COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 917
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 10 950
  • София
Съществена промяна в мерките няма да има до изборите, то е ясно. За мен проблема е в контрола по спазването им. Докато са само на хартия ще е все така. Ясно е, че заведенията няма да спазват ограниченията. Някои от безсмъртните ще платят висока цена. Предполагам, че ще има отлив от заведения и хотели, когато персонала започне да намалява и хората се поуплашат и сами се спрат да ходят.  Само дето  глезените бизнеси  отново ще реват, този път от липса на клиенти ....

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 09:16 от Алекс :)

# 10 951
  • Немция
[quote author=Diorela
Няколко пъти пусках какво пише на сайта на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, подкрепено с приложени научни доказателства.  До колкото ми е известно, България е в ЕС.  
Но никой не иска да чете. По-лесно е да караме без контрол за ваксинираните. На принципа давай да се заразяваме, щото казахме в началото, че пазят от това.
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/latest-evidence/immune-responses

От линка на Диорела - вярно, че малко стари са данните; с този вирус всичко е доста динамично -
само обръщам внимание:
"Проспективно кохортно проучване от Сингапур оценява динамиката на неутрализиращите отговора на SARS-CoV-2 антитела с течение на времето. Серумните проби се събират на приблизително 30-дневни интервали до 180 дни след началото на симптомите от 164 пациенти с PCR-потвърдена инфекция SARS-CoV-2, изпитваща леко, умерено или тежко заболяване. Авторите описват пет отличителни модела на неутрализираща динамика на антителата:
отрицателни - индивиди, които не са развили силен неутрализиращ отговор на антитела: 19/164 пациенти (12%);
бързо намаляващо - индивиди, които са имали различни нива на неутрализиращи антитела от около 20 дни след появата на симптома, но сероконвертирани за по -малко от 180 дни: 44/164 пациенти (27%)
;.."

Иначе - за мен беше грешка - още на американците и CDC, че отмениха носенето на маски и спазването на мерки- от всички - ваксинирани, преболедували; отмениха и мерки - и това при данните за Делта-варианта.
Изобщо отмяната на мерки при Делта-варианта е грешка, която ми се струва, че всички скъпо ще платим - и преболедували, и ваксинирани, за непреболедували да не говорим..
При данните за Делта-варианта, мерките трябва да са строги и да се спазват от всички - преболедували, ваксинирани, непреболедували. Сертификатите за ваксинация за свободно пътуване и неспазване на мерки също се обезмислят, щом ваксинираните също разпространяват вируса.
Целта винаги трябваше да бъде максимално ограничаване разпространението на вируса.
 "Пазенето" на здравната система и "всички щего го минат" води до периодични вълни и пикове и локдауни, както и до нови варианти.
Ваксините, естествено, имат смисъл - докато пазят от хоспитализация и тежко протичане. Но с тези варианти, не знам до кога ваксините "ще удържат".
Тестове(щадящи) при пътуване трябва да има и при деца под 12, особено при полет със самолет. Това е място със скупчване на много хора (без дистанция и масово с неправилно сложени маски и дори с маски на брадата преди полет, по време на полет и след полет). Децата под 6 са без маски.

# 10 952
  • София
У нас в България думите "тест" и "ваксина" са мръсни думи, така че съчетаването им с глагола "трябва" е кощунство.

# 10 953
Бибит, надявам се леко минавате и сте добре!
Аз се изумих от това, което сподели за полета ви до Германия.
За мен беше логично полети под 4 часа продължителност  нищо да не сервират..Иначе наистина няма смисъл - един да си свали маската и да е заразен, и няколко човека също вече са заразени.
И после - защо мерките не работят..
Не знам, така докога ще продължаваме.
Да, разбира се, тестове - аз все забравям да ги спомена.

# 10 954
Ето за Гърция, с решение на парламента е въведена задължителна ваксинация за здравни работници.

https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/09/02/4249246_koronavirusut_po_s … 00_nevaksinirani/

# 10 955
  • При семейството си
Ами изкачихме се на първо място  в Европа по смъртност следствие на ковид ,това трябва да се отпразнува не 30 не 50 ,а на 100 % в нощните клубове

В тази връзка, умиранията по седмици, според данните на НСИ към 31.08:

https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W33.png

# 10 956
  • Немция
Бибит, надявам се леко минавате и сте добре!
Аз се изумих от това, което сподели за полета ви до Германия.
За мен беше логично полети под 4 часа продължителност  нищо да не сервират..Иначе наистина няма смисъл - един да си свали маската и да е заразен, и няколко човека също вече са заразени.
И после - защо мерките не работят..
Не знам, така докога ще продължаваме.
Да, разбира се, тестове - аз все забравям да ги спомена.
Благодаря, добре сме, само аз съм с трайна загуба на вкус и обоняние, надявам се скоро да се върнат. Ваксинирана съм.

Алмондина, и на отиване, и на връщане беше рисково пътуването със самолет. Не отговаряше на критериите за безопасен полет по време на пандемия.

# 10 957
  • В офиса
Намирам начина ти на изясняване за изключително мил и интелигентен. И аз можех така да реагирам, когато представи един град за цяла Нидерландия.
Кой град съм представила за цяла Нидерландия, че се обърках? Щото за няколко дни бях в Амстердам, Гауда, Хага, Делфт и Айндховен. И не писах нито за бизнес срещите по 20 човека в стая без проветрение (О, не се здрависват, да, правят онова смешно нещо с лактите), нито за музеите пълни с много и то възрастни хора без маски (пише макс 10 човека в залата, вътре 25), нито за готиния ресторант, дето празнуваха 2 рождени дни големи групи от по 10-тина човека на маса, а хората бяхме стол до стол на закрито, нито за младите хора във влаковете (без маски, разбира се, една дама направи забележка на едни момичета на качване и те после пак си ги махнаха). В това няма лошо, всъщност намирам, че живеят много нормално. Ваксинирани са. Много и безплатни селф тестове и ги раздават буквално навсякъде. Апел към съзнанието на хората, а не принуда. И животът продължава.

# 10 958
pehoko, не ми се водят безсмислени спорове. В репортажите интервюираха шефове на ковид отделения.
Естествено не допускаш, че тези хора са се заразили тук у нас или по време на полета? Ще ти кажа една "приказка" която не си прочела като "публичен факт" - може да се докаже кой кого е заразил по научен начин и това да се приеме като съдебно доказателство.

# 10 959
По повод безопасното пътуване със самолет от България.
Вчера ме среща съседка и ме пита дали не съм летяла със Bulgaria Air, обясни, че компанията имала/разпространявала Ковид и нейни клиенти били сега в карантина, защото наскоро са се прибрали с авиокомпанията. Anguished
Успокоих я, че не съм летяла наскоро със самолет. Но ми стана неприятно, защото все повече усещам как ме подпитват дали съм си ходила в България.

# 10 960
Част от дезинформационната кампания в цял свят е че ваксинирните са виновни са покачване на случаите с боледуващи и хоспитализирани, за вирусните ковид вълни, за мутациите на вируса. България едва ли ще остане по-назад.
    Който има желание може да потърси информация-аз попаднах на https://regnews.net/news/16293537971756/gornooryahovskata-bolnit … ri-vav-vakantsiya В МБАЛ „Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица най-голям дял от хоспитализираните с корона вирус в стационара съставляват гастарбайтерите,...тревожна тенденция е, че всички хоспитализирани пациенти в ковид отделенията са неваксинирани. Те постъпват в болницата без сертификат за ваксинация. За сравнение -при болни с други диагнози, които са ваксинирани и се лекуват в МБАЛ, тестовете за ковид са отрицателни.
   Няколко пъти чета от съфорумки от чужбина че при тях една част от тези които пълнят болниците са неваксинирани гастарбайтери, чужденци (справка  Pure - Швеция).
Чували сме също за фалшивите тестове за ковид и фалшивите сертификати.
     И точно преди малко по новините на БНТ съобщиха как от няколко години българинът Славчо е на гурбет в Нидерландия. Преди месец той и четирима негови приятели се прибират в България за годишния си отпуск. Тъй като не са ваксинирани, за да се върнат в Нидерландия, си правят PCR тестове за да може Славчо да замине отново и се оказва положителен.
     Истината е че "безотговорния човек" е виновен за покачване на заразата независино дали е ваксиниран, преболедувал или непреболедувал и независимо къде се е заразил.

# 10 961
pehoko, не ми се водят безсмислени спорове. В репортажите интервюираха шефове на ковид отделения.
Естествено не допускаш, че тези хора са се заразили тук у нас или по време на полета? Ще ти кажа една "приказка" която не си прочела като "публичен факт" - може да се докаже кой кого е заразил по научен начин и това да се приеме като съдебно доказателство.

Малко трудно се получава да са се заразили тук. Има и инкубационен период, а болниците по морето изведнъж се напълниха, основно с чужденци. А у нас заразата беше единични случаи, при това не бяха още Делта. Единствено си прав, че би било доказуемо, ако бяха направили проверка навреме.

Трябват адекватни мерки и строго съблюдаване носенето на маски на закрито поне, колкото и малко да е, все пак предпазват.  Днес ходих до поликлиниката, единствено там видях хора с маски. 
И тестове, колкото и да пропускат, все пак улавят повечето. Как може в други страни да са на безценица и да ги раздават наляво и дясно, а у нас все още държат цени и не ги раздават. Поне аз не съм чувала.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 20:53 от Diorela

# 10 962
Скрит текст:
Намирам начина ти на изясняване за изключително мил и интелигентен. И аз можех така да реагирам, когато представи един град за цяла Нидерландия.
Кой град съм представила за цяла Нидерландия, че се обърках? Щото за няколко дни бях в Амстердам, Гауда, Хага, Делфт и Айндховен. И не писах нито за бизнес срещите по 20 човека в стая без проветрение (О, не се здрависват, да, правят онова смешно нещо с лактите), нито за музеите пълни с много и то възрастни хора без маски (пише макс 10 човека в залата, вътре 25), нито за готиния ресторант, дето празнуваха 2 рождени дни големи групи от по 10-тина човека на маса, а хората бяхме стол до стол на закрито, нито за младите хора във влаковете (без маски, разбира се, една дама направи забележка на едни момичета на качване и те после пак си ги махнаха). В това няма лошо, всъщност намирам, че живеят много нормално. Ваксинирани са. Много и безплатни селф тестове и ги раздават буквално навсякъде. Апел към съзнанието на хората, а не принуда. И животът продължава.

Това е решението, засега.
Ваксинирани- манталитет, съзнание, начин на живот.
Тестове- безплатни и навсякъде достъпни.
Индиректен апел към съзнанието на хората- стига да го има, разбира се.

Сега съпоставете с Бг и кажете, с кое можем да се похвалим от изброените примери, за да живеем почти по стария начин. С кое?

Протестите трябва да са за тези стъпки, а не за падане на мерки. По време на пандемия.
Без изобщо да сме си направили труда с нещо като я ваксина, я тест, я маска или дистанция, а когато се налага и всичко заедно, няма как да искаме да се живее без мерки.

# 10 963
Тоест в България хората живеят с идеята, че вирусът е изчезнал от само себе си и някакви ваксинирани чужденци, българи мигранти и гастарбайтери са им го донесли ли? Тоест почти никой не се тества, мерки няма, по смъртност България е напред, но не е имало заразени в самата държава, докато не са дошли ваксинираните през лятото ли?

Защо точно ваксинираните? Защо да не е имало заразени от отпуска в чужбина българи примерно, чиито тестове са се позитивирали по-късно; защо да не са например хора с фалшиви тестове (има, само не ми казвайте, че у нас няма такива) или хора с "изляти в мивките" ваксини?

Параноята ми идва малко в повече, съжалявам.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 21:02 от Анонимен

# 10 964
Това не е навсякъде, сори.
А има и хора, за които това е цялото навсякъде...

Общи условия

Активация на акаунт