На море в Гърция 2021 - IV

• 45 516
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Тук сме от месец и никой никъде (освен на границата) не ни е питал ваксинирани ли сме или не. Пазаруваме ежедневно с маска в магазините само и това е. Никой не му дреме кой какъв е, камо ли на плажа.
За фермерските пазари на открито - в Мудания е в сряда, а в Никити в петък.

# 136
Oт FB групата
....много неприятни, дори опасни за накои хора, токсични медузи в Егейско море. Забелязват се по бреговете на Касандра, Пелион от Западната страна - във Волоския залив, Спорадите - Скопелос и Алонисос, Северна Евия, Миконос и други места засегнатите райони:
https://www.inaturalist.org/projects/jellyfish-of-greece?tab=obs … ns&subtab=map

тук има подадени сигнали от различни места

миналата година на Кавала и мен ме жъгна около 3 седм. ми беше подуто и сълзеше .. а мястото беше топло.. после постепенно спадна, остана ми белег!!

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 12:14 от pinko

# 137
  • София
Ходихме в мол Космос - никой не пита за ваксини, но има ограничение на всекк вход на магазин по колко души да влизат.

# 138
  • София
Някой да е на Касандра в момента? В Сивири сме в момента и ни вали и се чудим на къде да хванем за да сме на слънце или поне да не ни вали?

# 139
Здравейте, Моля, ако някой има актуална информация от хора които са там в момента да сподели свободен ли е достъпа без ваксинационен паспорт до хранителни и други магазини - мол наприемр, те също се водят затворени помещения?  И също на плажовете, мой близък сподели че на места на Халкидики те разпределят къде да седнеш - с ваксина на една страна, без на друга и така може едно семейство да се окаже седнало на един плаж, но разделени...Благодаря предварително
Това звучи като информация извадена от някоя БГ медия....меко казано абсурдно.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 12:21 от salex_n2

# 140
На Крит и в най-забутаните селца в магазин или таверна плащаме с карта.Няма никакъв проблем.Мисля,че са далеч по-напред в наличието на терминали от България Simple Smile
Ние сме с вексина,но дъщеря ми летя с тест от Рамус,който разпечатахме вкъщи.Не е нужен печат от лабораторията.
Между другото тестове и ваксини толкова не гледаха на летището,колкото умрелия им PLF.Да се чуди човек що за тъпотия.Между другото местен,който е наш познат,каза,че в момента Крит е пламнал с Корона Simple Smile Да не ходим в закрити места много.Но те гърците принципно са много стреснати от короната.Като знаят,че пак ще ги заключат наесен...

# 141
Някой да е на Касандра в момента? В Сивири сме в момента и ни вали и се чудим на къде да хванем за да сме на слънце или поне да не ни вали?

Инсталирай си Rain Viewer и ще видиш, накъде да хващате.

# 142
  • София
Нямам впечатление, че са стреснати. Почти никъде не се спазват отстояния, кръчмите са пълни,  маските са лигавници, ръкавици рядко се ползват - това в масовия случай. В нашия хотел (4 звезди) всичко е стриктно.

# 143
  • София

Инсталирай си Rain Viewer и ще видиш, накъде да хващате.

Супер, мерси не го знаех! Изчакахме го и пекна слънце вече

# 144
Има ли някой наскоро да е бил на плаж в Северна Гърция, около Керамоти, Тасос, Неа Перамос? Чувам от доста хора, че водата била зеленикава, мътна, с много силно вълнение и пяна... Чак не мога да повярвам, но доста хора така пишат.
Дали е истина и на какво ли може да се дължи?

# 145
  • София
Онзи ден се прибрахме от Неа Перамос.
Имаше пяна, да, но отвреме навреме и не по много. Много силно вълнение е абсолютно нереално Simple Smile, леки вълнички за радост на децата. И водата наистина беше по-мътна от преди, но нищо общо с бозата, която е на нашето море понякога.

# 146
Поздрави от Корфу 😊

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 14:36 от Divi_86

# 147
  • Бургас
Divi_86, супер снимки. След три седмици и ние

# 148
Вярно ли е ,че Кунчев е вкарал Гърция в червената зона?Днес на поредната пресконференция,някой слушал ли е?

# 149
  • София
Поздрави от Корфу 😊
Скрит текст:

Последната снимка от кой плаж е?

Общи условия

Активация на акаунт