COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 304
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 345
А, не. Изобщо не е все тая дали някой лъже. Особено като става въпрос за нещо толкова сериозно.

Междувпрочем, добре е човек да подбира източниците, с които се опитва да убеди публиката в дадена теза.

# 12 346
  • София
Мерки ли? Какви мерки? Rolling Eyes  
Бойкотът на заведенията: 8 от 10 проверени работеха в нарушение в петък вечер в София
От 10 проверени заведения в София в петък вечер, само две са спазили здравните мерки и забраната за работа след 23 часа. Това установиха съвместно РЗИ и екип на bTV.
На първото проверено място клиентите не се притесняват, че не спазват ограниченията, а други отричат, че са се запътили към отворени барове. Оказва се, че и второто проверено място отказва да спазва вечерния час, а посетителите казват, че не се притесняват от вируса. Собствениците обясняват, че не могат да изгонят клиентите си, но не ги обслужват след 23 часа.
"Те просто не пожелаха да спазват работното време, което ни е наложено от властта", каза собственикът Дениз Александров, а управителят Слав Найденов допълни, че "нямат правомощия да ги изгонят".
"Те са си платили за консумацията в обекта и нямаме правото да ги гоним, след като те са си заплатили за този престой. Ние сме си издали сметките в 23:00 ч. и сме приключили работа с тях", добави Александров.
На три от проверените заведения бяха връчени актове, а при пет покани за връчване, тъй като не е открит отговорник за обекта. За цялата седмица в София са констатирани над 260 нарушения.

Много трогателни извинения, как да не се разхълца човек... А в Благоевград си е направо драма - полицията дебне за нарушители:
Дискотека в Благоевград наруши забраната и отвори за клиенти
Искаме да работим, виждате, че хора не влизат, полицията е тука, чака ако влезе някой да го санкционира, поне така се говори в целия град. Чакаме да видим ще има ли санкции няма ли да има. Хората са наплашени ето вижте ги къде са, но като виждат патрулка, как да влязат. Вие ще влезете ли в заведение како ви пишат 200 лева? Целта е да наплашим хората да не влизат в заведенията и те дискотеките сами ще си затворят, каза Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.
След полунощ малцина младежи все пак влязоха в заведението. Обясниха, че не се страхуват от възможността да се заразят с коронавирус в дискотеката, притесняваха се обаче да не им бъдат наложени глоби.
Ако на клиент му бъде наложена глоба в моето заведение аз ще му взема акта и ще го обжалвам вместо него, допълни Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

Без коментар.

# 12 347
И аз не разбирам драмата, при положение, че стана ясно за пробиви след ваксини.
Дали е ваксиниран през януари, или декември, какво значение има?

# 12 348
Както съм казвал неведнъж, братовчед ми - медицинска "сестра" е ваксиниран на 15 януари, във Виена, 2020 г. Не виждам проблем човекът да е бил ваксиниран там с първа доза в САЩ, може други правила да са, през декември.
Или вие какво, верно си мислите, че след 8-9 месеца няма масови пробиви....оптимисти! В Англия тия по 30 хиляди всеки ден от 2 месеца насам все неваксинирани ще да са, мда....
Нещо си се объркал,какви Ковид ваксини януари 2020 !?

# 12 349
И аз не разбирам драмата, при положение, че стана ясно за пробиви след ваксини.
Дали е ваксиниран през януари, или декември, какво значение има?
явно 1-та доза е била веднага след разрешението на ваксината, още през декември, а втората игла може и да е била януари, но това не е от особено значение.
Изводът, който следва да се направи от видеото е:
1.Човекът е преболедувал
2. По- късно се е ваксинирал
3. Въпреки преболедуването и ваксината:  се заразява отново, разболява се и кара, за съжаление,  тежко инфекцията.

# 12 350
И точка 3 е напълно възможна.
Къде е лъжата?

# 12 351
Написах три пъти къде е лъжата. Да почетвъртя ли?

# 12 352
  • При семейството си
Интересно какви щяха да бъдат реакциите, ако някой беше постнал видео на починал след пълна ваксинация с Модерна декември 2020 година?! Дали нямаше да има значение “дребното несъответствие” или щеше да бъде основен аргумент за “лъжа е”?!

# 12 353
Уиш смята, че който веднъж лъже, то лъже за всичко, има резон.
Но тук мисля не става въпрос за това. Разбирам да се е ваксинирал декември-януари и да казва юли примерно... Просто е дал първата доза за дата вероятно, а не втората (завършен курс). То иначе за коректност трябва да сложи и 2 седмици след втората, за да има някаква изградена защита, че може и повече...еми.. чак пък толкоз не мисля.
Тъжното е ,че преболедували и ваксинирани (това на което се надявахме) нямат защита след определено време, а колко е то...явно е индивидуално. Затова мисля и на преболедувалите дават 6 месеца сертификат за защита, на ваксинираните година май у нас. Но и това не е важно и не ти дава гаранция. Според някои пък би трябвало да имаме дори вечна защита и двете групи, да ама не.
И сега какво става, май трябваше да изчакаме за ваксината. Точно при вълната няма да имаме  май никаква. Аз съм в седми месец вече (как звучи само)..дано устискам до деветия и има бустери.
Няма ли някои ентусиаст да се метне да се боцне за проба какво става. В темата за ваксините имаше съфорумка правеше статистика. Ми нейните бяха добре антитела и би трябвало да е защитена (от ваксината) Но пък..май това няма значение вече или знам ли...отказвам се някаква логика да търся, а и си имам вече причини пост ковиден мозък , та...
Тази седмица е кошмарна. Не знам държава с население, като нашето и да дава толкова жетви всеки ден през седмицата. Няма такава, а народа щрака с пръсти, че и протестира за всичко. Това е обидно просто.

# 12 354
  • в страната на чудесата
Може ли да резюмирате какво против имате ваксините накратко, Елпис и Уиш?
(Нямам предвид полемиката около психиатъра, а ме интересува ясно завената позиция)

# 12 355
  • При семейството си
Може ли да резюмирате какво против имате ваксините накратко, Елпис и Уиш?
(Нямам предвид полемиката около психиатъра, а ме интересува ясно завената позиция)

Може ли да резюмираш как стигна до този извод, Лейка?
Аз съм ваксинирана, за твое и форумно сведение (скоро ще искате ваксинационен статус, за да се изрази изобщо мнение по темите).

# 12 356
Не съм заявявала позиция против ваксините, така че нямам какво да ти резюмирам.

# 12 357
  • в страната на чудесата
Елпис, аз нямам извод. Питам какво против имате ясно. Ако нямате против може да го напишете, ако имате и желаете да споделите ще ми е интересно да го чуя. Задавам въпрос, а не отговор. Мисля, че е ясно.
Хората имат различно мнение, независимо от наличието или липсата на сертификат. Интересно е вашето.

Уиш, благодаря.

# 12 358
  • При семейството си
И все пак мога да не Ви отговоря, Лейка.

# 12 359
  • в страната на чудесата
Разбира се, но се надявам. Ще е интересно не само за мен.

Общи условия

Активация на акаунт