COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 874
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 215
Да. На мен са ми объркали и датата, тест ми правиха на 04.10, а в удостоверението пише 03.10, но за един ден няма да издребнявам.

# 22 216
Този молският “патриотизъм” е някак особено нелеп. Дори не мога да формулирам точно колко е дразнещ.

Тази седмица очаквайте протест в Джъмбо. Същевременно ИКЕА може да стане хранителен магазин под 200 квадрата, защото бутката с кюфтетата е под 200 квадрата. Така де, modern problems require modern solutions.

Няма лошо, де. Утре ще ударим 6000. Сигурно доста хора си мислят, че това е награда от Националната лотария. С генетичната, обаче...де тоз късмет.

Още отпреди няколко страници писах, че най-големият проблем за Ганьо и за Ганьовица, ще е факта че не може да ходи у МОЛА и за жалост се оказах права. Наистина ударихме дъното. Относно генотипа - в Румъния и Италия също мрът на поразия и отказват ваксини. Чудя се дали и ние нямаме нещо общо.

# 22 217
  • София
Този молският “патриотизъм” е някак особено нелеп. Дори не мога да формулирам точно колко е дразнещ.

Българският цивилизационен абсурд, кратка версия:

"Те яростно протестираха срещу ваксините, пеейки силно "Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знанието живей!"

Нямам какво да добавя.

Аз продължавам да съм оптимист 😊, и се надявам да засилят контрола.
Също така се надявам, че чрез децата (за кой ли път 🤥) ще се прекъснат частично вериги.
Дано има опашки пред пунктовете и висок брой ваксининирани.
Не очаквам положителни резултати днес и утре, но след това се надявам.
Не искам локдаун, защото съм сигурна, че ще се бойкотира повече и от зеления сертификат. Ако стигнем до там, докато сме затворени няма да си мръднем дупетата да се ваксинираме.
Ще овладеем моментното положение, за съвсем кратко... и после всичко отначало.
А и при последното затваряне, кое освен училищата бяха затворени. Нищо. Фитнесите работеха с "частни" посещения, кръчмите и заведенията с пароли, ключове и частни партита.
Отново училищата прекъснаха веригите, само че никой не се ваксинираше през това време. И за първи път тестваме масово. Нали това искахме.
Та, не очаквам блестящи резултати днес и утре, но наистина се надявам до седмица на спад.
Знам, че съм непоправим оптимист...

# 22 218
  • София
Днес бяхме на селото на мъжа ми. Там няма ковид.В магазина всички без маска, в кафето отвън маси и пейки и пълно с хора. Вече се чудя кое е правилно и кое не. Според мен ще има локдаун до 2 седмици.
Интересно ми е може да сте го коментирали, но как така лятото няма нищо и всичко е окей, а зимата става всичко това ?
Лятото не е било ок. Още през август тръгна тази вълна и понеже съм наивна бях убедена, че ще затегнат мерките и евентуално ще отложат началото на учебната година. Разбира се, оставиха ни да се омажем здравата и още не са взели мерки, защото не само по селата, но и в София не виждам мерки. Та зимата не е дошла още, но определено няма да помогне като сезон, защото всички са на закрито.

# 22 219
Не мисля, че ще има локдаун. По скоро ще сложат още по-дискриминиращи правото на неваксинираните да си вярват в каквото там е на мода.

Ама това след изборите. Липсата на строги мерки са новите кебабчета за стадото.

# 22 220
  • София
Не мисля, че имат много избор по отношение на това дали да вземат мерки вече. Не сме в Африка, страните от ЕС вече ни ограничават достъпа, чуждите медии са в потрес от случващото се, може да се наложи да направят нещо повече от зеления сертификат. Не са се ваксинирали толкова много хора в последните дни, т.е. повече са от преди това, но с този темп ще ни трябват месеци, за да се ваксинират достатъчно хора, а вероятно скоро ще ни свършат наличните ваксини. И то ако наистина се ваксинират хората, а не се приключи ентусиазма с първия ден, както изглежда, че се случва.

# 22 221
  Не сме Африка , но там вирус наистина няма. Наш познат се върна оттам, от най-черна Африка и каза , че всичко е по старому. Това си е парадокс. И ваксинация няма , сигурно се досещате. В мегаполис е , живеят пренаселено.

# 22 222
  • Sofia
Според мен ще има локдаун,независимо дали властта иска. Просто в един момент няма да имат избор. Малкият ми син ме питаше преди седмица няма ли до го пуснат онлайн, защото се уморил от деца и шум. Казах му, че точно тях няма да ги пуснат. И два дни по-късно си беще вкъщи.

# 22 223
Kaк съхранявате сертификатите в телефона си? PDF, скриншот, снимка?
С Covid Check BG ми дава грешка (предполагам, защото сертификата ми не важи за чужбина).
Или пък си носите принтиран вариант?

# 22 224
  • София
С Covid Check BG ми дава грешка (предполагам, защото сертификата ми не важи за чужбина).
Аз си направих скрийншот.

# 22 225
  • София
По Нова ще гостува Кунчев.
Имаше много интересен разговор с професор Иво Петров и с доктор Аспарух Илиев. За антителата също.

# 22 226
  • София
В портфейл го съхранявам, но МЗ са го направили приложимо само за Анднроид и за Айфон свалих отделно приложение, което разпознава QR кода, защото Айфон портфейла не го разпознава.... Цялата им работа е такава.

# 22 227

В електронен вариант, но може спокойно и в PDF да си го дръпнеш - както ти е удобно. Важно е да могат да сканират QR кода

От днес влизат правилата със сертификатите. Обаче всички заведения около нас казаха, че ще си работят неваксинирани. Не можело да затворят и да ваксинират персонала насила. Изведнъж всички се оказаха с антитела и т.н. И понеже сме краен квартал, нямало кой да ги проверява - проверяващите все в центъра обикаляли. Изобщо не им пука

# 22 228
Майка ми пък си скрила вкъщи някъде хартиения сертификат и не го открива. Обърна къщата наопаки. Ще пробвам да й направят такъв онлайн, но дали преиздават хартиените сертификати, в случай, че тя не го намери?

# 22 229
Ясно, благодаря!
Ще го сейвна тогава в различни варианти... за всеки случай. Grin

Общи условия

Активация на акаунт