COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 976 627
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 120
Bond001,
Ти изследва ли си антитела и кога?
Не си длъжен да отговаряш, естествено.
Ако хората са си изследвали антителата и имат над съответната реф. стойност, наистина не би било проблем да не се ваксинират.
Сега, не е целта пак да започваме с клетъчния имунитет..

# 121
А ако спаднат под реф. стойност трябва да се ваксинират, така ли?
Ей на тоя въпрос не му разбрах отговора, въпреки, че се ваксинирах.

# 122
[quote author=polly_g_bg
И крила ще ми поникнат? Wink
1000 реда празни приказки, нямало данни, по-добре било евентуално и т.н.
Медицината си има А и Б. За съжаление повечето лекари явно са забравили какво са учили и се държат все едно са студенти 1 курс, а някои и по-зле.
[/quote]

Няма начин студентите 1 курс медицина и лекарите, за които медицината е само А и Б да не знаят повече от всички учени и специалисти, които от началото на 2020 г. си блъскат главите с този вирус и изследват ли, изследват..И едно изследване като хората не могат да направят.Confused

Notaris,
Зависи на кой ще се довериш - американците засега казват, че си О.К. с две дози и няма нужда от трета.
Обаче Израел обмислят трета доза - за рискови, имунокомпроментирани, а руснаците - трябва трета доза за всички. Унгарците май и те ще разрешат трета доза.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 15:39 от Анонимен

# 123
Не трета, а регулярни дози ще трябват.
Това е моето мнение.

# 124
Този въпрос дали трябва човек да се ваксинира след като е прекарал ковид беше зададен на сайта на CNN. Там имаше отговори на топ въпроси свързани с ковид и ваксините. Хареса ми отговорът, който бяха дали там:
„Да, трябва да се ваксинирате, независимо дали вече сте имали COVID-19“, казва CDC.
„Това е така, защото експертите все още не знаят колко дълго сте защитени от повторно заболяване след възстановяване от COVID-19.“

Много лекари вярват, че имунитетът, който получавате от ваксинацията, вероятно е по-силен и по-дълъг от имунитета, получен от предишна инфекция.

„Всъщност има шест други коронавируса - MERS и ТОРС и четири други вируса, които създават обикновена настинка. Изглежда, че не се справят много добре със създаването на дългосрочен имунитет “, каза епидемиологът д-р Лари Брилиант.

„Много от ваксините, които сме направили в историята, всъщност са по-силни, отколкото самият вирус създава имунитет.“

# 125
  • Сан Франциско
Тъкмо четох доклад на CDC, в който наричат новата вълна “пандемия на неваксинираните.” И казват, че наистина имунитетът след ваксина е много по-силен, отколкото след преболедуване. Аз лично, като видя ей тази шарена карта при нас от последните седмици и се хващам за главата - най-червените щати, без изключение, са тези с най-ниските нива на ваксинации:

# 126
Този въпрос дали трябва човек да се ваксинира след като е прекарал ковид беше зададен на сайта на CNN. Там имаше отговори на топ въпроси свързани с ковид и ваксините. Хареса ми отговорът, който бяха дали там:
„Да, трябва да се ваксинирате, независимо дали вече сте имали COVID-19“, казва CDC.
„Това е така, защото експертите все още не знаят колко дълго сте защитени от повторно заболяване след възстановяване от COVID-19.“

Много лекари вярват, че имунитетът, който получавате от ваксинацията, вероятно е по-силен и по-дълъг от имунитета, получен от предишна инфекция.

„Всъщност има шест други коронавируса - MERS и ТОРС и четири други вируса, които създават обикновена настинка. Изглежда, че не се справят много добре със създаването на дългосрочен имунитет “, каза епидемиологът д-р Лари Брилиант.

„Много от ваксините, които сме направили в историята, всъщност са по-силни, отколкото самият вирус създава имунитет.“
Че това отговор ли е?

# 127
Съжалявам, че така на "час по лъжичка" поствам, но ето данни от Израел за хоспитализираните след две дози с Пфайзер:
https://www.clinicalmicrobiologyandinfection.com/article/S1198-7 … )00367-0/fulltext
18% от хоспитализациите са били 21 дни преди втората доза.
Включени са 152 пациенти, което представлява половината от хоспитализираните напълно ваксинирани пациенти в Израел.
Лош изход е отбелязан при 38 пациенти и смъртността достига 22% (34/152).
Забележително е, че кохортата се характеризира с висок процент на съпътстващи заболявания, предразполагащи към тежък COVID-19, включително хипертония (108, 71%),
 диабет (73, 48%),
CHF (41, 27%),
хронични бъбречни и белодробни заболявания ( 37, 24% всеки),
деменция (29, 19%) и рак (36, 24%)
и само 6 (%) нямат съпътстващи заболявания.
Шестдесет (40%) от пациентите са имунокомпрометирани. По-високият вирусен товар на SARS-CoV-2 е свързан със значителен риск за лош резултат.
Рискът също се появява по-висок при пациенти, получаващи анти-CD20 лечение и при пациенти с ниски титри на анти-шип IgG, но тези разлики не достигат статистическа значимост.

Между другото, тези резултати са сходни с едно подобно американско проучване - бях го публикувала в предишната тема - и там пробивните инфекции бяха най-често при хора със сериозни заболявания.

# 128

Че това отговор ли е?
Отговор е обаче стига на човек да му изнася. За, който иска да чуе, че е защитен доживот след преболедуване навярно няма да му хареса.

# 129
За доживот незнам някой да е твърдял,защото е минало кратко време,но със сигурност не е 6 месеца...

# 130
Това не е отговор, а бля, бля. Да кажат, че не знаят и така.

# 131
За доживот незнам някой да е твърдял,защото е минало кратко време,но със сигурност не е 6 месеца...
Ами в темата има хора, които говпрят убедено, че в години или доживот.

# 132
Bond001,
Ти изследва ли си антитела и кога?
Не си длъжен да отговаряш, естествено.
Ако хората са си изследвали антителата и имат над съответната реф. стойност, наистина не би било проблем да не се ваксинират.
Сега, не е целта пак да започваме с клетъчния имунитет..
В началото на годината мислех да тествам антитела, но ме домързя да отида до лаборатория. Отделно и взимането на кръв не ми е от любимите процедури. Та така и не стигнах до изследване. Въобще не беше и продължава да не е належащо. Знае се, че преболедувалите са добре защитени. Който се интересува повечко знае и какво е клетъчен имунитет. Така или иначе не се притеснявам и си живея абсолютно като преди. Максимално приятно. Даже ако човек не влиза в този форум ще забрави въобще, че ковид съществува. Ние вече от месец сме на морето и тук няма абсолютно нищо, което да напомня за вируса.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 17:47 от Анонимен

# 133
По повод замърсяването причинено от маските. Несравнимо е на фона на замърсяването от другите полимери, които изхвърляме.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 17:00 от The_Third

# 134
вижте, по повод на Израел, който ме е чел, знае, че съм изцяло за ваксините и че по-добро от това за момента, плюс използване на маски в среда с други хора на близко разстояние, няма налично

въпросът е, че докато се появят научни публикации ще мине време, за да се обработят данните и тн, знаете, за мен по-полезно непосредствено в момента е да гледам какво става в реално време, и данните за последните седмици, особено тази последната в статистиката им - до 10 юли, не ми харесват и ми заострят вниманието, че трябва да сме предпазливи всички

всеки може да ги види сам - https://t.co/1mGHuwDWHG?amp=1, има си точни разбивки по възраст, по дни след първа/втора доза, неваксинирани
тези данни обясняват защо на разни места почват да бързат с бустърни дози от същата ваксина, без да се дочакват новите разработки

да се има предвид, че държави, които ваксинират по много, изобщо не водят отделна статистика какво се случва с преболедували, които не са били ваксинирани, по простата причина, че ваксинират на равна нога и преболедувалите, без препоръки за каквото и да било изчакване, така че в броя на ваксинираните се съдържа и голям брой боледували

Общи условия

Активация на акаунт