COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 612
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 320
Редно би било пак да затворят, но имайки предвид философията на Славчо за вируса, то ще си караме по естествения път на нещата. Който умре-умре. Нали всичко ще бачка, а явно други неща са важни, вместо човешкия живот.

# 4 321
Цитат
тези сега ще покажат, че са различни като няма да затварят нищо, каквато и бройка да има.
Дали ще приготвят Арена-Армеец,НДК и др.сгради за болнични заведения,или...
Цитат
Който умре-умре
Убийци!Не,че и предишните не затваряха с голяяяма клизма.

# 4 322
Колко жалко, че човешкият живот стана просто бройка. 🙁

# 4 323
Кога не е бил бройка, Сирос? Още по-назад във времето, пращат те на война и толкоз.

# 4 324
Кога не е бил бройка, Сирос? Още по-назад във времето, пращат те на война и толкоз.
не знам, Уиш. В тия времена не съм живяла. Живея в други времена с напреднала наука, медицина, с образовани хора, с достъп до всякаква информация, с възможности и т.н. и да съм бройка.... средновековието не ме топли.

# 4 325
Цитат
тези сега ще покажат, че са различни като няма да затварят нищо, каквато и бройка да има.
Дали ще приготвят Арена-Армеец,НДК и др.сгради за болнични заведения,или...
Цитат
Който умре-умре
Нали те са си добре. И да се напълнят болниците за тях ще се намери място. Обикновените хора ще страдаме. Аз като бях болна декември и беше пълно никой не ми обърна внимание. Нито лл, нито Ковид кабинети - никой. Само една докторка се смили онлайн и ми изписа антибиотик да издрапам. Иначе можеше да не съм и жива в момента, така, както се развиваха нещата при мен. С по-ниска сатурация и задух.

# 4 326
не знам, Уиш. В тия времена не съм живяла. Живея в други времена с напреднала наука, медицина, с образовани хора, с достъп до всякаква информация, с възможности и т.н. и да съм бройка.... средновековието не ме топли.
Науката и информацията, Сирос, с нищо не променят човешката природа.

# 4 327
Уейв пожелавам ти да имаш по-дълъг имунитет след преболедуването.

# 4 328
И аз си мисля, че тази година яко ще се увъртим, ако няма локдаун при най- високите бройки. Защото ваксинираните също пренасят вируса и също се разболяват.

# 4 329
Уейв пожелавам ти да имаш по-дълъг имунитет след преболедуването.
Благодаря! Аз много се уплаших тогава, та сега съм и ваксинирана с две дози. Страшен е тоя вирус. Един колега си отиде преди 2 месеца, само на 30 беше. За мен това е просто един кошмар и искам да се събудя скоро.

# 4 330
Науката и информацията, Сирос, с нищо не променят човешката природа.
да. Явно и животните не можем да стигнем с все всичките си възможности.

# 4 331
Не, просто само привидно сме излезли от пещерата.

# 4 332
Какво отношение има ваксиниран или не е персонала в училище за затварянето и минаването на ДО?
Този персонал имаше възможност да се ваксинира с приоритет. Доста и преболедуваха, няма какво да се лъжем, може би е съсловието с най-много преболедували и дали жертви (поне по данни от последната вълна, даже повече от лекарите си отидоха учители, като бройка)
Но да има високи стойности на заразени и да няма мерки и проследяване (както досега) ми се вижда безумно. Нали децата са точно тези, които са без маски, без тестове у нас, а и кихане, кашлица хич не се брои за ковид. Няма какво да се лъжем, такова е положението. Е, като тези деца заразят другите (това няма как да не стане) и се прибере детето от детска или училище особено (там пък съвсем няма мерки и дистанция, отделяне и какво и да е) тогава какво става с родителите, близките и т.н. Нали те ходят на работа, дори и ваксинирани май , май...могат да предават вирус. Как така ще се гледа само персонала, за мен няма отношение това към заразата. Децата са си помежду си като общност, дори по разните школи, спортни клубове, навсякъде където се събират и прекарват повече време. Че то колко родители се заразиха от децата си и си ходеха на работа , докато и ако се влошат та вземат някакъв тест да направят и се покрият да се лекуват. Колко родители попаднаха в болница и си отидоха дори, защото бяха точно от децата си заразени, това ...не се отчита хич.
Значи..просто , ако е както последната вълна много още невинни хора ще си отидат, а някои се пазят, отговорни са, внимават , но... Това все едно в заведение сервитьора и бармана ваксинирани, ама клиентите да си стоят спокойно всичко е под контрол и да работи. А колко са клиентите, болни ли са, какви са...есента идва, после зима...вече ще сме на затворено, как си мислят тази работа не знам.

# 4 333
Оффф, пак ли започнаха врясъците да затворим децата? А да ги вържем за радиатора за по-сигурно?

# 4 334
  • Насред хаоса
Защо изопачавате казаното от Радев?
Цитирам :
"Добре подготвената здравна система ще позволи гъвкавост на противоепидемичните мерки и максимална отвореност в държавата при евентуална нова ковид вълна. Разработеният от служебното правителство за първи път от началото на пандемията Национален оперативен план за справяне с пандемията с ясни критерии и показатели е важна основа за справяне с евентуална следваща вълна.

Видяхме какви са последствията от това пандемията да се управлява  неадекватно, некомпетентно, с безхаберие, с хаос на мерките, без критерии, без план и с използване на Националния оперативен щаб като параван за користни политически цели и решения. Изключително важно е да имаме ясни, надлежно разписани мерки и действия на правителството за справяне с пандемията. При евентуална нова вълна всеки българин трябва да може да намери в аптечната мрежа необходимите медикаменти, предписани от неговия лекар. Всеки трябва да може да стигне със спешна медицинска помощ до съответното здравно заведение и да бъде настанен в болница при необходимост. Ваксинационната кампания трябва да  протича изключително на доброволен принцип, а не на принуда.

Продължаването на противоепидемичните мерки и за обезпечаване оцеляването на българския бизнес, както и механизмите за социално подпомагане в ковид кризата зависят от актуализация на бюджета. Затова разчитам, че народните представители ще се отнесат сериозно и ще предприемат действия в спешен порядък, за да се актуализира бюджетът така, както го предлага служебният кабинет, или с корекции, каквито Народното събрание прецени. Това е необходимо и задължително условие за справяне с пандемията."
Обърнете внимание на последния абзац. За мен това говори, че ако се наложи, и локдаун ще има. Спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт