COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 946
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 115
  • Другата България
Понеже освен да философстваме друго не може да правим.
Дали ако се бяха ваксинирали нямаше да имат около 95% шанс да не се разболеят?
А ти знаеш, че не са, от?
Философията може би?

# 11 116
А защо реши, че не са ваксинирани? Няма такава информация. Ама то и четене трябва, а не само философстване.
Въпросът не е в това, а как във ВМА въобще не се грижат да предпазят пациентите. Вкарват хора без ковид и с ковид в един и същ кабинет за прегледи. Кел файда за пациентите, както се казва, дори и лекарите със скафандрите да са ваксинирани при това неспазване на каквито и да било мерки за защита.

# 11 117
Не знам.
Но имам 95% шанс да съм права.
Ако пък са ваксинирани и са се разболяли шанса да влязат в болница с усложнения е 0.001%. т.е не би трябвало да са притеснени
Само още един въпрос. Колко време се очаква да ги пазим тези хора??? 10, 20 години??

# 11 118
Защо приемат и преглеждат общи пациенти в Ковид стаята?

Няма връзка с ваксинирани/ неваксинирани медици, а с разумна организация на лекарското обслужване в период на епидемична обстановка.

# 11 119
Нямам думи. Вижте за какво става дума в нашите медии. Не се спряха с подобни  заглавия и информации.  https://m.fakti.bg/krimi/609894-41-godishen-maj-se-vaksinira-i-m … magistrala-struma

"41-годишен мъж се ваксинира и мистериозно умря на магистрала "Струма"

"Трагедия на магистрала "Струма". 41-годишен гражданин на Северна Македония почина късно снощи на аутобана край местността Бинека, докато пътува за родния си град Струмица.

Приятелите, които го придружавали, позвънили на телефон 112. На място е пристигнал екип на Спешен център и криминалисти от Дупница. Медиците само констатирали смъртта на младия мъж, пише вестник Struma.bg.

Приятелите му съобщили, че преди няколко дни 41-годишният северномакедонец се ваксинирал в Нидерландия, където работел. След ваксинирането той не се чувствал добре и работодателят му го пуснал да се прибере у дома.Тялото е закарано в моргата в Кюстендил, където ще се установи причината за смъртта му."

# 11 120
Ох, аман от философстване и липса на каквото и да било вникване в текста и смисъла му.
Ето ти линка, поне прочети за какво става дума - за лаймска болест и благодарение на мерките във ВМА - ковид.
https://bg-mam.ma/p/1204545/43412970

# 11 121
  • Другата България
Защо приемат и преглеждат общи пациенти в Ковид стаята?

Няма връзка с ваксинирани/ неваксинирани медици, а с разумна организация на лекарското обслужване в период на епидемична обстановка.
Благодаря.
Радвам се, че ме разбра, точно това имах предвид, защото това е един от проблемите, многото, който трябваше да се реши приоритетно, и който доведе до заразяване на пациентите в болнични заведения.

# 11 122
Живея в щат в които 80% са ваксинирани, мерки няма никакви.
Ама вие ги пазете. До 10тина години ще се оправят нещата.

# 11 123
Продължавам да чета и да се дивя на постове, които .....как да кажа, нямам представа авторите дали изобщо осъзнават какво пишат, или идеята е да се трупат лайкове заради пеенето в общия хор.
7000 медици отстранени в Гърция, защото не искат ваксина. Браво, евала. И при нас да стане така, нека им, да видят те.
Само че, наистина не разбирам дали си давате сметка, че ако 7000 медици напуснат у нас заради отказ за ваксиниране, самите те няма да останат без работа, защото ще има страни, които ще ги лапнат като топъл хляб.
Но вие, ние, пациентите, не само, че ще останем без болнична и доболнична помощ, но ваксините ще са най-малкия ни проблем. Затова и вчера писах, че у нас няма как да стане като в "белите държави", не и в близко бъдеще, не и докато цялостно не се реформира здравната система, не и докато и в момента има недостиг на медицински персонал, от всякакво естество, не и докато в 2/3 от страната по малките места работят основно пенсионирани фелдшери и сестри, които с радост ще си останат вкъщи.  А после? Хората, пациентите? Когато и ако това стане? Ще са ваксинирани, но ще си умират от други болести по домовете, просто защото болницата ще е празна? Линейката няма да има кой да я кара? В нея няма да има кой да седне? Или е все тая кой, важното е да е ваксиниран?
Риторични са ми въпросите, не търся дебат, търся мисъл, но на моменти ми е трудно.
България нали се чуди откъде да намери медици, че не стигат. Ето една идеална възможност.
Пък нищо че не щат ваксина. В България ще се ваксинират за отрицателно време с естествената ваксина. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11 124
Супер, дано скоро и при нас. Мисля, че, ако хората не се разболяват тежко и не влизат в болница, няма нужда от мерки. В крайна сметка това беше причина за всичко - претоварване на болниците и липса на капацитет.

ПП Не знам в Австрия какво е положението - в началото ли сме на вълната, в средата ли.. Нищо не говорят в тази насока, затова ето цифри: 22.284 активни, 396 в болнично отделение, 153 в интензивно. 1.644 нормални легла и още 680 интензивни са свободни. Училищата стартират в понеделник.

Като чист лаик бих казала, че ситуацията е ок Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 15:54 от Анонимен

# 11 125
Ама вие ги пазете. До 10тина години ще се оправят нещата.
Да де, ама във въпросния щат някой медик от мърлявщина зарази болен от друго пациент, си представям какво дело ще има и как после и внуците му няма да могат да изплатят обезщетението на пострадалия. Докато тука е ежедневие човек да отиде в болнично заведение и да се прибере с "екстра" ковид!
Въпросната организация, при това във военизирана болница е меко казано непонятна.

# 11 126
Петър Велков: "Лява снимка: Флаконче ваксина. Струващо няколко долара.

Дясна снимка: Само част от лекарствата, които поема неваксиниран хоспитализиран пациент. Лечението струва няколки хиляди долара.

Дори домашното лечение струва много по-скъпо. А продължаващото възстановяване при Лонг ковид, ако добавим...

Извод: Антиваксърите подкрепят ударно ФАРМА индустрията. А не обратното."
Скрит текст:

Това отдавна и неколкократно съм го писала. Справка - темата за Сблъсъка.
Но важното е "Вуте/Фармата да е зле".

# 11 127
Понеже си философстваме.
Аз съм ходила на лекар, по време ковид докато имаше мерки.
Записах си час, пратиха ми смс като съм на паркинга да им пиша. Стоях в колата/нямам право да излизам, получих инструкции откъде да вляза и т.н
Ок. Да всичко е въпрос на организация, ма колко време някои може да си го позволи това. Ясно е, че в един момент системата почва да се чупи

# 11 128
Системата по начало си е счупена, докато лекари са против ваксините и пропагандират естествен имунитет, чрез преболедуване. От какво са недоволни в случая хората, като повечето са против мерките, намират ги за излишни за такъв лек вирус? Ами ето, реално няма мерки, значи всичко трябва да е ОК.
Защо не е? Парадокс е за мен.

# 11 129
На този етап аз също смятам, че не трябва да има мерки.
Ок съм определен период от време да не пътувам, да не ходя по заведения, да имам вечерен час и т.н, но не следващите 10 години да живея по този начин. Като вярват че естественият имунитет е най-добрата защита, аз съм За да им се даде шанс да го изградят по-бързо. На практика трябва да им благодарят на тези от ВМА
Да де, само че придобиване на естествен имунитет на другите, извън семейството и близките.
За тези, които продължават да твърдят, че е леко вирус че, засягащо само стари и болни, пак ще пиша - синът на мой колега, здрав прав млад мъж под 30 е в Токуда в тежко състояние, на големи дози кислород и с течност в белия дроб. Предупредил са ги, че след като го изпишат (което няма да е в близките дни), ще трябва да уредят машина за кислород в къщи, защото няма да може още неизвестно колко време без това.
Колкото до пътуване и заведения - въпреки че се пазя много, и миналата и тази година съм била на почивка в Бг (със собствена кола). Има начин да се намерят безопасни места. През топлия сезон също не е проблем да се посещават заведения на открито, стига хората, с които сме, да се пазят и да са разположени масите на достатъчно разстояние. Последно бях на заведение вторник вечер

Общи условия

Активация на акаунт