COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 663
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 300
  • София
И учениците във Варна минават онлайн - https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Uchenitcite-vav-Varna-pre … henie_762755.html

# 21 301
Аз бих повярвала на този, който работи в реална среда.
Логично изглежда, но защо тогава сертификата за преболедували е само 6 месеца, а този за ваксинирани е безсрочен.

# 21 302
Ето реални данни - от Онтарио - потвърдени случаи на пробивни инфекции след ваксиниране:

https://www.publichealthontario.ca/-/media/documents/ncov/epi/co … ination.pdf?la=en
Confirmed Cases of COVID-19 Following Vaccination in Ontario: December 14, 2020 to October 3, 2021

Protection from COVID-19 infection does not occur immediately following vaccination. Immunity develops over time. Vaccine effectiveness (VE) is estimated to be 60-80% for preventing COVID-19 infection 3-4 weeks after receiving a single dose of Pfizer, Moderna, or AstraZeneca vaccines.1,2 Following the second dose, VE increases to greater than 85%. When COVID-19 cases occur following vaccination, there is evidence that vaccines reduce symptomatic infection, the severity of illness, as well as transmission.3,4 The VE for the prevention of serious outcomes such as hospitalizations and intensive care unit (ICU) admissions ranges between 70-90%. VE may also be impacted by COVID-19 variants of concern (VOC). Evidence to date for the B.1.1.7 (Alpha) variant suggests no significant impact on VE.5 However, the B.1.617.2 (Delta) variant, has been shown to impact VE against symptomatic infection, especially for individuals who have only had one dose of vaccine

Таблици 3 и 4 са особено показателни.

Реалните данни за ваксините не са анти-ваксърство, а отчаян призив да се признае очевидното и да се вземат и други адекватни мерки - включително и най-вече ваксина срещу Делтата; а не да се бустваме с ваксини срещу вариант, който вече не съществува. И да се въртим в кръговете на ада - с все повече заразени, с все повече хоспитализирани и починали, и с все по-лоши за нас варианти.

# 21 303
Логично изглежда, но защо тогава сертификата за преболедували е само 6 месеца, а този за ваксинирани е безсрочен.

Защото тези решения не се взимат от работещите в реална среда, а от политици и администратори.

# 21 304
Да де, ама реално вируса повтаря преболедували. Пробива и ваксините.
А какво казва Атанасов за ваксината при не преболедувалите?

# 21 305
Атанасов да си опресни знанията, че учебниците които цитира са отпреди 40 години. Чак е стряскащо че дава категорично мнение по такива въпроси. Иначе може да е всеотдаен лекар, не споря.

# 21 306
  • София

Той казва, че повторно преболедувал не е виждал, така че ваксина след боледуване не трябва. Което е откровена лъжа. Най-малкото ей ти я Корнелка в момента, отделно онзи готин лекар анестезиолог в Пирогов, Мирослав Ненков или Нейков беше, той също го е карал два пъти. И това са само на първо четене обществено известни личности. Иначе колко много и тук по темите се споделя за повторно боледуване.
Само Атанасов не е чул. Само за тях ваксина не трЕбе.

(редактирам се, извинявай, не съм видяла, че пишеш какво казва за НЕ преболедувалите, но си оставям мнението, защото си е валидно)

Добре, че бтв след репортажа за Пирогов дадоха и от ВМА - стройна редица от хора на разстояние чакат за тест и обяснение, че са пациенти, а не мед персонал, защото там персонала е ваксиниран и нямат проблеми с работата.
Това е разликата между Мутафчийски и Балтов, който както иска да го тълкува.

# 21 307
Искам пълен локдаун и да видим как ще се развият нещата. Явно това със сертификатите няма да се получи, че философи много - все академици по темата.

# 21 308
Много ми харесваше Атанасов, бях гледала репортаж с него и отделението в Пирогов отдавна. Много отдаден, много ...ми хареса ми, възхищавах му се дори. Когато искаха да го махнат  даже и тук писах някакви прочувствени постове, защото просто му вярвах. Сега обаче...пълно разочарование. То, като гласуването ми. За който гласувам и ..греда. Как пък така става...
Много се изморих от този вирус, не очаквах толкова да продължи. Минах през всички фази-любопитство, интерес, уплаха, стрес, умора... Всичко минах. Сега съм взела решение за себе си. Гледам и слушам само израелците какво правят. Права или не, това е при мен. И някак..ми спокойно. Чета и тук какво пускате, каквото видя интересно поне, но вярвам само и единствено на израелците. Това е. За епидемията става дума де. Казаха ваксини, сложих. Казаха бустери-сложих. Хич не ме е грижа М, Ч и кой да е. Обаче, ако някой наш лекар ги цитира и каже нещо за техни проучвания, мнения...надавам ухо и ми се издига в очите, почвам и на него да вярвам.
Просто си изберете "гуро". Май това е най-добре. Иначе да се побъркаш. Ето...мангъровците отдавна са го издигнали в култ М и го следват сляпо. И на тях им лесно.

# 21 309

Хора, на кого да вярваме. И двамата са най-добрите специалисти по Ковид в България. Доц. Гломб е шеф на отдела по вирусология в НЦЗПБ, а доц. Атанасов е шеф на отделението по Ковид в Пирогов. Единия знае всичко за вирусите, другия лекува болни от Ковид хора всеки ден, постоянно. Единия твърди, че организма бързо забравя за срещата си с Ковид и затова можем да караме Ковид по няколко пъти годишно, другия казва, че имунитета е стабилен и няма преболедувал човек от Ковид, който пак да се е заразил. Какво става, кой е прав???
Аз бих повярвала на специалиста в материята. Кой какво бил виждал от конкретния си опит, не е отправна точка да му вярваме, пък било то и лекар.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 17:15 от Safiren

# 21 310
https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/%25D0%25B7%25D0%25B0%25 … %25B8-%25D0%25B7/https:// "Зам.-министър Златанов: МЗ ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни зеленият сертификат не проработи"                          

"Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни не проработи "зеленият сертификат". Това каза служебният зам.-министър на здравеопазването д-р Александър Златанов по Bulgaria ON AIR.

"В рамките на 10 дни ще следим внимателно пандемията и дали тези мерки дават резултат. Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената възможност, за да се справим с пандемията – да отидем в частичен или пълен локдаун. Означаваше да подготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на управлението на МЗ ние не се възползваме от такива прийоми – да създаваме страх, за да може да накараме хората да направят нещо. По-скоро абсолютно честно е поведението ни към тях и очакваме разбиране и сътрудничество", допълни още Александър Златанов.

По думите му "зеленият сертификат" се въвежда сега, защото през лятото от МЗ не са знаели как ще се развие пандемията и не са искали да плашат хората."

# 21 311
Искам пълен локдаун и да видим как ще се развият нещата. Явно това със сертификатите няма да се получи, че философи много - все академици по темата.

То и аз искам, ама няма да стане. Електората е важен преди избори. При 80% неваксинирани - абсурд.

# 21 312
  • Пловдив
Ето реални данни - от Онтарио - потвърдени случаи на пробивни инфекции след ваксиниране:

https://www.publichealthontario.ca/-/media/documents/ncov/epi/co … ination.pdf?la=en
Confirmed Cases of COVID-19 Following Vaccination in Ontario: December 14, 2020 to October 3, 2021

Protection from COVID-19 infection does not occur immediately following vaccination. Immunity develops over time. Vaccine effectiveness (VE) is estimated to be 60-80% for preventing COVID-19 infection 3-4 weeks after receiving a single dose of Pfizer, Moderna, or AstraZeneca vaccines.1,2 Following the second dose, VE increases to greater than 85%. When COVID-19 cases occur following vaccination, there is evidence that vaccines reduce symptomatic infection, the severity of illness, as well as transmission.3,4 The VE for the prevention of serious outcomes such as hospitalizations and intensive care unit (ICU) admissions ranges between 70-90%. VE may also be impacted by COVID-19 variants of concern (VOC). Evidence to date for the B.1.1.7 (Alpha) variant suggests no significant impact on VE.5 However, the B.1.617.2 (Delta) variant, has been shown to impact VE against symptomatic infection, especially for individuals who have only had one dose of vaccine

Таблици 3 и 4 са особено показателни.

Реалните данни за ваксините не са анти-ваксърство, а отчаян призив да се признае очевидното и да се вземат и други адекватни мерки - включително и най-вече ваксина срещу Делтата; а не да се бустваме с ваксини срещу вариант, който вече не съществува. И да се въртим в кръговете на ада - с все повече заразени, с все повече хоспитализирани и починали, и с все по-лоши за нас варианти.
Това са въпроси, които са изключително важни.
Но никой не ги задава на отговорните хора.

# 21 313

Той казва, че повторно преболедувал не е виждал, така че ваксина след боледуване не трябва. Което е откровена лъжа. Най-малкото ей ти я Корнелка в момента, отделно онзи готин лекар анестезиолог в Пирогов, Мирослав Ненков или Нейков беше, той също го е карал два пъти. И това са само на първо четене обществено известни личности. Иначе колко много и тук по темите се споделя за повторно боледуване.
Само Атанасов не е чул. Само за тях ваксина не трЕбе.

(редактирам се, извинявай, не съм видяла, че пишеш какво казва за НЕ преболедувалите, но си оставям мнението, защото си е валидно)

Добре, че бтв след репортажа за Пирогов дадоха и от ВМА - стройна редица от хора на разстояние чакат за тест и обяснение, че са пациенти, а не мед персонал, защото там персонала е ваксиниран и нямат проблеми с работата.
Това е разликата между Мутафчийски и Балтов, който както иска да го тълкува.

Аз мисля, че той говореше за лекарите, които наблюдава. Ако непрекъснато са в ковид среда и изложени на вируса, за мен е логично имунната им система да е адекватна и да не се заразяват. За хората, които не са непрекъснато изложени на вируса съм склонна да вярвам, че имунитетът отслабва.

# 21 314
Аз този въпрос си го задавам от много време, но едно време насам вече ми е риторичен.

Общи условия

Активация на акаунт