COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 976 795
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 150
Балтов пише в една ФБ група и още преди повече от седмица сподели за 4 пациента с делта, приети в Пирогов. Постовете му излъчват стаена (неманифестирана, но доловима) тревога.

Те точно преди седмица хоспитализираните с делта бяха общо 5 (явно 4 от тях в Пирогов):
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/novi-22-sluchaya … na-sars-cov-2-sa/
Пробите са взимани през юни. Сега сме преполовили юли, тоест положението с делтата е доста по-сериозно.  
Пробите, които се секвенират в Бг, са много малък процент от всички, добре е да се знае.

# 151
  • При семейството си
Балтов пише в една ФБ група и още преди повече от седмица сподели за 4 пациента с делта, приети в Пирогов. Постовете му излъчват стаена (неманифестирана, но доловима) тревога.

Те точно преди седмица хоспитализираните с делта бяха общо 5 (явно 4 от тях в Пирогов):
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/novi-22-sluchaya … na-sars-cov-2-sa/
Пробите са взимани през юни. Сега сме преполовили юли, тоест положението с делтата е доста по-сериозно.  
Пробите, които се секвенират в Бг, са много малък процент от всички, добре е да се знае.

Справката за състоянието на пациентите е към 11.07.
Явно и малкото секвенирани проби са все в Пирогов.
Другият вариант е Балтов да говори за делта без да е потвърдено.

# 152
За съжаление баш си е потвърдено и Балтов не говори наизуст.
Работя за една от световните банки данни на вирусни геноми и секвенираните проби са ми пред очите.

# 153
  • София
Днес пенсионираното К ми направи много лошо впечатление като го гледах в новините. Явно мислеше, че проявява чувство за хумор като обясняваше как не можел да каже ден и час за следващата вълна, защото нямал достъп до ресурса на лабораторията. Едно такова злорадо се смееше. Язък му за дипломите и авторитета!

# 154
  • При семейството си
За съжаление баш си е потвърдено и Балтов не говори наизуст.
Работя за една от световните банки данни на вирусни геноми и секвенираните проби са ми пред очите.

Колко са потвърдените случаи на делта в България към днешна дата, колко от тях са хоспитализирани към днешна дата?
Преди седмица, когато Балтов е писал в групата във фейса, данните, според нашето Министерство на здравеопазването, са цитираните.

# 155
69 проби с делта от Бг са качени в системата ни до момента , пробите взимани до края на юни.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 01:06 от Mößbauer-Effekt

# 156
То остана и да няма делта. Не е въпросът в гръцката буква вече, а в процента неваксинирано население. И в тази връзка, следващата вълна в България ще е много тежка.

# 157
То остана и да няма делта. Не е въпросът в гръцката буква вече, а в процента неваксинирано население. И в тази връзка, следващата вълна в България ще е много тежка.
За съжаление мисля същото.

# 158
  • При семейството си
69 проби с делта от Бг са качени в системата ни в момента , пробите взимани до края на юни.

Тогава защо Министерство на здравеопазването дава други данни?
Никой не отрича наличието на делта и в България, моля без свободни интерпретации.

# 159
Не отговарям за МЗ.

# 160
  • При семейството си
И все пак МЗ е официалната институция.
Вие сте анонимен потребител с ник, който пише в един форум.

# 161
Ами хубаво.

# 162
Ами то според МЗ България се намира на друга планета. Но нещо много хора умират.

# 163
Само 57 нови случая.
Починалите са 0
Хоспитализирани-741
Интензивни-91

# 164
Аз пък мисля, че очакваната вълна(ако изобщо я има сега) ще е доста по-лека от априлската.
Спомням си, че пак тук обсъждахме през февруари дали новата вълна ще е по-голяма от ноемврийската, та тогава прогнозите ми се оказаха верни, почти съм убедена, че и сега ще е така.
Искате или не, имаме много преболедували, които изобщо не са в никакви статистики. А това не е по-маловажно от ваксинационното покритие. За щастие.

Общи условия

Активация на акаунт