Удължаване на косата - 14

• 23 864
  • 201
  •   1
Отговори
# 135
Един глас “за” зашиването с капси.

# 136
Nataliq77, аз мога да дам един глас за метода със силиконовите нано капси. При него косата е разкроена на треси и се поставя на редове през няколко сантиметра (аз лично нося 4 ). Захваната е много равномерно и стабилно за тънки кичурчета от собствената. Но не е зашита с игла и конец, както съм го виждала в много американски видеа. Държат си я самите нано капси.

Първоначално се притеснявах дали няма да ми убиват или повредят по някакъв начин собствената коса, но съм изключително доволна, че се спрях на този вид поставяне. Капсите са супер миниатюрни, нито ги усещам, нито ги виждам (аз или околните). Когато ходя на поддръжка ми пада съвсем нормално количество коса - реално това е тази, която би падала и при всекидневното ресане, къпане и тн. Година преди да си сложа екстеншъните имах много сериозен косопад и ме притесняваше да не си съсипя косата окончателно, но близо 6 месеца след поставянето, собствената ми коса не е влошила състоянието си, а дори напротив. Другата коса все едно "пази" моята, която е успяла да дръпне малко на дължина и гъстота. Много внимателно си следя след всяка поддръжка какво е състоянието на моите кичури, които са захванати с капсите. Всеки косъм си е напълно здрав и лъскав.

Преди 20-тина години съм носила от старите капси, ако ги помните. При свалянето им косата буквално се прерязваше като с нож. Така че такива - категорично не, ако изобщо още някой работи с този стар метод. Лепила,  кератини, стикери и тем подобни неща съм била винаги твърдо против.

Носила съм коса и с щипки и от тези halo extensions (с прозрачната корда), но тези методи са ми досадни и неудобни. Косата в този вид ми тежи, защото не се разпределя равномерно, боли ме главата и в края на деня нямах търпение да сваля всичко от себе си.

# 137
Жаки, благодаря много за изчерпателния отговор! Страшно много ми помогнахте!
И аз четох, че ако се избере удължаването с капси трябва са силиконови, защото обикновените капси сериозно увреждат косата, алергизират скалпа и оксидират върху косъма.
Само се притеснявам, че ми е рядка косата, но щом казвате, че не се виждат..

Може ли препоръка за фризьорски салон, където слагат екстеншъни по този начин?

# 138
Моля! Simple Smile Аз се радвам, ако мога поне малко да помогна на някой, който има подобни на моите въпроси или притеснения. Всичко си е много индивидуално като усещане и възприяние, но поне мога да споделя какви са моите впечатления от носенето ѝ. Сигурно в продължение на 2-3 месеца я препрочитах нон стоп тази тема, докато взема категоричното решение, че искам да си слагам перманентно коса, и грам не съжалявам за избора си.
Добре похарчени пари, въпреки че не бяха никак малко. Но самочувствието, което ми върна дългата и гъста коса няма цена.

От Лейдис пойнт е моята. Разгледайте им Инстаграм профила, защото там има супер много снимки как седи на всякакви цветове и видове коса.

# 139
Аз също изчетох цялата темата, но с риск да получа отговор на въпросите ми  "прочетете темата" реших да попитам все пак, защото колкото повече  чета, толкова по- объркана ставам...
Вие колко грама коса имате? И колко ви излезе като цена ако е удобно да споделите?
За колко време ви сложиха всички капси?
За мен по принцип парите не са толкова проблем, просто искам да избера най- щадящия метод за и без това тънката ми коса. С две думи казано не искам да я съсипвам тотално.

От Лейдис пойнт е моята. Разгледайте им Инстаграм профила, защото там има супер много снимки как седи на всякакви цветове и видове коса.

Разгледах, много хубави снимки, страхотна коса..

# 140
Първоначално сложих 190 г., защото се опасявах, че ще ми тежи и ще ме дразни по някакъв начин. Реално дискомфорт (умерен) имам само първия ден (след слагане и поддръжка). Но след 24 часа се отпуска с 1-2 мм в корена и не усещам нищо повече. Като цена излезе около 1400 лв., но самият грамаж ще го определите след консултация с момичетата в салона, защото е много индивидуално. Зависи от гъстотата на собствената коса.

Като цяло за отрицателно време свикнах с нея и в момента я усещам все едно е моя.
Само първото или второто миене ми се струваше доста тежка докато е мокра. Преди години съм имала напълно естествена моя 70 + см коса и си знам, че си е малко или много занимавка и полагане на грижа. Така че тези навици си ги имам. Продължавам да си ползвам хубава козметика, сресвам се старателно, пазя си я много. Този месец ще ми добавят още 50 г, т.е. един от редовете ще ми го направят двоен.

Самото слагане при мен беше малко повече от час, поддръжката и тя ми е толкова.

# 141
На колко време ходите на поддръжка?

Още веднъж много благодаря за изчерпателните отговори!

# 142
На колко време ходите на поддръжка?

Още веднъж много благодаря за изчерпателните отговори!
На всеки 4 или 5 седмици. Моята коса расте сравнително бързо и затова на такъв период ми е най-оптимално.

# 143
И аз съм за капси, въпреки че не знаех, че има силиконови нано капси.
Жаки ★и аз благодаря!
Nataliq77, аз ходех като ми поизрасте косата. А моята расте мнооого бавно, някъде на 3-4 месеца съм ходила май.

# 144
В Пловдив къде работят със силиконови нано капси? Simple Smile

# 145
В Пловдив къде работят със силиконови нано капси? Simple Smile

С гугъл намирам само салон Salon-boutique La Marquise, Пловдив, ул. Янко Сакъзов 23
От тук.

Има в temu, OLX, https://hair-extension.shop/produkti-za-udalzhavane-na-kosa/kaps … lzhavane-na-kosa/
 Hands Thumbsup

# 146
Здравейте момичета!

Прочетох, че силиконовите нано капси са щадяши, но все пак да пипитам - това ли е най-щадящият метод?
От 4 години имам силен косопад, косата ми е на 1/3та вече и не може да се намери причина - изпих и измазах какво ли не. Не мисля, че ще се оправи за съжаление, за това се замислям сериозно за сгъстяване с екстеншъни, но все пак искам да си запазя малкото коса, която ми е останала и за това се притеснявам.

# 147
Elionka, не знам дали е добра идея при силен косопад да се слагат екстеншъни.
Колко е силен, ти си знаеш. На мен като ми паднат 3 косъма и веднага става за чистене. 
Не знам и дали силиконовите нано капси са най-щадящи при твоето състояние.
Има тема за косопада: https://www.bg-mamma.com/?topic=1680977.405
На 1-ва страница е събрана много информация, прочети я.
Скрит текст:
При започване на косопад мен ме спасява витА+Е 3*1 и цинк 15мг + вит Ц.
Трябва и много протеини да ядеш-месо, риба, яйца- без това не става. Като от 100 гр пържола се усвоява 20 гр. А колкото кг си, толкова и усвоен протеин си трябва, иначе са безсмислени витамините и минералите.
Различните наименования на Миноксидил за мазане също вършат работа, но е хубаво да се масажира скалпа преди и след намазване.
Ако искаш питай в темата за косопада дали някой е прибягвал до екстеншъни.
Аз съм я изключила без да искам, не знам какво са писали, а има доста написано напоследък. Hands Thumbsup

# 148
Здравейте,  и аз мисля да удължа косата си, от прочетените  коментари стигнах до извода, че на Луейдис Поинт, която мисля, че е на Златка Райкова си струва коса ....

# 149
Здравейте, тъй като нищо не разбирам от екстеншъни ще помоля за помощ. Изчетох няколко теми. Искам да си сложа коса само за сватбата, тоест за един ден и след това ще я продам. Целта ми е сгъстяване и дължина. Косата ми е на етажи, проблемът е че цветът ми е много специфичен и се чудя дали ще намеря такава.. Фризьорката ми твърди, че не е невъзможно, но е трудно да намеря като естествения ми цвят. Бих дала до 1500 лв. Искам да е с такиви клипси, копченца или не знам как точно му казват. Прикачвам снимка на косата си, за да придобиете представа. Къде мога да открия такова русо, така че да не си личи, че са екстеншъни? Трябва да издържи да се накъдри и направи за повода. Не искам да я завишават и тн., а да е от тези дето слагам сама и я махам вечерта след сватбата.

Общи условия

Активация на акаунт