На море в Гърция 2021 - IV

• 45 514
  • 799
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Кой е най-близкия до Волос хубав плаж?
Дефинирай хубав плаж!

# 616
Не държа на барове, но да е чиста вода, по-малко хора. Без претенции пясък или камъни, просто да е възможно най-близо до града, за преминаващи туристи.

# 617
Препоръчайте в Ханя, Крит добро хотелче.
И има ли добри плажове около града ?

# 618
Как тълкувате новата заповед за влизане от страни от червена зона - ще трябва ли и ваксина и PCR, или само едното Rolling Eyes

# 619
  • София
Как тълкувате новата заповед за влизане от страни от червена зона - ще трябва ли и ваксина и PCR, или само едното Rolling Eyes

И двете заедно 🙄 Усещам как почивката отива по дяволите. А план Б нямам.

# 620

Точно тази заповед хич не е безумна. Напълно нормално е хора, идващи от страни с висока заболеваемост, да бъдат карантинирани.
[/quote]

И след отрицателен ПСР ли?! За чий е нужен този тест тогава, ако и без това ще сме в карантина?!

# 621
Здравейте! Резервирахме за Корфу и Паксос в периода 26 август - 04 септември.
Моля за всякакви съвети и препоръки. Идеята ми е да обиколим 4-5 плажа на Корфу и после да прекараме 5 дни на Паксос, като 2 от тях отскачаме до Антипаксос.
Само двамата с мъжа ми сме. На Корфу и Паксос ще сме с кола, а на Анти - пеш.

Някакви препоръки за трип-чета с лодки? Някой бил ли е на по-малка лодка, която те спира, където поискаш за плуване? Знам, че по-големите корабчета са си стриктни по маршрутите.
Нещо, което не трябва да пропускаме по тези места?
Отиваме за плажовете, забележителности тип крепости и музей не са ни интересни.

Имам една идея да изненадам мъжа ми с един ден риболов, но повечето трип-чета, които намирам са лъскави и чисто туристически .. хващат по една рибка, после обядват на лодката и това е. Чудя се как да намеря нещо по-автентично .. да е с истински рибари, в някоя стара лодка, да тръгнат рано сутрин и всичко, както си е по принцип. Много ще му хареса на нещо такова, но за момента ми се струва малко неосъществимо.

Дали да резервирам фериботите предварително и колко време предварително? Те предлагат ли някакви рефънди, ако се случи да не отидем (пу-пу! Sweat Smile )

Благодаря на всички!

# 622
  • софия
На доста пристанища може да си наемеш моторна лодка с различна мощност и самостоятелно да обикаляш край брега до определено разстояние. Не се изисква специално свидетелство, лодките се управляват лесно. Плаща се цена и при връщането изразходваното гориво.
Приятно, различно и независимо прекарване в морето е. Спираш, където и за колкото време искаш.

# 623
  • София
На доста пристанища може да си наемеш моторна лодка с различна мощност и самостоятелно да обикаляш край брега до определено разстояние. Не се изисква специално свидетелство, лодките се управляват лесно. Плаща се цена и при връщането изразходваното гориво.
Приятно, различно и независимо прекарване в морето е. Спираш, където и за колкото време искаш.

Но не можеш да ловиш риба от такава лодка.

# 624
  • София
Здравейте. В Аспровалта има лаборатория на улица Emmanuil Pappa 6.  Цената на теста е 20 евро, става готов за 15-20 минути. Събота и неделя не работят . Делнични дни мисля,че бяха след 10 или 11 часа

Много благодаря!А проверяват ли ги на влизане в България?

# 625
  • софия

Но не можеш да ловиш риба от такава лодка.
Не знам. Отговорих в частта за спирането и плуването 🙂

# 626
  • София
Ферибота от Сами до Астакос си заслужава само ако сте в района на Сами. На острова 30 км са като 100 км. Кара се бавно, наклоните са големи, завоите са много, но гледките са ...... невероятни.

Както винаги има и хора на точно обратното мнение.Сами е почти в средата на острова и ако сте примерно за района на Агия Ефимия , Антисамос и всичко по на юг което е и най - посещаваното е безмислено да приставате във Фискардо което е в най - северната и далечна точка на острова.Ферито до Сами е около 5 пъти по голяямо винаги има места и се държи по добре на вълните.За него има и опция билет отиване и връщане което спестява към 15% от цената на билета.
това ли е - http://www.ionionpelagos.com/en/content/109   ?
май има по 1-2 курса на ден само
цените какви са спрямо https://westferry.gr/ ?
good37 - от Сами ферибота са два на ден, от Фискардо събота и неделя са по три на ден. От Сами ферибота е с около 20 евро по-скъп /за двама възрастни и кола до Астакос е 70 евро, до Нидри е 50/, пътуваш доста по-дълго с ферибота и от Астакос после към БГ също се оскъпява с още няколко такси за пътя. Ако ще буквате билети онл внимавайте, че някои от сайтовете ви взимат такса за обработка 15 евро / за Сами - Астакос гледах/. Затова и написах, че според мен е удобно за хората настени в Сами и околностите.

peterky2002 ами Агия Ефимия и  Антисамос са до Самос, но я например тръгнете от Лурдата да видим дали ще ви се ходи до Сами .... еми не благодаря - до Фискардо и пътя е по-равен и завоите са по-малко. както и да е - всеки решава и избира. А относно местата на ферито - и във Фискардо има места - отивате на място и без резервация доли и не видях да връщат някого.

# 627

И двете заедно 🙄 Усещам как почивката отива по дяволите. А план Б нямам.

Скрит текст:
А как стои въпроса с почивката ако Гърция влезе в червената зона, а Македония не. Извинявам се не съм чела заповедите скоро, но имам спомен от старите заповеди се гледаше не къде си бил, а от коя държава пристигаш т.е. ако Македония не е в червената зона, тези които се връщат от Гърция може да минат през Македония, за да избегнат карантините.

# 628
Привет! Включвам се и аз в темата, тъй като в събота с приятеля ми заминаваме към Солун, а в последствие и Касандра.
Имам много притеснения за преминаването на границата.
Аз съм с ваксина и сертификат, а приятеля ми ще трябва да си прави тест поради проблем със сертификата му.
Имам няколко въпроса и ще съм много благодарна, ако някой успее да ми помогне.
Четейки формата за попълване разбирам че може да се пътува със сертификат, пср или антигенни тест. Правилно ли съм разбрала ?
И какво ще трябва да приготвим за връщането към България ?

# 629
  • Sofia
Привет! Включвам се и аз в темата, тъй като в събота с приятеля ми заминаваме към Солун, а в последствие и Касандра.
Имам много притеснения за преминаването на границата.
Аз съм с ваксина и сертификат, а приятеля ми ще трябва да си прави тест поради проблем със сертификата му.
Имам няколко въпроса и ще съм много благодарна, ако някой успее да ми помогне.
Четейки формата за попълване разбирам че може да се пътува със сертификат, пср или антигенни тест. Правилно ли съм разбрала ?
И какво ще трябва да приготвим за връщането към България ?
Да, с изброеното се влиза в Гърция. За връщането не ви трябва нищо. Нас дори не ни спряха на българския пункт ( нямаше никой и се минаваше свободно)

Общи условия

Активация на акаунт