше всяко нейно действие. Отново заложиха на хорър елемента, така типичен за тази първа част. Предимно снимки през нощта + сиво-черни тонове и цялостно погледнато, тежка и мрачна атмосфера.
Преди епизода очаквах край на цялата история с жътварите, но те явно са направили двучасов епизод, разделен на две части, както първите 2 епизода от сезона. Всъщност няма никаква гаранция, че нещата ще приключат и в епизод 9. Но аз лично искам точно това, стига толкова. Има две основни възможности, които да се случат. Нашите побеждават и убиват всички жътвари барабар с Лия или пък двете групи постигат някакво примирие. Силно намалелите като бройка жътвари дават храна и припаси на нашите и се разделят завинаги. За мое съжаление вече не виждам как Деръл би се събрал с Лия. Да, обичат се и да, има невероятна химия между двамата, създадени са един за друг, НО и двамата са по-верни на своите семейства и време и място за подобна любов в този свят сякаш няма. Деръл каза истината за неговите хора и неговото семейство, а Лия каза същото за своето и за своите братя. И я разбирам. Дотук е последователена и този иначе изненадващ за мнозина двоен туист си има своята логика. По-скоро би било нереално ако след всичко изговорено и направено от нея, да ги зареже тук или да участва в убийството на своите хора. Всъщност тя основно заради това уби и Поуп. Защото последния изтрещя напълно и започна да жертва ''синовете си'' през час. Дела на побъркан и опасен за околните човек, скъсал отдавна с реалния свят. А отделно от това Лия видя, че предстоеше схватка на Поуп с любимия и Деръл и явно познавайки Поуп е преценила, че Деръл няма шансове, използва момента и го наръга от засада. Долно предателство, но в случая оправдано за мен. Даде и нещо като хендикап време на Деръл да избяга и да започнат 'играта' отначало.
Определено епизодът бе изнесен основно от Норман Рийдъс и Лин Колинс. И двамата бяха страхотни. Как играеха с очите си, не е истина просто. Особено Норман. За мен колкото по-стар става, в толкова по-добър актьор се превръща. Цялата му дилема, ''да и кажа ли, да не и ли кажа, ама сега или по-късно, ама какво, ама защо'' бе изписана на лицето му. Страшен Норман. Лин не остана по-назад. И да, двамата се обичат, но в този луд свят това не е достатъчно. Жалко, много жалко и жестоко, но стоеше реалистично.
Да отбележим, че шрапнели от мините раниха Илайджа в крака и Ниган в рамото. Прокървяха, но стиснаха зъби, да не се издадат. А Ниган помогна на Илайджа и последния се увери, че Ниган наистина им помага...
Хареса ми намигването към убийството на Джизъса от шептящите, като в епизода, почти по същия начин, Ниган и Маги посякоха жътваря тръгнал да отдалечава стадото от зомбита.
Много ми хареса 'катюшата' Не знам чия е идеята за тази импровизация, но отличен шест от мен.
А това са някакви стрели като динамити ли? Ще избухват? Ако е така, нашите трябва да си плюят на петите и да бягат с двеста. А възможно ли е Гейбриъл като снайперист да направи нещо? Дали вижда този, който пали фитила или то вече е късно, защото се видя, че всеки момент ще се изстрелят. Ще е чак невероятно никой от нашите да не умре, ама сами се насадиха на тези пачи яйца като решиха да останат с 5 човека за битката, а знаем, че 90% от тях имат едва ли не вечен имунитет. Застрашени за мен са само Илайджа и Гейбриъл, но не вярвам нито един от двамата да умре точно сега.
А къде изчезнаха Джери в Александрия и особено кучето в Меридиан?
В заключение, епизодът бе много добър и ми хареса, но ми писна от клифхенгърите. И въпреки, че е реалистично и логично, вътрешно не съм радостен от очертаващата се развръзка между Лия и Деръл, които харесвам много и смятам, че са един за друг. Абсурд Лия да дойде с Деръл в Александрия. Не и след това и думите, които му каза. Или ще я убият или просто ще постигнат някакво споразумение (тя ми се вижда разумен лидер, който не би рискувал своите хора в някаква безумна война с превъзхождащ ги противник), ще се разделят и повече няма да чуем за жътварите.
И много моля, дайте ни някакво обяснение защо е започнала тази вражда между Маги и Поуп, защото нещата са твърде лични. Кога, защо и т.н.
-
8.5

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 10:19 от Diavolo

# 155
И аз гледах вчера.
Скрит текст:
Отпред са Маги, Нигън и Илайджа. Отчето някъде се крие в сградата.
Клифхенгъри винаги ще има, няма как да няма.
Лия ми беше ясна. Никога няма да предаде своите.
Иначе ме израдваха как ги трепеха.
Да ти кажа Дяволо като говореше Поуп, помислих, че говори за Алфа. Той си мисли, че Маги е Алфа.
А защо толкова мрази Маги, не зная. Но да ти кажа на Поуп не му трябва много за да мрази.
Абе ще се измъкнат. Фащам се на бас, че Илайжда е пътник.

# 156
  • София
The Walking Dead: World Beyond
сезон 2, епизод 2 - ''Foothold''

https://www.imdb.com/title/tt15083928/

Този епизод бе доста по-добър от не особено доброто начало (въпреки че пак по-добро от сезон 1).
Видяхме много неща за СРМ. Нещо като безплатен тур из покоите им и с какво се занимават.

Скрит текст:
Най-накрая да видим с какво на практика се занимават в СРМ.
От една страна търсят лек (ваксина), но от друга искат да решат проблема с вече превърнатите стотици, стотици милиони...
Какво кара мъртвите да са живи и какво забавя скоростта им на разлагане, както и какво подхранва постоянния им глад. Искат да елиминират мъртвите като заплаха и да ги изкоренят от Земята. Няма да е лесно и бързо, готвят се да предадат знанията си на следващото поколение и така по веригата, докато дойде големия пробив! От епизод 1 стана ясно, че заразата е обхванала цялата ни планета и навсякъде е така.
И големия пробив е дошъл именно благодарение на гениалния ум на д-р Бенет. Разработил е био-рекордер, който е сложил в мозъчния ствол на бродещ. Въпреки че са срещнали трудности, все пак са успели да запишат биологичните реакции на мъртвия към стимулите на околната страна и са получили ценни данни за проследяване, помагащи приблизително да се предвиди поведението му. Нещо което са опитвали без успех с години е постигнато само за 2 месеца, благодарение на работата на таткото на Айрис и Хоуп (малко като на филм, ама хайде да кажем, че преди това не са имали учен от такъв калибър).
И тази програма макар и в начален стадий е събрала много информация за малките промени в химията на мозъка, вариациите в скоростта, предполагащи поведението на преследване, влиянието на времето върху движението и пр. и пр. Така че вече има надежда за няколко полезни хода напред във времето. Едно от тези решения, д-р Бенет е проучил лично – заразяването на мъртвите с щамове гъби, които растат върху некротична плът. Целта е по този начин да се ускори скоростта на разпад на телата на бродещите, практически неутрализирайки ги, като активна, мобилна заплаха! 🙂
ОК, всичко това е много добре, но защо по дяволите избиват толкова много невинни хора? Защо е този геноцид, кога ще ни бъде обяснено? Взе да става досадно вече.

В епизод видяхме и Сайлъс (най-убедителния герой от малките за мен). Той пък е на обучение и работа при някакъв Денис, механик на хеликоптери и камиони. И интимен приятел на Дженифър?
Тук също се опитват да проучат възможно изтребление на бродещите, но по военен начин, а не по-научен. Явно успяват да съберат огромно количество от зомбита (което както знаем, не е кой знае колко трудно), събират ги на някакъв стадион или полигон и ги взривяват. Само дето този начин е доста трудоемък, а и в щатите би трябвало да има колко всъщност, около 300 млн. зомбита? А и не се решава основния проблем, защото който умре автоматично се превръща. Това е някакъв вирус или спора, който всички хора на Земята са погълнали или усвоили по някакъв начин (нещо, което едва ли някога ще разберем официално). Или пък нещо което го има в самия въздух или почвата под нас, не знам как е възможно всъщност...

Хоуп ми е ОК и добре си се справя момичето, но Айрис едвам я понасям. Страшно дразнещ персонаж и много нереалистично написан герой. Първо, че актрисата е много неубедителна и второ, вкарват и безумни диалози.
Тази пикла видите ли обявява война на СРМ, хахахаха, щях да падна от смях. И като някакъв 'бад ас герой; се хвърли да коли зомбита. А, Феликс я гледа с един празен поглед, все едно е открил 'избрания освободител' хахахаха, просто нямам думи каква излагация е цялата тази линия. Направо нямам думи. Уникално безумие с което олекват много. Как е възможно да се пишат такива неща, сериозно? И кой ги одобрява?
От триото, Уил сякаш се държи най-нормално, с трезв разум за истинската ситуация.

Както и да е, тези герои не са важни. Важна е историята, защото всичко трябва да е 'билдване' за предстоящите филми (уж щели да снимат ранната пролет на 2022 г. ама да видим).
-
7.5

промо за епизод 3

# 157
И аз гледах онзи  ден, ама ме домързя да пиша.
Внимание, написаното в скрития текст съдържа вероятна теория за причината СМР да изтрепват големи колонии.

Скрит текст:
Айрис и на мен не ми играе добре. Ама каквото такова.
Разкри се повечко. Видяхме базата им или поне едната от тях.
И уж правят добри неща, избиват зомбита, търсят лек. Но това не кореспондира с геноцида, който проведоха.
Приятелката на Бенет изглежда му е станала такава за да го контролира. Но Бенет определено усеща, че има нещо гнило в Дания.
А сега за причината.
Още във Фиъра се запитах защо Вирджиния е такава откачалка. От каква голяма опасност се опитва да пази хората. Всъщност предвид теорията, която прочетох, обяснява, че тя е наясно какви са СМР и е срещу тях. Въпреки, че методите и наподобяваха на тези на СМР.
https://screenrant.com/walking-dead-crm-omaha-campus-colony-allies-fight-theory/
Евгеника. Жестока евгеника.
Изтрепват колониите,  защото вече са взели хората, които им трябват. Другите - кучета ги яли.
Явно имат своя идеология, че на света трябва да живеят хора само с определени качества и интелект. Безумие.
Спомнете си разговорът на Джейдис със СМР. А или Б? Търсят хора с определени качества.
Естествено помощния им персонал може да не е с желаните, но е помощен и в един момент ще бъде премахнат.
Спомни си Дяволо разговорът между Хоуп и приятелката на Бенет. Шегичката, която изръси.
На въпросът на Хоуп, че са планирали целият и живот тя отговоря, че не само това, но и храната ще и подбират и евентуалния подбор. Уж шега, но ще се окаже истина.
Дяволо, това ще да е обяснението. Това им е по-доброто бъдеще.
Няма как да ме убедят, че сред тия избити хора, всички са някакви посредствени.
Играят си на Господ, а това е безумно и трябва да си получат заслуженото.
Сега въпросът е какво става с Рик и какво прави той при тях.
И друга теория имам за която не съм чела никъде.
Смятам, че СМР са фанатици като онзи убиец във Фиъра.
И смятам, че те са виновните за апокалипсиса, независимо, че не са овладели вируса.
Твърде много хора имат, твърде хубави бази, твърде много оръжия и технологии.
Или пък ако не са преки участници за започването на апокалипсиса, то поне са предполагали и са решили да извлекат най-доброто.
Възможно е да са имали достъп до разработени евентуални планове при пандемия.

# 158
  • София
Еха, Елорче, супер. Даа, таман щях да пускам тази теория и ти си ме изпреварила. Аз съм съгласен с нея и има логика + подсказки в сериалите... Simple Smile
Съгласен и с твоята теория. Защо не? Напълно възможно и логично е... Въпросът е дали ще задълбаят в тази конспиративна теория по подобие на ковид-19 и че е изкуствено създаден вирус, а не какво се опитват да ни пробутат от СЗО, че е естествен. Simple Smile

Промо трейлър за епизод 9 (премиера - 20 февруари' 2022 г.)

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 14:10 от Diavolo

# 159
Уаууу, Дяволо, ако това е 9-ти епизод, то действието се развива страшно бързо.
Мислех, че
Скрит текст:
ще им трябват още 2-3 епизода за да дойдат тия келеши.

Мисля си и още една причина за избиването на големите колонии.
Скрит текст:
Както видяхме са оставили една малка и работят за тях, а те им носят храна. Макар че забравих малката колония какво точно правеше за СМР, но както и да е.
Кампуса дето бяха 10000 и Омаха - 100 000 са избити. Считам, че са изтеглили, отвлекли предварително важните хора оттам. Но  е възможно и читави да е имало, просто са ги жертвали. Защото на СМР не им изнася да има толкова силни колонии. Тия 10 000 са по-малка заплаха. Но Омаха са им сериозна конкуренция и са счели, ако ако разберат за плановете им, ще си имат проблеми.
И със сигурност ще тръгнат срещу Комонуелта. Гаранция.
Май и ти беше писал, че ще има война м/у СМР и Комонуелта. Но не знаехме защо. Просто отстраняват конкуренцията.

# 160
  • София
Спекулира се дали ще има война... Ние феновете искаме, но всичко си зависи от Гимпъл...

Това е промо за епизод 9 + допълнителни кадри от част 2 на последния сезон. Т.е. не всичко в това промо е от епизод 9. Simple Smile

# 161
Ясно, значи няма да дойдат в 9 епизод.

# 162
  • София
Може така да завърши 9 епизод... С пристигането на тези от Арката.
Няма как да знаем кои са кадрите от епизод 9 и кои от други епизоди...
Май видях Розита да се обучава за войник от Арката.
Дадоха и Деръл и Керъл в Арката, това няма как да стане още в епизод 9.

# 163
  • София
The Walking Dead: World Beyond
сезон 2, епизод 3, ''Exit Wounds''
https://www.imdb.com/title/tt15325054/

Скрит текст:
Класически свързваш историята епизод. Не бих го нарекъл чак филър, но може и за такъв да се разгледа. Зависи от гледната точка. Но отново ми хареса повече от откриващия сезона епизод. Засега ги нареждам така:
2, 3 и 1.
Елтън и Пърси бяха основните герои в епизода. Имаше достатъчно сцени и с Хоуп и Дженифър. Айрис я видяхме чак на финала, а от Филикс и Сайлъс ни следа.

Хареса ми интрото и как развиха цялата история с приятния и леко изненадваш туист в края. Първо, че няма никаква радиация (а за миг си помислих, че ще направят някаква връзка с Фиъра (нищо че има близо 4 г. разлика), хаха, но не, кьорфишек. Визирам срещата на Елтън и Пърси с Аша и Дев, които също изненадващо се оказаха деца на Индира. Аша специално ми привлече вниманието. Добро каст попадение. Дали ще има романс между нея и Елтън (макар че за кога, то цялата история свършва след 7 епизода)? Загатнаха за нещо такова.
Не спирам да се учудвам на имената които измислят за зомбитата. Не може ли просто да са зомбита? 'Празни/кухи' А сега пък и 'Съдове' хехе. Най-якото си е 'Бродещите' от шоуто майка.
Впечатлиха с тези да ги нарека 'декоративни зомбита' които нападнаха Елтън и Пърси. Дори Грег Никотеро би се зарадвал на тази находчивост в сегмента. И добре, че бе фабричното сако на Елтън, хаха. 😄

Дженифър бе реабилитирана от военния съвет и званията и върнати. Разбрахме, че е старши сержант. Явно и този Денис, възлюбения и е участвал в онзи отказ да убият множеството цивилни. Но дали и той е участвал в избиването на събратята им от армията на СРМ? Ако разбира се за това намекнаха в разговорите помежду си.

Хоуп разбира се блесна и демонстрира колко е умна (дано само не измисли лек или нещо революционно за няколко дни/седмици, че ще олекнат много) натривайки носа на Мейсън. И тук може да припламне нещо, макар че пак да се повторя, няма време...

И разбира се, че финалът ще завърши с клифхенгър. Дженифър доведе Хоуп в 'Периметъра' така че в следващия епизод всички ще се съберат, с изключения на бедния Сайлъс. Все е сам и отритнат някак си.
Дано Айрис не направи нова глупост. Разбира се, че най-умното нещо е всички да тръгнат при баща им. Нали това им бе основната мисия? Пък и отвътре по-могат да саботират или направят нещо. Какво си мисли Айрис, че ще нападнат и победят СРМ ли, що ли? Много е дразнеща и глупава. Та така, всички заедно в джипа и хайде към СРМ. Но силно се съмнявам, че ще стане точно това. По-скоро двете сестри ще се изпокарат и разделят, а нищо чудно Пърси да се пробва да убие Дженифър, естествено безуспешно.
-
7.5 / 7.0

промо за епизод 4

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 05:42 от Diavolo

# 164
  • sofia
Здравейте Simple Smile  8ми епизод е стахотенн!!!

Общи условия

Активация на акаунт