🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 25 🧟

• 35 486
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Тази седмица е премиерата на новото шоу с Маги и Нигън! Както и последния епизод от първата част на последния сезон на Фиъра! 😊

Fear the Walking Dead 8.5
https://www.imdb.com/title/tt27458196/

--> Има важни спойлери от епизода <--

Разделихме се с Грейс!
Ето една по-важна смърт в този финален сезон. Отдавна се очакваше това, още откакто я видяхме за първи път. Изобщо цялата тази работа с тази радиация е толкова омотана, че не ми се пише направо. И да, тук логиката надделя, поздравления за което. Не исках да умира, в никакъв случай. Но така е много по-реалистично. Даже живя доста години. Жалко за Морган обаче. Отново губи човек, когото обича. Много му се струпа. Твърде много.
Като цяло не давам по-ниска оценка от 6 само заради линията Грейс и Морган. И общо взето Морган и Грейс спасиха епизода от катастрофа.

Мо е просто негледаема! Толкова дразнещ Мери Сю персонаж и в Стар Уорс не са създавали... А това, че е на колко, 8 годинки е още по-дразнещото в случая. Изключително лошо написан персонаж! С Мо като цяло им олеква и целия последен сезон. Пак ще го напиша - дразнещо негледаемо ми е!
И не стига всичко това, но на финала пак смени позицията си. Поредния флип-флоп. Нямам думи просто. Сигурно има план, но нз, дразнещо е.

Това с уоки-токитата и как всички се чуват също дразни много.

Относно лечението с радиацията. Ами явно не помага. Или е силно избирателно и опираме до огромен късмет и всичко това в най-добрия случай. Грейс беше много силно облъчена, отделно и сложиха максимална доза и въпреки това умря от инфекцията. Важно е и къде ще бъдеш ухапан и колко време ще мине до третирането.
Но най-важното в епизода беше, че се върна инфекцията у Финч. Според мен и той ще умре. Във вселената на TWD, не за първи път умират деца, така че няма да е изключение, за да се съмняваме, че ще имат смелостта да го направят. Всякакъв друг изход за мен ще е нереален и ще олекнат.

Морган вместо да си вземе секирата от Сврака, тръгна да я заобикаля, а пък тя го спъна и го затвориха. Несериозно, просто несериозно!

Зомбитата как само се появяват до вагона, като по поръчка. Сякаш през цялото време се крият зад дърветата и само чакат някой да щракне с пръсти и идват. Смях!

Какво по дяволите става с Виктор и Лусиана??? Мина цялата първа част от сезона и ни вест, ни кост от тях. А със Сара и Уендъл какво става? Чарли можем и да не я видим повече, освен това ако е оцеляла цели 7 години ще е несериозно. Иначе би било чудно да видим Мадисън до убийцата на Ник.

Дано с епизод 6 приключат цялата смешна Падре арка. Епизодът ще е по-дълъг от нормалното.
-
6

# 661
Чета те аз Дяволо.
Ама доколкото помня Чарли умря. Няма как да се върне, ще е върха на простотията.

# 662
  • София
Не е умряла. За последно беше жива, но не и оставаше много.
Обаче в по-предния епизод, Даниел каза, че го е яд, че не е бил до нея, когато...
Загатва се, че може би е мъртва или че той си мисли че е. Но едно е ясно, че не е бил до нея. Така както закъсна и за дъщеря си ако си спомняш. А той обикна Чарли като втора дъщеря.

А ти кога ще почваш сезона? Като се натрупат още повече епизоди, съвсем няма да ти се иска, а все пак е последен сезон. 😊

# 663
Скоро ще е. Мисля може би другата седмица да го почна. Няма да чакам целия сезон да излезе. Не съм толкоз търпелива жена Joy
Принципно обичам повечко епизоди да имам, че понякога се нерва.
Тук също ще се нерва, но на простотиите.

# 664
  • София
The Walking Dead: Dead City 1.1
Old Acquaintances

https://www.imdb.com/title/tt19855482/

Изгледах пилотния епизод на така чаканото ново шоу, което е и рестарт на вселената на TWD, защото това е първия по рода си сикуъл!
Действието се развива 2 години по-късно спрямо последния епизод от шоуто майка (3 години след падането на общността)!
Бюджетът е рекорден за вселената - $72 млн. за 6 епизода.
Не са чак толкова далеч от HBO и Last of Us като хвърлени пари... А тук и епизодите са по-малко.

Епизода наистина си лъхаше на кино и си личеше от кадрите и масовките, че наистина тези пари са вложени както трябва, а не са потънали както при много други продукции. Отделно от това CGI ефектите също бяха на топ ново! Всичко това са плюсове, но и задължителни неща ако питате мен, така че не това е най-важното в случая, само отбелязвам.

За някакви генерални изводи и оценки все още е много рано. Въпреки че пилотния епизод винаги е много важен за всеки един сериал. Тук е малко по-различно обаче, защото твърдата фенбаза със сигурност така или иначе щеше да гледа. А дали ще са добри рейтингите като цяло тепърва ще се разбере...

==> Оттук-нататък има спойлери. Ако не сте гледали епизода не четете! <==

Какво ново разбрахме?

2 години са минали след последните събития от шоуто майка.
Имаме нов актьор за ролята на Хършъл, който на колко би трябвало да е? 14, 15 години?

Хилтоп е построен/въздигнат отново, но не на същото опожарено място!
Преместили са се.

Имаме си нова общност - Нов Вавилон
Като новото тук е, че си имаме щатски шерифи като в добрата стара Америка.
Явно този Нов Вавилон е близо до новия Хилтоп. Въпросът е дали Хилтоп е част от тях или си е отделна независима единица? А не би ли трябвало да е част от Общостта (с Езикиел начело) и Александрия?
За Александрия и Общността нито гък. Няма и да има според мен, поне не и в сезон 1. Ако изобщо има...

Двама шерифи и новобранец бяха пратени по петите на Ниган, който е издирван с разлепени афиши (втория в тази Вселена след Морган). Причината е, че е убил съдията/магистрата на Нов Вавилон и май покрай него и други хора. Ниган обаче каза на Маги, че нещата не са точно такива, каквито са представени.

На въпрос на Маги какво става с Ани и детето, Ниган отклони темата.
Според мен Ниган е убил съдията именно заради Ани. Ниган не носеше вече пръстена на ръката си, явно Ани и бебето са мъртви! Но това е само хипотеза.

Това момиче Джини, което не говори явно е новата слабост на Ниган и ще трябва да приемем, че е неговата ''дъщеря''

Старши шерифа освен, че гледа лошо, носи странното име Пърли (?!) Армстронг. Засега не мога да го оценя. Има излъчване, но е още твърде рано за каквито и да било оценки.
Обаче партньора му по много балъшки начин бе изяден от зомбитата. А онзи младока дали умря? Защото Пърли го гръмна без да иска, стреляйки по Ниган.
Този Пърли ми е малко мътен. Ще излезе многопластов образ. Не бял или черен. Уж е на страната на закона, но не дава пет пари за човешкия живот с оглед това което направи с жената от бара. И как само каза, че Ниган щял да бъде разпорен бавно?!
И сякаш не преследваше само Ниган и Маги (тя покрай него също вече е в списъка, особено след смъртта на колегата му), защото знаеше някои неща за Ню Йорк и Манхатън, имаше адрес на едно листче. Може би и той търси нещо при онзи 'Хърватин'?

Имаме си нов антагонист, Хърватинът. Егати и прякора. Можеше и да е българина, хаха.
Явно е бил от 'Спасителите' заради свирукането за което разбрахме от Маги, а и Ниган го познаваше и каза, че е бил изключително опасен психопат. Хърватина беше обгорен от едната страна по подобие на Дуайт. Дали го е сполетята същата съдба като Дуайт и ако е така знаем кой е виновника...

Какво ми хареса:

Сценографията и операторската работа

Хлебарките

Отвратителния плъх излизащ от устата на едно от зомбитата (такава извратения не бях виждал, брр)

Дъжда от зомбита (УАУ)

Бродещите във водата

Препратката с Люсил. Когато Маги с пушката на шерифа за малко да му разбие физиономията. В този момент Маги срещна погледа на Ниган и се спря... Не искаше да е като него и то пред него...

Както виждате повечето неща са ефекти и отделни фрагменти.
Ами за този епизод, толкова.

Какво не ми хареса:

Това хубаво за Маги (виж по-горе), но защо по дяволите хвърли пушката на шерифа, а не я взе за себе си? Щеше да и е полезна с оглед къде се намират и кого търсят...

Не беше нужно отново да ни напомнят и то така напоително за онзи брутален момент от 07.01 и размазаното лице на Глен... Бляк!

Докога ще се изясняват Ниган и Маги? Това го гледаме/слушаме за трети път!
Ниган не получи ли опрощение и разрешение да остане ако поиска?
Докога ще се дъвче това?
А и той все пак спаси живота на Маги, а преди това и на Джудит. Помогна много и срещу Алфа и срещу Общността.

Аз и друг път съм го писал, не мога и не мога да харесам една такава връзка (под връзка нямам предвид любовна разбира се). По-точно такава интеракция. Ясно е защо го правят, но на мен чисто кардинално всичко това ми идва прекалено. Просто прекалено и не мога да ги гледам един до друг. Дори и да са в хладни отношения.

Шерифа ми е мота мот от Fear the walking Dead, само дето там беше наменик, ловец на глави. Направо като копирано изглеждаше. И не само зараци цвета на кожата...

Каква е идеята на това шоу? Пак ли ще гледаме същото, но с повече пари и по-малко епизоди?
Искам връзки и кросовъри, а не нови и нови общности и злодеи и старата песен на нов глас.
Има там някакъв психопат, нашите го убиват и после айде отново до следващия такъв.
Това работеше ама преди години...
Разбира се само бъдещето ще покаже дали и тук ще е така. Но ако е така, то ще получат един голям минус от мен.

Не знам, може би причината е, че аз съм фен преди всичко на Рик и Деръл и като цяло на основния оригинален каст + историята със СРМ. Така че всичките тези нови неща няма как да ми задържат вниманието.
Но разбира се ще гледам всички епизоди, дори и да не ми хареса.

Генерално,
Засега давам едно рамо на продукцията за смелия им старт. Хареса ми, но без някакви фанфари.
Просто добър откриващ епизод и нищо повече.
-
7.5 / 7.0

# 665
Да Дяволо, и аз гледах, със смотани субтитри и смотано качество.
Такъв ми се оказа релийза.
Изтеглих друг и субс има вече, ще гледам пак.
И на мен ми хареса, но не съм нещо уау. На моменти малко пресилваше актрисата.
Особено в началото.Значи до брега, крие се от зомбитата, ама един тон минават. Напада я едно, тя го убива и крещи като заклана. Егати, обери си малко емоциите бре. Не върви на жена оцеляла над 10 години в такъв свят да вряка като истерик, а от страни цяло стадо сладури.
Пресилено.
Как разбра, че са минали две години? Е, минало е нещо.
Но на моменти ми се стори, че сякаш гледам неапокалиптични улици. Твърде чистички, ако ме разбираш. Или може би си ги подържат в района.
Не се разбра тоз Хърватина къде отишъл да вземе зърно. От новия Хилтоп? Александрия. Тоест продължава с практиката. И чаааак после в Ню Йорк отишъл. Брех.
Обгорен ли беше Хърватина? Ще гледам пак определено.
Ще ми се да видя нещо от новия Хилтоп. И да видя Александрия.
Но едва ли ще видим Александрия отново. Там всичко е разпуснато и дори имотите са обявени за продажба. Тъй разбрах.

# 666
  • София
Няма да видим, поне не и скоро... Ако изобщо видим. По-скоро след години може да има един последен напън за живот на вселената като направят сериала с наследниците (всичките деца).

Какво иска Гимпъл?
Иска пари, това е ясно. Иска рестарт на вселената с нови лица и нови сюжетни линии, което обаче е голяма грешка за мен, защото ще се повтарят и повтарят... А ние искаме един общ кросовър и добър финал и да ги запомним с добро. И край. И искаме отговори с това пусто СРМ, което бе забутано в девета глуха. Като много други неща уви.
И Рик и Мишон. И Деръл. И Керъл.

Официално си е спуснато от продукцията. +2 години. В епизода не го казаха, но се знаеше още преди старта.

Гледай го отново на хубаво качество.

Хърватина е търгувал с Хилтоп и явно ги е измамил, имало е конфликт и той е отвлякъл Хършъл.
Така че би трябвало този Хърватин да е вършил и други злодеяния, така че би трябвал да се търси и от Нови Вавилон. Ама такова нещо засега няма. Те си търсят само Ниган.
Може би все пак новия Хилтоп е граничещ с Нови Вавилон, но не и под тяхната протекция/шапка.
А шерифа знаеше за миналото на Ниган като 'спасител' и как смазал от бой любимия мъж на една клета жена.
Хех.

# 667
Ще гледам естествено. Мъж ми само с хубаво качество се гледа Blush

И аз искам отговор за СРМ, общ кросовър и дано ги получим.
Бе я дай да му пишем на тоя Гимпълчо. Нещо имейл, фейс, имаш ли му?
Ще спретнем нещо на английски.
Ти инглиш знаеш ли?
Ти ще напишеш писмото, че си много даровит. Ако не знаеш, аз ще го преведа някак си.

И да, личи си, че е цоцане на пари.
Даже ще му напишем, че като иска сериали за зомбита, ми да направи по Зета световна книгата.

# 668
  • София
Хехе, остави тези неща Simple Smile Загуба на време и положителна енергия.
Никакъв шанс. А и на него са му писали сигурно хиляди ентусиасти. То така ако ставаше... Wink

И почвай Фиъра, че дойде паузата. Във вторник живот и здраве ще гледам и последния епизод с Морган в света на Фиъра конкретно.

# 669
Как бре, едно писмо, риск печели, риск губи Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама естествено, че не би ни обърнал внимание.
Но е тъжно, така да разтягат и да цоцат пари. Виждаш с Фиъра как спадна нивото и става голяма излагация.

# 670
  • София
За съжаление този последен сезон на Фиъра никой не го гледа. ТВ рейтингите са катастрофални...

Още нещо за епизод на ''Мъртия град'' че забравих да го спомена в ревюто си.
За Илайджа!
Мхм, защо го няма? Илайджа, който следваше Маги плътно като кученце и сега когато синът и е отвлечен и него го няма?! И защо по дяволите Маги е сама? Като има толкова много силни приятели??? Недомислие ми е, сори. Ясно е, че искат да започнат нова история с нови лица ама за съжаление нещата не работя така и винаги ще висят тези въпроси и нещата ще олекват генерално. 🤨

# 671
Че той оцеля ли? Въх, забравила съм.
Ами явно ще са само 6 епизода и се чудят как да наблъскат нещата.
И да, не би трябвало да е сама.

Абе гледат го, ама много по-малко хора. Логично, отвратени са от нелогизмите и са го зарязали. А помня нивото на първите сезони, качеството, реализма.

# 672
  • sofia
здравейте,изгледах последният епизод на фиара,поревах си малко ...
като го гледате кажете моля,това накрая кой е ...🤔😂😃че не съм сигурна

# 673
Ха, верно ли е за плач Grinning
Мен още ме  е страх да отворя.
Но мисля днес поне 1 епизод да видя.

А в Дед Сити Дяволо много ми стана гадно с тия хлебарки. Не мога да ги понасям.

# 674
  • sofia
Ха, верно ли е за плач Grinning
Мен още ме  е страх да отворя.
Но мисля днес поне 1 епизод да видя.

А в Дед Сити Дяволо много ми стана гадно с тия хлебарки. Не мога да ги понасям.

ами за Морган ... беше яко направено и тъжно за мен

Общи условия

Активация на акаунт