COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 976 792
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 165
Тези 69 човека с делта, дали въобще ще ни ги съобщят.. ако е вярно и няма някаква грешка, е много странно, че още нищо не знаем.

# 166
  • Пловдив
Има увеличение с 47 при активните случаи. Очевидно огнище в Бургас ( само там, освен в София броят е двуцифрен).

Елпис, благодаря за забележката, въпреки тона й. Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 01:50 от marzeliva

# 167
  • При семейството си
Има увеличение с 47 при хоспитализираните. Очевидно огнище в Бургас ( само там, освен в София броят е двуцифрен).

47 е увеличението на активните, не хоспитализираните. Умишлено ли ги пишете тези неща?!
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/76-sa-novodiagno … rnavirusna-17-07/

https://coronavirus.bg/

# 168
Тези случаи са само на пристигнали или заминаващи за чужбина, нали? Кой друг се тества?

# 169
Аз пък мисля, че очакваната вълна(ако изобщо я има сега) ще е доста по-лека от априлската.
Спомням си, че пак тук обсъждахме през февруари дали новата вълна ще е по-голяма от ноемврийската, та тогава прогнозите ми се оказаха верни, почти съм убедена, че и сега ще е така.
Искате или не, имаме много преболедували, които изобщо не са в никакви статистики. А това не е по-маловажно от ваксинационното покритие. За щастие.
Това е единствената ни надежда за лека вълна. Но както сама каза, никой не знае колко са тези хора. Че са много, много са. Ама дали са достатъчно за да дадат отпор на вируса?
     По голямата част от моите познати, съседи и роднини в Бг все още нито са боледували, нито са се ваксинирали. И за съжаление вирусът лесно ще си намери поле за изява.Confused

# 170
След като в добре ваксинирани държави също с много преболедували се наблюдава силна вълна не знам защо смятате, че тук у нас ще е по-добре.

# 171
  • При семейството си
Силата/тежеста на вълните зависи от броя новозаразени или броя хоспитализирани?

# 172
След като в добре ваксинирани държави също с много преболедували се наблюдава силна вълна не знам защо смятате, че тук у нас ще е по-добре.
Защото при нас преболедувалите процентно са повече и са добре защитени дори срещу делтата.

# 173
Те са свързани като ако повече са ваксинирани то се очаква и по-малък наплив в болниците.

# 174
  • При семейството си
Те са свързани като ако повече са ваксинирани то се очаква и по-малък наплив в болниците.

Защото писахте, че в добре ваксинирани държави има силна вълна.

# 175
  • Пловдив
Има увеличение с 47 при хоспитализираните. Очевидно огнище в Бургас ( само там, освен в София броят е двуцифрен).

47 е увеличението на активните, не хоспитализираните. Умишлено ли ги пишете тези неща?!
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/76-sa-novodiagno … rnavirusna-17-07/

https://coronavirus.bg/

Не, елпис. Не е умишлено. А ти умишлено ли се заяждаш хапливо с определени потребители? Или си безгрешна и никога нищо не объркваш? Ами браво. Ще ти бъда благодарна, ако не цитираш моите постове, отдавна е ясно, че те дразнят много.

Извинете ме. Ще си редактирам предишния пост, защото сравнявайки хоспитализираните от вчера и днес, съм погледнала бройките на активните случаи.

# 176
Защото при нас преболедувалите процентно са повече и са добре защитени дори срещу делтата.
Това без цифри и данни е празна приказка.

# 177
  • Пловдив

Така е. Освен това , бонд, би ли уточнил в сравнение с коя/и точно държава/и имаме по-голям процент преболедували? И това официална информация ли е или ти мислиш така?

# 178
Навсякъде по света реалната бройка на преболедувалите е по-голяма от отчетената в статистиката. При нас обаче се тества много по-малко примерно спрямо Гърция. Поне тройно по-малко. Гърците официално имат 450 000 случая при 10 млн население, а ние 420 000 при 6.8 млн. Ако в Гърция са хващали всеки втори или трети означава, че при нас хващат един от 6-7 или 8. Съответно гърците реално имат 1-1,2 млн преболедували на 10 млн население, а ние 2,5-3 млн на 6,8 млн население. На всички е ясно, че между 10-12 процента от населението и 45-50 процента от населението разликата е повече от сериозна. Разбира се цифрите се повече от приблизителни, но при всички случаи при нас процента на преболедували е много по-висок спрямо гърците например.

# 179
И то активната част от насалението. Преди малко видях поне 350 човека на площ 200 кв.м, включваща и масите. Това в едно плажно барче на морето. Каква дистанция, музиката дъни, те си крещяха в лицата, за да се чуват.

Общи условия

Активация на акаунт