COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 826
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 290
  • София
Май не съм била тогава, поне не си спомням.
Може и да се заобикалят ай пита, но за Нико конкретно аз съм писала и сигнализирала, така че не е да не знаят.

# 13 291
  • Сан Франциско
Цитат
  За научно изследване се обърни към Пфайзер, и без това сами си назначават, провеждат и финансират научните изследвания. 

А това твърдение да докажеш тогава?

В момента текат клиничните изследвания за ваксината за деца 5-12 в мисля 96 университети, болници и други институции, включително Йейл и Станфърд. Живея на няколко мили от втория и често работя с тях. Искаш ли да ти обясня точно колко големи са целите и мотивацията им да си очернят репутацията и сляпо да козируват на Файзър, да допуснат фалшиви данни и да уморят децата?

# 13 292

Най-отвратителното е, че те много добре знаят за това, че при бебетата има риск от много странични ефекти, и пак настояват да им се слага.
Да подкрепиш това твърдение с научно изследване? Иначе е само твоя теза.
За научно изследване се обърни към Пфайзер, и без това сами си назначават, провеждат и финансират научните изследвания. Поради което не вярвам нито на тях, нито на "официалните издания", които публикуват, каквото им се каже отгоре. Тезата не е моя, аз не съм научен работник, а е известие от Дейли мейл, което е дадено и в нашите медии. Между другото, и по други медии се казва, че искането на такова одобрение е противоречив ход, дори само от гледна точка на етиката.
Та по повод подскачането на Софти да посоча разликите:
Preliminary trials of the Pfizer vaccine in young children suggests it is safe, but there are ethical concerns as well as fears about the small risk of side complications

While the vast majority of people who get myocarditis are treated within days, it's unclear what the long-term effects are.
Цялата статия:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9993523/American-BABIES … s-jab-winter.html
Рискът бил малък, нашите писали, че е голям. Другото си остава така.
Не, няма никаква разлика между голям и малък риск. То и за Ковид така - на едни им се струва малък риска, на други - голям и по това цели общества решават дали ще се ваксинират или ще карат на естествен подбор, но то няма съществена разлика, де.

# 13 293
  • София
Ще купим 10 хил. дози от френската "Санофи"– https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgariia-kupuva-nova-vaks … -covid-19-2283838

# 13 294
След преброяването май % ваксинирани у нас изведнъж ще скочи. Преди малко проф. М.Константинов, коемнтирайки изборите, спомена официалната цифра, която е база за тези сметки, като каза - Това са всички българи, живеещи по света. Това беше и моето мнение отдавна, че % е много по-висок, защото не трябва да се изчислява спрямо всички с бг гражданство, както е сега.

# 13 295
  • София
Имаш предвид, че ще излезем 6 мил вместо 7 ли? Не бих се учудила де.

# 13 296
Нещо такова ще се случи. Не зная с колко , но ще намалеем - тези, които реално живеят в България. Защото сега % ваксинирани се смята на база всички с бг гражданство - българи, емигрирали трайно, българи, родени и живеещи в чужбина,  с бг гражданство, родени от смесени бракове и живеещи трайно в чужбина, чужденци,  придобили бг гражданство - македонци и т.н.
Смятай само в Турция колко такива с бг гражданство има , заради гласуването.

Но това ще стане, ако решат да изчислят този % ваксинирани на база данни от преброяването, а не по ЕГН, т.е. всички с бг гражданство и ЕГН, както сега изчисляват.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:05 от Diorela

# 13 297
  • София
Нещо такова ще се случи. Не зная с колко , но ще намалеем - тези, които реално живеят в България. Защото сега % ваксинирани се смята на база всички с бг гражданство - българи, емигрирали трайно, българи, родени и живеещи в чужбина,  чужденци, придобили бг гражданство - турци, македонци и т.н.
Кога обаче ще обявят резултатите от преброяването? Дали ще е до края на годината или в края на следващата.....

# 13 298
6 милиона ми се струват даже прекалено оптимистични.

# 13 299
Нещо такова ще се случи. Не зная с колко , но ще намалеем - тези, които реално живеят в България. Защото сега % ваксинирани се смята на база всички с бг гражданство - българи, емигрирали трайно, българи, родени и живеещи в чужбина,  с бг гражданство, родени от смесени бракове и живеещи трайно в чужбина, чужденци,  придобили бг гражданство - македонци и т.н.
Смятай смо в Турция колко такива с бг гражданство има , заради гласуването.

Как ще се смята така? Броят се поставените дози. Моите две и още четири в къщи няма как да са преброени като процент ваксинирани в България, само защото имаме българско гражданство. Ако някой се е ваксинирал в България по време на отпуск, може. Но за две дози трябва да е бил много дълъг отпуск.

# 13 300
  • София
Е, предишното преброяване беше 2019, надали един милион са емигрирали точно в ковидските години. Ще видим де, любопитно ми е и на мен.

Софт, за знаменателя иде реч - 1,2 мил ваксинирани от общо 6млн население ще дойдат по-голям процент ваксинирани, отколкото спрямо 7 мил.

# 13 301
А онези, ваксинирани с еднодозовата Янсен?
Аз, между другото, емигрирах точно в началото на Ковид.

# 13 302
  • София
Е, предишното преброяване беше 2019, надали един милион са емигрирали точно в ковидските години. Ще видим де, любопитно ми е и на мен.

Софт, за знаменателя иде реч - 1,2 мил ваксинирани от общо 6млн население ще дойдат по-голям процент ваксинирани, отколкото спрямо 7 мил.
2011 г. беше предишното преброяване, както в БГ, така и в Европа. Пак се брояхме електронно (за първи път).
2019 не знам да е имало официално преброяване.

# 13 303
Ако е било 2011...даже са и под 6 млн.

# 13 304
  • Насред хаоса
Цитат
  За научно изследване се обърни към Пфайзер, и без това сами си назначават, провеждат и финансират научните изследвания. 

А това твърдение да докажеш тогава?

В момента текат клиничните изследвания за ваксината за деца 5-12 в мисля 96 университети, болници и други институции, включително Йейл и Станфърд. Живея на няколко мили от втория и често работя с тях. Искаш ли да ти обясня точно колко големи са целите и мотивацията им да си очернят репутацията и сляпо да козируват на Файзър, да допуснат фалшиви данни и да уморят децата?
Много назад преди време дадох линк, в който гордо се казваше как производителят е провел и финансирал изследването на някоя от ваксините. Признавам, че и мен ме учуди - хем да произвеждаш нещо за продажба, хем и ти да си го проверяваш и оценяваш, като на всичко отгоре и си го финансираш. Нали знаеш, че който плаща, той поръчва музиката?
Що се отнася до репутацията - говоря за самите производители, които правят това. А изследванията се нуждаят от много пари.
А репутацията на фармагиганти отдавна е оплескана с достатъчно дела, замазани с извънсъдебни споразумения далеч преди ковид.  И все за измами, корупция и недостатъчни проучвания, преди да метнат поредния медикамент за широка употреба.
Тук е кратко описано, статия от 2009 г., вероятно има и нови, за който иска да чете.
http://old.segabg.com/article.php?id=433248

Общи условия

Активация на акаунт