На море в Гърция 2021 - IV

• 45 455
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Излезна вчера поредната безумна заповед на МЗ за влизане в БГ от страни в червена зона
Точно тази заповед хич не е безумна. Напълно нормално е хора, идващи от страни с висока заболеваемост, да бъдат карантинирани.

Няма да влизам в полемики, защото прекалено много се разводнява темата. Всеки има право на мнение, а моето е че е безумно да се изисква едновременно ваксинационен паспорт и едновременноPCR. Още по-безумно е да не може да ти отпадне карантината, въпреки че в последствие си направиш и представиш негативенPCR, било то да влиза човек и от пембяна зона.

# 631
Не стана ли ясно вече на всички, че тече кампания на огромен натиск хората да се ваксинират? Каква е причината само на господарите им е ясно, но тя е всякаква друга, но не и медицинска. На много места се изисква вече и пср, освен ваксина, защото стана ясно, че ваксината не изключва възможността да си зарАзен. Единствената надежда е имайки я да не умреш от ковид.

# 632
Единствената надежда е имайки я да не умреш от ковид.
То това хич не е малко, да не кажа ,че лично на мен ми е достатъчно Laughing

# 633
Извинявам се, че нахлувам с бърз въпрос. Здравейте.
Започнах да попълвам PLF, имаме време, пътуваме събота вечерта, но не съобразих, че днес чак към 16ч ще взема паспорта на сина ми, съответно запецнах на тази страница с въвеждането на номер на паспорта на Фемили мембър.  Проблем ли е ако оставя страницата неактивна за няколко часа, и си довърша регистрацията малко по късно. Няма да я затварям и тн, но понеже съм попълвала примерно онлайн формулари за виза за САЩ и там имаш време на сесията така да се каже...
Добавям въпрос: с мъжа ми нямаме брак, към Фемили мембър ли да го добавя или нон-Фемили? Мерси.
Много благодаря! Следя темата, много е приятна и полезна! Hands V

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 15:08 от Ivied

# 634
Здравейте, това с 48-те часа антигенен тест преди минаването на границата се има предвид от резултата от тест, нали? Или от вземането на пробата?

# 635
  • софия
От вземане на пробата, но така или иначе резултатът от антигенния излиза в рамките на до 30 мин.

# 636
Моля, препоръчайте място за хапване в Гърция близко след границата на Кулата. Планираме да спрем за почивка и обяд.

А знаете ли за хотел с басейн с минерална вода пак в близост до границата?

# 637
Скрит текст:
Извинявам се, че нахлувам с бърз въпрос. Здравейте.
Започнах да попълвам PLF, имаме време, пътуваме събота вечерта, но не съобразих, че днес чак към 16ч ще взема паспорта на сина ми, съответно запецнах на тази страница с въвеждането на номер на паспорта на Фемили мембър.  Проблем ли е ако оставя страницата неактивна за няколко часа, и си довърша регистрацията малко по късно. Няма да я затварям и тн, но понеже съм попълвала примерно онлайн формулари за виза за САЩ и там имаш време на сесията така да се каже...
Добавям въпрос: с мъжа ми нямаме брак, към Фемили мембър ли да го добавя или нон-Фемили? Мерси.
Много благодаря! Следя темата, много е приятна и полезна! Hands V

При мен се получи проблем именно защото се бавих при попълването на  PLF. Имах много работа и въвеждах от време на време данните. Мислех, че съм го изпратила, но в системата не се появи нищо, а и до вечерта не получих потвърдителен e-mail, че съм попълнила успешно документа. По съвет на пишещи тук влязох в профила отново и попълних наново, този път успешно. Мисля, че е по-добре да влезеш отново в профила и да попълваш, когато имаш всички налични данни. Може би другите могат да споделят повече.

# 638
  • София
Моля, препоръчайте място за хапване в Гърция близко след границата на Кулата. Планираме да спрем за почивка и обяд.

А знаете ли за хотел с басейн с минерална вода пак в близост до границата?
Спа хотел Мантар, на 5 км от Кулата.

# 639
  • Някъде Там
здравейте, искам да благодаря на всички за съветите за Пелопонес Flowers Sunflower
Планът ми се провали, но въпреки това успях за 3 дни да видя доста от нещата, които бях набелязала и то с деца Simple Smile Пътят е повечко да, но ние си правехме и плажове като ни писне и ни стане жега - в морето Simple Smile не сме се товарили нещо прекалено. Само да кажа че не беше много топло или поне не колкото очаквах - термометърът на колата показваше 33-34 градуса - очаквах повече ( за сравнение в Сандански е 38 следобяд Simple Smile ) Kissing Heart
ето тук ако някой се интересува за 3 дни какво може да се види:
Скрит текст:
ден 1:
Гитио - това ни беше отправната точка; благодаря за Saga Flowers Sunflower - децата казаха че са ги обслужили все едно са крале Wear Crown
Пещерите пише че са temporary closed, но са отворени, само че пускат само с ваксини или PCR
Плажувахме на Marmari beach, по пътя към носа е - доста приятен.
Тенаро - Blue Heart
Ареополи - късна следобедна разходка
Лимени

ден 2:
плажа Мавровони - имаше заградени пътечки за костенурчета Simple Smile Animal Turtle
към Скала спряхме да видим и кораба
Плитра - не можахме да видим разкопки под водата въпреки че от рецепцията така ни казаха; пак ни хареса Simple Smile
Моневмасия - благодаря за съвета да оставим колата на паркинг и да идем пеша; Flowers Sunflower Wine Glass 2 часа ни бяха напълно достатъчни; видяхме и костенурка във водата - голяма атракция беше Simple Smile

ден 3:
Навплио - видяхме крепостта; а за града според мен отделихме повечко време от необходимото
Епидавъра Heart Eyes -  понеже се объркахме и видяхме и малкият Епидавър и за да се разхладим разгледахме и руйните под водата -> Sunken City of Epidaurus
Коринтския канал

2 пъти минахме през Спарта и имахме време да го разгледаме, но не пожелахме. Доста затворени и занемарени магазинчета имаше както тук така и в селцата надолу към носа Sad
мислехме и Микена да видим - но на гугъл пишеше temporary closed - и го прескочихме предполагам искат ваксини или PCR Simple Smile

снимки за благодарност Kissing Heart
Тенаро, АХ ТЕНАРО Blue Heart Heart EyesTwo HeartsBlue HeartBlue HeartBlue Heart

# 640
  • София
Препоръчайте ми rent-a-car компания за Санторини, моля.
Има ли - както на Крит - местни, с прилични цени?

# 641
И последен въпрос - трябва ли антигенния тест да е преведен?

# 642
И последен въпрос - трябва ли антигенния тест да е преведен?
Не, не е препоръчително-гръцките граничари много обичат да си упражняват българския. Smile
Сега сериозно-на един от 6 езика, най-често английски.

# 643
Препоръчайте ми rent-a-car компания за Санторини, моля.
Има ли - както на Крит - местни, с прилични цени?
https://www.motorinn.gr/
Ние наехме от тук. Ново фиатче панда, докараха го в хотела, после го оставихме на паркинга на летището.

# 644
Не държа на барове, но да е чиста вода, по-малко хора. Без претенции пясък или камъни, просто да е възможно най-близо до града, за преминаващи туристи.
Точно до Волос, не мога да препоръчам, а и особено Ко е уикенд веротно ще има хора навсякъде. Погледнете тези:
Paralia AGIOS STEFANOS (Преди Волос)
Paralia Karnagio ( след Волос по Пелион)
 Ако решите по - на юг Paradise beach, преди Афисос.

Общи условия

Активация на акаунт