COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 870
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 275
Биологичните „пръстови отпечатъци“ на дълъг COVID в кръвта могат да доведат до диагностичен тест, казват учени от Кеймбридж

В първоначалните си открития екипът идентифицира биомаркер / биологичен "пръстов отпечатък" / в кръвта на пациенти, които преди това са имали COVID-19. Този биомаркер е молекула, известна като цитокин, произведен от Т клетки в отговор на инфекция. Както при антителата, този биомаркер остава в кръвта дълго време след инфекцията. Екипът планира скоро да публикува резултатите си.

Като част от пилотното си проучване, екипът също идентифицира конкретен биомаркер, открит при пациенти с дълъг COVID. Тяхната работа предполага, че тези пациенти произвеждат втори тип цитокин, който продължава при пациенти с дълъг COVID в сравнение с тези, които се възстановяват бързо и може да са един от двигателите зад многото симптоми, които пациентите изпитват. Следователно това може да се окаже полезно за диагностициране на дълъг COVID.
https://www.cam.ac.uk/research/news/biological-fingerprints-of-l … est-say-cambridge

# 13 276
Рискът от long covid за ваксинирани са измерили, че е с 49% по-нисък спрямо неваксинирани:
Vaccinated with COVID-19 Are Half as Likely to Have Long-Term Symptoms
A oт UK скоро са публикували тези резултати от голямо проучване на ваксинирани:
https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099( … )00460-6/fulltext
Едва 0.2% от напълно ваксинираните са регистрирани като болни от ковид като очаквано мнозинството случаи са сред по-възрастните хора.

# 13 277
Биологичните „пръстови отпечатъци“ на дълъг COVID в кръвта могат да доведат до диагностичен тест, казват учени от Кеймбридж

Скрит текст:
В първоначалните си открития екипът идентифицира биомаркер / биологичен "пръстов отпечатък" / в кръвта на пациенти, които преди това са имали COVID-19. Този биомаркер е молекула, известна като цитокин, произведен от Т клетки в отговор на инфекция. Както при антителата, този биомаркер остава в кръвта дълго време след инфекцията. Екипът планира скоро да публикува резултатите си.

Като част от пилотното си проучване, екипът също идентифицира конкретен биомаркер, открит при пациенти с дълъг COVID. Тяхната работа предполага, че тези пациенти произвеждат втори тип цитокин, който продължава при пациенти с дълъг COVID в сравнение с тези, които се възстановяват бързо и може да са един от двигателите зад многото симптоми, които пациентите изпитват. Следователно това може да се окаже полезно за диагностициране на дълъг COVID.
https://www.cam.ac.uk/research/news/biological-fingerprints-of-l … est-say-cambridge

Още нещо интересно пише в тази статия, което се коментираше тук - че се подобрявяли симптомите на дълъг ковид след ваксинация. Наричат тези доказателства анекдотични.

Цитат
„Има анекдотични доказателства, че пациентите виждат подобрение в симптомите на дълъг COVID, след като са били ваксинирани - нещо, което сме виждали при малък брой пациенти в нашата клиника. Нашето проучване ще ни позволи да видим как този биомаркер се променя за по -дълъг период от време в отговор на ваксинацията.

# 13 278
Рони ето нещо по-ново:
https://newseu.cgtn.com/news/2021-09-11/COVID-19-vaccines-are-wo … GoGaxG/index.html
Просто в онова проучване което цитирах не е включен ефекта от делта вълната. Може със сигурност да се каже, че съмненията в това, че имунизацията не дава силен ефект са неоснователни.

# 13 279
  • Бургас
Аз вече съм вбесена до степен n-та. За първи ден учениците с редовни часове. 7ми клас - без маски. 11 клас без маски! Различни училища в Бургас! Не ми е само за ковид. На какво ми учат детето? Че правилата може и да не се спазват, ако не ни кефят? Просто съм в тих потрес от училищата.

И в общите почещения са без маски, остави по часовете.
Няма как да се наемат 200-300 човека да следят всеки ученик.

Казвам, че са без маски в час, докато пред тях има преподавател. Това е съвсем различно от “децата не слушат и не носят маски”, “не можем да наемем 300 човека да ги следят” и т.н 0 сложени маски в час. Смятам, че съм се изразила достатъчно ясно и в първия си пост. Проблема не е в учениците, а е на друго място.

# 13 280
Мария Шаркова: ”Преди няколко дни имах възможност да обясня пред няколко чужди медии защо нивото на ваксинация в България е толкова безобразно ниско. Като една от причините посочих популизма сред партиите и отказът им да заемат категорична позиция по тази тема, заради каскадата от избори в страната и страха да не изгубят гласоподаватели.
Срамна позиция е това, защото инкасирането на гласовете на противниците на ваксинопрофилактиката ще стане за сметка на правото на здраве и с цената на много жертви.
За жалост служебният министър-председател вчера доказа моята теза, посочвайки, че въвеждането на задължителна ваксинация за някои групи хора било дискриминационно и нарушавало правата им. Този въпрос се реши преди месеци от Европейският съд за правата на човека, който установи, че няма дискриминация, нито нарушаване на правото на личен живот при въвеждане на задължителните ваксини, което прави спорът по темата безсмислен, а подобни твърдения смешни. Да, това изказване може да се е харесало на бъдещите гласоподаватели, но то е безотговорно спрямо общественото здраве и най-лошото, издава сериозно непознаване на стандартите в областта на правата на човека.
Нека напомня, че държавата има позитивно задължение да опази живота и здравето на гражданите си и носи отговорност, когато управляващите се навеждат пред група хора, за да си заврат главата в пясъка.”

# 13 281
  • Шотландия

Най-отвратителното е, че те много добре знаят за това, че при бебетата има риск от много странични ефекти, и пак настояват да им се слага.
Да подкрепиш това твърдение с научно изследване? Иначе е само твоя теза.

# 13 282
Къде ги намирате тези хора? Че и много.
Аз не познавам чак много, но и моите приятелки казват, че ще се ваксинират, когато вече "няма накъде". Едната даже е в този форум, та не е чак екзотична. И в темата също някои хора казаха, че, докато не е задължителна ваксината, няма да си я сложат.
Скрит текст:
Аз даже опонирах на една дама, защото не разбрах какъв и е мотивът. Беше още в началото на ваксинацията, много добре си спомням разговора. Аргумент беше, че в този случай ЕМА е трябвало да я удобри и някой носел отговорност при проблеми. Тоест звучи логично според мен, а не екзотично.
.
Иначе за Франция не знам, там май не обичат ваксините по принцип, иначе защо имат единайсет (!) задължителни?
Скрит текст:
В Австрия нянма нито една, докарват си над 80% от детските чисто доброволно. Те харесват този метод, имат си даже собствена измислена ваксина срещу болест, разнасяна от кърлежите. Просто драмата на самата тема "ваксинация" отсъства и затова на мен ми убягва емоцията в цялото нещо. Мога да разбера логични аргументи, но чак пък борба и драма.. Simple Smile

ПП Ехее, те са стигнали 75% с една доза, не знам защо ги коментираме като противници. Тоест това са процентите от цялото им население. Като извадим децата под 12 години и алергичните, колко ли остават..

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 16:09 от Анонимен

# 13 283
Да подкрепим с една картинка положението у нас:

видно отново има един световен лидер и населението му главно се настанява от страх в болниците ... както уместно би отбелязал един наш виден експерт.

# 13 284
е, тя ще се регистрира наново, надявам се
Ако е бан по ай-пи, май не може. Съжалявам и аз, че се е получило така; не ми звучеше агресивно. Може би има нещо, което не знаем.

ПП Ако четеш Лили, обърни се към модератор. Може да измислите някакъв вариант.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 16:15 от Анонимен

# 13 285
  • София
Скрит текст:
off
Скрит текст:
Мултиакаунтинга е принципно забранен, но гледам тук в този форум се правят изключения за някои явно "специални потребители".
/off

Забранен е, да. Накрая могат да сложат наистина бан по айпи, само че рискуват по този начин да го отнесат и други юзъри в бг мама (може да са няколко), затова не го и правят. В крайна сметка - могат да баннат и цяла София, само кликбайтовете ще им намалеят и ще викат на килимчето, като спаднат и приходите от реклами във форума.

# 13 286
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
няма да е мулти, защото тя ще има само един, нали

Идеята е да не пишеш от много акаунти и като шизофреник да си водиш сам дискусии, предполагам.

Иначе на моето IP има 4 ма потребители, но само аз съм регстрирана във форума

Това значи, че те няма да могат да се регистрират, ако решат ли ?

# 13 287
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Един цитат от статия в Офнюз:

""...Пробив означава положителен тест не по-рано от две седмици след втората доза. Обръщам внимание положителен тест, не разболяване. Това означава пробив. САЩ съобщават за 0.02% пробиви във ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Джонсън и Джонсън“. От тези 0.02% много малка част от случаите боледуват тежко. Говорим за тежко боледуване, не за кихане, кашляне, температура 2 дни. И съвсем малка част боледуват вече много тежко, в болници, или загиват..."

# 13 288
  • Насред хаоса

Най-отвратителното е, че те много добре знаят за това, че при бебетата има риск от много странични ефекти, и пак настояват да им се слага.
Да подкрепиш това твърдение с научно изследване? Иначе е само твоя теза.
За научно изследване се обърни към Пфайзер, и без това сами си назначават, провеждат и финансират научните изследвания. Поради което не вярвам нито на тях, нито на "официалните издания", които публикуват, каквото им се каже отгоре. Тезата не е моя, аз не съм научен работник, а е известие от Дейли мейл, което е дадено и в нашите медии. Между другото, и по други медии се казва, че искането на такова одобрение е противоречив ход, дори само от гледна точка на етиката.
Та по повод подскачането на Софти да посоча разликите:
Preliminary trials of the Pfizer vaccine in young children suggests it is safe, but there are ethical concerns as well as fears about the small risk of side complications

While the vast majority of people who get myocarditis are treated within days, it's unclear what the long-term effects are.
Цялата статия:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9993523/American-BABIES … s-jab-winter.html
Рискът бил малък, нашите писали, че е голям. Другото си остава така.

# 13 289
Дейли мейл не е ли жълт вестник?

Общи условия

Активация на акаунт