На море в Гърция 2021 - IV

• 45 312
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
За westferry да питам някой наскоро ако ги е ползвал дали искат някакви документи за тестове/ваксинации от Нидри към Фискардо или само декларацията им?
Че и декларацията им https://westferry.gr/wp-content/uploads/2021/05/2nd-edition-pre- … -form-en.-pdf.pdf е малко странна - за бърз тест пише:

Цитат
Have you conducted, this day or the day before, a rapid test or self - test for COVID-19?
Все едно признават по-малко от 48ч даже, а нали едва ли някой се тества в 12ч през ноща, че да му важи само днес и вчера..

В същото време за пср се споменават 72ч:
Цитат
Have you been tested for COVID-19 with a molecular method (PCR) within the past 72 hours?

# 721
  • Русе
Проверяват всички документи на качване иначе не пускат.

# 722
  • София
Някой ходил ли е с градски траспорт от Ханя до пристанището на Кисамос? Въобще струва ли си такъв опит? Имаме няколко дни от престоя в Крит, когато ще сме без кола и се чудя дали единия ден да не отидем до Балос, но не знам спирката дали не е твърде далече от там където тръгват корабчетата.

Да, миналата година. Един съчленен автобус, на отиване спираше на много места - по пътя край морето, на връщане чакаха няколко автобуса да акостират корабчетата (бяха две) и минаха по пряк магистрален път, спряха направо в Ханя.
Спирката е до сградата за билети за корабчетата, те са удобни съдове, имаше бюфет със закуски, пътува се приятно.
Не съжалявам, много препоръчвам това пътуване.

# 723
  • София
Благодаря! А, към колко часа е подходящо да вземем автобуса от Ханя и има ли значение от коя спирка?

# 724
От Ханя до Балос има ли директен транспорт ? И до Елафониси  ? Евентуално цени на билети ?

И някой да има отзиви от Хриси, малкото островче под Крит ? Заслужава ли си като дестинация, плаж, че нещо далечко ми се струва от Ханя ?

# 725
  • София
За westferry да питам някой наскоро ако ги е ползвал дали искат някакви документи за тестове/ваксинации от Нидри към Фискардо или само декларацията им?
Че и декларацията им https://westferry.gr/wp-content/uploads/2021/05/2nd-edition-pre- … -form-en.-pdf.pdf е малко странна - за бърз тест пише:

Цитат
Have you conducted, this day or the day before, a rapid test or self - test for COVID-19?
Все едно признават по-малко от 48ч даже, а нали едва ли някой се тества в 12ч през ноща, че да му важи само днес и вчера..

В същото време за пср се споменават 72ч:
Цитат
Have you been tested for COVID-19 with a molecular method (PCR) within the past 72 hours?
Още полицаят който направлява колите поглежда документите - искат селф теста да е качен тук https://www.hellenicseaways.gr/en-gb/news/2021/4621-electronic-h … lthstatement-form  и системата ви генерира QR код, който може и на талефона да покажете. PLF не изискват. Отделно на място попълвате отново една декларация която уес фери ви дават.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 13:20 от dioni

# 726
  • София
Благодаря! А, към колко часа е подходящо да вземем автобуса от Ханя и има ли значение от коя спирка?

Не мога да кажа, но 2019 ползвахме услугите на тази агенция

https://www.elafonissostravel.com/excursions

резервирах и платих онлайн, по време на пребиваването си на Крит, автобус те взима от близка до хотела спирка, после те връща. Така ходихме на Елефониси и на Сантприни. МИналата година просто не работеха и затова сами се оправяхме.

# 727
good37, преди две седмици пътувахме  по линията. В Нидри на будката за билети ни погледнаха ваксинационните сертификати и антигенния тест на сина ни. При качване на ферибота ти взимат посочената от теб декларация. Имаш поле "Have you conducted, this day or the day before, a rapid test or self - test for COVID-19". Аз си ги бях разпечатила и попълнила предварително, ако нямаш - на място при покупката на билети ти дават да попълниш.
На връщане от Фискардо искат при качване техните декларации. Заедно с човек от фирмата имаше и полицай на стълбите на ферито при проверка на билетите. На нас със сина ни не погледнах въобще декларацията, само я прибраха. На съпругът ми поискаха да видят ваксинационния сертификат.

# 728
  • София
Здравейте! За качване на ферибот (за Тасос конкретно) тези декларации от къде се вземат?

# 729
  • Бургас
Момичета,здравейте!
Знаете ли дали след ваксина с Янсен се изисква друг срок за влизане и признаване на сертификата след втората игла?
Днес лекарят от Хеи ми спомена за 3 или 4 седмици след първата и в случая единствена игла на Янсен.

# 730
  • София
Момичета,здравейте!
Знаете ли дали след ваксина с Янсен се изисква друг срок за влизане и признаване на сертификата след втората игла?
Днес лекарят от Хеи ми спомена за 3 или 4 седмици след първата и в случая единствена игла на Янсен.
14 дни.

# 731
  • Бургас
Мерси,Йови!

# 732
  • Пловдив
slavka70 - 14 дни, но Франция изискват 4 седмици за Янсен /не знам дали има и друга държава с такова изискване/.

# 733
  • София

Не мога да кажа, но 2019 ползвахме услугите на тази агенция

https://www.elafonissostravel.com/excursions

резервирах и платих онлайн, по време на пребиваването си на Крит, автобус те взима от близка до хотела спирка, после те връща. Така ходихме на Елефониси и на Сантприни. МИналата година просто не работеха и затова сами се оправяхме.

Благодаря за информацията, но явно говорим за различни неща. Когато се ползва такава услуга със сигурност ще ни закара и вземе от пристанището, ставаше реч за градски транспорт, а не за организирана екскурзия.

# 734
Здравейте, с антигенен тест от днес дали ще можем да минем в неделя сутринта границата (Маказа) към 5ч?

Общи условия

Активация на акаунт