COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 177
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 12 555
  • София
Никой не казва, че лошо да се иде на море или където и да е.  И аз съм ходила и на море и на ресторант ходя и на работя ходя.

Точно за това не смятам , че е редно ние възрастните да си ходим навсякъде а децата да не могат да ходят на училище.

Несправедливо и непропорционално като тежест е спряна тях.

Ето , потребителката по-горе е избрала за нейното дете да бъде на ДО.
 Аз уважавам избора и.

Аз избирам моите да са на ПО.
Искам и моя избор да бъде уважен.

# 12 556
  • Шотландия
Няма ли да се спрете, обърнахте темата на махленски разправии.

# 12 557
Ами аз вече отнесох бан и не разбирам защо, но..приемам го.
За антителата съм се запътила за кой ли път. Решила съм, но не намирам време.
За хотелите. Да, ако избереш без изхранване да е самият хотел, взимаш си каквото ти трябва, при влизане си дезинфекцираш колкото можеш и както разбираш, спалното бельо ти го оставят на рецепция при поискване, не ти влиза чистачка сте се разбрали...и за хотела добре, и за теб добре мисля. А , ако си им и познат и се разбереш коя стая искаш, не е силен сезона съвсем, мисля това е достатъчно за безопасност.
Аз пък, като реша да направя нещо, хващам и го правя. Не се оправдавам по форумите що не съм.
Остъй, ама сме били и на едно и също море. Само дето аз се радвах, че всяка сутрин ни почистваха стаята. Отдавна не бях ходила някъде, където някой друг да ми чисти. Насладих се, макар и в пандемия.
По морето пък какъв "гъч" беше, не е истина. Изнвнадвам се, че човек, притесняващ се толкова много от вируса, би си позволил да отиде на почивка. Но, хора всякакви, животът е шарен. Въпросът е учениците да са на ДО, за да не ходят в градския транспорт!
Значи ти можеш да се тъпчеш по морето, ама децата да са на ДО и да не се качват в градския транспорт.
Евала страхотни сте, направо истински  борци срущу вируса. Иде ми да напиша нещо обидно вече.
Чакам те да се доизкажеш.
Първо, не роптая срещу вируса. Второ, не се тъпча в градакия транспорт. Трето, не живея в България в момента. Та, поне от моите деца можеш да си отдъхнеш. И четвърто, платих социалния си дълг към вируса!

# 12 558
  • София
Санака, къде е казано, че ходенето на море е толкова много рисково за заразяване? Питам, защото два пъти на една страница подигравателно споменаваш почивка на море. Предаването на вируса вече на всички е известно как се случва и не виждам какво значение има дали е в Приморско или в Исперих. В хотел аз наистина не виждам особен риск, ако се ползва маска, само във фоайето има вероятност от струпване, но който се пази, няма да се заседява във фоайе с много хора.
Вие може би не сте били на почивка това лято? Ние също не отидохме, но не смятам, че не може човек хем да отиде на почивка, хем да се предпази.
Разбира се, че съм била на почивка. Няколко пъти даже. Само че аз не пропагандирам да се затварят децата вкъщи, да се налагат локдауни и да се сврем всички в миша дупка.

# 12 559
Много е важно да се изказваш ако си подготвен.
Сина ми е на 15 години. Не е боледувал Ковид, до сега. Ваксиниран е с Пфайзер. Учи и тренира на 180 км от мен, тоест в друг град. Излиза с приятели и гадже, вече, всеки ден. Ходи на тренировки всеки ден. Двуразови. По футболни срещу в Бг и извън. Правят му тестове на всяка среща, повече, отколкото на всички ви взето заедно. Не е до дупето ми. Не съм такъв родител и няма да бъда. Сам се грижи за себе си, сам се пази. С единственото от мен- възпитание и здравна култура. Толкова.
Всеки според разбиранията си и усещанията си.
При тази анархия като цяло в държавата, при тази болнична система и здравеопазване, аз избирам това.
Може би греша, но по- скоро не.
Всеки да си гледа детето както прецени.
Дъщеря ми, тогава на 22, боледува. Знам чувството на безсилие, когато звънях на 112 и нямаше кой... На никой родител не го пожелавам.
Бъдете здрави.

# 12 560
Понеже се попита колко е рисково ходенето на море, да кажа да се направи справка на цифрите на Бургаска област от лятото.
Понеже ми се наложи да бъда за 1 час в Приморско надвечер, средата на август, за тези които не са били, мога да сравня центъра с Кауфланд преди Коледа и да кажа, че повече риск носи един такъв час в Приморско от един учебен ден.

# 12 561
Или какво общо има с нормалния ученик това, че футболистът няма да ходи на училище.

# 12 562
Пиша за последно и приключвам.
1. Ако нападащите бяха прочели постовете ми, вероятно (имам надежда някаква) щяха да разберат, че съм за ПО, но с мерки поне минимални.
2. Ако се налага ДО, то да бъде за малките, защото нямат навици още, не могат да се пазят, най-вече са по 10 ч в училище. Големите да бъдат оставени, защото имат кандидатстване, труден материал, повече и различни учители и всеки си има предпочитания за платформа, за материали , много по-трудно е при тях едно ДО.
3. За въпросното Приморско уточнявам за пореден път, че не съм била в пика , била съм след тест от ваксината с голямо покритие (даже тук се похвалих и доказах) Не може да се сравнява юни месец и началото на юли да е като август на морето. А и така да е...всеки си преценява. Значи вие можете и защото не искате мерки , затова и другите да не ходят-страхливите и за мерки виещи за милост.
4. Не знам дискотеки , барове и нощни заведения да са били нелегални по това време, та упреквате 13-ти в нарушение . Това сега се изисква мисля и има час, но преди не беше така.

Стигам до извода, че не само не четете написаното , не искате нищо, знаете повече и всичко. Най-вече, че няма за никой опасност. Е..ще ви разочаровам, за мен има. Това, дето тук една мама била ваксинирана и слага маска където се искало било достатъчно да се опази, наистина би ме радвало. Но..фактите май говорят друго, ама коя съм аз.
Минавам в личен бан. Ще ви чета и ще ви се радвам на постовете без да ви досаждам. Алелуя.

# 12 563
  • софия
Аз пък бях в Китен края на юли. В хотелчето се хранехме на открито, т. е безопасно. На плажа не сме се въргаляли по шезлонги, защото ползваме морето само за плуване. Не се пържим изобщо. Ако не ходя вечер по главната да се в блъскам тълпата, кое му е опасното. Сега като се замисля по-малко от 3 метра не сме се доближавали до човек. В София няма как да ми се случи ни зима, ни лято.

# 12 564
Fanfanito, разбирам паниката ти, но ако ти не си получила нищо от ПО, не го смятай за общовалиден пример. И аз не виждам смисъл ти да ходиш по почивки, където мерките са под въпрос, а да пишеш периодично, че не искаш децата да са там, където им е мястото - в училище. Та стига с двойния стандарт. Пред училище без мерки и никакво училище, родителите щем, не щем, избираме първия вариант. Защо? Защото се нагледахме какво се случва с ДО.

Много добро интервю на д-р Михнева. Вирусът, за който говори, наистина беше кошмар, но някак покрай Ковид остана на заден фон, а засега страшно много деца. Около мен почти не останаха познати с градинарчета/ясленчета без белодробни усложнения.
Как да има незасегнати деца от вирус, като се пускат болните на ясла и градина хубавичко да се омешат със здравите.
Вирусите по хората ходят, не по гората.

# 12 565
  • Там,където се събуждам щастлива.
53 -ма починали в неделя? Без думи съм. Всякакви дискусии са излишни. Действия трябват. И не да се излиза с какво ни било здравеопазването, а какво да се направи, за да не се стига до него.

# 12 566
53 -ма починали в неделя? Без думи съм. Всякакви дискусии са излишни. Действия трябват. И не да се излиза с какво ни било здравеопазването, а какво да се направи, за да не се стига до него.
Здравеопазването ела го оправи, ако знаеш как, но мен започва да ме съмнява статистиката. Това е ковид, бе, не е чума.

# 12 567
  • Пловдив
Понеже се попита колко е рисково ходенето на море, да кажа да се направи справка на цифрите на Бургаска област от лятото.
Понеже ми се наложи да бъда за 1 час в Приморско надвечер, средата на август, за тези които не са били, мога да сравня центъра с Кауфланд преди Коледа и да кажа, че повече риск носи един такъв час в Приморско от един учебен ден.

Много добре знам за стойностите в Бургас, следя статистиката редовно. Даже съм писала в темата, че в Бургаска област положението изглежда недобро.
И пак да кажа: човек може да отиде на море и да се предпазва от заразяване. Самият факт, че си отишъл на море, не означава автоматично, че пренебрегваш мерките. Защото мерки може да се спазват/нарушават както в Пловдив, така и в който и да е морски град. Разбира се, че който посещава закрити заведения и се блъска в тълпите, докато е на почивка, поема риск. Но може и да се пребивава на море разумно, с избягване на по-оживени магазини, разходки далеч от тълпи и т. н. Така, че не може да се напада някой, просто за това, че отишъл на море, защото това само по себе си не е критерий за предпазване от заразяване или липсата на такова.

# 12 568
13, вълната не тръгна от Бургас, а от Бургаска ОБЛАСТ, което баш си включва курортите.
Бръм, ти не си се заразила за седмица в Приморско, някои не са се заразили в училище. Нито едното, нито другото служи за твърдение, че на море не можеш да се заразиш или пък, че на училище не можеш да се заразиш.
Дискусията тръгна от призивите за ДО, щото ПО е опасно, идващо от хора обикаляли море, барове, плажове, щото там е ОК.

# 12 569
Е, аз ходя на море в Бургаска област. Няма да ходя в Бургас,я. Както и да е.
Извода е- всеки може да почива където и да е, имайки капацитета да го прави безопастно. Адаптирайки се към числа на разпространение и т.н. Това му се казва адаптивност към момнетните обстоятелства. Тоест с Ковид.
Сега нека ме накарат да вляза в нощен бар- да, ама друг път. Нищо, че съм ваксинирана.
Като знам колко гласовито борци за права и свободИ или сЛободия има сега... ами няма да пусна сина си в училище. Трябва да съм не наред. Тези, същите борци срещу тестове и ваксини, и мерки, и .... всичко. Трябва яко да ме хапе мухата... Щото, децата следват, наподобяват родителите си. СорЕ.
Бръм, ти като нямаш деца в училищна възраст, що се изказваш неподготвен/а?

Общи условия

Активация на акаунт