На море в Гърция 2021 - IV

• 45 522
  • 799
  •   1
Отговори
# 585
Ферибота от Сами до Астакос си заслужава само ако сте в района на Сами. На острова 30 км са като 100 км. Кара се бавно, наклоните са големи, завоите са много, но гледките са ...... невероятни.

Както винаги има и хора на точно обратното мнение.Сами е почти в средата на острова и ако сте примерно за района на Агия Ефимия , Антисамос и всичко по на юг което е и най - посещаваното е безмислено да приставате във Фискардо което е в най - северната и далечна точка на острова.Ферито до Сами е около 5 пъти по голяямо винаги има места и се държи по добре на вълните.За него има и опция билет отиване и връщане което спестява към 15% от цената на билета.
това ли е - http://www.ionionpelagos.com/en/content/109   ?
май има по 1-2 курса на ден само
цените какви са спрямо https://westferry.gr/ ?

# 586
  • София
И въпреки че много се изписа за влизането и тестовете, отрицателният антигенен от лабораторията на официална бланка ли го дават? Сега до 12 август нали трябва да влезе в сила цифровото. Но дотогава приемат антигенен на хартия. Него от лабораторията ли го взимате?
PS. Може би чатнах, качват ги в His, затова в предишните страници имаше въпроси за код HPH, който го дава лабораторията. Моля някой, който и минавал границата с антигенен скоро да сподели. Благодаря

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 22:42 от viki_kk

# 587
С риск да оставите въпроса ми без отговор, все пак ще го задам. Може да е от серията тъпи, но въпросът е: Ще пътуваме двама в една кола. Един документ ли попълваме за QR или два отделни след като не сме семейни? Ще сме на един адрес в Гърция.

# 588
  • София
С риск да оставите въпроса ми без отговор, все пак ще го задам. Може да е от серията тъпи, но въпросът е: Ще пътуваме двама в една кола. Един документ ли попълваме за QR или два отделни след като не сме семейни? Ще сме на един адрес в Гърция.
Доколкото аз съм запозната с един QR за 1 кола.

# 589
Игривата  слива, някои ще се порадваме на снимков  материал Sunglasses

# 590
Аз минавах с антигенен. От рамус.
Помолих ги директно да ми принтнат и тва от HIS. Всъщност на него пише НРН кода, а на самото изследване - не

# 591
  • София
Аз минавах с антигенен. От рамус.
Помолих ги директно да ми принтнат и тва от HIS. Всъщност на него пише НРН кода, а на самото изследване - не
Second, взимат ти проба, прибираш се, излиза резултата и пак отиваш, за да го получих на хартия ли? Ако ти дадат кода HPH и можеш да си го видиш в HIS няма нужда да чакаш, така ли?

# 592
Аз ходих да си го взема на място, не съм питала за другия вариант. Стана след около 45 мин.

# 593
  • Sofia
Аз си изпринтих резултата от рамус вкъщи и нямах проблем на границата.

# 594
  • София
janin4eto, кога минава граница? Резултатът от рамус на английски ли беше? От His ли го принтира или от сайта на рамус?

# 595

janin4eto, кога минава граница? Резултатът от рамус на английски ли беше? От His ли го принтира или от сайта на рамус?
Равносилни са, признават ги  без син печат заради читаемия QR код
Даниела, от кой плаж на Корфу е снимката, страхотно професионална 👍

# 596
  • Sofia
Миналата седмица минах. Изтеглих резултатът като pdf от сайта на Рамус и той излиза с QR код. Изрично си пише, че това е електронен сертификат и може и с телефона си да им покажеш, но е по-добре да го имат на хартия.
Казвам, че не е нужно да ходиш втори път за резултата до лабораторията. Гъркът на границата изобщо не го интересува , че др Хинкова ( например) е извършила изследването, той гледа код и да пише negative. 😀

# 597
Здравейте,

В последния момент се опитвам да организирам нещо близо в Гърция от 7 август (събота), но с автобус.

Дали имате представа за ежедневна линия София-Кавала-София и от там евентуално с нещо до Керамоти или Амолофи, харесвам ги много тези плажове и са сравнително близо, ваксинирани сме хората, които ще идем, просто нямаме шофьорска книжка? Много благодаря предварително!

# 598
  • София
Здравейте,

В последния момент се опитвам да организирам нещо близо в Гърция от 7 август (събота), но с автобус.

Дали имате представа за ежедневна линия София-Кавала-София и от там евентуално с нещо до Керамоти или Амолофи, харесвам ги много тези плажове и са сравнително близо, ваксинирани сме хората, които ще идем, просто нямаме шофьорска книжка? Много благодаря предварително!
Миналата година беше спряна линията София-Кавала, май и сега не върви. Обадете се в Калея, техни бяха автобусите.

# 599
  • София
Игривата  слива, някои ще се порадваме на снимков  материал Sunglasses

Това задължително, само да набера скорост.
Да кажа със самолет как е, или поне при нас как беше. Принтнати бордни карти, притнатни от his bg тестовете на мм и на младежа, аз съм с ваксина, също разпечатан зелен сертификат.
Проверка имаше о бг страна, от гръцка на летището не. Само лк ни провериха.
Plf имах два. Нещо обърках нещата и ми изкара един за мен и мм и един за младежа и малката ми.

Общи условия

Активация на акаунт