COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 616
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 285
Ваксините не действат.
Дори много лекари са против.
Кои лекари, само дъртият мангъров  и политизираният чорбанов са против, но те не са никакъв фактор, само лъжат и подвеждат хората, по нареждане на техните шефове политици..Кой нормален човек, ще вземе решение за здравето си, на база приказките на тези хора ?Никой.
Личният ми лекар. Познавам още 4 при които съм посещавала последната година.
Майка ми работи с лекари и половината са против.
Нали точно политиците ни ограничават?
Защо им е да разпространяват уж невярна информация.

# 21 286
Отчайващо е просто, как винаги сме след събитията и как не си вадим поука нито от нашия опит, нито от чуждия.
Трябва на секундата да се въведат и други мерки, освен вакснирането. Колко още примера на практика трябва да имаме, за да осъзнаем най-после горчивата истина - като цяло в обществото ваксинирането предпазва за сравнително кратък период.
ЕС се проваля и в управлението на тази здравна криза. Във всички държави, в които масово се ваксинира и  отпадат мерките, случаите бавно ще започнат да се покачват. За пореден път се игнорира и науката, и реалността. Само с ваксините и то срещу уханския вариант, няма да се реши проблемът.

И в Израел, и в UK, след масовото ваксиниране, случаите на заразени не намаляха. Бях постнала мнение на израелски вирусолог и имунолог - и след 3-тата доза очакват затишие около 4-6 месеца.
Разбирам, че във форума човек излива натрупаното напрежение и е по-лесно да си говорим "по махленски", но нека видим реалността:
https://www.newscientist.com/article/2237475-covid-19-news-uks-i … gent-say-doctors/
Latest coronavirus news as of 12pm on 21 October

‘Time is now’ for coronavirus Plan B, says leader of doctors’ union

The leader of the UK’s doctors’ union has accused UK ministers of being “wilfully negligent” after the health secretary ruled out immediately implementing the government’s coronavirus “Plan B”. Sajid Javid said people must get their covid-19 vaccines and any booster shots, as well as doing things like wearing masks in crowded places as he repeated a warning that cases could reach 100,000 a day. But he said the government will not be implementing its “Plan B” strategy at this point.

England’s autumn and winter coronavirus strategy includes “Plan B” as a contingency measure if the NHS comes under unsustainable pressure. That could include legally mandating face coverings in some settings, introducing mandatory vaccine-only covid status certification and asking people to work from home.

Chaand Nagpaul, chair of the British Medical Association Council, said: “The Westminster government said it would enact ‘Plan B’ to prevent the NHS from being overwhelmed; as doctors working on the frontline, we can categorically say that time is now. By the health secretary’s own admission we could soon see 100,000 cases a day and we now have the same number of weekly covid deaths as we had during March, when the country was in lockdown. It is therefore incredibly concerning that he is not willing to take immediate action to save lives and to protect the NHS.

It is wilfully negligent of the Westminster government not to be taking any further action to reduce the spread of infection, such as mandatory mask wearing, physical distancing and ventilation requirements in high-risk settings, particularly indoor crowded spaces,” Nagpaul added. “These are measures that are the norm in many other nations.”

Не е случайно, че азиатските държави, които имат опит с коронавирусни епидемии, продължавата да следва политиката си за нула ковид и при над 70% ваксинирано население.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 12:20 от Анонимен

# 21 287
  • София
На лекар, който не признава ваксините, Елора, трябва да се доверяваш точно колкото на тези, които дават хляб на диабетици 2. Точно тогава са спрели да четат.
От лекар, който отрича ваксините, трябва да се бяга като от чума.

Сега по бтв пак ще показват Пирогов у антивакс медиците, честно, не се ли усещат вече колко се излагат??

# 21 288
  • София
От изчетените последни страници стигам  до извода, че високата смъртност в България е следствие от неграмотни лекари. Във всякакъв смисъл... 🙄
Гилдията много ще трябва да се постарае, за да изчисти този имидж.

# 21 289
Факт е, че властите (по цял свят) ги е страх да направят задължителна ваксинацията, при положение, че на теория е задължителна ако искаш да живееш нормално.
Това разколебава хората. Явно има нещо, което спира здравните власти да наложат задължителност. Мисля си, че може би непрекъснато изменящият се списък с рискове ги спира.

Иначе у нас е наистина голям фарс с удължения срок за преболедувалите и картонче за влизане в ресторанта след първа доза.

# 21 290
  • София
Birdflower, принуждение има.
Ограниченията какво е според теб?

Времето върви напред, а не назад.
Новата реалност е тази, в цял свят.
Или я приемате, или изпадате зад борда.
Тестовете няма да са безплатни, лечението също, помощи също няма да има вечно.
Щом има превенция, всичко останало е неоправдан разход и личен избор.
Разбира се, винаги има възможност за личен избор да си безработен и без доходи и с ограничен избор на придвижване. Защото това чака хард антиваксърите. Не сега, но в недалечно бъдеще.

# 21 291
Това не противоречи ли с теорията, че броя на антителата не показва каква е защитата?
Не противоречи, защото броят на антителата не е сигурен критерий за защита.
Ако са много малко, няма защита.
Ако са много обаче, може и да има добра защита, но може и да са дефектни и пак да няма добра защита.
Ако са средно високи, пак загадка.
Затова се гледа статистиките в реални условия.
В Израел видяха че при възрастните се увеличиха пробивите след 5-6 месеца и казаха - Бустер.
Никой не се занимава да им изследва на всеки антителата, че има ли, че няма ли.
 Само вчера поне 3 пъти във темата се пусна линк, защо антителата не са надежден критерий.
    Абсолютна гаранция за отделния индивид няма. При Файзер например остават едни около 5%, които въпреки ваксината няма да са защитени и ще разчитат на имунния вал в обществото, т. е. да не влизат в контакт с вируса.
Такъв имунен вал обаче за момента не се наблюдава в Германия, Англия, за България пък да не говорим. Т. е. в тези държави, въпросните 5% ваксинирани са изложени на сравнително висок риск в обществото.

# 21 292
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Може да заминат да живеят на общности в руската степ

Сега разбирам защо младите лекари заминават на запад, не е заради условията, а заради лекари като тези.
Как може да работиш, ако този ти е шеф
дето отрича всичко, което си чел

# 21 293
Аз даже си мисля, че антиваксърите са толкова агресивни в момента, защото усещат, че ако останат малцинство малко трудно ще могат да диктуват правилата на работодателя си. Имам предвид нацупените медицински сестри пред фургоните в Пирогов и продавачките на Хиполенд, дето нямало пък да се ваксинират и тестват. Щом на мен ми искат сертификат за да им вляза в магазина и на тях трябва да им искат, за да ме обслужат. Вече ви пуснах надписа пред лекарския кабинет с условие за достъп, това все повече ще се разширява. Пък кой както иска. На Запад гледам не са умрели като от една година си купуват хляб с тест, сега със сертификат.
П.П. Ванила, нали майка ти беше против всички ваксини, сега пък не била антиваксър. Време да се освободиш от влиянието й и да преценяваш самостоятелно и зряло обстановката около теб. Всеки твой пост започва с това какво мисли майка ти. Друг източник на информация нямаш ли?

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 12:43 от milittana

# 21 294
Birdflower, принуждение има.
Ограниченията какво е според теб?
Елора, към момента няма принуда - ваксина или тест. Изборът е твой.
Ограниченията са опит да се спре дифузно разпространение на болестта, за да разтовари здравната система, за да не умират по над 100 човек дневно, за да могат хората с други здравословни проблеми да получат медицински грижи в болниците, а не всички отделения да се занимават с ковид. Ограниченията не се налагат, за да развалят конкретно моето или твоето удобство. Лично според мен в момента тази ограничения са недостатъчни. От година и половина се намираме в световна пандемия, естествено, че ще има ограничения. Налага се понякога личното право да отстъпи пред общото благо, колкото и патетично да звучи. И на мен не ми е приятна ситуацията, но не тропам с крак, че не мога да отива в банката в мола в неделя. Безумно е това. Не дъно, ами и аз не знам какво. Гледайте малко по-трезво на нещата, стига само с това "моите права". А моите права къде останаха? Правото ми разни индивиди, които не признават никакви мерки, да не застрашават здравето и живота ми?
Страшно е положението. Ковид някой ден ще си замине или ще се превърне в не чак толкова опасен корона вирус. Обаче тази цялата простотия, която ни е заляла, няма да изчезне.

За протокола, аз не познавам лекари, които са против ваксините. Моята ЛЛ преболедува и се ваксинира.

# 21 295
  • на село
Ох, като ви чета се радвам, че нямам досег с такива лекари.
Живея в малък град, лекарите ни се ваксинираха още в началото, мед. сестри малко по- късно.
Дори имаме училище в общината, в едно от селата, малък колектив, но са 100% с ваксини.
Как не увряха тези глави и не се разбра  че ваксината предотвратява тежко протичане, не знам.
Това със самолетите като го чуя и прочета ми идва....

# 21 296
И понеже някои хора във форума се изказват като експерти - без един линк дори - и раздават разни съвети -
ето обобщение на данните до момента за ваксините и бустерите - вкл. при коя от ваксините статистически има най-много пробивни инфекции:

https://www.sciencenews.org/article/covid-coronavirus-booster-sh … a-johnson-fda-cdc

# 21 297
Не знам дали е поставено, но ми се струва полезно
Някои пояснения относно новия тест, който предстои да бъде пуснат в ЛКИ в началото на ноември - " COVID-19 клетъчен имунитет".
Принцип на метода е еднакъв за всички налични в момента комерсиални тестове и долното важни за всички тях.: Тестът е на принципа , че Т клетките на имунната памет когато срещнат за втори път фрагменти от вируса ( първата среща е при инфекцията/ ваксинацията, втората среща става в специални епруветки с кръв от пациента), започват да отделят вещество (интерферон гама), което можем да „хванем”. Ако човек не е боледувал и срещата в епруветката е първа – няма отделяне на такова вещество. Две ограничения на този тип тестове: 1. интерферон гама може да се секретира от Т клетките на пациента и по други причини- възпаления, автоимунни състояние, злокачествени процеси и т.н. Тогава не можем да кажем дали интерферон гама идва от срещата с вирусните частици или по други причини. Резултатът се тълкува като "неопределен". 2. Понякога Т клетките са в състояние известно като "анергия" нещо като парализирани и не могат да секретират интерфеон гама, въпреки, че са клетки на имунната памет насочени срещу  Sars-Cov-2. Най-често те възвръщат тази си способност, но ако тестът се направи когато са в анергия резултатът отново е неопределен. Тоест трябва да знаете, че съществува вероятността да дадете 170 лева и да получите резултат "неопределен", което да доведе до грозни обвинения в обирджийсто. В следващ пост ще продължим разясненията, ако има нетърпеливи Wink могат да видят постове по темата тук от 02.03., 07.04 и 15.04. проф. Кюркчиев

# 21 298

Хора, на кого да вярваме. И двамата са най-добрите специалисти по Ковид в България. Доц. Гломб е шеф на отдела по вирусология в НЦЗПБ, а доц. Атанасов е шеф на отделението по Ковид в Пирогов. Единия знае всичко за вирусите, другия лекува болни от Ковид хора всеки ден, постоянно. Единия твърди, че организма бързо забравя за срещата си с Ковид и затова можем да караме Ковид по няколко пъти годишно, другия казва, че имунитета е стабилен и няма преболедувал човек от Ковид, който пак да се е заразил. Какво става, кой е прав???

# 21 299
Аз бих повярвала на този, който работи в реална среда.

Общи условия

Активация на акаунт