COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 185
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 10 830
  • София
В страните, в които голям процент от хората са ваксинирани, се ориентират да следят не толкова бройката заразени, а броя на тези в болниците и интензивните отделения - отварят всичко или почти всичко и разчитат, че дори и заразени, хората няма да боледуват сериозно. Дали тази тактика ще се окаже успешна - ще се разбере.
При нас хем всичко е отворено, хем процентът ваксинирани е нисък, хем се надяваме болниците да са празни. Как да стане това? Теорията за естествено имунизирания ни народ не я коментирам - явно издиша.
Та явно в експеримента на други държави с масово ваксиниране и отваряне на всичко ние ще сме контролната група.

# 10 831
Нищо не си отива с таз вълна  за съжаление, просто болните не са в системата. Тестват се с домашни тестове, пазят карантина, но не се регистрират официално за да могат по всяко време да търсят лекарска помощ без да ги грози глоба, ако излезнат.

# 10 832
Затова и ми беше любопитно другите страни какво са заложили

От началото на пандемията различните страни са си "заложили" различни цели, съответно имат и различни стратегии и планове.
Няма как да се "унифицират" нива.
 Здравните с-ми също са различни.

В "развитите" държави никъде не съм чела, че залагат на разкриване на нови легла за ковид болни. Стремят се да ограничат хоспитализираните спрямо наличните легла и персонал. Това е водещото при вземане на решение и налагане на мерки.
"Мерките" се налагаха при запълване на 50% от определените болнични места, защото е необходимо време до започване на действието им.

# 10 833
Стойчо казва, че въвеждали мерки не толкова заради броя заразени, а заради покачването на хоспитализираните, интензивните и починалите. На всеки 100 души заразени - четирима умирали.

# 10 834
В Израел отчитат много високо покачване след започване на учебната година,
Да, отчитат много високо покачване на случаите 1 (ЕДИН) ден след началото на учебната година. Близко до елементарната логика е, че това покачване не се дължи на започването на учебната година.

Не зная как процедират в Израел, но в Англия масовото тестване на учениците 11+годишни/по-малките не се тестват/ се осъществява първия учебен ден - та е нормално с първия учебен ден да скочат и брой новозаразени.
хващат се безсимптомните, които не са се тествали регулярно ваканцията.

# 10 835
  • на пистата
Че то буксуването си е добра новина...
Иначе съвсем откровено не се интересувам дали съм "вирусоносител", или не. Ваксини има - кой каквато му душа поиска. Казвам го, защото помня мнооого добре рева до небесата за Pfizer. Има Pfizer на корем, Moderna, еднодозова, двудозова, каквато си искат. Да се оправят.
Да ти кажа...и аз вече мисля така.Преди ме беше жал за хората,болни,умрели..Да,ама вече има ваксини и всеки си носи последствията.Ще си патим от гупостта си и това е.

# 10 836
  • Брюксел / София
Жалко за хората, които ще си отидат без време. НО ваксини има за всички- кой каквато си пожелае. Току-що прочетох, че болницата в Русе е пълна, то вярно че имат 31 легла, но това няма значение след като не могат да предоставят медицинска помощ за нуждаещите се.
В нормалните държави животът продължава: да, все още с мерки, които се спазват, но има вече някаква нормалност.
Учениците тръгнаха в Белгия присъствено, във Франция искат сертификат в хотелите и заведенията, но човек може спокойно да пътува: ваксинира се, носи до маска на закрито, не се бута в хората, спазва си дистанция и живее почти нормално. Нямам идея как само при нас има толкова незрял народ, да не кажа по-силна дума.

# 10 837
Ами за съжаление сме свързани. При препълнени болници, децата минават на ДО. При много високо разпространение и никакви мерки, децата в училище са застрашени от масово заразяване. За ваксинираните , но уязвими възрастни рискът също се вдига. За хроничноболните с други състояния може да няма възможност да се лекуват, заради претоварване на здравната система, да не говорим за спешни състояния като инсулти, инфаркти.

# 10 838
  • Overijse, Belgie
Израелското здравно министерство обяви рекорден брой от 11 187 нови случаи на заразени с COVID-19 за последното денонощие. Това е трети ден с над 10 хил. новозаразени, пише БТА като се позовава на ДПА.
Скокът идва само ден, след като децата се върнаха на училище, а някои учени предупредиха, че това може да доведе до допълнително покачване на инфекциите.
Броят на тежко болните обаче е намалял значително и в момента е наполовина на нивото, отчетено през януари.
Учените го отдават на ваксините на "Пфайзер/Бионтех", които са ефективни в предотвратяването на тежко боледуване и смърт.
  от ТУК
И това - при 60% ваксинирано население.
И нас ни чака същото при връщането на децата в училище, а дотогава има и три дни за сватби, панаири, фестивали...
Според мен разпространението у нас все още е клъстерно на много места, дифузното предстои.
Един ден след връщането на децата на училище? Много скорострелен тоя вирус. Че и бързо ги тестваха Wink
Не се заяждам с теб, стана ми смешна статията и "анализа" на причинно-следсвената връзка Wink

# 10 839
  • Немция
Израелското здравно министерство обяви рекорден брой от 11 187 нови случаи на заразени с COVID-19 за последното денонощие. Това е трети ден с над 10 хил. новозаразени, пише БТА като се позовава на ДПА.
Скокът идва само ден, след като децата се върнаха на училище, а някои учени предупредиха, че това може да доведе до допълнително покачване на инфекциите.
Броят на тежко болните обаче е намалял значително и в момента е наполовина на нивото, отчетено през януари.
Учените го отдават на ваксините на "Пфайзер/Бионтех", които са ефективни в предотвратяването на тежко боледуване и смърт.
  от ТУК
И нас ни чака същото при връщането на децата в училище, а дотогава има и три дни за сватби, панаири, фестивали...
Според мен разпространението у нас все още е клъстерно на много места, дифузното предстои.
Учениците в Израел са минали през тест за първия учебен ден, това допълнително е вдигнало числата.

Преди началото на учебната година в Израел е проведена мащабна акция да се провери  за антитела при 1,5 милиона деца. Тези, които са го минали, известно време няма да ги тестват в училище. Оказва се, че 1/5 от децата имат антитела на ковид.

Любопитно ми е какво би изскочило при един мащабен тест на първия учебен ден при българските ученици.
Масово тестване за антитела също би имало смисъл, но в България няма как да се случи.

https://m.tagesspiegel.de/politik/impfungen-waehrend-des-unterri … nen/27541944.html

# 10 840
  • Overijse, Belgie
  от ТУК
Учениците в Израел са минали през тест за първия учебен ден, това допълнително е вдигнало числата.

Преди началото на учебната година в Израел е проведена мащабна акция да се провери  за антитела при 1,5 милиона деца. Тези, които са го минали, известно време няма да ги тестват в училище. Оказва се, че 1/5 от децата имат антитела на ковид.

Любопитно ми е какво би изскочило при един мащабен тест на първия учебен ден при българските ученици.
Масово тестване за антитела също би имало смисъл, но в България няма как да се случи.

https://m.tagesspiegel.de/politik/impfungen-waehrend-des-unterri … nen/27541944.html
Тестването на антителата на учениците според мен би било много добра идея. Така може да се реши дали има смисъл от ДО или не. Ще е и успокоение за родителите също.

# 10 841
1/5 от учениците с антитела е много малко.
Но иначе "входното" тестване с изолиране ще допренесе за ограничаването на вируса в училище.
По-скоро то ще допринесе да няма ДО, а не антителата.
Тестването в първата седмица на учениците показва единствено колко деца има заразени последната седмица преди училище.

# 10 842
Ама разбира се, че има смисъл масово да се тестват ученици с взимане на венозна кръв...Пък сума групи пълнолетни индивиди междувременно ще се крият в миша дупка или ще си живеят живота без тестове, ваксини и всчко, което е свързано с предпазване от Ковид. Учителите отказаха да се тестват, отказаха да се ваксинират, но ще дупчим учениците, за да задоволим нечие любопитство с неясно каква цел.

# 10 843
Нищо не си отива с таз вълна  за съжаление, просто болните не са в системата. Тестват се с домашни тестове, пазят карантина, но не се регистрират официално за да могат по всяко време да търсят лекарска помощ без да ги грози глоба, ако излезнат.
За съжаление, моят опит сочи съвсем друго. Причините да не се тестват са две: едната е финансова, да не дават пари за тест; другата е да не стоят в карантина и да не посочват контакти лица, които също да са в карантина. Карантина май пазят само хората, които не са добре и карат по-тежко. Отдавна вече е организирано излизането на карантинираните за посещение на болница. Не е проблем да потърсиш лекарска помощ, докато си в карантина - никой няма да те глоби.

Не съм оптимист за плато. Цифрите на хоспитализираните и починалите са много високи. Да не говорим пък цифрата на интензивните. Някой по-назад коментира и че броят на карантинираните е по-нисък от този на активните случаи. Всичко това е показателно, че просто не се правят тестове.

# 10 844
Ама разбира се, че има смисъл масово да се тестват ученици с взимане на венозна кръв...Пък сума групи пълнолетни индивиди междувременно ще се крият в миша дупка или ще си живеят живота без тестове, ваксини и всчко, което е свързано с предпазване от Ковид. Учителите отказаха да се тестват, отказаха да се ваксинират, но ще дупчим учениците, за да задоволим нечие любопитство с неясно каква цел.

Коментираме Израел. Това никога няма да се случи в България.
Теста за антитела, поне в UK е с периферна кръв.

Общи условия

Активация на акаунт