COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 697
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 465
  • При семейството си
Говоря за статистика, тоест с официалните тестове. Защото всеки път като аргумент се  ползва “има повторно заразени”…хубаво…има и ваксинирани заразени.
Има всякакви заразени, ваксина или преболедуване не предпазва от заразяване а единствено може да намали шанса за това събитие. Нали все пак рядко се тестват хора без никакви симптоми, те може да са вирусоносители без съмнение. В това всъщност е коварството на sars-cov-2 за разлика от sars-cov-1 има и безсимптомна фаза. И това не е някаква особеност а нещо нормално в света на вирусите, човек може цял живот да пренася вирус или той да е в латентно състояние в него, но въобще да не подозира.
Ехх, и…защо не се води статистика И за “преболедувалите”?

# 21 466
Майка ми ще остане без работа.
След 2 дни или ще се ваксинира или ако не иска, трябва ежедневно да си прави тестове и да дава 30 лв.
Половината и заплата. Ако това не е принуда, манипулиране, аз съм трамвай.
Нека се ваксинира жената. За нейно добро е! И за обществото също. Колкото повече ваксинирани имаме, толкова по-лесно ще се справя здравната система, и ще можем да живеем без ограничения.

Ваксинирането не беше ли доброволно? Тя не иска, има си своите здравословни проблеми и притеснения и не желае. Нейно право е да се ваксинира или да НЕ СЕ ваксинира.
Ти каква гаранция даваш, че нищо няма да и стане. Дай да сключим договор. Ще се ваксинирам аз и тя, но ако нещо стане, ти ще плащаш.

Явно вече няма да е доброволно.
Държавата плаче за съд.
Европа го игра тоя мач и явно работи. Щеше сигурно да се чуе, ако някой беше успял да осъди правителството/държавата си. При нас, както винаги с малко закъснение се получават нещата. За сега започват обещаващо. Жалкото е само, че това показва общото ниво, за което принудата, а не работещите другаде решения, са начинът да се постигне определен резултат

# 21 467
Ох, Елора, не знам какво да ти кажа. Ако не се ваксинираш, си прост бай Ганьо.
Аз поддадох. Обаче има и втори, трети, пети и амнайсти игли нали така. Не е решение, което да се вземе веднъж и да се приключи. То ще си е ежегодно по два пъти това. И ако не си убеден...

# 21 468
"СЗО съобщи, че миналата седмица е имало 7-процентно увеличение в броя на новите случаи на коронавирус в Европа, единствения регион с отчетено повишение по този показател.

Здравната агенция на ООН посочи, че за периода са отчетени около 2,7 милиона нови случая на COVID-19 и над 46 000 починали, равнище, което е сходно с данните за предишната седмица. Най-много нови случаи има във Великобритания, Русия и Турция.

Най-голям спад на COVID-19 инфекциите има в Африка и западнотихоокеанския регион, където те намаляват съответно с около 18 и 16%. В Африка намалява и броят на смъртните случаи - с около една четвърт, въпреки крайния недостиг на ваксини на континента. Други региони като Америките и Близкия изток отчитат подобни на тези от миналата седмица стойности, посочи СЗО"

В Африка има недостиг на ваксини, съответно и намаление на смъртните случаи и по-малко нови случаи на ковид.
Във Великобритания има бол ваксини и много нови случаи и увеличение на смъртността на седмична база.
И защо така?

# 21 469
Тъй като се спори за повторно заразяване и дали е възможно, ето данни от Чехия - официално хванати случаи на повторно заразяване, днес са сто, това са само известните случаи.

# 21 470
След 2 дни или ще се ваксинира или ако не иска, трябва ежедневно да си прави тестове и да дава 30 лв.

Не е принуда. В останалия свят се нарича "живот в общество".
А и ваксината е безплатна.

# 21 471
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Д-р Аспарух Илиев за антителата и ваксините
и адвокат за зеления сертификат

# 21 472
Нека се ваксинира жената. За нейно добро е! И за обществото също. Колкото повече ваксинирани имаме, толкова по-лесно ще се справя здравната система, и ще можем да живеем без ограничения.
Тестове ще трябват през ден (не всеки), но според мене по-големият проблем не са парите, а огромният риск да се зарази - почти навсякъде тестовете се правят в затворено помещение, в което със сигурност е пълно с вируси във въздуха (правят се тестове и на много болни). А няма начин да се вземе тест през маската.

# 21 473
  • При семейството си
Тъй като се спори за повторно заразяване и дали е възможно, ето данни от Чехия - официално хванати случаи на повторно заразяване, днес са сто, това са само известните случаи.

Има ли от тези случаи хоспитализирани, колко, а починали? От колко време се води статистика И за преболедувалите?

# 21 474
Ваксинирана съм, нека с това да започна. Последните страници от темата обаче събудиха у мен някакво много неприятно чувство. Не се правете, че не ви е ясно как точно зеленият сертификат в този му вид принуждава хората да се ваксинират. Привидно има алтернатива - тест. Нека ви питам обаче какъв % от българите могат регулярно да си вадят пари от джоба за тестове, за да идат на работа например, без това в един момент да ги принуди да се боцнат? Риторичен въпрос.

И още нещо, което ме притеснява във ваксините мен лично - аз се боцнах пролетта, две дози Пфайзер, сега започна да се говори за бустери шест месеца след втората доза, независимо от броя на изградените антитела. Освен това очевидно догодина ще трябва да се боцна пак, след това пак и докога така? Още един въпрос - докога тази ваксина ще ме опази, предвид че постоянно изскачат нови щамове? Още един - защо ваксинирани с една доза ще получават зелен сертификат - това по каква логика? Аз не виждам друга причина за това решение, освен че зеленият сертификат не се въвежда, за да е наистина работеща и ефективна мярка, а единствено с цел да принуди хората да се ваксинират. Като се боцнат с първата игла и айде на сертификата, щото са послушни, нищо че нямат завършен пълен ваксионационен курс и пълна защита.
Да продължавам ли?

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:50 от Анонимен

# 21 475
Италия: лавина от болнични листове след влизане в сила на задължителната здравна карта
Страната регистрира близо 95 000 болнични на 15 октомври, датата на влизане в сила на задължителната здравна карта. Увеличение с 28% в сравнение с предходната седмица.

И там много неверници неваксинирани, може би са български ганьовци.

# 21 476
# 21 477
Хора, на кого да вярваме. И двамата са най-добрите специалисти по Ковид в България. Доц. Гломб е шеф на отдела по вирусология в НЦЗПБ, а доц. Атанасов е шеф на отделението по Ковид в Пирогов. Единия знае всичко за вирусите, другия лекува болни от Ковид хора всеки ден, постоянно. Единия твърди, че организма бързо забравя за срещата си с Ковид и затова можем да караме Ковид по няколко пъти годишно, другия казва, че имунитета е стабилен и няма преболедувал човек от Ковид, който пак да се е заразил. Какво става, кой е прав???
Тя каза, че на тези от ковид отделенията имунната им система постоянно се среща с вируса и е напрегната, няма как да забрави в това положение. На нормалните хора, които не се срещат с вируса имунната им система забравя предишната среща след време.

# 21 478
Скрит текст:
Тестове ще трябват през ден (не всеки), но според мене по-големият проблем не са парите, а огромният риск да се зарази - почти навсякъде тестовете се правят в затворено помещение, в което със сигурност е пълно с вируси във въздуха (правят се тестове и на много болни). А няма начин да се вземе тест през маската.
Е, тъкмо ще влезе в третата опция. Повечето противници на тестването и ваксините явно я предпочитат.

# 21 479
Уязвимите могат да се предпазят само чрез околните и по никакъв друг сигурен начин.

Общи условия

Активация на акаунт