COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 976 793
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 180
Защото при нас преболедувалите процентно са повече и са добре защитени дори срещу делтата.
Това без цифри и данни е празна приказка.
Навсякъде по света реалната бройка на преболедувалите е по-голяма от отчетената в статистиката. При нас обаче се тества много по-малко примерно спрямо Гърция. Поне тройно по-малко. Гърците официално имат 450 000 случая при 10 млн население, а ние 420 000 при 6.8 млн. Ако в Гърция са хващали всеки втори или трети означава, че при нас хващат един от 6-7 или 8. Съответно гърците реално имат 1-1,2 млн преболедували на 10 млн население, а ние 2,5-3 млн на 6,8 млн население. На всички е ясно, че между 10-12 процента от населението и 45-50 процента от населението разликата е повече от сериозна. Разбира се цифрите се повече от приблизителни, но при всички случаи при нас процента на преболедували е много по-висок спрямо гърците например.
Добре си ги навързал цифрите, остава да включиш и ваксинираните в тези сметки  и като дойде вълната у нас ще се сравним с гърците.

# 181
По голямата част от моите познати, съседи и роднини в Бг все още нито са боледували, нито са се ваксинирали. И за съжаление вирусът лесно ще си намери поле за изява.
Споделям това мнение.

# 182
  • София
Така твърдят американците:
Делта вариантът на коронавируса (COVID-19) сега е доминиращият в световен мащаб, придружен от прилив на смъртни случаи в САЩ, почти изцяло сред неваксинирани хора, обявиха американските здравни власти, цитирани от Reuters. Случаите на COVID-19 в САЩ са се увеличили със 70% през предходната седмица, а смъртните случаи са се увеличили с 26%, като огнища са настъпили в части на страната с ниски нива на ваксинация, заяви директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) Рошел Валенски по време на брифинг за пресата. "Това се превръща в пандемия на неваксинираните", каза тя и добави, че 97% от хората, постъпващи в болници в САЩ с COVID-19, са неваксинирани. от ТУК

А от това се притесняват над 1200 учени от цял свят:
Истински научен взрив от недоволство и тревога набира скорост срещу политиката на британското правителство, ръководено от Борис Джонсън. Той е изразен в писмо, подписано от над 1200 учени от цял свят, което е изпратено до авторитетното научно британско списание The Lancet. Опасението на всички тези учени, някои от които са консултанти по КОВИД въпросите в правителствата на собствените си държави, е, че с поголовното вдигане на мерките срещу коронавируса от 19 юли, британското правителство създава предпоставки за възникване на истински нов щам на вируса, а не на вариант като досегашните – щам, който ще е изцяло резистентен на ваксините срещу COVID-19. Досега, вече над година и половина, няма възникване на нов щам на вируса – т.е. вариант, срещу който нито едно от произведените от ваксина или от преболедуване антитела, да не действа изобщо!
"Край на пандемията означава достатъчно голяма част от населението да има имунитет, за да бъде предотвратено експоненциално увеличение на случаите на заразени. Колективен имунитет е невероятно да бъде достигнат до 19 юли без много по-голям темп на ваксинация, отколкото може да бъде очакван до тази дата (към 16.07.21 само 53,2% от британците са изцяло ваксинирани при необходима от епидемична гледна точка граница от поне 70%, като масово ваксинираните са хора над 50-годишна възраст)”, гласи уводът на писмото.
Според написаното в писмото, с действията си британското правителство буквално насърчава разпространение на вируса при по-младите, при децата. Посочва се и, че точно училищата се превръщат в огнища на коронавирус – във Великобритания отдавна няма ясни данни какво се случва там.

от ТУК

Ясно е, че и в САЩ, и в UK си имат достатъчно преболедували, и ваксинирани имат повече от нас, ама ей на - тревожат се хората, защо ли? А ако първата глупост, която човечеството направи - да допусне този вирус да се разпространи из целия свят, може да бъде някак обяснена с това, че бяхме изненадани, то нищо не може да ни оправдае, ако допуснем да се появи нов щам, резистентен на имунитета и на преболедували, и на ваксинирани и всичко започне отначало. А призивите умно "да пуснем вируса" да се размножава на воля в комбинация с нежеланието за ваксиниране с довод "ами просто така - що пък да го правя?", като нищо ще ни докарат новия щам. Надявам се да окажа лош пророк, но и розови очила отдавна не нося.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 06:21 от NumLock

# 183
По голямата част от моите познати, съседи и роднини в Бг все още нито са боледували, нито са се ваксинирали. И за съжаление вирусът лесно ще си намери поле за изява.
Споделям това мнение.

На пръв поглед изглежда така, както сте го казали, но на практика може и да не е. Моя приятелка ми каза, че преди време майка й е била болна от корона вирус. Едвам го е преживяла. Никой от семейството й не показал каквито и да е симптоми. Скоро приятелката ми решила да се боцне за антитела. Оказало се, че има в пъти повече антитела от мин. граница определена в лаб-я. Сега е доволна, че се е изследвала и няма да се ваксинира. Та, може голяма част от Бг да имат антитела, да са го карали безсимптомно и да нямат нужда от ваксина...

# 184
  • Пловдив
Защото при нас преболедувалите процентно са повече и са добре защитени дори срещу делтата.
Навсякъде по света реалната бройка на преболедувалите е по-голяма от отчетената в статистиката. При нас обаче се тества много по-малко примерно спрямо Гърция. Поне тройно по-малко. Гърците официално имат 450 000 случая при 10 млн население, а ние 420 000 при 6.8 млн. Ако в Гърция са хващали всеки втори или трети означава, че при нас хващат един от 6-7 или 8. Съответно гърците реално имат 1-1,2 млн преболедували на 10 млн население, а ние 2,5-3 млн на 6,8 млн население. На всички е ясно, че между 10-12 процента от населението и 45-50 процента от населението разликата е повече от сериозна. Разбира се цифрите се повече от приблизителни, но при всички случаи при нас процента на преболедували е много по-висок спрямо гърците например.
Добре си ги навързал цифрите, остава да включиш и ваксинираните в тези сметки  и като дойде вълната у нас ще се сравним с гърците.

В интерес на истината всичко е добре изчислено и е близко до истината, аз само бих коригирала това че в страната живеят не повече от 6 милиона души реално.При преброяването септември-октомври това ще лъсне.Направо се чудя къде живеят някои от вас на които масата роднини, познати и приятели нито били боледували, нито ваксинирани.Контактувам служебно със 100-ци хора от всякакви браншове, извън приятелския и роднинския ми кръг.Няма човек с който да сме се заговорили на темата и който да не е казал, че го е минал или е ваксиниран.
Все пак няма как да наложим към преболедували ваксинираните и да ги сумираме.Пример е мъжът ми, който не искаше да се ваксинира и края на април месец прави тест за антитела и се оказа че има.Аз не направих, но вероятно и аз съм имала и директно се ваксинирах.Към края на юни когато резервирахме за Гърция, ще-не ще и мъжа ми сложи еднодозовата Джонсън.

# 185
Добре си ги навързал цифрите, остава да включиш и ваксинираните в тези сметки  и като дойде вълната у нас ще се сравним с гърците.

В интерес на истината всичко е добре изчислено и е близко до истината, аз само бих коригирала това че в страната живеят не повече от 6 милиона души реално.При преброяването септември-октомври това ще лъсне.Направо се чудя къде живеят някои от вас на които масата роднини, познати и приятели нито били боледували, нито ваксинирани.Контактувам служебно със 100-ци хора от всякакви браншове, извън приятелския и роднинския ми кръг.Няма човек с който да сме се заговорили на темата и който да не е казал, че го е минал или е ваксиниран.
Все пак няма как да наложим към преболедували ваксинираните и да ги сумираме.Пример е мъжът ми, който не искаше да се ваксинира и края на април месец прави тест за антитела и се оказа че има.Аз не направих, но вероятно и аз съм имала и директно се ваксинирах.Към края на юни когато резервирахме за Гърция, ще-не ще и мъжа ми сложи еднодозовата Джонсън.
Това ли ни е статистиката? Приятели, познати, роднини. Та, това е доста субективно.  Някои, ако ги питаш са преболедували още февруари-март 2020. И аз познавам една не малка част непреболедували. Някои са ваксинирани, други не са или не искат. Някои си искат Спутник и не желаят РНК. Пък и то за преболедувалите 2020 скоро ще стане една година, не знаем дали над година човек е защитен и до  кога.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 08:51 от daisy12

# 186
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вълната се определя от заразени, а не от хоспитализирани.
Статистика се прави с изследвания и цифри, а не "познавам много преболедували". Все още се чудя защо у нас няма такава. Освен да е с цел, друго не мога да измисля.

# 187
Вълната се определя от заразени, а не от хоспитализирани.
Статистика се прави с изследвания и цифри, а не "познавам много преболедували". Все още се чудя защо у нас няма такава. Освен да е с цел, друго не мога да измисля.
Няма статистика и никой и не пита защо, други въпроси сега са наред - казусът с Пирогов и кой лъже -  Кацаров или лекарят, който го е лекувал. Най-лесно се говори наизуст, но цифри няма и числа, статистика липсва.

# 188
  • София
Каквито и преболедували да имаме си се движим винаги с около месец след Европа по вълни, та до месец и тук ще скочат случаите. Не сме някакъв остров под похлупака на БЦЖ-та, ракията и балканския оптимизъм.

# 189
  • София
Осма тема се прескачаме едни и същи потребители, но някои сякаш за първи път пишат тук.
Я се сетете при вълните какво беше масовото мнение - всеки се оплакваше, че около него има много болни, цели семейства, я тествани, я не, че линейките много пищели и прочее. НО! Другото, от което мнозина се оплакваха - липсата на мерки в България. България дори и в най-тежките моменти остана със сравнително леки мерки. Най-тежко беше като затвориха Джъмбо, да му се не знае. Затова имаме много преболедували, които са извън всякакви статистики.
Дори и с Гърция и Румъния не можем да се сравним, в Гърция имаше момент, в който излизаха от дома си със SMS. Просто България в България заразата наистина беше масова дори и в сравнение с други страни с много преболедували.
Може да не съм права, разбира се, но все ми се струва, че ако април за първи път хващаме Делта варианта, за четири месеца щеше да набере скорост, защото е отворено абсолютно всичко.

# 190
Няма реална статистика, защото много хора предпочитат да се тестват с тест от аптеката, за да избегнат карантината. Други пък изобщо не се тестват щото ще им бръкнат в мозъка и така....
А сигурно и в другите държави има такива, които са се тествали във къщи и се скатават.
В Гърция също има такива, въпреки че не са мнозинство.

# 191
То и Швеция имаше колективен имунитет и никакви ограничения, но си ги удари трета вълна. 30% пребооедували и ваксинирани абсолютно нищо не е, има още 70%, които могат да се заразят. И не знам откъде се пръкнаха толкова хора, направих тест и хоп антитела, а даже не съм разбрал/а. Аз пък нямам нито един познат да го е изкарал и да не е лежал 10 дена поне.

# 192
  • София
Аз поне не споря, че у нас има доста хора, срещнали се с вируса и неотчетени в статистиката. Въпросът е в това дали те са достатъчно много и с достатъчен имунитет, за да могат да спрат, заедно с ваксинираните, една евентуална нова вълна - това никой не знае със сигурност и можем само да гадаем, а да се спори пък въобще е излишно.
Доводи от типа "сред моите познати ..." и т.н. не тежат особено - сред моите познати е друго, и какво от това?

# 193
Кацаров сега каза, че на този етап не било нужно ваксинацията да е задължителна за болничния персонал и този в домовете за възрастни. Пратил препоръки за ваксинация в домове за възрастни. Ако продължавали да не се ваксинират можело да се стигне и до други мерки.

# 194
В момента Стойчо по Нова. Той имал право като здравно осигурен по всяко време да отиде някъде и да му направят безплатен скенер и други изследвания! (след повече от месец от изписването!).
Я си помислете всички преболедували какви сте балъци, че си платихте от джоба всички изследвания. И аз, като преди години се потроших, оперираха ме в Пирогов и на двата регламентирани прегледа за месец си плащах от джоба снимките.

Общи условия

Активация на акаунт