COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 142
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 195
Те искат естествен имунитет и рано или късно ще го изкарат.

Скрит текст:
Аз сигурно ще мина още утре. Пръво лекарят каза да отида септември, после август, обаче сега ме посъветва да е преди пътуването за Италия, защото колумбийският вариант е вече в Австрия и ще става все по-трудно да си избереш ваксина. До днес например са Джонсън наред, от утре една седмица ще има Пфайзер, после не знам, дано не е Астра (нищо против Англия като държава, да не ми се обиди някой), Модерна беше вече.

Иначе така правят вече - казват предварително тази седмица какво бият и който иска, отива. Човек има право и да не иска, разбира се и това не го прави престъпник.

ПП Към днешна дата 64,99% са с една доза.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 10:19 от Анонимен

# 196
Тази публикация, която е цитирал NumLock  е много тревожна..Досега се коментираше само, че е възможно някога да стане.....След като вече и учените са се притеснили,  появяването на нов щам може да много по-скоро отколкото всички сме мислили, и то в Англия....В един момент цялото население ще остане без защита.. Не знам дали фармацевтичните компании ще могат да реагират бързо с нова ваксина или лекарство за този евентуален щам..Просто не знам как се стигна до това положение..

# 197
  • Пловдив
И то активната част от насалението. Преди малко видях поне 350 човека на площ 200 кв.м, включваща и масите. Това в едно плажно барче на морето. Каква дистанция, музиката дъни, те си крещяха в лицата, за да се чуват.

Това в България ли?

# 198
Споделям мнението, че Бургас ще стане едно от първите огнища на делта..

# 199
  • При семейството си
Интересно, преди се цитираха експертите математици Томов и Велков.
Първият твърди (то и вторият, де), че около 2 милиона и 400 хиляди са минали през вируса в България:
https://bntnews.bg/news/lachezar-tomov-okolo-2-mln-i-400-hilyadi … -1160031news.html

# 200
Интересно, преди се цитираха експертите математици Томов и Велков.
Първият твърди (то и вторият, де), че около 2 милиона и 400 хиляди са минали през вируса в България:
https://bntnews.bg/news/lachezar-tomov-okolo-2-mln-i-400-hilyadi … -1160031news.html

Те са ми много смешни като започнат да говорят за мутации, щамове, ваксини, лекарства, защото това са все неща от които нищо не разбират..Добре че не са започнали да говорят и за протокола за лечение на ковид..Simple Smile

# 201
  • София
Той и Пиер Велков, на когото, както знаем, баща му е математик, твърдеше, че без локдаун ще го изкараме всички и то по няколко пъти. После излезе в лятна ваканция, взе да се подвизава по някакви екзотични дестинации, които НЕ са в България и те така...

# 202
Тази публикация, която е цитирал NumLock  е много тревожна..Досега се коментираше само, че е възможно някога да стане.....След като вече и учените са се притеснили,  появяването на нов щам може да много по-скоро отколкото всички сме мислили, и то в Англия....В един момент цялото население ще остане без защита.. Не знам дали фармацевтичните компании ще могат да реагират бързо с нова ваксина или лекарство за този евентуален щам..Просто не знам как се стигна до това положение..

На мен ми е интересно пък как точно решиха, че ще се пръкне в Англия.
Достатъчно много държави си минаха и ще преминават през вълните без никакви мерки, но светът се притеснява, че Англия без мерки ще създаде нов щам...........

# 203
Няма реална статистика, защото много хора предпочитат да се тестват с тест от аптеката, за да избегнат карантината. Други пък изобщо не се тестват щото ще им бръкнат в мозъка и така....
А сигурно и в другите държави има такива, които са се тествали във къщи и се скатават.
В Гърция също има такива, въпреки че не са мнозинство.

Моля да кажеш как тече купона на Миконос  без музика и с вечерен час. Че ми е трудно да си го представя.

# 204
UK
Хиляди хора с "дълъг Covid" биха могли да се възползват от финансирането на 15 нови проучвания на състоянието, неговите причини и потенциални лечения.

Изследователи от цяла Великобритания ще разследват всичко - от мозъчна мъгла до продължаваща задух, използвайки нова техника за откриване на скрити белодробни увреждания.

Те ще бъдат подкрепени с 20 милиона паунда от Националния институт за здравни изследвания (NIHR).

Long Covid все още не е напълно разбран.

Въпреки че много хора се възстановяват напълно след Covid-19, някои продължават да изпитват симптоми в продължение на много седмици или месеци след това, дори ако по това време не са били достатъчно болни, за да бъдат лекувани в болница.

Все още няма официална дефиниция за това състояние и оценките варират в зависимост от това колко често е то.

Но лекарите са наясно, че това може да причини широк спектър от дългосрочни симптоми, включително умора, мускулни болки, главоболие, мозъчна мъгла и задух, които не се наблюдават в еднаква степен с други вируси.

Едно проучване, финансирано с тези нови пари, водено от Университетския колеж в Лондон, ще провери дали ежедневните лекарства като аспирин и антихистамини могат да помогнат на хората да се възстановят.

В него ще бъдат наети над 4500 души с дълъг Covid, които ще бъдат проследявани в продължение на 3 месеца лечение.

Друго проучване ще изследва често срещания дълготраен проблем с мозъчната мъгла, който според много хора засяга ежедневните им дейности и способността им да работят.

Използвайки подробни мозъчни сканирания на засегнатите, изследователите се надяват да научат повече за това когнитивно увреждане и как то може да бъде лекувано.

А в университета в Оксфорд изследователски екип ще се съсредоточи върху причините за продължаващ задух - друго често срещано оплакване при тези с дълъг Covid.
Нова техника означава, че учените са в състояние да открият увреждане на белите дробове, дори когато то не се показва при стандартни сканирания.

Проф. Фъргюс Глийсън, ръководител на изследването и професор по рентгенология и консултант рентгенолог от Университета в Оксфорд, каза, че новите сканирания проследяват вдишвания газ, преминаващ в и извън белите дробове.

"Можем да видим дали е имало увреждане на дихателните пътища в белите дробове или на областите, където кислородът преминава в кръвния поток, което изглежда е мястото, увредено от Covid-19", каза той.

Ще бъдат проведени изследвания и в Университета в Глазгоу, за да се оцени дали програмата за управление на теглото може да намали симптомите на дълъг Covid при хора с наднормено тегло или затлъстяване.

В университета в Кардиф изследователите ще разгледат дали свръхактивен или нарушен имунен отговор може да доведе до дълъг Covid.

Здравният секретар Саджид Джавид заяви, че новото изследване е "абсолютно необходимо за подобряване на диагностиката и лечението" и ще промени живота на хората, които се борят с дългосрочните симптоми на вируса.

Той каза, че това ще надгражда 80-те центъра за оценка на Covid, отворени в Англия.
https://www.bbc.co.uk/news/health-57869427

# 205
Е, сигурно има хора, които ползват темата за информация, но за мен е повече като раздумка на площада... Мисля, че има 2ма потребители, които са медиценски лица, на техните мнения обръщам по-специално внимание, има и други, които по някакъв начин са ми направили впечатление и тях чета, но има такива, който просто пропускам. Темата не ме натоварва, ако беше така щях да я спра. Изключително много ме дразни това с източниците, виждала съм постове, които цитират крещящо фейк сайтове...и след тях една страница коментари, ами няма как да се приеме сериозно или пък потребители, които имам чувството, че най-малко дисертация по ковид въпроси имат защитена. Хубаво е да сме информирани, но е много важно от къде се информираме и след това да сме способни да анализираме правилно информацията, която сме прочели и да съставим извод. Като НВО за 7 клас - четене с разбиране, то не случайно куца на много хора🙃

# 206
Скрит текст:
То и Швеция имаше колективен имунитет и никакви ограничения, но си ги удари трета вълна. 30% пребооедували и ваксинирани абсолютно нищо не е, има още 70%, които могат да се заразят. И не знам откъде се пръкнаха толкова хора, направих тест и хоп антитела, а даже не съм разбрал/а. Аз пък нямам нито един познат да го е изкарали да не е лежал 10 дена поне.

Кой къде е лежал? Защото аз  никъде не съм лежала. Не че имах и възможност, де,с дете, което е супер активно и е под карантина, и преместване веднага след края на карантината. Да видиш как забравих за всички оплаквания веднагически. Grinning

# 207
На всеки 18+г. във Великобритания е предложена ваксина Covid преди облекчаването на ограниченията в Англия в понеделник.

Около 88% от 18+г. са имали първа доза и около 68% са имали и двете, според последните данни.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-57876608

# 208
Браво!
Тук защо не предлагат ваксини по вашия начин?

# 209
Как не предлагат? В България всеки може да се ваксинира по всяко време с каквото иска.
И в Германия всеки вече може. При ЛЛ в четвъртък видях голям плакат на който пишеше, че всеки може да се запише. Вчера около нас минаваше мобилен екип за ваксинация. Ние пък си избрахме вида на ваксината за втора доза.

Общи условия

Активация на акаунт