🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 25 🧟

• 35 472
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Изгледах епизод 3 отново.
След второто гледане ми хареса повече.
Някои интересни неща за които не писах в ревюто си, за едното просто забравих.

Когато 'Племето' се събра на масата преди ядене затананикаха една тъжна и звучна мелодия и вайба беше ама едно към едно с прочутата сцена от Хобит на масата! 😊

Ново наименование на зомбитата (писали сме за това, зомбитата в света на TWD никога не са наричани... зомбита): 'Гниещи'

Еленът беше доста лош CGI!

Начинът по който Армстронт обезглави зомбито в октагона беше едно към едно с една култова сцена от вечната класика на АМС, ''Брекинг Бад''

Сценографията на Ню Йорк е брутално яка! Видяхме и прочутата Медисън Скуеър Гардън!

Снимките които Маги пазеше като спомен бяха залепени на хладилника в къщата им във Фермата от сезон 2. Явно при пожара Маги или Бет са ги грабнали за спомен и сложени в тази кутия. Без рисунката на Глен. Все още е загадка за мен, кой е нарисувал Глен! Не може да е Джейдъс, защото когато се запознаха с нея, Глен вече беше убит от Ниган!

Хърватина успя да пречупи шерифа в края на епизода. Нали това беше казал Ниган за него. Че успява да влезе под кожата на своите жертви и да изкопчи най-съкровените им тайни. Да ги обърне срещу тях и да си играе с тях. Така Армстронг се разкри и каза за брат си и после си изпя всичко.

Ниган смята, че носи нещастие на близките си и не иска заради него да пострадат Ани и Джошуа. Не е искал да тръгне с тях, за да ги предпази според мен. Не знам, за мен това е глупаво и нелогично. Или ги убиваш или явно си оставяш една вратичка за щастлив край за героя. Ниган накрая на историята тръгва към Мисури, дори само това е достатъчно, не е задължително да ги дават заедно.

Според мен Маги няма да запали динозавърчето. Въпросът е дали Джини ще изсвири или тя сама ще си даде сметка, че това което прави е нередно и в последния момент ще се спре.

# 706
Догледах го тоя Фиър. Едвам, едвам.
Що годе бива. Казвам го, защото сравнявам с миналия сезон, който беше тотален боклук. То и сега имаше много л*йна, ама една идея по-интересно. Безмозъчно написано, но интересно. О Боже, а помня началните сезони на Фиъра. Имаше класа, страхотен.
Морган му червенееше, все безсмъртен, как се измъкваше, абе батман ти казвам. И това с чистенето и смяната на обстановката! Явно пестене на време.
Поне оная вещица е мъртва. И то това с радиацията не действа, ама тя облъчи ме та облъчи ме. Ох, тъпи сценаристи.
Въобще всичко ми беше някак много набързо скалъпено.
А накрая това мисля, че беше Алиша. Съмнявам се да е Трой. Ще е много тъпо. Той си умря. И ръката и. Ще видим.
Дуайт и Шери се разделиха. Много важно.
Толкова зор да я намери, пък сега - айде чао. И къде ще ходи Дуайт? У дома? Къде е това. Едва ли в Александрия, там Дарил ако го види, ще го убие. Ама може и не, тук все си прощават.
Иначе се замислих как довлачи Мо Морган, ама то във вода да влачиш някого не е много трудно.
Обаче хлапето играещо Мо е много некадърно за мен, изкуственно. Абе повечето са ми изкуствени.
Виж не е като Джудит. Джудит си ми е фаворит. Голям сладур. Е, все пак е Граймс.
И как хартийката е оцеляла в бинокъла? Някакъв много хубав бинокъл ще да е.
Е, ще видим. Ще изтърпим и последните епизоди. Не очаквам нищо кой знае какво, освен безумия, нелогизми, лоша игра.
А онези двамата какво ли става с тях. Инвалида и русата. Бяха уж брат и сестра, не кръвни де.
Може да ги видим пак.
Морган леко крепеше сериала. Сега като го няма, кой ще го крепи? Мадисън. Моля ви се.

Изгледах епизода Аз съм Неган. Жена му като умря и беше с гола глава, страшно ми заприлича на Алфа, ама много.
Нищо чудно, че Неган оправи Алфа. На жена му заприличала.
А казах ли ви, че Алфа като зомби беше много красива. Просто страхотна.
Въобще Саманта Мортън е страхотна актриса. Направи велика роля.

Joy

# 707
  • София
Елорче, не е Алиша, защото Алише е без едната си ръка, нали я ампутира. А в кадъра ясно се вижда, че този човек с рус кичур и женствени пръсти имаше определено две ръце.
Надявам се само да не е мъртва Алиша, защото ако я убият още от сега ще му дам двойка на сериала и ще го запратя в кофата и никога повече няма и да си го припомня дори. Няма да им простя.

За Сара и Уендел май питаш. Ами според мен няма да ги видим повече. Може би за малко във флашбек или просто ще ги споменат. Поне в тийзъра за част 2 ги няма, а и актьорите не са кастнати. Това все още не значи нищо ама не дава добри сигнали...

Дуайт и Шери пак ще са си заедно. Явно са се разделили само за малко, да има ей така мързелвио написана драма...

# 708
Ох, даже не помня какво стана с тях.
Разбираш ли, когато един сериал е хубав, качествен, то помниш почти всичко.

А актрисата дето играе Шери погрозняла. Сякаш още повече операции има.

# 709
  • София
The Walking Dead: Dead City 1.4
Everybody Wins a Prize

https://www.imdb.com/title/tt19861468/

Пореден солиден епизод! Дотук от четири излезли епизода няма нито един слаб.
Имам някои забележки относно диалозите в епизода, както и по-сериозни проблеми с образа на Маги, както и несполучливата сцена със зомбитата в Медисън Скуеър Гардън.

Това на което държа обаче е да изградят една солидна история (в момента това правят), която да се свърже на по-късен етап със СРМ, с Деръл, Керъл, Рик и Мишон. Но ако тръгнат да правят TWD 2.0 ще ме изгубят. Не искам нови общности и злодеи, искам връзки и приключване до няколко години, защото накрая ще стане като с Флаш. Няма да има кой да ги гледа и отразява...
Ако искат да продължат повече години обаче и да градят голяма Вселена (макар че лекинко закъсняха, ей така с поне едно 5, 6 години), то задължително трябва да разширят играта и да започнат с така чаканите от феновете кросовъри, за да събудят интерес в публиката, иначе са обречени в дългосрочна перспектива. И задължително всичко трябва да е част от една голяма, глобална картина. Да има един могъщ враг (СРМ), а не с до болка омръзналите нови общности, нови луди за връзване злодеи и така до края на света.

Друго което си мисля от известно време насам гледайки епизодите. А дали Ниган няма да превземе Ню Йорк? И да видим Ниган 2.0? Да поеме от Хърватина щафетата и да се превърне в стария Ниган? Особено ако стане нещо с Джини и той реши, че Маги носи вина, то много лесно може да превключи и да се върне към 'старото си Аз'
Това разбира се може да стане и без да се случва нещо конкретно с Джини. Въпрос на сценаристка хрумка. Иначе аз очаквам Хършъл и Джини да се гаджосат, знаейки какво правят в 90% от сериалите си американците. Само дето и двамата ме дразнят, само това ще кажа засега.

И така какво ново в епизода?
Ами видяхме култовия Саймън. Много се зарадвах като видях Стивън Ог. Един от най-запомнящите се поддържащи герои от вселената.
Най-накрая Ниган и Хърватина се срещнаха. А те двамата откраднаха шоуто както се казва. За Джефри всичко е казано, но искам да отдам заслуженото на Желко Иванек, който прави страхотна роля и освен Ниган е другото основно нещо заради което си струва да се гледа този сериал.

Маги дали изгори динозавъра? Така и не го показаха. Супер дразнещо. Все пак Маги помогна на Джини, не я заряза в октагона, така че предполагам е запазила играчката. Или пък я е изгорила и се е почувствала гузна и за това искаше да каже на Ниган (но може да е поискала да му каже, че е скрила от него факта, че я е намерила), но се спря когато разбра, че Ниган е убил Лутър...

Хърватина ги очакваше. Или има шпиони или се е застраховал очаквайки да го нападнат след като разбра и че Ниган е сред тях. Спокойно може да се каже, че Хърватина спечели тази първа битка. Надхитри ги и не понесе загуби, докато от нашата група освен главните герои останаха само Томазо и Амая. А аз имам опасения и че Томазо бе ухапан. Не знам, така ми се стори, ще видим дали в следващия епизод няма да си признае...

Ниган спаси живота на Армстронг, а последния за благодарност иска да го арестува и след това да го екзекутират?! Класически кон с капаци! Сега естествено че няма да стане така, но ми е любопитно да разбера какво са измислили сценаристите. Какво ще е нещото, което ще го обърне на страната на Ниган. Дали когато разбере за това, че жената на Ниган е била изнасилена или ще е нещо друго. При всички положения очаквам Ниган и Армстронг да се съюзят пред по-голямата опасност и тя е лудия хърватски гений.
-
7.5

# 710
  • Somewhere far away
Моя любимец ДАЖЕ го сънувах онази нощ. голям смях, а по принцип никога не си помня сънищата. Ама ето, знак от вселената, че наближава неговия спин офф! чакам си го!

# 711
Изгледах. Не беше лош епизод.
Това с Армстронг беше много тъпо.
И защо го спаси. Сори, но това не е Неган. Освен ако не е решил да се прави на добричък.
И аз подозирам, че м/у Джини и Хършъл ще има нещо. Все едно не им знаем пинизите на сценаристите. До болка.
Радвам се, че видяхме Саймън. Голяма работа е.
И като зомби беше страхотен. Не колкото Алфа де.

Иначе е идейно Мъж ми да управлява Манхатан. Като нищо може да го направят и това.

# 712
  • София
Сан Диего Comic-Con' 2023
Ще има специален панел на AMC относно TWD Universe!
21 юли петък, 23:00 - 01:30 ч. Бг време.

-
Какво се очаква:
Обявяване на премиерните дати на Деръл Диксън сериала и завършека на Фиъра.
Официален трейлър на Фиъра.
Официален трейлър на Деръл Диксън.
Новини за сезон 2 на Деръл Диксън.
Новини за сезон 2 на Дед Сити.
И най-чаканото събитие за десерт: тийзър трейлър на Рик и Мишон сериала.

Simple Smile

# 713
  • София
The Abbey | The Walking Dead: Daryl Dixon Official Teaser
Нов тийзър! 😊

# 714
Ха, монахини. ЖДНБ.
Нямам търпение.

Фен арт, готино е. И си приличат.

Тук си представям, че  съм аз Flushed

# 715
  • София
The Walking Dead: Dead City 1.5
Stories We Tell Ourselves

https://www.imdb.com/title/tt19861470/

Много добър епизод, може би го слагам на второ място за целия сезон.
Остана само още един епизод и край, всичко свършва и без да се знае докога... Защото към стачката на сценаристите се присъединиха и актьорите и нещата яко загрубяха.

--> Следват спойлери от епизода и мои разсъждения за историята напред <--

В епизода имаше поне три ключови моменти. За съжаление са доста предвидими и най-големия обрат в сезона се очакваше или поне аз не бях изненадан. А именно Маги през цялото време е лъгала за това, че са останали без зърно. Цялата работа е там, че Дамата (явно тази която дърпа конците в нови Ню Йорк) иска Ниган по незнайни причини (предполагам че го иска като лидер на нейните хора в предстоящата война срещу Нови Вавилон, защото не искат да се връщат към старите порядки) и за това Хърватина отвлече Хършъл Мл.
И за да си върне синът, Маги трябва да им даде Ниган! Да направят размяна. Може ли да виним Маги? Не! Защо? Защото е майка и една майка винаги ще постави синът си на първо място. За това и Маги не каза истината на Ниган. Дали обаче ако Ниган знаеше цялата истина щеше да се съгласи да помогне? Ами според мен по-скоро да. Защо не? Той и без това се опитва да помогне, знаейки, че Хърватина ще иска смъртта му. Точно тук сбърка според мен Маги и може би ще си плати скъпо за тази грешка, предстои да видим. Просто трябваше да е откровена и да го помоли да и помогне и че ще намерят начин да заобиколят искането им.
И двамата обаче не знаят истинските намерения на Хърватина, въпреки, че последния каза на Ниган, че не му се сърди за ухото (имал си друго) и че иска да управляват заедно... Ниган сигурно си е помислил, че лудия просто си дърдори 'Бла бла глупости'

Това беше първият и най-важен ключов момент от епизода. Вторият ключов момент беше смъртта на Томазо и Амая и третият е разкриването на Дамата, като човекът начело в постапокалиптичния Ню Йорк.

За тази 'Дама' ще кажа, че засега ми е нелепа! Имам въпрос. Докога жените ще командват? Ясно е, че е целенасочена пропаганда на Холивуд, но не се ли усещат, че прекаляват и че олекват кардинално? Нека не ми се сърдят жените, които ще прочетат това. Просто в моите очи това не работи, не и така плоско написано и хвърлено към нас. И това е в 8 от 10 шоута или филми напоследък. Това в реалния свят няма как да се случи хора! Не че го няма, не че е невъзможно, но е рядкост. Изключение е. Не знам, просто не ми хареса цялата тази работа.
А най-нелепия момент беше когато лудия Хърватин, който всява страх и ужас в околните коленичи и целуна ръката на своята едва ли не господарка. Хахаха, смЕх! Май са прекалили с гледането на Кръстника. Може би Дамата (която ми прилича на Круела) е фенка на дон Вито Корлеоне. И това къде беше? Бродуей? Или някое по-голямо кино? Явно тази дама е била свързана с изкуството, но сега видиш ли е много страшна. Леле, мале. Памела Милтън 2.0.

Не ми хареса и това, че в един епизод убиха Томазо и Амая и то толкова набързо. И двамата ми харесваха (особено Томазо) и според мен можеха да ги задържат малко по-дълго, да накарат феновете да ги харесат още повече и тогава да ги убият. 'Ту мъч' според мен! Не знам от Фиъра ли преписват (лошо пример за което), но ако така действат и занапред, то едва ли не всеки нов герой ще е потенциална жертва и няма смисъл да го харесваме и коментираме, защото явно ще е вкаран за пушечно месо. Не се прави така! Особено когато имаш една шепа герои. Поне в този сезон са си толкова. Ниган, Маги, Джини, Хърватина и Армстронг. И Томазо, Амая и Лутър, които бяха убиха. Е, чудно!
И за какво ни разкриха, че Томазо е предател след като само 5 минути по-късно го убиха?! В ШОК съм хора, честно. И въпреки това ще дам висока оценка на епизода, защото просто ми хареса атмоферата и диалозите. И най-вече сегмента с Ниган и Армстронг. За съжаление обаче сценария не е най-силната им страна.
Амая пък без Томазо е абсолютно безполезна. Защото иначе щяха да я превърнат в Лусиана от Фиъра, която след Ник загуби всякаква тежест и феновете бяха напълно безразлични към нея. Ама те си я държат ли държат, дори и без да я показват (абе там кашата е пълна, цял батак).

Ниган и Армстронг ми харесаха много. Ето един човек, който стои добре до Ниган без да бледнее до него.
Визирам шерифа. Добър вайб имат двамата и се надявам да заработят заедно! Оосбено когато Армстронг дръпна речта, за това кое е бяло и черно и че за него всичко е 'сиво' И спечели напълно Ниган. Защото за мен Ниган е класически антигерой. И яко в сивата зона.
Важно разкритие за Армстронг:
Родом от Бронкс. Бивш държавен служител. Работел на лодка за поддръжка и събирал боклуци, за да поддържа реката чиста.

Маги в случая много набързо навърза две и две. Маги по принцип си е много оправна и съобразителна. По този показател я нареждам до Рик и Керъл. Е, може би малко след тях.
Маги не е изгорила динозавърчето. Джини го видя в чантата и! Това беше важно. Целия този сегмент ни показва как Маги се бори със себе си. Това което прави го прави само и единствено заради Хършъл и сигурно се ненавижда, но няма избор. Всъщност имаше. Вече писах. Но сега е твърде късно. Според мен трябваше да сложи всички карти на масата и да помоли за искрена помощ още в началото!
Важно разкритие:
Новата общност на Маги се казва, Брикс (Bricks), което не знам как да го преведа на български. Може би като тухларна? Не, не, те не правят тухли там, хаха. По-скоро, 'Червената общност' или 'Тухлената общност', явно сградите са построени с тухли или имат този цвят, нещо такова.

Джини също ми захареса. Поне в този епизод ми хареса. Значи все пак се е качила и проверила силоза. Умно момиче. И видя, че е пълен със зърно. За това и избяга, за да предупреди Ниган. Тя го е приела за втори баща един вид.
Това което бе написала на стената, 'ЛЪЖКИНЯ' беше брутално добро, хах. Маги как се опули, УАУ!
Тази сцена обаче ми напомни и за един друг момент. Сезон 4, Губернатора каза на Хършъл старши, 'ЛЪЖЕЦ' и го обезглави.

Други интересни неща от епизода:
Видяхме как някакъв клетник се е самоубил с брадва! Явно за да не се превърне. Може би не е имал нещо друго под ръка. Брутален кадър!
И разбира се 'Зомби Краля' Хаха, онова четириглаво мутирало чудовище. Явно са взаимствали от древногръцката Хидра.
Бляк, че гнусно беше. Разбира се супер Маги е бронирана за всичко и всички. В този свят тя е нещо като Алис от Заразно зло. 😁

В крайна сметка какво би могло да стане в последния епизод?
Ниган ще разбере истината и ще има конфликт с Маги. Че е крила от него. И че е застрашила Джини, като не му е казала за динозавърчето. Това ще ги раздели може би. Въпросът е дали Ниган ще се поддаде на изкушението да остане с Джини в Ню Йорк? А това прави ли Хърватина излишен за целите на Дамата? Категорично да, защото Ниган просто няма как да работи заедно с него. Т.е. за да сработи плана на ''шефката'' то Хърватина ще трябва да умре. Дори и да не го е планирала. Ако не сега, то на по-късен етап ще стане.
Друго за което си мисля. А дали няма да отвлекат Джини, за да го принудят да работи за тях? Според мен не, защото те искат да им помага вярвайки в каузата, прегръщайки я. Ако го направят насила, то той никога няма да работи истински за тях и ще търси начин да им отмъсти. Ако 'Дамата' допусне такава грешка, то изобщо не става за такъв 'дон' за какъвто се мисли. Очаквам много метафори с нея. Ще се прави на много извишена дама на изкуството с много заучени фрази. Толкова е патетично клиширана, че нямам думи...

И какво сега, дали ще превърнат Ниган отново в злодей? Повтаряйки формулата от сезони 7 и 8 на шоуто майка? Дано не, всяко едно повторение за мен е идейно безсилие, освен това искам да напомня, че сезони 7 и 8 съсипаха The Walking Dead, а след смъртта на Карл вече всичко отиде по дяволите като рейтинги.
-
8.0 / 8.5

# 716
Изгледах и аз.

Еми какво да кажа Дяволо. Маги иска да си опази чавенцето. Нормално.
Обаче едно ми направи лошо впечатление. Как се правеше на Райна Княгиня и не искаше въздух.
В другия епизод ще има сблъсък м/у тях, усещам.

А жена да управлява лошо няма Дяволо. Има жени го могат. Предпочитам това, пред това да ни навират обратни и чернокожи. И в историята е имало жени, които са управлявали и са се оправяли добре.
Но тази Дама не седеше добре. Фалшиво ми седеше. Поне засега.
Мишон, Маги, Керъл са жени калени в битка. Тара също управляваше. Могат.
Е, тепърва ще видим коя е и защо е толкова важна и я следват.
А защо искат Неган? Тепърва ще разберем, теорията ти може и като нищо да е вярна. Едва ли е просто дребно отмъщение.
И все пак Маги можеше честно да постъпи и да му каже истината.
Хърватина се държеше доста жалко, чак ми олекна. Но дали няма причина.
А това да воюва срещу Вавилон е тъпо. Боже, живей си там на островчето и мирувай. Всеки си живее и управлява комуните както си иска.
Алфа беше същата психопатка. Само тя знаеше и налагаше.
Мутиралото зомби беше интересно, но не на място. Не и в този сериал.
Но да не забравяме, че продълженията са за пари, а не да си довършат качествено историята.
Скрит текст:

# 717
  • София
Премиера на The Walking Dead: Daryl Dixon: 10.09.2023 г.
И вече е официално подновен за втори сезон!
Част 2 от финалния сезон на Fear the Walking Dead е с премиера: 22.10.2023 г.

Май, май Комикон няма да има заради стачката. Тези новини не трябваше да идват сега!
Разгледайте статията, има интересни промо снимки от шоуто за Деръл! Simple Smile

https://www.ign.com/articles/the-walking-dead-daryl-dixon-gets-r … te-and-new-images

# 718
  • София
Комикон поне за вселената на Живите мъртви ще има. Simple Smile
Ето ги и панелите! Уха. Simple Smile

# 719
  • София
Нов тийз на Деръл Диксън
Ако не друго ще се нагледаме на красиви кадри из цяла Франция.
Един своеобразен Зомби Тур дьо Франс 🙂

Общи условия

Активация на акаунт