COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 976 729
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 135
https://www.openvaers.com/covid-data/mortality-о,за някои е до живот вярно е.

# 136
Zaki,
Мисля, че нежеланите реакции, публикувани от англичаните, са доста по-прегледни и лесни за четене.
Тях ги следихме в темата, след като започнаха да се увеличава случаите на редките тромбози.
Има достатъчно информация в тях, според мен - стига на човек да му се чете - за всяка от ваксините, които слагат в UK .
https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … adverse-reactions.
Повечето хора, които пишат в темата и са ваксинирани, знаят за нежеланите реакции след ваксините.

# 137
Съвсем нормално е остро респираторите заболявания, да се разпространяват много през определено време на година. Това е било и преди Ковид. Но преди да се появи Ковид, на 99 процента не им пукаше изобщо. Така, че дори да няма нова Ковид вълна, ще има отново вирус, които ще се разпространява сред много хора.  Така е изградена природата.

# 138
Така или иначе не се притеснявам и си живея абсолютно като преди. Максимално приятно. Даже ако човек не влиза в този форум ще забрави въобще, че ковид съществува. Ние вече от месец сме на морето и тук няма абсолютно нищо, което да напомня за вируса.
[/quote]
Ами именно де, там е проблемът..Няма абсолютно нищо, което да напомня за вируса, хората забравиха за него..Затова все повече чувам да се говори, а и познавам такива, които се върнаха от морето, направиха си тест и излезнаха положителни...То така тръгват ковид вълните, първо няма нищо, после се разбира, че имало нещо..

# 139
Балтов, покрай обяснения защо бил уволнен, разправя, че вчера са приели 7 човека с ковид при тях, което не се било случвало от месец

# 140
Балтов пише в една ФБ група и още преди повече от седмица сподели за 4 пациента с делта, приети в Пирогов. Постовете му излъчват стаена (неманифестирана, но доловима) тревога.

# 141
  • София
Балтов е жертва на политическа чистка по мое лично мнение. Но имам лични спомени от него и то на точно този ден отпреди седем години, когато си разглобих единия глезен, и ми се струва, че е човек, който ще пише и Омега вариант, че да остане на поста си. Отново - лично мнение.
Не го мислете много морето. И миналата година нямаше никакви мерки, не стана кой знае какво. А и народът има нужда да почине и да разпусне, колкото и да се отрича това.

# 142
Zaki,
Мисля, че нежеланите реакции, публикувани от англичаните, са доста по-прегледни и лесни за четене.
Тях ги следихме в темата, след като започнаха да се увеличава случаите на редките тромбози.
Има достатъчно информация в тях, според мен - стига на човек да му се чете - за всяка от ваксините, които слагат в UK .
https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … adverse-reactions.
Повечето хора, които пишат в темата и са ваксинирани, знаят за нежеланите реакции след ваксините.
Тук също са прегледни просто са 1 процент,ако искаш мога и общо да ти изпратя списък техен,дечица,бебета също то и в този списък горе ги има той се обновява на 2 седмици,а за бебета не е разрешено уж никъде за вас ако това е нармално и в полза здравето на хората аз няма какво да добавя .

# 143
  • Пловдив

Не го мислете много морето. И миналата година нямаше никакви мерки, не стана кой знае какво. А и народът има нужда да почине и да разпусне, колкото и да се отрича това.

Не съм чула някой да отрича нуждата от почивка. Обаче не разбирам защо се приема, че идеята за почивка изключва спазване на мерки. Може и в оживените туристически места да се организира някакъв ред с цел предпазване. Но не се прави, липсва желание явно.

# 144
С лабораторни опити е било установено, че ваксинираните само с 1 доза АЗ или Файзер НЕ са защитени срещу варианта Делта.
При преболедували се наблюдава около 4 пъти по ниска защита в сравнение с варианта Алфа.
А напълно ваксинираните с АЗ или Файзер са със от 3 до 5 пъти по ниска защита в сравнение с тази към варианта Алфа.
https://www.google.com/amp/s/www.iatropedia.gr/ygeia/koronoios-m … tasia/145196/amp/

# 145
  • Пловдив
Ама хич не са обнадеждаващи данните. И това е за делтата само. За бета е още по-зле.

# 146
С лабораторни опити е било установено, че ваксинираните само с 1 доза АЗ или Файзер НЕ са защитени срещу варианта Делта.
При преболедували се наблюдава около 4 пъти по ниска защита в сравнение с варианта Алфа.
А напълно ваксинираните с АЗ или Файзер са със от 3 до 5 пъти по ниска защита в сравнение с тази към варианта Алфа.
https://www.google.com/amp/s/www.iatropedia.gr/ygeia/koronoios-m … tasia/145196/amp/

А за тези с една доза АЗ и втора Файзър пише ли? А за тези без нищо?

# 147
Във въпросното проучване не пише. Но според други опити при ваксинация с 2 различни ваксини имунитета е много добър. Споменава се обаче за по чести нежелани реакции с по висок интензитет.
     За тези без нищо е ясно. Предпилагам че въпросът ти е риторичен.

Нося ви най новата конспирация, която чух.
    На ваксинираните се препоръчва да спазват 2 метра дистанция, защото иначе сигналите се преплитат. Онези, безжичните, чрез които ги контролират. Joy
      Та ако не искате да ви контролират, има лесно. Никаква дистанция, че да им се омота сигнала. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 21:14 от geizer

# 148
  • София/Севлиево

Не съм чула някой да отрича нуждата от почивка. Обаче не разбирам защо се приема, че идеята за почивка изключва спазване на мерки. Може и в оживените туристически места да се организира някакъв ред с цел предпазване. Но не се прави, липсва желание явно.
Като се сетя за едно от нашите миналогодишни морета направо се чудя как не се разболяхме.Бяхме 3 семейства ,общо 9 души, олинклузив в един от малкото работеши хотели на Златни пясъци.Имаше опит за спазване на някакви мерки,ама никак не им се получи-хотелът беше пълен,около басейна и в ресторанта винаги фраш...Не ми се мисли ако работеха на пълен капацитет що за лудница щеше да е.Всъщност другият месец ще се чуе,ние тази година пропускаме моретои всякакви почивки до раждането...

# 149
  • При семейството си
Балтов пише в една ФБ група и още преди повече от седмица сподели за 4 пациента с делта, приети в Пирогов. Постовете му излъчват стаена (неманифестирана, но доловима) тревога.

Те точно преди седмица хоспитализираните с делта бяха общо 5 (явно 4 от тях в Пирогов):
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/novi-22-sluchaya … na-sars-cov-2-sa/

Общи условия

Активация на акаунт