COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 454
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 415
  • София
Силно се притеснявам какво ще се случи с началото на учебната година. Без никакви реално действащи мерки. Малките без маски.
Всеки симптом ще е чудене какво е. Стрес. Пари. Да не говорим, че може да има реални и фатални последствия и за децата и за възрастните (това се опитвам даже да не го мисля като сценарий).
Просто не мога да повярвам колко време мина. Има все повече информация за вируса и ваксини на корем. А ние сме си все същите.. като че нещо не ни е наред с мисленето и управлението. Генерално.
Дано оцелеем.

Винаги се опитвам да запазя добрия тон, но в главата ми не е никак приятен.

# 11 416
Лоши новини от Катар. Особено за тези, които са ваксинирани преди повече от 20 седмици (като мен).
Надявам се скоро да разрешат трета доза, вместо да ги хвърлят или подаряват на други страни. Въпреки, че се съмнявам да има адекватни решения във връзка с епидемията от правителството.
Не виждам лошо в новините от Катар а напротив. Да припомня все пак терминът "пробивна инфекция" е измислица и непознат на експертите, а също така никой не измерва ефикасност на ваксина с данни за инфекция ... така, че споко, данните са окуражаващи.

# 11 417
  • София
На повечето дето гледахме колкото се може по-бързо да се ваксинираме (кой кога успял) ще ни стане интересно баш в началото на зимата.

# 11 418
  • София
При едва 30% ваксинирани учители и липса на тестове, а и всеобщо нежелание за тестване в училище, единствено маските останаха - сега ще умуват кога да ги слагат и махат, активност да се имитира...
В сряда ще имаме окончателния вариант на противоепидемичните мерки, които се налага да се спазват в училищата. Това обяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков пред Нова телевизия. „В него ще има малки промени спрямо това, което вече сме обявили. Мерките ще са свързани най-вече с носеното на маски, известно облекчаване за децата от 1 до 4-ти клас. Те ще трябва да се носят маски, но по време на междучасията, когато се срещат с деца от друга паралелка”, каза той.
от ТУК

# 11 419
  • София
Сега ще започне пак рев как не можели да говорят, децата не чували, не си виждали усмихнатите лица,, страдала комуникацията, не можели да мислят...

# 11 420
В магазини най-лесно се пази дистанция на касата с количка отзад. Да скачат и да се блъскат в нея. Още от преди пандемията винаги ми е било ужасно неприятно, като започне да ме подпира клиентът зад мен с неговата количка и затова като защитна стратегия винаги слагам моята количка зад мен. Явно не е толкова приятно да блъскаш количка, а не човек и щат не щат пазят дистанция.

Днес също не работят повечето лборатории, та утре очаквам голямо  стълпотворение.

# 11 421
  • София
За жалост и това дочакахме:
„Курир“ (РСМ): Бебе на три седмици почина от коронавирус
Триседмично бебе е починало след усложнения, причинени от COVID-19, потвърди директорът на клиниката по неонатология в Прищина Хайрие Исмаили, цитирана от скопското електронно издание "Курир".
Тя каза пред Koha че бебето е в било в тежко здравословно състояние от деня на хоспитализацията и е поставено на апаратна вентилация.
Според Исмаили бебето не е родено с коронавирус, но въз основа на анамнезата е установено, че цялото семейство е било заразено с COVID-19. Те са от град Липлян, близо до Прищина.

# 11 422

То това хубаво, ама какви ще пускате да влизат и преминават през страната да попитам плахо.

Или ваксинирани, или тествани.
2G правилото е за заведения, спортни събития и подобни. Засега го решава всеки ресторант или стадион индивидуално.

Златен лев1, много развинтена фантазия имаш, но очевидно ограничения в информацията.

# 11 423
  • София
В Германия нямат ли си Алибегов? Да им изпратим нашия - нали все се оплаква, че му пречат да прави бизнес. Нека да опита в Германия, със същите претенции - може пък "да му се отвори парашута". И неваксинираните служители в старчески домове, работещите в туризма и в заведенията и други подобни - също да стягат куфарите. В Германия ще ги посрещнат с разтворени обятия. Или май не? Smirk

# 11 424
По назад споменах, че най-малките деца са най-уязвими от ковид .... та от тази гледна точка смятам трябва възможно най-бързо да се тестват ваксините в тази група и да се оцени ефикасност/риск.

# 11 425
Аз днес разбрах за 10 годишно с ковид в много тежко състояние в пловдивската болница, мен лично ме стресират такива неща. Бебе има някакъв шанс да го опазиш, дете в училище - абсурд.

# 11 426
Цитат
Тия дни попаднах на предложенията  за бюджет за 2022 на БСП. Предлагат да отпаднат 16 милиона разходи за ваксини за догодина, и тези пари да се пренасочат за пенсии и подобни. Загрижили са се за пенсионерите, видиш ли. Жалка история!

Бреййй, все си мисля, че не могат да ме изненадат, а сега успяха да ме уцелят в десетката.
Имам чувството, дано е грешно, че са взели решение за нас - кой умрял-умрял, няма да им вземаме мерки сега, да натоварваме бюджета и да съсипваме частни и нечастни бизнеси.
Ни една страна няма толкова келяво управление на пандемията, а някак успяваме да надскочим себе си.

Не знам дали е пускано в темата: https://novavarna.net/2021/09/03/pcr-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d … m_medium=facebook PCR тест даде различни резултати на един и същи човек само за ден

Няма нищо странно. Отрицателен резултат не означава, че човек не е заразен. Само положителния резултат е сигурен. Това пък много пъти го казаха, а е известно отпреди ковид. Не е само при микробиологични изследвания, при биопсиите също е така.

# 11 427
След 15-20.09. мисля, че бройките заразени ще скочат рязко...от МОН едва ли ще успеят да направят ефективна и работеща организация за  тестване, мерки и дезинфекция в училищата, а точно от това зависи колко седмици ще могат децата да учат присъствено..В противен случай наистина ДО може би ще е по-добре и за родителите и за децата в пика на заразата..

# 11 428
Цитат
предлагат да отпаднат 16 милиона разходи за ваксини за догодина
Правилно.Защо да се дават грешни пари,щом масово народа не иска да се ваксинира?Аз отдавна писах да направят така добре,че някой се е сетил.

# 11 429
Не би трябвало да отпадат парите за ваксини през 2022, не защото нашите ще свършат по фризерите и ще им изтекат сроковете на годност, а защото се очаква, че в ЕС ще се доставят ъпдейтвани ваксини, за новите варианти.

Общи условия

Активация на акаунт