ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 065
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Не,не се обвиняват за всичко и всички въглехидрати.
Всеки има различен "праг" за тях, а има и много други фактори като възраст, здравосло състояние, активност,....
Нежелателно е комбинацията "въглехидрат+мазнини". Мда, картофи с много бекон и биричка....на голям празник.
За калории и дефицит не знам. На теория ям мноооого "калории" и не дебелея, но вероятно дефицита  идва от голяма умствена дейност, защото и спортуване ми не "гори калории" както пише по форумите.
Така, де. Обичам да правя опити и да научавам нови неща.
Точице, момичетата са дали добри идеи. Не е необходимо точно някакъв "режим" да е. Трябва да е нещо, което ти е по вкус и портмоне и за дълго време. Това ме подсеща за режима "Система-60",който е авторски. Всеки може да си направи режим, като вземе хубавите идеи от други. А идеи много:
- някои любители на въглехидрати гледат ГИ, например Монтиняк
- други гледат ранна вечеря (Система-60)
 или
- лека вечеря (риба и зеленчук)
Има идеи фаст (16-18-20-24 )
Ограничаване на количество (Сонома)
Давам само няколко примера за хранене без крайности.
Е, специално при Системата тук, във форума се отиде в другата крайност. Под "всичко може на закуска", някои го удариха на баклави, понички и мекици всяка сутрин. То малко и трябва да се мисли.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 10:05 от tania6

# 631
evenfall, Kissing Face
За конкретни менюта - вчера и на обяд, и на вечеря бях на кюфтета на скара и шопска салата с малко сирене за цвят. Днес за обяд ще има дробчета с масло и лук на фурна и зелена салата, а за вечеря ще ядем зелена салата с дресинг от зехтин и домашно сушени домати и пилешко филе. Имам няколко варени яйца в хладилника, ако огладнея преди тренировка. Храненето за отслабване категорично не трябва да е мъка и глад, а да бъде вкусно, за да е устойчиво във времето. Резултатите идват от постоянство.

# 632
Здравейте Simple Smile
Да се включа и аз при вас, пък дано да намеря още мотивация, че в момента съм в застой. Родих преди 5 месеца и току що приключих 3 месечен хранителен режим, закупен от специалист. С него свалих 6кг и доста сантиметри от талията, обаче от половин месец някъде съм в застой. А имам още едни 10тина килограма за сваляне Sob
Засега съм решила да продължа с режима до края на годината и после май ще модифицирам нещо ако не мръдна изобщо до тогава.
Ще ви следя с интерес Blush
Качвам промяната ми в скрит коментар ако може да послужи за мотивация Grinning
Скрит текст:

# 633
# 634

bl00dflowerz, чудесна промяна и постижение.
Имай предвид, че промени по тялото ти и връщането му "като преди" понякога отнема повече време.
Нормално е да имаш застой, ако се храниш дълго време по един и същи начин. Това можеш да коментираш със специалиста, нека той направи корекции в режима, ако иначе ти е ок.

# 635
Благодаря за насоките, ще опитам да съм стриктна за по-дълъг период и да не окаквам бързи резултати(основната ми грешка) 😊

# 636
Благодаря! Да, разбрала съм се с нея догодина ако няма промяна да мислим някакъв друг режим, че аз май сама не мога да се справя. Миналата година тренирах и имах минимален напредък, защото много се подхлъзвам с храната аз.. Grinning В момента съм 75кг, което си е чисто постижение за мен де. От 5+ години не съм била толкова. Дано да достигна заветните 65 Grinning

# 637
tochica78, аз си имам няколко любими нискокалорични ястия и си ги редувам. Едва ли ще ти е много полезно моето меню, но все пак ето:
З. Около 4:30 сутринта - обикновено си правя 2 пържени филийки с белтъци като ги пържа само със спрей за готвене. Отгоре слагам 2 квадрата нискомаслени кашкавалчета за сандвичи да се разтопят.
Понякога тялото ми не иска въглехидрати за закуска и тогава си правя просто омлет.
Втора З.: Около 8:30- протеинов бар (ако съм на работа, ако съм вкъщи е някой плод)
О. Около 11:30- тука вариантите са много, ако съм на работа си правя голям сандвич с тофурки, крема сирене, зелении и нискомаслени квадрати кашкавалчета.
Ако съм вкъщи си правя често в голяма купа- топка бял ориз с малко сиренце/кашкавал, зелении доста, някаква риба на късчета, нискомаслен ранч сос и една супена лъжица рибен сос. Всичкото това го омесвам в грамадна купа и ям, знам как звучи, но на мен ми е любимо Grinning
С. З. Около 2:30- ако съм на работа е протеинов бар/ банан, ако съм вкъщи си правя протеинов сладолед.
В. Около 6:00- Обикновено ориз от оризоварката плюс някакъв източник на  протеин и салата.
В почивните ми дни естествено тези часове са по- късни и храната е по- малко като количество, защото не горя толкова калории. На работа почивките са ми кратки и трябва набързо да ям все, за това си нося протеинови барчета и сандвич, понякога си готвя нещо за обед, но пак е нещо което се яде бързо.

evenfall- няма от какво да се притесняваш, ако знаеш аз в колко ограничаващи режими съм се вричала и твърдяла че само това е начина... Отделно ютуб е пълен с видеа на дами, на които им е сприрал цикъла след някоя диета, случва се това.

bl00dflowerz. изглеждаш чудесно, браво!!

# 638
Като писах сутринта за лошата комбинация картофи-бекон-бира и се сетих за добрата (за мен): праз-бекон-яйца. Та това ми беше обяда. Закуската любимите "тиганици" от яйце и лъжица тахан, гарнирани със заквасена сметана 45%, кафе със сметана.
Моите чинии с храна са от този вид:

Само гарнитурата в повечето случаи не е толкова ....зелена и зелена салата въобще не ям. И рибата е някакво месо.
Пп: голям майтап с редактора на новия телефон: гарнитура е гарнизон, а заквасена сметана е закачена. Ако прочете глупостите да знаете, че не е моя вина.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 16:17 от tania6

# 639
bl00dflowerz, чудесна промяна. И аз най- обичам големи купи но с малко калорични храни. Едно време като студентка съм изяла купища пуканки Simple Smile Днес 3 ден нищо не съм дояждала от децата, а това си е постижение☺️

# 640
Прекрасна bl00dflowerz! Много се надявам, че виждаш това, което си постигнала, така както го виждаме ние!

Glossycherry, аз се притеснявам повече за тези, които четат и взаимстват. Аз знаех, че се случва. Не очаквах да се случи на мен по 2 причини. Първо, мислех, че се случва при рязка загуба на тегло и драстично отслабване. Моят макс килограм на месец не го виждах в тази категория, нито процентът ми телесни мазнини е толкова нисък. Второ, мислех, че се случва при рестриктивни режими и глад. Аз не бях на диета, гледах си калориите и въглехидратите, но се хранех по мое усмотрение, така че да съм нахранена и да се чувствам добре. Та затова ми дойде като гръм от ясно небе.

Днес отчитам 51.100. Трябваше да помоля фризьорката да ми претегли колко коса остана при нея Joy
(за справка, последният отчет тук беше за 51.900 и после се разпасах)

# 641
Благодаря ви! Heart Eyes
Даа, определено имам промяна. Обаче аз все не съм доволна от себе си Grinning
А и тоя пуст кантар.. тия цифри.. те ме тормозят. Няма да мирясам докато не видя 6 отпред на кантара. Иначе от талията съм свалила близо 15см, което си е доста.

# 642
Благодаря ви! Heart Eyes
Даа, определено имам промяна. Обаче аз все не съм доволна от себе си Grinning
А и тоя пуст кантар.. тия цифри.. те ме тормозят. Няма да мирясам докато не видя 6 отпред на кантара. Иначе от талията съм свалила близо 15см, което си е доста.

Не бързай и се успокой. Тялото след бременност се променя много и и продължава и след раждането. Трябва време.
Имаш отлични резултати. При спортуване кантара не го гледай толкова.
И аз искам да махна 15см от талията и ще бъда на седмото небе. Нооо.. Няма как да стане като не спортувам. Хаха
При мен много бавно падат сантиметри те точно поради тази причина.

# 643
Хей! Разработвам предизвикателство ,което започва в петък . 7 дневно е . Вкючва малко упражения всеки ден ,лесни рецепти и чат за мотивация. Безплатно е.Иска ли някой да го изпробва с мен?🌷

# 644
Аз ще се включа.

Общи условия

Активация на акаунт