COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 834
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 305
  • София
Роналд, прав си, подведох се:

# 13 306

Софт, за знаменателя иде реч - 1,2 мил ваксинирани от общо 6млн население ще дойдат по-голям процент ваксинирани, отколкото спрямо 7 мил.

Това е ясно, но Диорела съвсем друго написа. А знаменателят колко да се промени? Вместо 15% няма и 20 да стане.
По-малко от 1,1 милиона първа доза са сложени, при 6 милиона население това са 18%.

# 13 307
Точно това написах, но ти не го разбра.

# 13 308
2 437 295 дози са сложени до момента. Ако се знае колко от тях са Янсен ще се разбере колко са ваксинираните в България. При всички случаи са над 1 250 000.

# 13 309
  • Сан Франциско
Сомбра, говоря за репутацията на Станфърд, не на Файзър. Между другото, Педиатрична Болница Люсил Пакард е част от Станфърд и е в топ 10 най-добри болници. Няма сила на света, която да ги накара да фалшифицират данни и да застрашат бебета и деца, ако се окаже, че ваксината е опасна - само за да уйдисат на Файзър - независимо кой финансира проучванията.

# 13 310
В портала пише 1257214 напълно ваксинирани. За да се изчисли верен % , трябва да се махнат от всички с бг гражданство, тези, които не живеят трайно в България. А за още по-голяма точност, трябва да се изчисли спрямо пълнолетното население, живеещо в Бг, както изчисляват в други държави.
А като се прибавят и официално преболедувалите - 477161, умножени по 4, нещата ще придобият доста по-различен характер.  Разбира се, част от преболедувалите са и ваксинирани и трябва да се извадят от общия сбор на защитени. Но приемам, че около 3 млн. имат някаква защита. И си мисля, че това е повече от половината пълнолетни, живеещи у нас. Нещата не изглеждат толкова зле.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:38 от Diorela

# 13 311
2 437 295 дози са сложени до момента. Ако се знае колко от тях са Янсен ще се разбере колко са ваксинираните в България. При всички случаи са над 1 250 000.

Не са, защото има и безброй хора “ваксинирани” с Янсен. Развяват един лист хартия, тоест, без да са виждали игла.

# 13 312
  • Немция
В портала пише 1257214 напълно ваксинирани. За да се изчисли верен % , трябва да се махнат от всички с бг гражданство, тези, които не живеят трайно в България. А за още по-голяма точност, трябва да се изчисли спрямо пълнолетното население, живеещо в Бг, както изчисляват в други държави.
А като се прибавят и официално преболедувалите - 477161, умножени по 4, нещата ще придобият доста по-различен характер.  Разбира се, част от преболедувалите са и ваксинирани и трябва да се извадят от общия сбор на защитени. Но приемам, че около 3 млн. имат някаква защита. И си мисля, че това е повече от половината пълнолетни, живеещи у нас. Нещата не изглеждат толкова зле.
Някой ще тръгне ли да прави толкова точни сметки? Thinking

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:57 от Бибит

# 13 313
Съмнявам се у нас да ги направят, поне не официално. Други държави поне се опитват. В МЗ може и да имат някакви доста по-точни данни, на база на които да правят предвиждания.   Никак не е сложно.

# 13 314
А като се прибавят и официално преболедувалите - 477161, умножени по 4, нещата ще придобият доста по-различен характер.  Разбира се, част от преболедувалите са и ваксинирани и трябва да се извадят от общия сбор на защитени. Но приемам, че около 3 млн. имат някаква защита. И си мисля, че това е повече от половината пълнолетни, живеещи у нас. Нещата не изглеждат толкова зле.
По-скоро по 6 трябва да се умножава. То в САЩ се говореше за по 5, а при нас със сигурност се хваща по-малко. Май ще се окаже, че около половината от всички българи имат защита срещу ковид.

# 13 315
  • Насред хаоса
Сомбра, говоря за репутацията на Станфърд, не на Файзър. Между другото, Педиатрична Болница Люсил Пакард е част от Станфърд и е в топ 10 най-добри болници. Няма сила на света, която да ги накара да фалшифицират данни и да застрашат бебета и деца, ако се окаже, че ваксината е опасна - само за да уйдисат на Файзър - независимо кой финансира проучванията.
Аз не говоря за тях. Искрено се надявам да е така и дадено нещо да се прилага само когато е нужно и достатъчно проверено.

# 13 316
А като се прибавят и официално преболедувалите - 477161, умножени по 4, нещата ще придобият доста по-различен характер.  Разбира се, част от преболедувалите са и ваксинирани и трябва да се извадят от общия сбор на защитени. Но приемам, че около 3 млн. имат някаква защита. И си мисля, че това е повече от половината пълнолетни, живеещи у нас. Нещата не изглеждат толкова зле.
Колко са зле нещата, се вижда ясно от статистиката на хоспитализирани и починали, както и от увеличението на общата смъртност  в данните на НСИ ( а те са за две седмици назад). Както неколкократно писах, публикувах графики на смъртността и тя повтаря напълно втората вълна засега. С тръгването на училище и затварянето на всички в офисите не виждам как статистиката ще стане по-добра. Дори 40- 50% да са защитени, останалите са напълно достатъчни за препълване на болниците и за  още много смъртни случаи. Ти призоваваш за критично мислене, интелигентен човек си, предполагам можеш да видиш ефекта на ваксините върху смъртността в държавите с много ваксинирани и в същото време много заразени.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 06:21 от TafTaf

# 13 317
Като гледам бакалските сметки и аз да пусна една - за почти 2 години официално 1,5 млн  са "защитени", а неофициално 3 млн, допълнително умрели са 30 хиляди (по 15 хил на година).
Значи, докато всички го придобият този имунитет, ни трябват официално останалите 3 млн / 1,5 млн = още 2 години и още 30 хил допълнително умрели,  а неофициално 3 млн /3 млн = още 1 година и още 15 хил допълнително умрели.
На мен 2 години са ми много да се влачим така.

# 13 318
Ако искате и по 100 умножавайте, но това няма да промени фактите, а те са:

- 4 582 хоспитализирани, 396 в интензивно отделение
- 474 починали през последните 7 дни

Нито преболедувалите, нито ваксинираните са достатъчно и от доста време сме с най-лошата статистика в ЕС и не виждам изгледи това скоро да се промени.

Днес имаше статия за катастрофалното управление на пандемията в България в шведските медии, а в шведския форум следят с интерес самоубийствената ситуация в България като контролна група без ваксинация.

# 13 319
  • София
Аз също преди време се опитах да кажа, че в София вероятно поне 50% от населението са се сдобили с имунитет, но ... както и да е.
Taftaf, така е. Делтата е по-заразна, има пробиви при имунитета, но податливо на зараза остава 50 % от населението. Ще има/вече има вълна от заразени, ще има и хора в болниците, но дори при по-висока заразност, вълната ще е ограничена от по-малкия брой незащитени хора.
Аз наистина не разбирам, на база на какво, продължаваме да чакаме апокалипсис?

Общи условия

Активация на акаунт