COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 081
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 095
  • Варна
Чудесна кампания тече в момента по ТВ.
Рядко гледам бг ТВ, но адмирации за БТВ и Нова.
Чудесен Николай Младенов по бТВ.
Идеален Светослав Иванов и Лора Крумова.
Само с една забележка - къде дремАхА и те. Медиите...
Това, което правят в последните дни трябваше да се случи отдавна.
Изпълняват това, което им е поръчано. Независима журналистика у нас ми се струва мираж. Явно се смени генералната линия на партията през последните дни.  Пак добре, че го направиха де. За съжаление има необратими щети. Да излезе сега Бенатова да прави интервюта.

# 22 096
Аз пък мисля, че направиха голяма крачка с въвеждането на сертификатите. И няма да има връщане назад ако са последователни, включително ако имаме избрано ново правителство.
Стана ясно, че политиката - затягаме, затваряме, отваряме не действа! Българина най-обича свободата си. Доброволно да се ваксинира - абсурд!
На мнение, че трябва пълен локдаун за справяне със ситуацията. И да, не е правилно заведения и ученици да изнасят всичко на гърба си при всяка вълна!
Обявяване на задължителни сертификати за навсякъде. И съм "За " да включва антитела. Просто да го въведат 3 месеца валидност, както в Австрия.  Все пак най-големия проблем са тези, които не са преболедували и без ваксина.
О, да. Задължително Била, Кауфланд и Лидъл да не минават през капките. Там ако има изискване за сертификат ще има още по-голям ефект ( желаещи за ваксина, особено сред най-рисковите групи)

-
А в Австрия примерно има ли определен брой антитела, които трябва да имаш?

В Австрия не се признава това с антителата. Върнете се назад, преди няколко дни ЛиЛу, която живее там, подробно беше обяснила кога и защо са се отказали от това признаване.

Хранителните магазини се поставят под условия само при пълен локдаун, така че едва ли биха въвели сертификати и за там. Но би могло да прекратят там продажбата на гащи и тигани, да ограничат броя на публиката вътре по едно и също време, а охраната, вместо да дроби клюка на групичка, подпряна до входа, да обикаля и да следи народът да не се бута един в друг около рафтовете.

# 22 097
  • София
Е то с големите хранителни магазини навън много лесно го бяха измислили. Без количка не може да влезеш, количките са ограчен брой. Не само за хранителните така, ами за всички големи

# 22 098
Скрит текст:
EvaKrusteva, аз (а и много хора от темата) като цяло гледам сайта на Worldometers за новите случаи по света, излекуваните, починалите и тестовете.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … zks92mP5xVSU6CwDa
За данни за поставените ваксини ползвам този сайт. Той е по-скоро американски, но мисля, че също би могъл да е полезен. Има всякаква информация:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … CdLTiTa7d-LqfWRs0
За България по-конкретно гледам тук:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … iKIjOpVXQynvrkfmQ
[/spoiler]
Благодаря!

# 22 099
Е то с големите хранителни магазини навън много лесно го бяха измислили. Без количка не може да влезеш, количките са ограчен брой. Не само за хранителните така, ами за всички големи
В Гърция даваха талони. Свършат ли, не допускат нови клиенти.

# 22 100
В Гърция даваха талони. Свършат ли, не допускат нови клиенти.
С количките е най-лесно. Смята се колко е площта на магазина и съответно колко хора биха могли да са вътре едновременно, без да се струпват, оставят се само толкова колички, един от охраната стои на входа и не пуска без количка и тези дето са "само за едно мляко".

# 22 101
  • София
Интервюто с директоката на НТБГ и Николай Младенов трябва да се върти поне по 3 пъти на ден.
Да го изгледат внимателно неваксинирани сестри, санитари, лекари, учители, родители, пациенти, обикновени хора... всички. Без изключение.
Медиите са четвърта власт и със сигурност носят вина.
Коя е датата на предаването да знам как да го търся?
Благодаря.

Днешна.

# 22 102
Скрит текст:
Интервюто с директоката на НТБГ и Николай Младенов трябва да се върти поне по 3 пъти на ден.
Да го изгледат внимателно неваксинирани сестри, санитари, лекари, учители, родители, пациенти, обикновени хора... всички. Без изключение.
Медиите са четвърта власт и със сигурност носят вина.
Коя е датата на предаването да знам как да го търся?
Благодаря.
Заповядай - наистина беше много добро интервюто с проф. Младенов -началник на клиника по анестизиология и интензивно лечение и прекаралата ковид директорка на НТБГ за битката с коронавируса и за ковид вълната  
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/prof-mladenov-za-no … uMTYzNTA4ODgzMy4w
Думите накрая на проф.Младенов към водещия: "Питайте политиците за ясен отговор - каква е вашата позиция по отношение на това което се случва с ковида"
Водещия - "Обаче, ТЕ, сега всички май имат позиции. Вече!"

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 18:40 от pril

# 22 103
Днешно е предаването с д-р и директорката на НТБГ.Тя е предложила първа в София,учениците от нейното у-ще да минат на ДО.Защо?Освен,че имали мн.болни,деца са загубили родителите си от ковид,още в началото на учебната година.Едно дете е останало кръгъл сирак.Пролетта починала майката,а сега и бащата.И какво ще кажат безотговорните младежи по опашки пред дискотеки за тест?Прекалено било ЗС.
Вчера писах за президента.Преди каза:ваксина по желание.Вчера:всеки да се ваксинира.Днес:Ваксина по желание.
Толкова грозно лавиране,че няма докъде.След като има най-голяма заслуга за сегашното състояние,изисква децата да се върнели в у-ще.Непрекъснато се прехвърлят отговорности между политиците,а никой наистина не се старае да спре този кошмар.
Естествено,че може много лесно да се контролира човекопотока в хранителните магазини,но на никой не му се занимава.Мин.пролет,как следяха?Колко излизат,толкова влизат.

# 22 104
  • София
Чудесна кампания тече в момента по ТВ.
Рядко гледам бг ТВ, но адмирации за БТВ и Нова.
Чудесен Николай Младенов по бТВ.
Идеален Светослав Иванов и Лора Крумова.
Само с една забележка - къде дремАхА и те. Медиите...
Това, което правят в последните дни трябваше да се случи отдавна.
Изпълняват това, което им е поръчано. Независима журналистика у нас ми се струва мираж. Явно се смени генералната линия на партията през последните дни.  Пак добре, че го направиха де. За съжаление има необратими щети. Да излезе сега Бенатова да прави интервюта.

В началото на пандемията основно дефилираха по студията Мангъров и Чорбанов.
Мангъров дори го каниха за мнение в ЩАБ-а ни. Официално се беше курдисал в четвъртъците до Балтов, Кунчев.
Да разбирам от коментара ти, че така им е било поръчано през това време ли?
Линк към коментирано то по-горе интервю.
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/prof-mladenov-za-no … lko-v-sofija.html

# 22 105
Аз пък мисля, че направиха голяма крачка с въвеждането на сертификатите. И няма да има връщане назад ако са последователни, включително ако имаме избрано ново правителство.
Стана ясно, че политиката - затягаме, затваряме, отваряме не действа! Българина най-обича свободата си. Доброволно да се ваксинира - абсурд!
На мнение, че трябва пълен локдаун за справяне със ситуацията. И да, не е правилно заведения и ученици да изнасят всичко на гърба си при всяка вълна!
Обявяване на задължителни сертификати за навсякъде. И съм "За " да включва антитела. Просто да го въведат 3 месеца валидност, както в Австрия.  Все пак най-големия проблем са тези, които не са преболедували и без ваксина.
О, да. Задължително Била, Кауфланд и Лидъл да не минават през капките. Там ако има изискване за сертификат ще има още по-голям ефект ( желаещи за ваксина, особено сред най-рисковите групи)

-
А в Австрия примерно има ли определен брой антитела, които трябва да имаш?

В Австрия не се признава това с антителата. Върнете се назад, преди няколко дни ЛиЛу, която живее там, подробно беше обяснила кога и защо са се отказали от това признаване.

Хранителните магазини се поставят под условия само при пълен локдаун, така че едва ли биха въвели сертификати и за там. Но би могло да прекратят там продажбата на гащи и тигани, да ограничат броя на публиката вътре по едно и също време, а охраната, вместо да дроби клюка на групичка, подпряна до входа, да обикаля и да следи народът да не се бута един в друг около рафтовете.

Въведено е в Австрия вече и го има на страницата на grüner Pass (зелен паспорт)

# 22 106

На вън!
Защо все се сравняваме с на вън, не ми е ясно!
БГ пенсионера не се нуждае от количка за Кауфланд! Той ще се разхожда 2 часа на топло, ще бъбри с другари. И накрая ще си купи и излезне с това, което е избрал в брошурата!
Същото е като МОЛ - а за децата и младите хора. Място за социален живот!
И точно затова е мяст за сертификат!
Отделно, че и иначе се скупчват много хора на едно място..Даже ресторант ми изглежда по-безопасно..Сядаш си и никой не ти диша зад рамото.

# 22 107
Качествените интензивни звена в София, се броят на пръстите на едната ръка.
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/prof-mladenov-za-no … uMTYzNTA4ODgzMy4w

Какво да коментираме повече. Просто болниците нямат потенциал да лекуват и затова смъртността ни е висока. Леглата не решават проблема, но броя заети легла в болниците определят мерките.
Защо лекарите не обяснят на "големия шеф"- МЗ това?

# 22 108

На вън!
Защо все се сравняваме с на вън, не ми е ясно!
БГ пенсионера не се нуждае от количка за Кауфланд! Той ще се разхожда 2 часа на топло, ще бъбри с другари. И накрая ще си купи и излезне с това, което е избрал в брошурата!
Същото е като МОЛ - а за децата и младите хора. Място за социален живот!
И точно затова е мяст за сертификат!
Отделно, че и иначе се скупчват много хора на едно място..Даже ресторант ми изглежда по-безопасно..Сядаш си и никой не ти диша зад рамото.

Как сертификат за да си купиш храна? Съвсем се обърках някои. Измислено е и работи. В магазина влизаш само с количка, колички е са определен брой. Влизаш и само с маска, ама наистина я носиш. В Германия от миналата зима на обществени закрити места можеш да си само с медицинска маска или ffp2, в Бавария съвсем доскоро само с ffp2.

# 22 109
Качествените интензивни звена в София, се броят на пръстите на едната ръка.

Какво да коментираме повече. Просто болниците нямат потенциал да лекуват и затова смъртността ни е висока. Леглата не решават проблема, но броя заети легла в болниците определят мерките.
Защо лекарите не обяснят на "големия шеф"- МЗ това?

Наясно са. Всички.
Хората отказват да го повярват.
Всеки си мисли, че е по-добре да не се ваксинира, ще си влезе в болница, ако се наложи, защото си е плащал здравни осигуровки.
Никой не мисли, че ще го изкара по-тежко от грип.
Още преди 1 година, по времето на Борисов, ваксинацията трябваше да е задължителна, но тогава Борисов, щеше да признае, че не е направил нищо за здравеоопазването. И сме на дъното.
Продължавам да се учудвам на упоритостта на българина.
Ако някой може да ми каже на какво разчита?

Общи условия

Активация на акаунт