На море в Гърция 2021 - IV

• 45 479
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
От вземане на пробата, но така или иначе резултатът от антигенния излиза в рамките на до 30 мин.
За кои места знаете, че излиза толкова бързо?

# 646
Не стана ли ясно вече на всички, че тече кампания на огромен натиск хората да се ваксинират? Каква е причината само на господарите им е ясно, но тя е всякаква друга, но не и медицинска. На много места се изисква вече и пср, освен ваксина, защото стана ясно, че ваксината не изключва възможността да си зарАзен. Единствената надежда е имайки я да не умреш от ковид.
То хубаво,ама как ще убедят хората да се ваксинират след тази безумна заповед?Всеки колебаещ се човек би си казал:,,Какъв е смисъла да се ваксинирам,като така или иначе трябва  да съм в карантина?Нали идеята беше ваксинираните да пътуват без ПСР-и и карантини?

# 647
  • София
Има нова заповед от днес. Ваксинираните ще могат да се освободят от карантина с ПСР в България, неваксинираните - два ПСР - един преди влизането в България и още един след.

# 648
  • Sofia
Има нова заповед от днес. Ваксинираните ще могат да се освободят от карантина с ПСР в България, неваксинираните - два ПСР - един преди влизането в България и още един след.

Познати руснаци ми казаха, че и при тях искат 2 PCR-a, един от Гърция преди пътуването и един като се приберат, включително за бебета и малки деца. Безумие!

# 649
Остава да стискаме палци, пръсти и там кой каквото има гърците да не почервенеят.
Обаче на  картата www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coo … ion-free-movement      WTF ?
Големи зони от Гърция са в червено, по данни от 22.07 на фона на 14 дневна заболеваемост ( така го разбирам от беглия преглед на последната заповед )
През колко време ъпдейтват зоните, 14 дни ли ? И ако е така и следващия ъпдейт е на 5/6.08 и ги забодат в червено ще бъдем наиграни много неприятно, ако пътуваме началото на следващата седмица 🤭 Това вече с два теста преди влизане и след ми идва прекалено 😡

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 07:01 от sandstorm

# 650
  • Варна
Здравейте, доколкото разбирам положителен антигенен тест за прекаран ковид до 6м няма значение за влизане в Гърция, благодаря предварително.

# 651
  • София
Здравейте, доколкото разбирам положителен антигенен тест за прекаран ковид до 6м няма значение за влизане в Гърция, благодаря предварително.
т.4 от първа страница.

# 652
  • Варна
т.4 от първа страница.
Благодаря четох, но се заблудих дали е още валидно. Ако някой е пътувал така ще ми е много полезно да науча къде си извадил документа. Вчера бях в лабораторията, в която ми направиха теста и те за първи път чували, че се пътува така. Според вас къде да звъня за съдействие, не зная откъде да тръгна.

# 653
  • Варна
но я например тръгнете от Лурдата да видим дали ще ви се ходи до Сами .... еми не благодаря

Споко , никъде и Кефалония и Лефкада , Закинтос , не е чак някакъв страшен офроуд , а и пътищата са хубави  Simple Smile
Хах , как пък някакъв път ще уплаши сърцата наши Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 654
  • София
т.4 от първа страница.
Благодаря четох, но се заблудих дали е още валидно. Ако някой е пътувал така ще ми е много полезно да науча къде си извадил документа. Вчера бях в лабораторията, в която ми направиха теста и те за първи път чували, че се пътува така. Според вас къде да звъня за съдействие, не зная откъде да тръгна.
Лабораторията трябва да ви го издаде на английски, с печат. Или да ви дадат номера на НРН на теста, за да го изтеглите от his.bg

# 655
Някой пътувал ли е през Македония за Гърция?

# 656
  • София

Да, ние, миналата седмица, кажете с какво мога да помогна?

# 657

Благодаря. Интересувам се пътищата в Македония как са? Преминаването през границата, предполагам че няма ден с ден еднакъв, но чака ли се много? В Google ми излиза, че пунктът работи до 23 часа, това дали имате информация дали е така?

# 658
И последен въпрос - трябва ли антигенния тест да е преведен?

Кажете в лабораторията, че е за пътуване в чужбина, ще го получите двуезичен.

# 659
  • София

Благодаря. Интересувам се пътищата в Македония как са? Преминаването през границата, предполагам че няма ден с ден еднакъв, но чака ли се много? В Google ми излиза, че пунктът работи до 23 часа, това дали имате информация дали е така?

Зависи от къде ще минете. Най-добрия вариант за мен е Златарево/Ново Село(Петрич)-Дойран, пътя там е супер, единствено има след Струмица "Валандовско бърдо" което е спускане на долу. Ние минахме през Дойран, на отиване 3 коли, събота по обяд, на връщане събота по обяд една кола пред нас, за влизане нямаше нито една. В Дойран може да си направите обяд, точно преди границата има чудесен ресторант "Гранико", сърби правят и нощувка там. На Евзони/Богородица има повече , последно гледах че се чакаше по 45 мин, но там минава цяла Европа ( чети и цяла Сърбия). До колко часа работи пункта пише на Travel.gov. gr
Цитат
Travellers are allowed to enter from the land borders through the entry gates of Promachonas, Ormenio, Evzonoi, Nymfaia, Niki, Doirani, Kristallopigi, Kipi, Kakavia, Kastanies and Exohi in a 24h basis.
Пътя през Дойран до Солун е около Килкис (Кукуш), няма тол такси, няма трафик, през повечето време не срещаш друга кола. Води се с няколко минути по-бърз отколкото през Евзони/Богородица. Общо взето ние през Кулата не минаваме, само през Дойран за последните 5г.

Общи условия

Активация на акаунт