COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 270
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 570
Къде точно съм написала, че нямам деца в училищна възраст?
Да видим кой се изказва неподготвен.

# 12 571
Училищният период в живота ми приключи, твой цитат.
Не го разбрах, като да имаш дете на 9. Извинявам се.

# 12 572
Една добра новина: Англия няма да въвежда ковидпаспорти.
https://trafficnews.bg/sviat/velikobritaniia-se-otkaza-vaksinats … -pasporti-221933/

Мисля, че вървим към оправяне. Ковид вече няма да е такъв фактор в икономиката на страните. Още година- две и ще си е обикновен грип. Може да отваряме шампанското.

# 12 573
А нека да минат година-две преди да отваряме шампанското.

# 12 574
Фани, извинявай, ама деца нямаш.
Иначе малко поне щеше да си наясно, че ДО за 1-4 клас означава родител да преподаде материала поне още веднъж, за да се разбере нещо от него както трябва. Играх го 1 и 2 клас вече. И не, че не се стараят госпожите.
Часовете са по 20 мин. Докато почнат и трябва да идва новия час. Нямат реална връзка никаква с децата, домашни се снимат и пращат, къде проверени, къде не - материала си върви. Аз съм реално контролът какво е разбрал моето дете.
Дали на всички родители им се занимава и имат време и възможност?
Ми да пропуснем направо началното, да стане домашно учене на четене и писане и бум 5 клас.
Може и гимназията да пропуснем, че вече са големи и се оправят сами и айде на тръстиката по заводите..
Има си тема и за ДО, като искате подробности, там има достатъчно мат'рял за четене и разсъждения...

# 12 575
  • София
Да отваряме шампанското?!
Всичко е песен, така ли беше?

Аз наистина не знам в коя реалност живея.
В моята умират по около 100 човека дневно от заболяване, от което е имало възможност да се спасят поне 95 от тези 100.
В моята реалност е ясно, че децата ни пак ще бъдат ДО.
Ковид отделенията се запълват още през лятото.
А идва есен, зима.

И още, и още.

# 12 576
  • Пловдив
Значи имам чувството, че аргументите ви започват и свършват с паниката. Това се превърна в мантра и задължително оправдание, че сме тълпа нечистоплътни същества. На фона на разбитите улици, порутените къщи по селата и цялата свинщина по улиците, безстрашната тълпа идеално се вписва в обстановката. Надявах се епидемията поне малко да хигиенизира българина, но не! Същите мърлячи си оставаме. Че и се гордеем с това.

# 12 577
Не съм гледала тези интервюта вчера, но звучи ужасно - Петър Велков: "Днес слушам сутрешния блок. Появява се учителят Тео, уважаван от цяла България. Започва да ръси конспирации, ужасяващи небивалици на тема Ковид...(бях попадал на интервю с него преди, което не издържах да изгледам, то беше апотеоз на най-нелепите глупости и лъжи за Ковид).

Сега изръси, че единствената мярка срещу Ковид трябвало да бъде да приберат от улицата бездомните, че хората се заразявали, защото не мислили позитивно, че родител на негов най-успешен ученик го изкарал тежко, защото била разведена...

Накрая наговори и небивалици за съвременното образование, за неговото бъдеще. Не отчете изобщо дигиталния скок, който направи българската образователна система (едно от най-значикмите дори в световен мащаб и огромен плюс (от малкото) на пандемията), а за капак сподели, че ако вземат телефоните на децата, то щял успехът да скочи с единица и половина.

Не, няма да скочи. Трябва да има регулации в използването, но най-важното е да им покажем как може технологиите да бъдат полезни и да ги интегрираме, иначе тотално ще загубим поколението Z...

Моите уважения към успехите на този човек, но е време, когато даден индивид показва тотална функционална неграмотност, разпространявайки фалшиви новини по дадена тема, независимо кой е, да му се противоречи и да не му се дава думата, ако сее тотални небивалици...

За финал малко по-късно Камен Донев в интервю завърши, след като журналистът рекламира всички му представления, дори беше приключила интервюто, та той експлицитно (без дори да го питат или темата да е такава) заяви, че зрителите не било нужно да се ваксинират, за да отидат на представленията му...

Ужасяващо безхаберие. Тези призиви са тотално противоположни на това, което прави цивилизованият елит на известните творци, музиканти и тн. по света. Те призовават хората да се ваксинират, за да може да има повече културни събития и техните фенове да са живи.

Точно заради такива послания съм сигурен, че Камен Донев няма да случи всичките си събития през следващите 2 месеца. Точно защото ще бъдат отменени, а една част от неговите фенове (какъвто съм и аз) дори няма никога да отидат пак на негово представление, защото няма да са сред живите...

А преди това нареди хубави и смислени слова колко важни са думите и какво влияние имат върху хората...животопроменящо

Повръща ми се от ролевите модели у нас....а какво искаме от масовия човек...

Трагедия!"

# 12 578
Бе аз едно не разбирам, защо още жалим хора, които съвсем доброволно са си направили избор да не си слагат ваксина? Имат право - не го правят, ок, но защо трябва да ми е жал ако се разболеят? Rolling Eyes (Изключвам супер малкия процент хора, които не могат да се ваксинират заради здравословно проблеми)

# 12 579
  • При семейството си
Понеже се попита колко е рисково ходенето на море, да кажа да се направи справка на цифрите на Бургаска област от лятото.
Понеже ми се наложи да бъда за 1 час в Приморско надвечер, средата на август, за тези които не са били, мога да сравня центъра с Кауфланд преди Коледа и да кажа, че повече риск носи един такъв час в Приморско от един учебен ден.

Същите тези потребители, които обясняват персонално те колко безопасни почивки да имали, следяха статистиката и констатираха, че пламваме от курортите, ама нейсе.
Като имаш високорисков близък, ще намериш начин да го ваксинираш или максимално изолираш, няма да искаш стотици хиляди деца да го правят.

# 12 580
Много познати гледам са по почивки в Турция. Не знам някой има ли наблюдения как е там? Позната ми каза вчера, че били пълни хотели, ресторанти с много народ и без отстояние между масите. Носили маски в големите магазини само. Друга пък заяви, че спазвали всички мерки и имало добър контрол. Може би зависи от хотела, в който си.

# 12 581
А защо слагаш ваксинираните с една доза в сметките, след като от месеци се знае, че   1 доза не пази срещу Делта? Погледни ваксинираните с две дози и заразените без ваксина и пак дай цифрите.

Както е казал човека - искай, и ще ти се даде!

Заразени общо с делта между 29-ти и 15-ти август в англия - с две дози 40453, неваксинирани - 36583. За хора над 50 години - с две дози 18592, неваксинирани - 1833. В тази възрастова група всъщност има огромна разлика, с много повече заразени напълно ваксинирани.
Смъртни случаи от делта за същия период общо с две дози 412, неваксинирани - 146. За хора над 50 години - с две дози 402, неваксинирани 119.

https://theintercept.com/2021/09/06/new-details-emerge-about-cor … h-at-chinese-lab/
Грешен ли е линкът или аз не виждам такава инфо в него? Статията е за Китай и изследване за произхода на коронавируса.
Този линк поне два пъти се публикува, но и аз не успях да стигна до извора на информация. Реших, че грешката е в моя телефон.

# 12 582
  • София
Мда, никога не е късно да се изложиш яко...
Теодосий Теодосиев: Страхът е по-опасен от вируса
„Страхът е по-опасен от вируса. Ако човек живее здравословно и не страда от тежки помисли, няма да се разболее“, каза прочутият учител по физика Теодосий Теодосиев.
И още един:
Проф. Лъчезар Аврамов: НОЩ са отговорни за четири вида причини за смърт
Така че, дотук това са три вида причина за смърт – единият е плашене на хората и прекъсване на лечението им, вторият е неадекватно лечение, тъй като включително и наши предложения за много ефективни методи не бяха възприети и третият - обществено настроение, което води до крайна реакция. А има и четвърти – психолозите твърдят, че уплашеният човек изпада в имунодефицитно състояние и се увеличава възможността от заболяване от самия вирус. Значи, четири много тежки престъпления са извършени и се надявам, ако не този главен прокурор, то следващият да търси отговорност на тази организирана престъпна група.
Разбира се, самият вирус не е причина за повишената смъртност... ooooh!
Впрочем този последният е ясен - нацелил се е в политиката. Но останалите уж "учени глави" - защо ръсят небивалици и се излагат, непонятно...

# 12 583
53 -ма починали в неделя? Без думи съм. Всякакви дискусии са излишни. Действия трябват. И не да се излиза с какво ни било здравеопазването, а какво да се направи, за да не се стига до него.

Вече и мен ме съмнява статистиката.
Май като в Русия е и нашата работа. Да не плашим хората, държим една стойност, 50 дневно.

# 12 584
Точно професорка от БАН ми говори какво ми пукало като млад човек за високата смъртност у нас. После започна с етикетите тип паникьор и разни други не особено приятни. Същата доста защитава Мангъров и Чорбанов. Аз й обясних, че не може всички да сме щрауси и да не ни пука, особено, когато това е нашата родина, но си остана глас в пустиня. Ако не ти пука и прокламираш свободия ще ти казват "браво"  и едва ли не си някакъв герой - това забелязвам у нас.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:46 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт