ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 517
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен, от три дни сме на почивка но храненето ми не се е променило. На кантар ще мога да се кача чак в понеделник.. Толкова време никога не се е случвало да не се тегля. Хаха. Маниачка съм на тази тема.
Малкият ми син също е на далеч по либерален режим от мен.
Преди да тръгнем за две седмици беше свалил 2кг. Сега се надявам поне да задържи теглото от миналата седмица, защото е дете и тук не мога да контролирам толкова сериозно храненето му.

# 136
Благодаря ти, Glossycherry Hug
След изчитане на поне 10 теми тук реших това да е за начало.

Сладките без захар гледам да ги комбинирам в малки количества с повечко плодове, тогава не ми прави впечатление колко се ограничавам. А мисля, че така ще ми е по-лесно да огранича до минимум сладкото в следващите седмици.

Ще споделям как върви и в следващите дни. Innocent

# 137
Mochi, и аз приветствам подхода и смятам, че за начало е добре човек да си избира битките.
Имай си едно на ум обаче, че плодовете ще ти бавят нещата. Много риех с копита и биех къчове миналото лято, че са полезни и е нечовешко и това да ми вземат, но е факт, че кантарът стана много по-отзивчив без тях. Колкото и да е нелепо, същото за себе си останових и относно габаритите на салатите (другото, за което мислех, че не е нужно да се тревожа).
Но да се върна на горното - избирай си битките. Аз почнах да ги оптимизирам тези неща сега година по-късно, защото свикнах с режима и не ме товари толкова психически.

# 138
evenfall, благодаря ти много са съвета. Мисля като намалям постепенно приема на захар да сведа до минимум и плодовете (може би ще ги заменя със сурови ядки).

Искам да попитам и друго... Някой ако има мнение относно консумирането на  домашно кисело мляко, моля да сподели. Обичам го и ме засища за дълго време, но ме притеснява фактът, че е пълномаслено. Преработените в магазините някак са ми безвкусни..

# 139
Хайде стига сме анатемосвали плодовете. Всичко е въпрос на количества и най-вече какви са другите храенения през деня. През лятото е най-естествено  преимуществено растително ВВ хранене с минимум мазнини, особено животински такива. Ако следваме ритмите на природата , телата ни ще реагират доста по-адекватно на режими и диети. Така поне аз разсъждавам.

# 140
Както е казано на първата страница,тук споделяме опит от различни начини на хранене и никой на никого не налага мнение или режим.
Аз лично, предпочитам да гладувам отколкото да ям плодове. То така или иначе след плод съм много по-гладна.
Колкото до големите салати, последния път 2 часа след една такава бях адски гладна, защото ми се напълни стомаха и не си изядох месото.
Всеки си е с различен вкус, идеи и цели.
Някои "запълват стомаси" за да не са гладни, а други (и аз) предпочитат малък обем , но засищаща храна.
И храната ми е напълно съобразена със сезона.
При нас е студено и мокро. Добре ми дойдоха свински ребра и печени чушки на салата. Тези дни открих, че червеното цвекло печено като картофки е много вкусно (ненавиждам онова, вареното меко-сладниково).
Фаст 20/4 без вечеря.

# 141
  • София
Аз също ям плодове и огромни салати. Трябва да ги намаля според мен като количество.

# 142
Ginger, никой нищо не анатемосва, само споделям опит. Всеки сам решава какво да ограничи, какво отказва да ограничи и колко са му спешни минусите. Също всеки сам си знае или трябва да узнае как му действат определени храни.
Плодовете хубави-лоши са захар, неусетно влизат в големи количества, при много хора това води до повече глад и още по-големи количества. От там и по-бавно отслабване.
Добре е човек да си ги вземе тези неща предвид и да си регулира очакванията.
Както казах, далеч не са най-големият проблем, който ни е докарал до тук, и далеч не са първото, което трябва да си замине, но много помага, ако са рядко или ги няма. Въпрос на информиран избор.

Пълномасленото кисело мляко не бих го върнала, но, ако не ме кефят резултатите, за някакъв период бих започнала да избирам между него и въглехидратите.

# 143
По принцип гледам да стоя далеч от темата за плодовете и захарта, защото има много хора които сляпо вярват че захарта в плодовете е същата като захарта в тортата, и не ми се влиза в спорове, наистина.
Но като чета и за големите количества салата... Просто като идея ви давам да помислите дали проблема не е в количеството фибри, които консумирате. Когато си се хранил не особено здравословно, и минеш на режим с много растителна храна организма ти има проблем с преработването на толкова голямо количество фибри. И това е напълно нормално и в един момент тялото ти свиква. Но има хора, които дори и след време не могат да се справят с толкова много фибри. Един от основните проблеми на хората, които стават вегани е подуването и газовете и навсякъде пишат за това и се оплакват, това е точно от количеството фибри, защото изведнъж се увеличава много.
Фибреното коремче не е като бирено коремче, то всъщност е полезно за нас, не е мазнини.
Ако все пак многото захар в плодовете ви е проблем, има и плодове с по- малко захар от останалите. Ето например едно видео с топ 5 нискокалорични плодове и топ 5 плодове които да избягвате по време на диета.

# 144
Захарта в плодовете не е като захарта в тортата и никой не го твърди, но пак скача инсулина от нея.

# 145
и с ядките е като с плодовете - подхлъзват, че са малко,
а са си цифра като калории за нищожния си обем

# 146
За плодовете...
На 18-23г отслабвах с плодуване за 7-10дни с по 5-6кг.
Ако сега го направя това няма да мръдна или максимума ще е килограм.
Хората през годините с е променят, организма също, идват разни кофти заболявания или синдроми.

Сега внимавам и ям много по малко плодове отколкото обичам. Един плод на ден, а понякога и без.

Относно ниско маслени продукти. Аз не съм За тях, не и предимно такива да се приемат. Метода на обработка и извличане на мазнините може да е дори по вреден, отколкото самите мазнини в тях.
Нискомаслено кисело мляко никога не би ми хрумнало да консумирам.

# 147
Значи отново:
суровите плодове и суровите зеленчуци (с малки изключения като лук, чушка, чесън...)  не са ми вкусни и не ми държат сито.
Ядките и сметана са ми вкусни, но самостоятелно не ми държат сито и са малко ,за десерт и от време на време.
Торти, вафли, кифли, баници и т.н. отдавна не са храна за мен и близки.
Ми не е захарта или калориите водещо при мен, а да ми е вкусно на устата ,добре на стомаха/главата/кожата/черен дроб ....и да ме засища.
За фибрите ще си трая, цял живот съм наблюдавала мъките на близък човек.

# 148
Всеки организъм е различен и всеки човек има различен вкус.

Относно плодовете и зеленчуците.... Едно е да изядеш две ябълки между храненията, друго е да изядеш цяла купа плодова салата за обяд или вечера.
Според мен същото се отнася и за зеленчуците.
Лично аз държа всеки обяд и вечеря да бъдат с гарнитура зеленчуци - било то като малка салата, задушени, гриловани и т.н. (овкусяването при мен е само и единствено лимонов сок).

# 149
Хора, голяма съм депресия. На море съм и съм ужасна. Като се видя на снимка, о Ужас! Само спазвам някакви режими и нищо на лице. Явно трябва кардинална промяна. 163 см., 65 кг съм, никога не съм била толкова. Трябва да стана 57 кг. поне. Наистина не знам как да започна и какъв режим да спазвам, но повече не мога да се гледам така.

Общи условия

Активация на акаунт